kcmn

Član
  • Broj odgovora

    5
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Sve od člana kcmn

  1. kcmn je dodao/la post u temi Da li vam kasni naknada za porodiljsko/trudničko bolovanje   

    Tih 35% od koga ti je leglo? Poslodavac ili RZZO?
     
    ja ti potpisujem da je to od grada i te su ti zatvorili taj prvi mesec. 22.9-22.10. 
    E sada ce da ti uplate od 22.10-30.10 procentualno za tih 8 dana ali opet i firma i grad. 
    I onda ti krece 1.11-1.12 cela plata od dve uplate. Firma 65% grad 35%. 
    Meni stize poruka jedna od skole druga na RZZO.  
    Elem ti si na komisiji pesle 30 dana bolovanja. To je to. Sve ti se uklapa samo izludjuje sto cekamo toliko dugo. 
  2. kcmn je dodao/la post u temi Da li vam kasni naknada za porodiljsko/trudničko bolovanje   

    Jeste umanjeno ali to je nesto sitno. Zbog tog nekog proseka koji se uzima. Nisam razumela ni ja sta ali ne tipa primas 20000 a onda porodiljko 10000. To je nesto ovim novim zakonom izmenjeno ali za one koji rade krace od godinu ipo dana. Njima se taj prosek deli sa 18 a onima kojo rafe duze sa 6 cini mi se. Nisam sigurna. 
    Odi do poslodavca i pitaj. To je tvoje pravo. Mada sam ja isla do socijalnog jer sam videla da ovi ne znaju da mi objasne  i ako im je to posao. I samo se vade na to kako oko nas trudnica imaju gomilu posla. 
  3. kcmn je dodao/la post u temi Da li vam kasni naknada za porodiljsko/trudničko bolovanje   

    Prvo 
    prvi mesec bolovanja su trebali odmah da ti puste samo umanjen za tih 35% koje si vec primila. Jesi sigurna da ti to nije vec uplaceno pa si sada samo naknadno dobila dopunu od 35% do 100% plate. 
    Drugo
    teeba da ti urade poravnjanje. Sta to znaci. Bez obzira kada smo do sada primale platu sada primamo za period od 1 do 31 u mesecu. To znaci da od 22.10-22.11 ide ti jedna uplata (sa dve uplate - jedna od zavoda, jedna od drZave- 35% + 65% ). To ti je prvi mesec bolovanja. 
    Onda, drugi mesec rade poravnjanje i to je bolovanje preko 30 dana koje ustvari kasni. To znaci da ce od 23.11-30.11 da imas jednu uplatu da bi ti zatvorili novembar ali podeljenju opet na  35%+65% i onda ti rade platu za decembar koji ces da primis takodje od uplata 35%+65% ali verovatno u martu ako idu ovim tempom   
    Bar u Nisu idu tim tempom jer nas ima par trudnica iz raznih ustanova i sve primamo po ovom principu osim onih ciji su poslodavci azurniji pa nastavljaju uplate iz licnog fonda kao Zeleznicka ambulanta u Nisu pa trudnice imaju tu srecu da im plata ne kasni vec poslodavac ceka na te pare kada ih puste puste  
    nadam se da si me razumela jer je i meni trebalo da pohvatam konce  
     
     
  4. kcmn je dodao/la post u temi Da li vam kasni naknada za porodiljsko/trudničko bolovanje   

     Pozdrav mame ,
    e ovako stvari stoje. Posto sam i ka ludela do skoro presavila sam tabak nasla vezu da mi objasne kako to sve funcionise;-)
    radim u drzavnoj firmi pa sam i ja mislila da me neko zavlaci itd. 
    Sve u svemu zarada kasni tri meseca. Zasto?
    trudnicko bolovanje se predaje poslednje nedelje u mesecu za prethodni mesec. Znaci moje trudnicko za septembar predali su poslednje nedelje oktobta. Isplata je 100% plate ali 65% ide uplata poslodavcu pa on meni a odmah naredni dan jos 35% od RZZO ili grada kako mi to u zargonu kaZemo ;-). Isplata je izvrsena 28.12 og. 2015 sa par dana zakasnjenja. Trebalo je biti u nedelji pre ali tu je poslodavac zakazao. Nadam se da sada u januaru nece. 
    Sada cekam u januaru ispatu za novembar jer mi je u zavodu objasnjeno da kada krene prva uplata nema razloga da vise "kasni" vec se uplate izvrsavaju svakog meseca ali za treci mesec unazad i tako redom. 
    Porodiljsko je drugacije. Kasni nekih mesec i po dok predate svu onu dokumentaciju poslodavcu ali na stecu u momentu isplate uplacuju sve plate koje vam duguju do tog datuma i onda ulazite u onaj rezim da normalno primate platu mesec za mese. 
  5. kcmn je dodao/la post u temi Da li vam kasni naknada za porodiljsko/trudničko bolovanje   

    Pozdrav,
    ja posteno uskuburih sa svim ovim uplatama isplata papirima doznakama  itd
    Elem,7.decembra legla mi je uplata iz RFZO, to je onih 35% da bi primile punu platu, a 17og mi je legla plata od poslodavca i time smo zatvorili septembar. Sada cekam isplatu za oktobar 2015. Da li je neka primila bilo sta za oktobar mesec.? Meni je to trudnicko bolovanje. Porodiljsko mi ide od 17.decembra pa cemo sa time tek da se ganjamo