septembar26

Član
  • Broj odgovora

    353
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici septembar26

  • Rođendan September 26

Informacije o profilu

  • Pol ženski

Ko je posetio ovaj profil?


pregleda profila

Aktivnosti člana/članice septembar26

  1. Ne možete da vidite ovaj odgovor jer se nalazi u temi za koju je potrebno 100 posts da bi bila pikazana.
  2. Ne možete da vidite ovaj odgovor jer se nalazi u temi za koju je potrebno 100 posts da bi bila pikazana.
  3. Ne možete da vidite ovaj odgovor jer se nalazi u temi za koju je potrebno 100 posts da bi bila pikazana.
  4. Ne možete da vidite ovaj odgovor jer se nalazi u temi za koju je potrebno 100 posts da bi bila pikazana.
  5. Ne možete da vidite ovaj odgovor jer se nalazi u temi za koju je potrebno 100 posts da bi bila pikazana.
  6. Ne možete da vidite ovaj odgovor jer se nalazi u temi za koju je potrebno 100 posts da bi bila pikazana.
  7. Ne možete da vidite ovaj odgovor jer se nalazi u temi za koju je potrebno 100 posts da bi bila pikazana.
  8. Ne možete da vidite ovaj odgovor jer se nalazi u temi za koju je potrebno 100 posts da bi bila pikazana.
  9. septembar26 je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Alooo zene drage . Evo i mene nakon skoro 7 dana da vam se javim samo. Ne palim komp, ne stignem jednostavno , a preko tel. je nemoguce napisati post duzi od tri reda. Elem, da vam se javim sa mojim detaljnim izvjestajem. 
    U utorak u 3 h noci budi me bo i traje na 5 min , onako srednja jacina , ali sam odmah skontala da su trudovi pravi  Nije bilo dileme laznjak ili ne.  I tako odlucim da cekam jutro i polako u bolnicu oko 9 , znaci do tad su bili na 5 min i onda pocese na 8 min. Na ctg slabe kontrakcije kazu nista cekamo da budu na 3-4 min pa ces u salu. Pitam koliko to moze potrajati kazu zavisi od 3 -5  h   Otvorena 3 prsta, klistiraju me i spremaju odmah tada u podne i salju me u sobu na cekanje  Cekam i cekam i imam bolove na svakih 6- 8 min  Svako par sati na ctg kazu nisu jaki cekaj jos, i tako cijeluuuu noc , sve cekam i cekam a nema tih cestih nit vodenjak puca  Najgore mi je bilo ujutro , cekam vizitu , gladna , nisam smjela jesti sve cekajuci kao sad ce mozda pa da me ne klistiraju opet.  Gladna , pomalo zedna (nisam ni puno vode pila , samo pomalo) , nervozna , u bolovima , nenaspavana a tek trebam u salu i tek treba da se napatim. Dosao mm i sjedimo nas dvoje i ja placem kako ne znam sta cu . Reko treba mi tek sada  snage a ja ne mogu da stojim , i on me tjesi kaze ajde jos malo samo dogurala si dovde ,jos par sati i gotovo . Nekako mi vratio elan , i snage malo. Al mislim da je tu sve u psihickoj snazi , fizicka koliko -toliko ali mozak cini cuda. 
    I tako dolazi vizita kaze dr ajmo u salu opet ctg bolovi na 8 min , a ja otvorena 5 prsta. Kaze idemo u salu, i oko 11 mi buse vodenjak. Ni osjetila nisam , a kad sam vidjela one krive kukaste makaze kad nisam u nesvjest pala. Ali kazem ni osjetila nista  
    Od pucanja dadose mi da hodam po sobi jednoj ,i tad pocese na 6 pa na 4 pa na 3 pa na 2  i ja otvorena 8 prsta i opet na sto. To je bilo oko 13 h i tada su mi tek dali indukciju , i onda do 14:15 h jakeeee kontrakcije na minut -dva , i u 14:15h pocinjem sa tiskanjem i u 15:05 stize nasa mrvica. Doktorica kaze da sam se napinjala kako treba i da sam i slusala i da je zato sve tako super proslo . Kazu da je za prvorodku to odlicno . Uglavnom savova nemam nijednog , pukla nisam. 
    Sada smo kuci , sikimo i pavamo . Imam jos malo problema sa sikama ali o tome na drugoj temi , tamo o dojenju dok stignem i malo da iscitam . Ugavnom porod mi je ostao kao jedno pozitivno iskustvo u uspomeni, da je bolilo-jeste ali sve je proslo i sad se mazimo samo i uzivamo. Mahanje svima i izvinite na kilometarskom postu , odoh da dojim bebu. 
  10. septembar26 je dodao/la post u temi Treći trimestar   

     U Zene evo i mene napokon. Pisem vam iz bolnice i spor mi net jedva udjoh na forum. A pored mene lezi moja Andrea  , i pajki umotana kao sarmica mala. Danas oko 15 h stigla , duga 55cm, a teska 3550 grama. Nesto najsladje na slijetu cijelom za mene.  Da je bolilo , bolilo je , da je proslo -proslo je onog momenta kad sam vidjela bebicu svoju.  Jos sam pod dojmovima, puna nekog adrenalina, i nakon dve noci skroz slabog sna evo ni veceras mi se ne spava samo bebicu mazim. Zahvaljujuci super babici koja je jutros bila u smjeni i dr isto takvoj , ni jedan sav nemam. Nit sam popucala , ma nista .  hvala vam svima na podrsci i sto ste mislile na nas. Pisem vise kad dodjemo kuci. I skidajte me sa spiska da kikiriki ide gore. A i ove ostale sto cekaju da sto lakste po rijese i sto prije maze svoje bebe. Mahanje i ljubim vas sve
  11. septembar26 je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Na 5-6 min pocele sinoc u 3 h i trajale do pola 9. Od 9-11 na svakih 8-9  min. U pola 12 pregledana, otvorena 3 prsta , grlic izravnan. Za prvorotku kazu odlicno. Klizma i spremanje i salje me na odjel u sobu. Kaze cekamo trudove na 3-4 min sa jakim bolovima ili da pukne vodenjak. I dragi moji ja jos cekam. Sa bolovima na svakih 6-7 min i dalje. Hodala , stajala, lezala ne znam vise sta bih sa sobom. A ono boli i eto. Na ctg-u oba puta kad sam bila kontrakcije slabe neke. Cim legnem na sto kao da me nista ne boli , a ovako u sobi kida mi se imam osjecaj sve. Al dobro je. Da se sve, ja sam sebi zacrtala do ujutro ce biti valjda. I trpim i cutim. Opcije epidurala naravno nemas ni u ponudi, samo da sanjas mozes.  A sad mi pricaju zene da ova dr ne praktikuje ni indukciju, tako da je all natural. Ko u 17 vjeku. Sjedi i cekaj. Al izdurace se sve ipak moja mrvica stize na kraju. Znam zasto trpim. E da i strasno sam gladna. Jutros nisam mogla doruckovati od bolova, znaci vec skoro 24 h nisam jela. A i nakon klizme sada ne smijem nista ni jelo ni pice. Jeeeeedva cekam da sve prodje ok da nesto gricnem i popijem i malo odspavam . Mahanje od mene 
  12. septembar26 je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Mico , nikad se ne zna. Mozda te krene iznenada ili vodenjak krene curiti pa bebana odluci da izadje sama. 
    Evo ja sjedim -lezim , i mjerim razmak izmedju kontrakcija. Bol me probudila prije pola sata , uh i od tad su se pojacale i ucestile. Udjoh malo da vama kuckam da me brze prodje vrijeme, a i "live" da vam javim sta se desava.  Ali jos cekam malo , bar da svane pa cu u porodiliste lagano. Bice mala djevica i danas je moj dan izgleda.  A bile su se kontrakcije smanjile oko ponoci , cak sam i par sati odspavati lijepo uspjela. Eto zene toliko od mene za sada, javim se kad stignem ali kasnije. 
     
  13. septembar26 je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Tako sam i planirala. Bar do ujutro ako tako potraje, a ne bude se smanjivao razmak. Mislim ovo su sve pripreme , i bolje mi je kuci sa mm i mojima nego gore da me zatvore u sobu samu i ukljuce indukciju. A niko do mene nit ja mogu kuda. Ovako polako odmorim izmedju u tih pola sata i lagano. Bebana se javi izmedju.
  14. septembar26 je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Zene evo da vam se javim,jos sam kuci imam lagane kontrakcije na pola sata jos uvijek. Pratim, kad budu na 15 -20 min planiram u bolnicu lagano. Bice to sigurno u toku noci. Uglavnom boli , al kratko naidje bol i za sad je ok sve nije mi naporno. Vi iskusnije , aj mi recite kad pocinje da se smanjuje taj razmak izmedju kontrakcija? Jel to individualno ili moze ovako da me drzi na pola sata bolovi cijelu noc? 
  15. septembar26 je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Zenee, mene hvataju kontrakcije , jedna bila u 13: 25, druga sad u 14:00. Boli , ali je lagana bol, krene u ledjima i onda stegne i stomak. Ne mozes da omasis  I jos sluznog cepa sa sukrvicom. Izgleda stvarno da sam ja sledeca. Javljam situaciju za par sati . Da vidim samo dal su lazne ili prave