Ivancica75

Član
  • Broj odgovora

    14
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Aktivnosti člana/članice Ivancica75

  1. Ivancica75 je dodao/la post u temi Upala grla kod odraslih - Gentamicin inj   

    Meni ce sve biti sigurno preko 100 eura,  hajde samo da mi bude bolje, uzasmo sam malaksala, ali dr danas kaze da je to normalno. Nastavila sam sa istom terapijom, pulmikort, berodual i Lonacef, ocajna sam zbog injekcija, matora zena od 40 godina danas samo sto nisam zaplakala kad mi je rekla da nastavljam. Tako peku, tako me boli zadnjica da izvinete, tako sam modra...strasno, ne znam sta vise da radim.
  2. Ivancica75 je dodao/la post u temi ! SOS   

    Molim vas za pomoc u vidu saveta. Primam Longacef zbog upale pluca, pre njega primila 8 Gentamicina zbog upale grla, skroy sam izbusena. Pojavile su mi se modrice i cvorici, sta da radim jer ne znam koliko cu ih jos primati, a vec je uzasno. Dr mi je rekla da je Longacef jaka i bolna terapija, pece strasno kad se daje, ali sam procitla da postoji neki rastvor koji koji ublazava bol. Jel moze neko ko je primao da mi kaze da li to stvarno pomaze.
  3. Ivancica75 je dodao/la post u temi Upala grla kod odraslih - Gentamicin inj   

    Sve se placa, ja Longacef placam 1500 kom (lek i bockanje).
    Pricalice, jesi ga ti primala, koliko komada, dr mi kaze da je terapija bas jaka.
  4. Ivancica75 je dodao/la post u temi Upala grla kod odraslih - Gentamicin inj   

    Moja sestra i ja smo primale penicilin kad god smo bile bolesne (cesto kao i sva deca) kao i svi iz nase generacije, a sad injekcije generalno niko ne prepisuje. Moja deca su tinejdzeri i nikad injekcije nisu primali, a popili su tonu lekova.
  5. Ivancica75 je dodao/la post u temi Upala grla kod odraslih - Gentamicin inj   

    Ne smem da primam penicilin, imala sam davno neku blagu reakciju pa mi ga od tada ne prepisuju. Pitala sam kako dobih upalu pluca pored Gentamicina i rekli su mi da je verovatno rezistentan.
    Necu valjda mesec dana primati injekcije, zadnjicu vec ne osecam, a longacef peeeeeece.
  6. Ivancica75 je dodao/la post u temi Upala grla kod odraslih - Gentamicin inj   

    Hej ljudi pozdrav! Ja sam opako nastradala, u utorak sam zavrsila sa terapijom, bila na kontroli, rekla dr da nenormalno kasljem i ona mi samo pogleda grlo, kao ok, kad se smirilo grlo prestace i kasalj i pusti me kuci. Naivno je ne nateram da mi poslusa pluca, to vece dobijem tt, u sredu isto i sredu noc zavrsim u hitnoj, odem sa muzem jer nisam ponovo htela da idem u dz, celu noc tamo provedem, urbazon, inhalacija, infuzija... jak bronhitis i pocetak upale pluca. Posto su me oni poslali kod moje dr (kod koje nisam htela da idem jer bi je udavila) odem privatno kod pulmologa koji mi potvrdi dijagnozu iz hitne, da mi Longacef da primam i kaze da ako mi do veceras ne bude bolje moracu u bolnicu, ali sad sam bila na kontroli i bolje je, hvala Bogu.
    Ima li neko iskustvo, koliko upala pluca moze da potraje?
  7. Ivancica75 je dodao/la post u temi Upala grla kod odraslih - Gentamicin inj   

    Jel moguce da pored antibiotika koje primam od sinoc kasljem kao luda, celu noc sam presedala jer cim legnem imam itisak da cu se ugusiti od kasljanja.
  8. Ivancica75 je dodao/la post u temi Upala grla kod odraslih - Gentamicin inj   

    Stavljam hladne rakijane obloge, masiram, danas sam stavila i kupus, ali to je sve koliko sam procitala za modrice, ali nista ne smanjuje bol.
  9. Ivancica75 je dodao/la post u temi Upala grla kod odraslih - Gentamicin inj   

    Pijem sve sto sam cula (osim alkohola) i mogu vam reci da ima poboljsanja, lakse se dise i guta.
    Recite mi sta da radim sa ovim zlom od injekcija. Cetiri sam primila, od sutra idem u dz, sestricina ide na zimovanje i uzasno se osecam...ni okrenuti se kao zena, ni sesti, ni leci...Nemam neke modrice, onu prvu osecam pod prstima, kao cvoric, ali boli uzas.
  10. Ivancica75 je dodao/la post u temi Upala grla kod odraslih - Gentamicin inj   

    Mislis na kuvanu rakiju? Joj dobra si, ja se napijem cim pomirisem alkohol, a rakiju koristim samo za obloge. Ne znam da li smem da stavljam sad te obloge na grlo. Masirala sam guzu komovicom zbog cvorova.
  11. Ivancica75 je dodao/la post u temi Upala grla kod odraslih - Gentamicin inj   

    Ne prija mi mnogo toplo, sve sto uspem da progutam je mlako.
    Zeznula sam se sto pre 2 nedelje nisam odmah pristala na injekcije, nego hajde necu ako ne mora, mrzim bockanje...i dr mi da Eritromicin, ispijem ga i posle pet dana mi se vrati sve isto samo u mnogo gorem obliku. Imam 8 injekcija, nadam se da ce biti ok, mada mi je to nesto mnogu, cinimi se da sam uvek primala po 5.
  12. Ivancica75 je dodao/la post u temi Upala grla kod odraslih - Gentamicin inj   

    Ja sam prvu dobila u dz, juce mi dala sestricina, stvarno se trudi dete, cini mi se da mi je 10 minuta davala i masirala, malopre mi dala trecu, isto polako, nezno, ali uzasno boli. Glupo mi da joj mnogo kukam jer verovatno dete nije krivo, a vidim da joj je neprijatno. Od one prve vec imam cvor koji je ona pokusala da mi razbije masiranjem.
    Meni se pre 7-8 godina javila neka reakcija na peniciclin, ne bas sok, ali ga od tada ne primam.
    Malo mi je bolje, spala mi je tt, ali grlo i dalje boli.
  13. Ivancica75 je dodao/la post u temi Upala grla kod odraslih - Gentamicin inj   

    Nemam gnojne cepove na krajnicima sto je gnojna angine nego mi je grlo "samo" crveno i krajnici nateceni.
    Jedem mekanu hranu, a i nju tesko gutam, supice, cajeve, mleko sa ukaramelisanim secerom, ispiram grlo (grgocem) meavinom soli i vode i zalfijom, ali slaba vajda 
     
    Ja od detinjstva nisam bas neko ljubitelj injekcija, valjda zato sto je moja generacija lecena njima u 90% slucajeva, pa ih ni sad u poznim godinama ne volim, da ne kazem da mi je frka od njih, ali bez obzira na to bas boli, nadala sam se da cu ih izbeci ali nije moglo. Nisam Gentamicin primala od mladosti pa se ne secam, ali nisu me uvek injekcije ovako bolele. 
     
  14. Ivancica75 je dodao/la tema Zdravlje, nega i fitnes   

    Upala grla kod odraslih - Gentamicin inj
    Srecana Nova godina Badnji dan zenice!
    Meni i nije bas najbolje pocela godina, mucim muku sa grlom danima unazad, a juce zavrsih na injekcijama Gentamicina.
    Grlo mi je skroz zatvoreno, ljubicasto, tt ide do 39.5...Sta predlazete od prirodnih lekova da malo ubrzam oporavak, dr rece da ce biti bolje posle par injekcija, ali posle dve jos nista.
    Moje drugo pitanje je, posto ko zna koliko godina nisam primala injekcije, jel ok da Gentamicin boli ovoliko. Juce mi je dala sestra u dz, danas sestricina koja je med. sestra i bas boli.
    • odgovora
    • pregleda