anamarija1

Član
  • Broj odgovora

    4
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Sve od člana anamarija1

  1. anamarija1 je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    Ja sam baš skoro našla dobar tekst o ovulaciji - ovde. Takodje sam dosta čitala na netu o tome Pokušavam baš da zatrudnim sa dečkom u poslednje vreme pa čitam sve što nadjem o tome na internetu. Sad ću isčitati i korisne stvari ovde na forumu što nadjem.
  2. anamarija1 je dodao/la post u temi Detoksikacija organizma   

    Dobar je zeolit koji vidim da preporučuje većina, čitala sam o njemu ovde. Koristila sam ga jedno vreme, ali bolje rezultate su mi davali zeleni čaj kao i sok od celera.
  3. anamarija1 je dodao/la post u temi Nega lica   

    Ja sam do svoje 23.godine imala problem sa licem, najviše zbog puberteta. Koža mi je bila osetljiva i čim je prošao taj period puberteta evo već 3 godine mi je lice čisto a umivam se samo običnom vodom, ne koristim ni sapun ni neke kreme ili slično.
  4. anamarija1 je dodao/la post u temi Brze torte   

    Evo od mene jedna brza keks torta sa čokoladom:
    Brza keks torta, odlično je rešenje onda kada imate jako malo vremena koje ste spremni da utrošite na pripremu poslastice.
    U nastavku ovog teksta, otkrićemo vam kako da napravite brzu keks tortu.
    Šta vam je potrebno za pripremu brze keks torte?
    Za pripremu vam je potrebno:
    - Dva pakovanja petit keksa,
    - Dvesta grama čokolade za mešenje,
    - Dvesta grama šećera,
    - Dva jajeta,
    - Sto dvadeset grama putera,
    - Oko pola litra mleka,
    - Oko sto grama bele ili crne čokolade.

    Način pripreme:
    Priprema fila: Žumanca i šećer najpre umutiti, a onda i skuvati na pari. Kada se ta dva sastojka skuvaju u šerpicu dodati i čokoladu i sačekati da se i ona istopi. Kada se i čokolada istopi, sačekati da se sve to ohladi, a zatim dodati i umućeni margarin i još jednom dobro promešati i sjediniti fil.
    Na kraju, petit keks umakati u mleko i slagati kao podlogu torte. Preko petit keksa, mazati fil, preko fila ponovo slagati petit keks umočen u mleko i ponovo ga mazati filom. Tako slagati keks i fil sve dok ne potrošite i keks i fil. Poslednji sloj torte, treba da bude fil. Po vrhu torte posuti izrendanu belu ili crnu čokoladu.
    Ukoliko želite, tortu možete ukrasiti i šlagom, pa tek preko žlaga posuti izrendanu čokoladu. Kao zamenu za rendanu čokoladu, možete koristiti i perlice za ukrašavanje torti ili sitno iseckane čokoladne bananice.
    Ono što još želimo da napomenemo, jeste da umesto ovog fila, takođe možete koristiti i puding od čokolade ili vanile koji ste kada je ohlađen pomešali sa umućenim margarinom.
    U tom slučaju koristite dve kesice pudinga, pomešane sa 4 supene kašike šećera i skuvane u litar mleka. U to kada se ohladi treba dodati 125 grama margarina.
    izvor