Rada Q

Član
  • Broj odgovora

    469
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Sve od člana Rada Q

  1. Rada Q je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    Cao, da vam se javim, juce sam zavrsila histeroskopiju, septum je otklonjen, sada sam kao nova  cekam kontrolu, pa da nastavimo gde smo stali. 
    Sada mi je mnogo lakse kad je sve iza mene. Sama priprema me vise ubijala, nego oporavak posle. Malo bolucka stomak nista strasno. 
  2. Rada Q je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    Zene stigli kontrolni rezultati spremograma. Poboljsali su se duplo rezultati, broj se duplirao, bio je 4,9, a sada je 9,8 ml, a 47 V. Broj pokretnih je 0.38. a granica 0,32, smanjio se dosta broj nepokretnih, ranije je bilo 0,62, a sada 0,27, konzistencija pise normalna i vitalnost se povecala - 0,73, a bila je 0,38. Tako da bitno da je krenulo na bolje, sada nastavljamo se terapijom, danas pravimo drugu turu muckalice.  Bas sam se plasila dal ce krenuti na bolje,a oni su se za tri meseca tacno duplirali. 
  3. Rada Q je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    Super kad si to zavrsila. I meni je pregrada 1,5 cm a u najvecoj sirini 2,1 cm. Samo sto je meni i dvoroga materica. Gde si ti to radila kad si odmah izasla kuci? U Frontu se dolazi dan pre, sledeci dan operacija i sledeci izlazi kuci, ako si OK. 
    Odmaraj sada pa u akciji  jos malo  
  4. Rada Q je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    Srecno!!!!
     Javi se kad zavrsis da znam iskustvo, to i mene ceka. Koliko ti je mm pregrada? Izvini ako sam te vec pitala ranije, odavno nisam bila na forumu ne secam se. 
  5. Rada Q je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    Potapala sam je, al sad mu se smucila  moracu neki dan da ga ubedim. Jel se tvom muzu osecala koza? Njemu je koza mirisala na piskavicu, pa mi je kukao kako smrdi (a on pican u svakom smislu  ) i zato posle i prestao. 
  6. Rada Q je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    Imam je u kuci  uzela sam mu tada 200 grama, a pio jedno 10 dana. Al jeste vala odvratna, on je zvakao sa medom, ja probala i nisam mogla hehe. Kazu da nekome ne vrede vitamini i da nema stalno poboljsanja, bas me zanima kakav ce mu biti. Taman kad sve ovo popije za mesec ipo dana, radimo kontrolni, pa se javljam. 
  7. Rada Q je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    Ada dokle si stigla sa analizama? 
  8. Rada Q je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    Septum nije strasan, ako je mali, meni je preko cele materice tacnije dvoroga materica, pa je to dosta opasnije, dal ce uspeti da otklone i kako ce se materica ponasati. Cula sam ja svakakve price, neko rodi decu, a i ne zna da ima, neko ima vise spontanih... Najveca muka je sto se toliko ceka (do aprila ) al sta je tu je, moram da cekam 
  9. Rada Q je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    Ana, L carnitin sam zaboravila, pije i to, a piskavicu je pio, ali posto sam med potrosila na muckalicu, koju jede, ne moze sad da je jede bez meda   Zato sam mu kupila vitamin E, a plus jede i semenke suncokreta i tu ima vitamin E, posto sam citala da je to jako bitno. Ostale vitamine sve pije po jednu, samo tribestan 2. Bas me zanima hoce li imati poboljsanja...
  10. Rada Q je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    Ana kupila sam tribestan  i dodala mu jos vitamin E, pored vitamina C,B, cink, selen, folnu kiselinu i pije i koenzim Q10. Sad sam ga bas obezbedila, pa kad ovo sve ispije, radicemo kontrolni. 
    Sad ionako cekamo do aprila, malo sam lose zbog tog mog nalaza, citam svasta pa mi jos teze. 
  11. Rada Q je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    Drago moje da vam se javim. Juce odradjem HSG, nije bio samo septum, već stoji dijagnoza "Dvoroga materica ili voluminuzni subseptus". Zakazana laparaskopija sa histeroskopijom 5 aprila tek, ali sta mogu doci ce i to. Dr kaze da je doslo do trudnoce sigurno bi izgubila bebu, jer nema mesta, takvog je oblika. Moram jos 3d ultrazvuk da odradim, da vide jos jednom. 
  12. Rada Q je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    Meni su prvi put videli na nekom bolje ultrazvuku 2014 godine i samo su ga oni videli i sad moja dr, a ostali nisu. I sada u Frontu su videli, i rekao je ajde prvo da radimo HSG, pa cemo onda histeroskopiju, ako bude moralo, al po njemu mi deluje da hoce. 
  13. Rada Q je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    Pre HSG ti nisu videli septum? Meni su videli i na vaginalnom ultrazvuku, moja dr kaze da nije veliki, a ovi iz Fronta i nisu odusevljeni. Najvise bih volela da skinem to i da vise ne mislim. 
  14. Rada Q je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    Hocu, mozda cak sad u petak kad odem kod moje dr, icicu da mu kupim tribestan, pitala sam 2000 din. kosta.
    Super, samo guraj, brzo vreme prolazi.
    Ja sam srecna sto smo napokon krenuli i nadam se da ce i njemu biti bolje, a ako ne, planiram inseminaciju. Sad sam upala u Front i ne izlazim. 
  15. Rada Q je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    ČESTITAM!   lepa i crtica i beta . 
  16. Rada Q je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    Ana pije bas sve osim tribestana, iskreno zato sto nisam imala pare da ga kupim jer sam ceo mesec ja po lekarima i dosta para mi je trebalo. U ponedeljak da zavrsim HSG, pa se nadam da cu i to njemu kupiti. Popio je jednu turu svih vitamina i pojeo muckalicu za sad teglu ipo. 
    Javljam se ja posle HSG-a, a on će u januaru da radi ponovo spermogram da vidimo ima li i malog napretka, a ako ne, da ide kod urologa. Idemo dalje... bitno da smo krenuli.
    Kako si ti? 
  17. Rada Q je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    Jesi li prvo radila HSG ili histeroskopiju odmah? Imam isto kao ti septum, sada u ponedeljak idem na HSG, pa da vidimo da li treba i histeroskopija. 
    Inace lepa vest je i da su mi danas stigli rezultati hormona, super su. Jos ovo da zavrsim i volela bih i histero (ako budem morala) i posle da lecim muzica malo vise. 
  18. Rada Q je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    Eleena ČESTITAM OD SRCA   
  19. Rada Q je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    Ooo Ici bici dobrodosla ponovo  lepo ti objasni postupak HSG, al ti si bez anestezije, pa ti je u neku ruku bila laksa priprema. Ja u ponedeljak vadim jos briseve i ako su OK, pocetkom decembra radim, ali u Frontu sa anestezijom. Ne plasim se postupka HSG, al me plasi osecaj da necu smeti vodu da pijem ujutru (ja ko luda bez vode, kriziram) al sta je tu je, izdrzacu. Mada cu ja najverovatnije i na histeroskopiju posle toga zbog septuma, ali videcemo, prvo ovo. 
  20. Rada Q je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    OK, nismo se razumele. Ja sam jos daleko od VTO, dok sVe odradim, pa dok skinem onaj septum, pa ce verovatno prvo inseminacije, necu jos da razmisljam o VTO. 
  21. Rada Q je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    Čestitam Bubu 2, lepe crtice. Sada uživaj u trudnoci 
  22. Rada Q je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    Jel si radila privatno ili drzavno? Nadam se da ce i meni raditi ubrzo, bar da briseve ne vadim opet. Za ostalo cu lako. 
  23. Rada Q je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    Aha znaci moze, nije bitno i da mi rade posle nove godine, samo da ne bude tek za 6 meseci. Imala si septum i ti? Koliki je bio?
  24. Rada Q je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    Pa izgleda da je velika, a do sada svi pricali mala, a on mi danas kaze dvoroga, razvucena po materici, jos cim je spomenuo da ce prva intervencija biti HSG, a druga histero, znala sam da nije za zezanje. Dal to ima ogranicemo razmak kad moze da se radi histero posle HSG, mislim da ne vadim opet bas sve analize dva puta. 
  25. Rada Q je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    Ada mesta u Frontu ima za HSG. Meni se rekli danas da zakazem prvog dana ciklusa, ali moze biti tek sledeci ciklus, jer ja za par dana dobijam, a nisam analize odradila. Dodjes samo na uputom na konsultacije, vidim da sve zene idu, nisu nikog vratili. Mene je pregledao i na ultrazvuku zbog septuma i nije bas nista OK. Ja treba da dobije za par dana, a folikuli su mi 19 i 14mm, a imam i dva endometrijuma, sta god to znacilo. Desni je 12mm, levi 9mm. Septum 54x51x46, pise razvučen. Sta mi ovaj dr sve nadje, prepala sam se. Mislim da cu posle HSG i na histero da skidam, tako mi je bar napomenuo.