MamaMima

Član
  • Broj odgovora

    256
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Reputacija

  1. MamaMima se sviđa post u temi od merima u Ćaskanje roditelja beba do 6 meseci   
    btw,svekrva mi odvalila da mi dete lici na njenu svekrvu-baba Micu...a ja odmah zamislim brkatu baba Micu sa roze karminom i onim zlatnim okruglim alkama na usima i ne bude mi dobro!!!  
  2. MamaMima se sviđa post u temi od Kikiriki u Ćaskanje roditelja beba do 6 meseci   
    @mama maza pravilo moje kuće ako se dere znači da je sve ok, poljubiš da prođe. Ako je tiho, mlitavo....odmah u bolnicu. Tako da mališa je sigurno skroz ok. Ako ikad odem u Švedske ima da te upoznam!
  3. MamaMima se sviđa post u temi od bepce u Ćaskanje roditelja beba do 6 meseci   
    Ja kazem da svako dete mora da padne od nekud. Kad tad. Samo cekam kad ce moja i pod cijim nadzorom. 
    Mi danas idemo kod pedijatra prvi put. Ja sam nervozna kao da idemo ne znam kuda. Valjda zato sto je mm odsutan pa moramo same sici sa 5.sprata. Sreca pa nam je dr na 300m od zgrade.
  4. bepce se sviđa post u temi od MamaMima u Ćaskanje roditelja beba do 6 meseci   
    Ja imam oba aspiratora, tj ovaj manji koji se koristi tako što ja moram da vučem, i veći koji je za usisivač. Ako se ne varam ovaj drugi se preporučuje za bebe starije od 6 meseci. Kakav god da je usisivač, to je jako i moze da ošteti sluzokožu. Meni je patronažna čak rekla da ne preterujem ni sa ovim malim.
  5. MamaMima se sviđa post u temi od Ehinacea u Caskanje roditelja dece uzrasta od 3-4 godina   
    Joooj zene sve nas ceka taj pubertet, ja se sve tesim daleko je, a evo S mi krece u septembru u skolu... Proleti za cas... 
    Kako kazu, uzivajte dok su mali, posle kad porastu krecu prave brige! 
    Kad smo kod uzivanja dok su mali, M mi je u fazi zapisavanja gacica. Mrzi je na vreme da ide da piski i onda pisne u gacice jedno 3-5 puta dnevno. Sasvim dovoljno da moram da je presvucem. Inace u vrticu to ne radi, kao ni nocu, znaci nije prehlada, nije neka infekcija, prosto ja bar mislim da malo skrece paznju. Mm ludi zato sto se toliko vesa pere, a ja mu kazem da se iskulira, da je to faza, u krajnjem masina je tu da pere, nista strasno. A ona kada pisne krene da se umiljava, ne ljutite se, nista strasno, pa samo sam malo pisnula, sad ce mene mama da presvuce, ne moze joj covek nista... I tako to traje vec neka dva meseca... Svaki put se dogovorimo da nece vise, kada cupka ja joj kazem da ide na nosu, ona kao ne piski joj se (a nece da prekida igru) i onda ne stigne... Sve se tesim, i to ce proci...
  6. MamaMima se sviđa post u temi od andjelita u Caskanje roditelja dece uzrasta od 3-4 godina   
    omg, ima da se samoubijem do puberteta jedno milion puta  
  7. MamaMima se sviđa post u temi od leni u Caskanje roditelja dece uzrasta od 3-4 godina   
    Dada, predpubertet, da te pripremi za za zavrsnicu, za ispijanje krvi na slamku  
    E Andjelita, i ja kontam da je ova moja na mene, prisetila sam se da sam bila jednako naporna u tim godinama  Najvise nas nerviraju ti koji lice na nas. A mene izludjuje 1001 pitanje ukljucujuci i "gde ide tata", a tata stoji pored nje. I "ste je tata rekao", dok razgovara sa njim. Znaci zaebavaju me.
  8. MamaMima se sviđa post u temi od andjelita u Caskanje roditelja dece uzrasta od 3-4 godina   
    i moja je poludela. toliko me izludjuje da mi dodje da je mlatim leba mi. 
    najgore u svemu-- lici tj totalno je preuzela moje mutavo ponasanje kad sam ja bila mala i to me jos vise nervira... htela sam da mi deca budu normalna a ono izgleda nesto se prenosi genetikom.  
    i nece toliko sam,nom ali mi mozak popi sa "gde je tata", "kad ce da dodje", "ocu da ga zovem", a kad gospodin dodje pojela bih ga za dorucak jer im daje sve.  i ne vredi sto opinjem, kljucam i pricam nemoj.
    upropasti mi decu prvo sa ishranom a drugo kad ja kazem "ne" onda one idu kod njega sa istim pitanjem na koje on daje potvrdan odgovor. 
    ne vredi pricati, razvescu se i sama odgajiti zdravu decu, a u p. m. vise...!!!... 
  9. MamaMima se sviđa post u temi od Earl Grey u Ćaskanje roditelja beba do 6 meseci   
    Pa kakvo pitanje Ivana.  pa da idem kod zubara bez anestezije ja bih pre trpela da me zub boli  ovde čak je pod obavezno da trudnice i dojilje uzimaju anesteziju zbog stresa od bola.
    Lepo ja rekoh pre neki dan, srednji vek  
    Nemoj da se ljutiš , ali da li trudnice i dojilje treba da budu bolesne i trpe bolove? Pa ako zele takav stres za sebe i dete, nek trpe. 
    Nepostoji nista, AMA bas nista u anesteziji sto bi naskodilo bebi. 
     
  10. MamaMima se sviđa post u temi od Cintia u Ćaskanje roditelja beba do 6 meseci   
    Tačkice, rekla sam ti već, pedijatrica mi je rekla da je to izašlo zbog hormona koji se prenose preko majčinog mleka. Zovu se bebece akne i same će se povući. Nema veze sa ljubljenjem.
  11. MamaMima se sviđa post u temi od Tackicca u Ćaskanje roditelja beba do 6 meseci   
    pa niko sem mene i mm ga ne ljubi otkud znam. Moguce da je od bljucke,ja ga briskam cajem od kamilice non stop ali dzave sav je sugav. Bas mi ga zao mukica
  12. MamaMima se sviđa post u temi od andjelita u Ćaskanje roditelja beba do 6 meseci   
    meni je dr rekla da su od ljubljenja. sva 3 deteta su mi bila sugava. iskreno, svi osim mene su ih ljubili s vlaznim ustima 
    e sad, ja sam primetila sledece- oce da izbiju ako im je koza u dodiru s bljuckom i pljuvackom. njima su trajale oko mesec dana, ja sam brisala bornom kiselinom, ona bi isusila i povukle bi se, nakratko ofkors, ali ajde. sugava mi deca  
    nego treba da krenemo polako s jelom a mene tako mrzi da je to unbelivable.  
  13. MamaMima se sviđa post u temi od Vuciguraj u Ćaskanje roditelja beba do 6 meseci   
    Moram da je pohvalim-nocas se sama uspavala...Moze ona,nego nece-prica mog zivota
    Za razliku od nje,koja danju nije maltene nikako spavala,S. preko dana odvali tri sata bez da mrdne nosicem
    I on reaguje na tatu...Poceo da ispusta neke zvuke,grlene,vice maltene Glavu odavno pomera kada lezi na stomaku i okrece,zilav je bas,nosi pelene broj 3 od 3. nedelje zivota,prati me pogledom i okrece glavu kada prolazi da me vidi...Nego je sve te njegove promenice i napretke i ne stignem da registrujem od cerke,gledam da se sto vise posvetim njoj kada on spava,a i vec je sve to vidjeno-da me ne shvatite pogresno,odusevim se ja kada vidim sta sve ume prdavac mali ali nema vise vatrometa kao sa prvim detetom
     
     
  14. MamaMima se sviđa post u temi od malagarava u Ćaskanje roditelja beba do 6 meseci   
    VG- i moj, mooora da pipka nekog. uglavnom mene, znas vec moje muke oko toga da ga tata uspavljuje. Pravi je pipač, cim ne napipa nikog pored sebe on se budi.
    Secam se da su mi rekli da ga budim na 3 sata. On je rodjen s 2900, lezao na IMD i bio pod dejstvom jakih lekova da je bio jaako uspavan. I kad je to sve proslo ja sam se panicno budila na 3 h da mu dam da siki- i tako je napredovao 1500 prvih mesec dana. 
    Prvi put je noc prespavao tek kad sam prestala da dojim, s 13 meseci. do tad-ko ziv ko mrtav. Ovaj mladji pretenduje da postane opasan sisavac, gori od velikog, kad vec sad voli da zvace siku na prazno. cucle nikako nece. 
  15. MamaMima se sviđa post u temi od Kikiriki u Ćaskanje roditelja beba do 6 meseci   
    Merima, ti si srećna koliko si teška...ako ne ii više ako si mršava. Pa to je bre savršena beba. Noću hoće da spava a danju da jede. Bilirubin u opadanju...milinica. Meni su savetovali šetnju po suncu kao lek protiv žutice.
  16. MamaMima se sviđa post u temi od merima u Ćaskanje roditelja beba do 6 meseci   
    evo sad nam stigli rezultati iz laboratorije- bilirubin u opadanju i dalje, u odnosu na pre dva dana.uh, lakse mi malo....proveravamo opet za neki dan.
  17. MamaMima se sviđa post u temi od merima u Ćaskanje roditelja beba do 6 meseci   
    e a ja dobila prevaranta za dete.preko noci spava i komira se, a evo preko dana uredno na dva sata trazi da siska.ja vise nisam pametna.i strasno voli da joj se prica.tad gleda, osmatra.abronosa- sve da cuje. 
  18. MamaMima se sviđa post u temi od andjelita u Caskanje roditelja dece uzrasta od 3-4 godina   
    Da, a meni kad krenu tri puberteta i kriza srednjih godina i pred menopauza, kukacu ja vama ovde   
  19. MamaMima se sviđa post u temi od Ehinacea u Caskanje roditelja dece uzrasta od 3-4 godina   
    I mi se ovih dana bas dosta setamo, vidim da su se svi uzeleli lepog vremena i skitanja. Mladja cera dobija nasu punu paznju, u cemu uziva, a sa druge strane sestra joj mnogo nedostaje. Uopste ne ulazi u njenu sobu, kao prosli put. I meni vec Sofija mnogo fali, cini mi se da je otisla pre 100 godina. I dalje nam stizu slike, juce su imali frizurijadu, danas su isli u sumski bioskop, dan im je skroz ispunjen, kaze mi vaspitacica u 21h se muva ne cuje, svi spavaju.  Poslala nam je i sliku posle vecere, SVE je pojedeno, potrose se tamo od silnih aktivnosti, kaze jedu svi duplo, pa cak i deca koja inace mrljave... 
    I nas ceka selidba na leto, a pre toga ima jos radova koje treba obaviti u stanu. Ono sto me raduje je da ce to sve mm da zavrsi, tako da kada mi dodjemo sve bude gotovo. 
  20. andjelita se sviđa post u temi od MamaMima u Caskanje roditelja dece uzrasta od 3-4 godina   
    Vuci, moram da priznam da sam malo ljubomorna   Biće dobro ako se do juna preselimo u kuću.. Ovo vreme hladno još uvek ne dozvoljava da se nastavi sa radovima. A kod nas ih vala ima. Potrkovlje treba izmalterisati i u celoj kuci prvo košuljicu na podu raditi.. A onda tek idu fini poslovi.. Jaoooj.. 
    Čoveče, nisam nikad čula za upalu kuka ili pete.. T kad je bolesna, njoj curi nos i kašlje, eventualno neka temperaturica. Ona do sad nije ni jedan ab popila ili imala neke inhalacije, i onda kad čitam vaše muke, meni strašno i ponekad neshvatljivo.
    Inače smo jedva dočkali malo lepše vreme, T je svaki dan napolju. Danas je bila kod moje mame i bila sva srećna, vozila bicikl i došla kuci sva prljava od blata  jer je sa babom sredjivala bašticu. Ali neka, bar je uzivala.
  21. Ehinacea se sviđa post u temi od MamaMima u Caskanje roditelja dece uzrasta od 3-4 godina   
    Vuci, moram da priznam da sam malo ljubomorna   Biće dobro ako se do juna preselimo u kuću.. Ovo vreme hladno još uvek ne dozvoljava da se nastavi sa radovima. A kod nas ih vala ima. Potrkovlje treba izmalterisati i u celoj kuci prvo košuljicu na podu raditi.. A onda tek idu fini poslovi.. Jaoooj.. 
    Čoveče, nisam nikad čula za upalu kuka ili pete.. T kad je bolesna, njoj curi nos i kašlje, eventualno neka temperaturica. Ona do sad nije ni jedan ab popila ili imala neke inhalacije, i onda kad čitam vaše muke, meni strašno i ponekad neshvatljivo.
    Inače smo jedva dočkali malo lepše vreme, T je svaki dan napolju. Danas je bila kod moje mame i bila sva srećna, vozila bicikl i došla kuci sva prljava od blata  jer je sa babom sredjivala bašticu. Ali neka, bar je uzivala.
  22. broccoli se sviđa post u temi od MamaMima u Caskanje roditelja dece uzrasta od 3-4 godina   
    Vuci, moram da priznam da sam malo ljubomorna   Biće dobro ako se do juna preselimo u kuću.. Ovo vreme hladno još uvek ne dozvoljava da se nastavi sa radovima. A kod nas ih vala ima. Potrkovlje treba izmalterisati i u celoj kuci prvo košuljicu na podu raditi.. A onda tek idu fini poslovi.. Jaoooj.. 
    Čoveče, nisam nikad čula za upalu kuka ili pete.. T kad je bolesna, njoj curi nos i kašlje, eventualno neka temperaturica. Ona do sad nije ni jedan ab popila ili imala neke inhalacije, i onda kad čitam vaše muke, meni strašno i ponekad neshvatljivo.
    Inače smo jedva dočkali malo lepše vreme, T je svaki dan napolju. Danas je bila kod moje mame i bila sva srećna, vozila bicikl i došla kuci sva prljava od blata  jer je sa babom sredjivala bašticu. Ali neka, bar je uzivala.
  23. MamaMima se sviđa post u temi od Vuciguraj u Ćaskanje roditelja beba do 6 meseci   
    Ma to je kod njega nervoza zbog grceva.Ja se ne uzbudjavam,sacekam malo,kao sto rekoh setkam,pevkam,nosam i prodje.
    Bepce,ja ni u ludilu ne bih dala flasicu zbog toga,neka nervozica ih uhvati.Kod njega to traje kratko i posle sisa normalno.
    MamaMima,ja pisu jos ne diram,meni je patronazna rekla tamo sa tri,cetiri meseca.Jos je meni to sve maleno i nezno.Dovoljno je sto ga lepo perem svakog dana i kupamo na dva,sacekacu jos sa povlacenjem.
  24. Vuciguraj se sviđa post u temi od MamaMima u Caskanje roditelja dece uzrasta od 3-4 godina   
    Vuci, moram da priznam da sam malo ljubomorna   Biće dobro ako se do juna preselimo u kuću.. Ovo vreme hladno još uvek ne dozvoljava da se nastavi sa radovima. A kod nas ih vala ima. Potrkovlje treba izmalterisati i u celoj kuci prvo košuljicu na podu raditi.. A onda tek idu fini poslovi.. Jaoooj.. 
    Čoveče, nisam nikad čula za upalu kuka ili pete.. T kad je bolesna, njoj curi nos i kašlje, eventualno neka temperaturica. Ona do sad nije ni jedan ab popila ili imala neke inhalacije, i onda kad čitam vaše muke, meni strašno i ponekad neshvatljivo.
    Inače smo jedva dočkali malo lepše vreme, T je svaki dan napolju. Danas je bila kod moje mame i bila sva srećna, vozila bicikl i došla kuci sva prljava od blata  jer je sa babom sredjivala bašticu. Ali neka, bar je uzivala.
  25. Vuciguraj se sviđa post u temi od MamaMima u Ćaskanje roditelja beba do 6 meseci   
    Dobro veče svima! 
    Ja se nešto ulenjila, uhvailo me neka kriza pa mi se svako malo spava..  I spavam svaki slobodan trenutak, zato me ni nije bilo  

    Vidim pišete o spavanju na stomaku.. skoro moja mama čuvala V dok sam skoknula do banke i ja se vratim, ona u dnevnoj, kaze V je zaspao. Ja odem u spavacu on na stomaku.. Kaze mama ona ga tako stavila, videla da on sam podize i okrece glavu a i prija mu tako zbog stomačića. Ja pretrnula! 
    A sa T sam u sred noći iskočila iz kreveta kao iz katapulta, nisam joj videla lice i presekla se. Ali ona je tad vec bila malo starija i sama se okrenula u toku noci. Uh, kad nisam umrla. 

    Inače V je super, bili smo na prvoj kontroli tačno sa mesec dana, dobio je 870g od izlaska i ja sam super zadovoljna s obzirom na to kako je slabo sisao dok je imao zuticu. Btw, zutica jos uvek nije skroz spala, ali sve je sad vec ok. 

    Nego mene muči ta piša.. Joj kako mi je strašno. Jel vi povlačite kozicu ili šta god? Nama su i patronazna i dr rekle da svako veče posle kupanja zategnemo koliko ide i očistimo štapićem za uši potopljenim u čaj od kamilice ili fiziološki. To je mm preuzeo na sebe jer mene to zaista plaši (inače nisam plašljiva tek tako) i ja se juče istripujem da mu je piša zatvorenija nego na početku i pokušam ja i izgleda da sam previše povukla i malo mu kozica naprsne. Ne krvari ništa, samo se vidi.. Jaooo, glavobolje..