sportiva

Član
  • Broj odgovora

    72
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Sve od člana sportiva

  1. sportiva je dodao/la post u temi VTO - procesi   

    Ja sam cula raznih iskustava,i pozitivnih i negativnih,i za nase klinike i za klinike u inostranstvu. Ne mogu reci da je Betanija bolja od bilo koje klinike,moje iskustvo je maksimalno pozitivno,a temelji se na uspesnom prvom pokušaju  vto,odlicnoj saradnji sa medicinskim osobljem.  Ne mogu svoj stav izneti kao cinjenicno stanje,jer on to nije,to je moj stav baziran na pozitivnom iskustvu. Jednako vredan i istinit kao negativan stav zena koje su na svojoj kozi dozivele odredjene propuste u toku procesa. 
  2. sportiva je dodao/la post u temi VTO - procesi   

    Sta reci...Mozda je bas ta jajna ona prava...Tesko je,verujem,drzi se. 
  3. sportiva je dodao/la post u temi VTO - procesi   

    Bravo,bravo,bravo Jako mi je drago!
  4. sportiva je dodao/la post u temi VTO - procesi   

    Devojke,navijam za vas Moje iskustvo u toku stimulacije,sve dotadasnje aktivnosti redovne sam obavljala redovno. Znaci,bajsom bi otisla do bolnice,primila boce i bajsom kuci. Stimulaciju sam primala popodne zato sto mi se jutarnji termin poklapao sa terminom treninga. Ne kazem da sad jasete biciklu da bi se prokrvile,ali redovne aktivnosti,zdrava psiha i bude sve mnogo lakse. Nemojte zalegati,i ponasati se kao da ste bolne,jer niste.
  5. sportiva je dodao/la post u temi VTO - procesi   

    Dr Irena Bujas,sad sam zaboravila da li mi smemo da pisemo imena dr.
  6. sportiva je dodao/la post u temi VTO - procesi   

    Pilce,ja sam radila u Betaniji.  Ne znam sta bih ti rekla,ja sam skroz ok prosla,maksimalno korektno. Zamrznula dva komaTa, 39.500,cuvanje 5 godina i 55.000 odmrzavanje i transfer. Nikakva komocija,nikakvi na oko dobri uslovi,ali iz mog iskustva i iskustva zena koje rade u privatnim klinikama,mislim da nisam ni malo losije prosla. Slusam kako se zale zene masovno na med.sestre po klinikama privatnim,meni su u Betaniji sestre najbolja stvar. Odlicni komunikaciju sam imala. Lekari isti koji rade i po privatnim klinikama,isti protokol. Eto,meni je uspelo iz prve u Betaniji. Ima ljudi koji su prevrtali ocima na moju odluku da prvu vto odradim u državnoj,ali eto,meni se posrecilo.
  7. sportiva je dodao/la post u temi VTO - procesi   

    Nisam mogla da se ulogujem preko fona... Uglavnom,nase dve blaste su dva srca kucajucaaa  Nije bilo bas sve glatko,bilo je i malo krvarenja,i strasno smo se isprepadali,ali bebe su  ok,rastu,uredna srcana radnja...
  8. sportiva je dodao/la post u temi VTO - procesi   

    Hvala Jeco,hvala Naja  U utorak je uz,pa cemo videti na cemu smo.
  9. sportiva je dodao/la post u temi VTO - procesi   

    Dace Bog, svima vam zelim da se osecate ovako zbunjeno i pomalo blesavo kao ja sad 
  10. sportiva je dodao/la post u temi VTO - procesi   

    Beta 804.3, sad se vise ne mogu praviti da nisam trudna. 
  11. sportiva je dodao/la post u temi VTO - procesi   

    Tamarita, dan transfera i dan posle mirovala. Ostatak vremena sam se ponasala kao da nisam bila na transferu, nisam isla na treninge, ali setnja po Fruskoj gori, sredjivanje stana, usisavanje, odmrzavanje zamrzivaca, pranje, ribanje... Pila kavu, nastavila da pusim, smanjila, ali nastavila (ovo ne dajem kao preporuku ikome). Utrogestan stavljala u prolazu, znaci dnevne doze nisam odlezala, stavim i odem u setnju.... Generalno sam bila jako opustena, vodila normalnu svakodnevnicu prihvatajuci svaki ishod ove "igrice" kao ok stvar.Simptoma nisam imala, bila sam poprilicno ravnodusna na sve oko sebe.
  12. sportiva je dodao/la post u temi VTO - procesi   

    Evo jedna betica za Uskrs, 299.3 beta na 12. dan transfera. I, dalje sam uzdrzana, ali izgleda da sam malo trudna.
  13. sportiva je dodao/la post u temi VTO - procesi   

    Mene su jutros na transferu docekale 4 blaste odlicnog kvaliteta. Dve sam vratila, dve zamrznula i sad planiram da ne izludim do Uskrsa. Ako uspe,cekacu da prodje Uskrs da radim betu.
  14. sportiva je dodao/la post u temi VTO - procesi   

    Evo i mene  Od 10 jajnih oplodilo se 6 odlicnog kvaliteta, za sada. Idemo na blaste, transfer u ponedeljak, u pitanju je Betanija.
     
  15. sportiva je dodao/la post u temi VTO - procesi   

    Pozzz svima... Evo da podignemo malo temu, ja u ponedeljak krecem sa bockanjem, neka igre pocnu
  16. sportiva je dodao/la post u temi VTO - procesi   

    Sve najbolje drage moje
     @Virdzinija u Betaniji radim vto.
  17. sportiva je dodao/la post u temi VTO - procesi   

    Pozz svima  Da podelim info, ukoliko neka od vas ceka pozivno za Betaniju... Na drugostepenoj bila 13.12. a danas stiglo pozivno, konsultacije zakazane za 5.02.
  18. sportiva je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    Caos  Lepo je sto ste oboje odgovorni, sto ste obavili preglede, ali 3 meseca rada na bebi stvarno nije period nakon kojeg bi ti trebalo da se zabrinjavas sto ne zatrudnjujes. Uzivajte jedno u drugom. Ne znam koliko godina imate, ali volite se, mazite, a stav "bezuspesno" , "konacno ugledam"  zaboravi, rano je za takav stav. Verujem da ces nam se uskoro javiti sa lepim vestima, samo opusteno.
  19. sportiva je dodao/la post u temi VTO - procesi   

    Da i ja napisem koju, posto sad imam sta i konkretno napisati.
    Mozda ce znaciti zenama koje tek ulaze u pricu da napisem i svoje iskustvo.
    Nas problem je spermogram, i to smo otkrili nakon prve insemenacije. Do te insemenacije, koja je bila negde pocetkom juna, sve je islo nekako traljavo i usporeno. Nakon toga, stvari se ubrzavaju, dr I. B. sa Betanije mi daje preporuku za vto, i sto je meni jako vazno daje i upute za trombofilije, insulinsku rezistenciju.   Od avgusta sam se bacila na skupljanje analiza, u medjuvremenu sam dobila uput i za kariotip i do polovine oktobra sam skupila sve analize. Ostao mi je jos rezultat kariotipa, ali i to ce biti gotovo dok ne krene vto.
    Na preporuku dr, odlucila sam se da radim vto u Betaniji, posto mi je rekla da cu tu najbrze stici na red. Onog trena kad sam krenula kod ginekologa u dz po upute,tad sam zakazala prvostepenu. Sve analaize za sebe sam sakupila u roku od dve nedelje. Slusajuci savete clanica sa foruma, kad nam je stigao pozitivan nalaz za supruga na hlamidiju iz Higijenskog, sutradan smo uradili bris privatno,negativan. Nakon deset dana kontrolni bris,negativan
    Juce smo prosli prvostepenu,u mom slucaju, nista strasno. Dala sam im i nalaze sa hsg, histeroskopije, insemenacije, nisu to ni pogledali,samo proverili datume i to je bilo to. Jutros zovem da zakazem drugostepenu, kazem da radim u Betaniji, sagovornica se naprosto iznenadi sto sam izabrala Betaniju, kaze vi onda ne cekate termin za drugostepenu u januaru,to je za ove sto idu privatno, vi dodjite sad u sredu na komisiju. Ne mogu , nisam tu, pa dodjite sledecu sredu.  Eto, moj put od dobijanja uputa za komisiju za vto do drugostepene je trajao tacno mesec ipo dana. Sad, samo da vidimo koliko cu cekati pozivno pismo.
    Da napomenem, kod doktorice idem privatno, i pre drugostepene cu otici kod nje na konsultacije, tako smo se dogovorile. Moram da je pohvalim, pre sam isla kod A.B., ali s njim nisam ostvarila bas neku komunikaciju. Izvinite sto sam oduzila, i hvala zenama sa ovog foruma koje su me usmeravale, mnogo mi je znacila njihova podrska,dame ce se prepoznati
  20. sportiva je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    Hvala Maki, nemam razloga da ne budem pozitivna, pronaci cemo resenje, na jedan ili drugi nacin. Zatvore se jedna vrata, otvore se druga i samo idemo dalje 
  21. sportiva je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    Kod mene odradjena prva insemenacija, idemo dalje...
    Moramo odraditi opet spermogram, ukoliko je los idemo na vto, nema smisla ici opet na insemenaciju. Dr rekla da odradim insulinsku i trombofilije, kako rece, ako idemo na vto, necemo dozvoliti da nam zbog insulinske ili trombofilija sve padne u vodu, tako da cemo se pripremiti . Ja sam zadovoljna, napokon imam osecaj da se krecem napred.
  22. sportiva je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    Kako ste? Evo, kod mene krenulo da se kotrlja. Jutros primila pregnyl, sutra se javljam za insemenaciju. Kkako god da bude, vazno je da se mrdam sa mrtve tacke. Pozzz
  23. sportiva je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    Ah, i ima i nema. Cekam da dobijem pa da idem na insemenaciju, ne znam kad cu da dobijem, posto sam po prvi put u zivotu ima neki brlj sa menstruacijom. Naime, trebala sam dobiti 25. 26. dan ciklusa, ja dobijem 23. dan i to tri dana braon tamno,odem kod dr, on kaze uradi test za trudnocu, uradim, nista. I, nakon devet dana dobijem opet, ovaj put krv. I, evo sad radim tracice za ovulaciju, raste hormon, sto znaci da mi je ovo drugo menstruacija. Zasto mi se ovo desilo, ne znam. Radim hormone cim dobijem, pa cu videti kakvo je stanje. Dobra stvar je sto mi je dr napisala da nalazu da ne trebam ponavljati briseve, tako da se sad ne uznemiravam oko odlaganja insemenacije. A, da, koje mozda nece ni biti, posto smo ponovili spermogram, i ocajan je.
  24. sportiva je dodao/la post u temi VTO - procesi   

    Ma, ovaj skida kile ocas posla, ima ogromnu misicnu masu, bavio se sportom, on i sa ovim viskom ne izgleda debelo, kad ima dva metra...Ali, odose vene, evo sad i ovo. Ja pazim sta jedem, na lchf sam, i sve spremam i njemu, jede on, ali nece da batali lebac i pivo.
    Ne smem da ga pritiscem previse, poljuljao ga ovaj spermogram, kako njemu alfa muzjaku to da se desi...
     
  25. sportiva je dodao/la post u temi VTO - procesi   

    Sve zna, i sve sam mu ja to rekla. Rekla sam da mu necu zvocati, sve sto se moze uraditi, mora sam uraditi. Sta ces, mi bi i zemlju prevrnule naglavacke, ako ce pomoci, a on... Evo ga spava, sav potonuo.Sve hoce da pije, da ide kod dr, ali da ostavi cigare nece, da ide sa mnom u teretanu, nece.