Mia-ns

Član
  • Broj odgovora

    234
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Odgovori objavio/la Mia-ns


  1. Nista od ovog pokusaja. Beta pala na 120, plod jedva naziru, endometrijum se nije zadebljao ili porastao...ne znam sta je tacno rekla. Krvrenje nije stalo. 

    Mislim da sam sve vreme i znala da ce tako biti. Prosto imas neki osecaj kad skupis na gomilu lekarske utiske, rezultate krvi i subjektivni osecaj. To sto sam citala po forumima mi je davalo samo trenutni mir da mi mozak ne pukne od kombinacija i kalkulacija. Bitno je (meni bar) da se nisam mnogo zanosila vec da sam bila realna sa tendencijom pozitivnog razmisljanja. Stresa, osim celokupnog VTO procesa koji mi je bio jeziv, nisam imala. Nisam morala ni na posao. Ali ipak na kraju nista. 

    Sad ce mi reci sta dalje i sta je razlog. Jel moram na kiretazu? To je tek pakao! 

    Sve u svemu ovih mesec i nesto dana su mi bili uzas! Svaka cast zenama u globalu. I onim sto zatrudne kad ih momak samo pogleda, i onima sto se muce ovako i onima koje odluce da se ne muce. Spomenik da nam dignu. Kako se sada spremiti psihicki na ponovo...ne znam.

    Srecno svima pa se vidimo uskoro( nadam se da tad necu imati pitanja vec cu samo doci da vam se pohvalim )

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    jako mi je zao..znam kako se osecas..citam i secam se kako mi je isto tako bilo pre par meseci..koje je to ludilo, uzas! Beta mi je rasla ali ne pravilno, propraceno blagim krvarenjem..nisam htela to da ti pisem, verovala sam da ces uspeti.. 

    Drzi se, tu smo jedna drugoj za savet i vetar u ledja! 

    P.s.  najveca beta mi je bila 480, samo ne otislo, ne moras na kiretazu.


  2. Cao svima,

    Imam jedno pitanje( kao i sve zene ovde :) )

    Radila sam punkciju 21.februara(12dan stimulacije), uzasno me je bolelo sve tih sledecih nekoliko dana ali sve proslo na kraju. 9 komada uzeli. 

    26.02. vraceno mi je 3(5 dana starih) komada. Posle transfera prve nedelje sam imala problema sa besikom koje sam izlecila uroloskim cajevima. Sledece nedelje sam se razbolela skroz. Temperatura ,kijavica...cak sam morala i paracetamol da pijem jer mi je temp bila visoka. 

    Danas, 12. dan od transfera uradjena beta koja iznosi 17 i pojavilo se malo braonkasto krvarenje. 

    Sutra bi trebalo da krenem sa inekcijama progesterona i povecanje doze folana(sta vec doktor kaze)

    Mene interesuje da li je ova beta niska za ovaj slucaj oplodnje ? Da li ima veze sa tim sto sam bila bolesna ili ne. Eto tako cisto ako ima neko neku ideju sta je po sredi. Hvala :)

     

    pa..draga nasa..moze biti a i ne mora da znaci.. jedno je sigurno, moras biti smirena i spremna na sve a nadati se najboljem.. to braonkasto se cesto dogadja, a prog bi trebalo da zadrzi plod i zaustavi krvarenje ako je do prog..ako nije, prog tu nema puno znacaja.. moguce je da je zbog toga sto si bila bolesna, a i ne mora da znaci.. svako od  nas je prica za sebe.. prilicno je mala beta s obzirom da su 3 embriona, verovatno da se samo jedan ugnjezdio..meni je 10dt bilo 45, ali je moj problem bio taj da se nije pravilno duplala.. drzim ti fige i puno osmeha i pozitive da sve bude ok!!!


  3. Virdzinija...bas bi bilo lepo da ti je sreca zakucala na vrata:babycrib:

    Mia ti nisi pocela sa papirima?Prvo hoces da saniras ciste?

    Kod mene/nas uglavnom po starom..terapije,suplementi,ishrana iz korena promenjena...bice jos jedna histero odradjena verovatno u maju a ko zna mozda i kasnije jer ovaj put je radimo u Betaniji..pa ako sve bude ok pocinjemo..

     

    nisam bubo, po upute idem krajem meseca, radim trombofilije i nk celije. Da prvo moram njih da se resim, pa cu posle lako..kao ne plasim se, dr kaze to nije nista strasno, postoje razna resenja.. Bubo sto opet histero? Meni je receno od strane drugog dr da nije bilo potrebe za histero HA HA <_<


  4. Kasnilo mi je 2 nedelje, otisla na uz i op, cista na desnom jajniku. Izazovemo ciklus, odem opet na uz, kad ono jos dve. Idem uskoro opet na uz da vidim sta se sad dogadja. Navodno one nastaju kada folikuli ne puknu, to su kao te folikularne.


  5. Vec dugo nikog nemaaaa....ni mene nije bilo neko vreme...mi smo u fazi da 15.03. imamo prve konsultacije u 3.vto.

    Ali u svemu tome ja imam situaciju da mi kasni dve nedelje...pre 3 dana sam radila kucni test i bio negativan...ni sama ne znam sta da radim...da uradim test opet...vadim betu...nikad mi nije ovoliko kasnilo...nikad...a sta je ako nisam trudna:o

    Sta ima kod vas ostalih...Buba...Mia...gde ste zene:D

    Cao Virdzinija..da bas je zatisje..

    Prva opcija je trudnoca (Daj Boze), a druga ciste, sto se meni upravo dogadja..u zivotu nisam imala problem sa njima..pocelo je tako sto kasni ciklus, pa izazivamo primolutom evo vec drugi mesec.. i to sve je posledica stimulacije..sta ce biti sa njima videcemo, sad sam na kontracepciji, pa na kotrolu..a u proces cu verovatno krajem godine..

    Ako, ne daj Boze, slucajno imas taj problem najbolje je pomeriti proces..mada mislim da to i dr savetuju.. 

    Drzim fige da je sve ok :)

    gde ces raditi vto i kod kog dr?

    Poljubac za sve hrabrice!

    Virdzinija voli ovo

  6. Evo dobro..oporavila sam se i krecem again :) bila sam na kons.u Feroni i to mi je savetovano pa se raspitujem sta i kako..htela sam da zakazem prvostepenu ali jos nisu ukljuceni privatnici tako da imam vremena..inace pojavila mi se cista koja mi je poremetila ciklus totalno, tako da se po tom pitanju jos nisam oporavila..predpostavljam da je od stimulacije..jel si ti imala (ne daj Boze) problema sa tim?

     


  7. Zenske je l' se neka od vas ili blizih vama susrela sa stimulacijom kod muskaraca tj.spermatozoida?! Tacnije Merional mesec dana 2 puta nedeljno..  Ne znam da li to moze o trosku fonda? Pricalo se isto da ce moci o trosku fonda zamrzavanje j.celija i sperm? Znate li nesto o tome? Aj em konfjusd :huh:

    Kikiriki voli ovo

  8. Tu saaam :))) Buba pridruzujem se cestitkama i mislim isto kao i ti.. ne gubite nadu nikada..eto kao sto devojke pisu i cuda su moguca..ne dozvolite da vas nikada napusti ljubav, vera i nada.. Srecna nova godina!!!! Kod mene jos uvek stagnacija..nikako ciklus da mi se normalizuje.. cekam sa vama i radujem se!!! :***

    Virdzinija, Buba82 i Tamarita volite ovo

  9. Imali koga ovdeee...? @Tamarita Jesu te zvali na uz? @Mia-ns Šta ima kod tebe? Gde nam je @zozefinabalerina? Mi smo imali u utorak konsultacije i odma mi za četvrtak zakazali histeroskopiju. Odradila sam i nk ćelije. Čekam rezultate. U januaru krećemo sa stimulacijom ^_^

    hej jassa..jos nista..pocela sam raditi i skroz zaborawila na wto..ne radi mi slowo na tastaturi <_< kontam da cu na prolece opet sa procesom..ne zuri mi se a garant cu i imati dodatne nalaze da prikupim..trebala bi na kontrolu kod dr kad mi prodje ciklus, mozda ce mi tad wec reci sta i kako..u kojoj si ti fazi? Sori slabo udjem pa ako si i pisala nisam ispratila..

    Bubo kako si? Kad ces ti u proces?

    Pozdraw i poljubac za swe hrabrice 


  10. Ja sam isto dobila Utrogestan 2x400mg i prog depo 10dt na 3 dana..mislim da je mozda ranije trebao prog depo da se uvede..to je ono sta bi bilo kad bi bilo.. u prvoj vto sam primala utrog 3x200..inace mi je prog nesto nizi..

    Da sad se setih da si pisala da ih porucujes..


  11. Jel pijes Inofolic i kako ti se on cini? Cula sam sve naj o njemu..pila sam ga sa vitaminima i bilo je nekog malog pomaka..


  12. Znaci otprilike na mesec i po, dva se zakazuje..da imam u planu kada krenem za zakaz..hvala ti :)

    jesam, pa ono najvaznije je da se nesto dogodilo, znamo da mogu da zatrudnim..a opet telo je odbacilo plod jer nesto nije bilo kako treba..predlazu era test i genetiku kao dodatne nalaze..on je radio kariotip, ok je sve, ja nisam, uradicu..i uradila bih taj era test, on pokazuje kad je najbolje vreme da se embrion plasira u matericu, verovatno znas za to ;) 

    Za mesec dana idem na kontrolu, pa cemo se tad dogovarati..ali opet ja bih u postupak tek tamo na prolece..

    Jel si ti radila nesto od dodatnih nalaza?

    Virdzinija voli ovo

  13. Lole vadila sam je vise puta..45 posle 3d 150, posle 2d 240, 3d 477..i skontala sam da se duplira na 3 dana..medjutim izgleda je ipak trebala na 2d..

    Bubo kontam te sve..bespotrebni papiri i cekanja u redu..mislila sam da tek treba prvu da prodjes..jesi sigurno si kod njih, nema da brigas..ja mislim da ce ti stici pismo pre ng.. 


  14. Devojke druzimo se again..ne da mi se predjem u prve trimestre..ovog puta biohemijska :mellow:

    Bubo nesto sam nacula da privatnici nisu na listi do kraja god.. kad imas komisiju?


  15. Devojke...moja borba se nastavlja...ni ovaj put nismo stigli do cilja...ne predajemo se..to je sigurno :wub:

    Bubooo sad vidim..jakoo mi je zao, ti si nasa hrabrica i veliki motivator..sigirna sam da ce doci i tvojih 5 minuta, verujem u to..vidim da si vec nastavila dalje, veliki si borac, svaka cast! Tu smo da pruzimo max podrsku!!! Ljubim te i samo napred!


  16. Mia...draga...sta se desava :babymommy:

    heej Bubo i ostale hrabrice..nije me bilo, skinula sam se malo s neta i foruma da iskuliram i sacekam betu..iiiii beta rastee i duplira se lepo..cekamo prvi uz..po beti bih rekla da je jedna beba sa nama...nema vece srece i radosti :babycrib::baby:


  17. Tiki...nadam se da je sve ok..i da je transfer uspesno odradjen...zelim ti puno strpljenja i mirnoce u buducim danima..

    Mia...da li je bio prvi UZ?Kako ide?

    Zoze uzivaj nam...:babymommy:

    jeste, ide polako ali sigurno, rastu folikuli a i endo se deblja..sl.nedelje ce biti aspiracija, ne znam jos tacno kad..

    cuvaj se, odmaraj i setaj :*


  18. Bubo drzi se, mozes ti to! I ja sam imala 3 jc iz 5fol i verujem da bi se sve 3 oplodile da je sperm bio bolji, sto nama i jeste problem..

    Lilika ja sam imala samo blago peckanje od gonala, ako se ponovi, javi se dr..

    tiki tile, Lilika86 i Buba82 volite ovo