Judy

Član
  • Broj odgovora

    148
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Odgovori objavio/la Judy


  1. Hvala drage moje na podršci, rasplakaste me :D

    Nisam još svesna, prosto mi žao što se trudnoća završava ali sam srećna što konačno upoznajem moju curu :wub:

    BubiBi ja se iskreno nadam da su Pipi i Pilče sledeće, fale jako -_-

    I ja sam imala sličan osećaj. Onda sam jedva čekala da pređem sa trudnice na ulogu mame. I sada nakon dve nedelje druženja sa mojim sinčićem, mogu da kažem da nema veće sreće na svetu! Pozdrav za sve mame I one buduće :*


  2. Judy, divno si ti prosla... :)) moram samo da pitam gde si se porodila..? I ja isto u salu ne ulazim bez dragog, mislim da ce mi biti preogromna podrska tako da to ne zelim ni da zamislim bez njega.. Ono sto sam htela da vas pitam, pogotovo vas koje ste bile sa jacim polovinama na porodjaju-kako funkcionise sve nakon sto beba izadje..? Je l' ti je idmah stavljaju na grudi, pa posle minut nose, kad izbace dragog iz sale, kad te usiju..? Kad srede bebu od krvi i svega iz stomaka, kad premere posteljicu i to sve..? Je l' vrate bebu kad je srede i to sve, je l' suprug bude sve vreme tu.. O drugim stvarima kao nesto i znam, a o tome tik posle samog porodjaja ne znam nista.. Prvenstveno pitam jer me zanima koliko cu vremena imati sa smizlom i 'tatom' kad nam bude dosla.. Sinoc pricaju dever i snajka (zavrsili medicinsku pa su bili na praksibu visegradskoj) da treba bebi da daju neke vakcine, da je okupaju, da je obuku i to sve-pa me zato zanima u kom se trenutku to desava i koliko to traje, da li on bude sve vreme sa mnom dok nam ne vrate bebu i da li uopste vrate bebu.. 

     Porodila sam se u Irskoj, tata je tako hteo. Ne znam kako je u bolnici gde ćeš se ti porađati. Meni su bebu odmah stavili na grudi i ostavili sat vremena da se mazimo i držimo. U međuvremenu još malo dala napon i izašla posteljica. Kakvo je to olakšanje žene :)Samo su izmerili bebu i malo obrisali jer ih ne kupaju odmah, tek nakon nekoliko dana a možeš sa mokrim tuferiima da je briskas i svim upijaš. 

    Moja jača polovina je bila za desetku svo vreme. Te dodaj vodu jer se sušeusta pa onda me hrabri i drži za ruku, drzao mi jednu nogu kada sam gurala a babica drugu.... ( a jesam nekoliko puta rekla da ćuti :-( ) 


  3. Judi neznam koji ti je porodjaj po redu nadam se da je ovaj drugi laksi, ja dam ovi dana bas premorena nemogu ni da spavam sve me boli zivo noge mi natekle i ruke:-/ bas sam bezveze cini mi se sad da krene porodjaj da nebi imala snage da se poradjam:-| bas sam bezveze. Kako ste vi? Imate li iste probleme kao i ja:-) 

    Prvi mi je porođaj i to u 40. godini ;) Sve te stigne u zadnjih nedelju dve a onda porođaj pa sve zaboraviš. Samo se opusti i korak po korak. Ne misli puno unapred jer ti treba snage za sam porođaj .

    Evo me drzim sinčića i dojim držeći ga jednom rukom  dok drugom rukom kuckam :) Umor i  nespavanje, bude haotično prvih dana ali uđešu u neku rutinu pa se adaptiraš. 


  4. Zdravo drage moje i oprostite što se ne javljam sa izveštajem.  Nisam verovala da će biti ovako haotično. Ali da krenem od početka.

    9. decembra kada sam vam se javila da idem u bolnicu, stigla i primljena u 15h. Kontrakcije sve češće ali kada me pregledali nekoliko puta u naredih 5-6 sati nisam bila otvorena uopšte a kontrakcije sve jače I jače.

    U neko doba otvorena jedan pa 3 pa 4 i onda u 23h u porođajnu salu sa mojim dragim i babicom kroz bolove i kontrakcije do porođaja u 01:14 :)  Na pocetku sam udahnula malo gasa ali posle nisam mogla da stignem da mislim ni o čemu nego o narednom naletu kontrakcija. Malo su secnuli jer sam htela da puknem dok je glavica bila vec na pomolu ali nikako da prođe.   Svo vreme mi je pomagao moj dragi dok sam ga stezala za ruku i gurao zajdno samnom.... zlatan je bio za medalju i ne znam kako bi prošla bez njega tada a i sada kada mi sprema klopu, donosi ujutru u krevet i kuva čajeve i kafe.... :)  

    Da se vratim na trenutak kada su mi Luku stavili direktno na grudi. Medenjak je sklupcan bio sat vremena na  mojim grudima, tata nas slikao ne bas representative a onda presekao pupčanu vrpcu 5 min. nakon porođaja. Luka se rodio sa 3.5 kg i 53cm dužine i sa crnom kosicom.

    U bolnici smo bili 4 dana pa kuci došli na dan kada nam je bio orginalno  predviđen termin za porođaj :)

    Babice su zlatne,  po ceo dan i celu noc obilaze.  Kada ti nesto treba, pritisneš dugme i one odmah dodju sa osmehom, to im je posao. I nemaju "štipačice sisa" kao po našim bolnicama :) 

    Tako već ima nedelju dana,  tačnije 8 dana kako smo se rodili i kako ga dojim iako me zeza leva bradavica, boli dok dojim jer kao da ima zube kada stisne svojommalom vilicom. Kupila sam silikonske bradavice ali mi je još gore. Tako da nastavljam direktno i istrpim onaj jači početni bol  pa posle ide ok.

    Doktorka juče na kontroli rekla da je sve u redu i da beba napreduje dobro. Pisala bih vam više ali već je vreme  za naš maraton hranjenja i nespavanja :) ali sve to vredi.  Pravi je čovečuljak i lepota mamina. Pozdrav od Luke i mene i čestitke za Nini i Vesticu i mame koje su se porodile. One koje strepe kako će proći ....biće sve u redu  ;)

    ivalok, Dica, Drangulić i 6 ostalih volite ovo

  5. Drage moje, ljubim vas sve redom i hvala sto ste mislile na me, pominjale i slale pozitivne vibracije. 

    Onoga dana, u sredu, kada sam vam pisala da su mi pocele kontrakcije i da su mi iz bolnice rekli da dodjem, otisla sam i prijavila se u bolnicu u 3 sata. U 11 uvece smo presli u salu za porođaj ja i moj dragi a u 1:14 se rodio moj sin LUKA :babycrib: 3,5 kg, 53cm lep dečko sa crnom kosicom i srcastim ustima. 

    Danas smo dosli kući pa da vam se javim jer u bolnici nismo imali net. 

    Pisacu vam u sledećem javljanju kako sam prošla jer sada sam toliko umorna i neispavana posto izgleda da bebe vole noću da jedu više nego danju :)

    veliki pozdrav :*


  6. i ako ti krene ispadati sluzavi cep nema sta vise da cekas, to je onda to!

    Pokazalo se malo bledo braon jutros ali još ništa drastično. Sada merim kontrakcije.... Možda su lažne ali ne bih rekla po jačini bolova :) Samo su neredovne još, na nekih 10-12 minuta za sada a bilo ih je 3 od kako sam počela da ih merim.


  7. Izgleda su počele retke kontrakcije. I sinoć sam ih imala nekoliko a i u toku noći. Stegne jedno 5-10 sekundi pa popusti. Onda na nekih 20 - 30 minuta krene ponovo. Videću danas kako ide I da li će biti češće pa ću znati da je to to. Osećam bebu, malo se pogura, pa sam mirnija jer se javi da je ok :)


  8. da, 99%. Onih 1%ostavljam ako me uhvati do nedelje. Tako da je 13. poslednji datum! Kad se sve stavi na vagu mislim da ne treba da filozofiram previse! Telo mi je istrenirano tako da se nadam da ce biti dobro! Eto, brojim sitno!

    Zar i ti sine Brute (Ninimimididi) !!!

    Pa Nini rešila si i ti pre mene :( A ja ko Georgina u ponedeljak 14.dec. a termin mi 13.dec.

    Ali bar ćemo se obe javiti sa lepim vestima i prigrliti naše bebice :baby:

     

    Alekseja, Puslica, ivalok i 1 ostali volite ovo

  9. Od jutros kada me je pregledao doktor i kada je ručno proverio cervix da li je otvoren, baš me nešto boli ceo stomak. A moj dragi nešto ceo dan lom i malaksao pa njega lečim da se ja ne skljokam. I pored toga osećam kao da će da me drmne neki virus :( To mi vala i ne treba sada kada me lagano brine kako se bliži dan D ....


  10. judy, jel i ti bese cekas prirodno ili...?

    Drage moje, kod nas bilo neko nevreme pa smo imali kvar na mreži. Nije bilo interneta pa nisam mogla da se javim. Pozdrav svim budućim mamama :)

    Nini....... Čekam prirodno ali su mi rekli da ako sa navršenih 40 nedelja ne krene prirodno, onda će uključiti indukciju. Razlog zašto neće da čekaju posle termina su godine (40), VTO i to što posle 35-40 godina postoji neki rizik oko posteljice.

    Već sam nestrpljiva a ovaj moj mali se proteže i ušuškava pa još ne izlazi. Sve se nadam da će ipak krenuti ove nedelje jer bi baš volela da ide prirodno.

    Ninimimididi, ivalok i *TJ* volite ovo

  11. Drage moje, meni je danas def.  dan D. Jedan od onih kada se ne izlazi iz kuce. Prvo me je knjigovodja tako zeznula, da sam morala da prepesacim boga oca( od urgentnog do njegoseve, od njegoseve do palate pravde i nazad). Prevoza nema za tu relaciju. Jeneni Beograd. To je tako mnogo da mi se noga skroz ukocila, ledja mi ne daju da se mrdnem iz kreveta. E, nakon te putesestvije, odem pametnica na depilaciju. Drugarica otvorila salon, kupila ja vosak,,rekoh proverena kombinacija. Kad tamo....curka me pri depilaciji prepona tako pocepa da mi raskrvari usminu. Toliko je krvi bilo da sam se prepala. Sad ne mogu da skupim noge. Previjam povidon jodom i ne znam da li da idem lekaru. Molim boga da sve bude kako treba!!! Place mi se koliko sam besna na sebe,,nju, knjigovodju i ne znam sta ce biti dalje?!??!?! Uzas!!!!!

    Ja sam juče rešila da se depilirane i bila u jednom salonu gde depilaciju cele intime zovu Hollowood :)

    I mene je potkačila na butini blizu prepona pa mi podlilo a ne mogu da vidim usmine gde mi je krvarilo :( pa sam stavila kantarion koji mi je mama poslala u slučaju da se pocepam ili me seku na porođaju ... I za dan prošlo. 

    Pusto žensko! A moj dragi sve kao tu je i pomoći će ali opet sve sama radim. Nekako se ne osećam drugačije  u smislu da sam povlađena  pošto sam u drugom stanju. Valjda zato što se ne prenemažem i ne razvlačim ko žvaka.

    Moj mališa se samo proteže, zateže i pritiska pa me ponekad tako stisne da ne mogu da dišem. 

    Ninimimididi voli ovo

  12. Lexy ja poslednjih dana imam one BH kontrakcije, zapravo nisam bila sigurna ali mi je dr potvrdio. 

    U svakom slučaju blizi se kraj tako da mora i da zateže :)

    Ja isto nemam nijednu striju a dobila sam 12-13 kg.  Poslednje što sam kupila je neka krema u dm-u na bazi maslinovog ulja za trudnice i porodilje i super mi je, baš je nežna koža od nje.

    Judy ti si sledeća, mada mi je Ninimimididi sumnjiva ;)

    I meni je nešto sumljiva :) Samo neka se rađaju anđeli živi i zdravi i da sve majke budu srećne pored njih.

    I da ne zaboravim sve one ženice koje kreću ili su u postupku vantelesne kao što sam i ja bila: držim vam palčeve da ostanete trudne i postanete mame!!!!!!!! :*

    Jutros drugarica javila da se porodila pre vremena carski, Julija odavde takođe postala mama a večeras mi brat od tetke javio da je snaja trudna 6 nedelja (imala skoro spontani). Sve lepe vesti.  I neka tako bude i u buduće. :* :* :*


  13. Tek toliko da se zna, ja sam sledeća na Spisku trudnica! !! I nemojte preko reda please :( Ne bih kao Georgina da se ne porodim dok se ne udam što znači nikada :)

    Jedva čekam ovog malika da se upoznamo!

    A strije se nisu pojavile. Od početka mažem Nivea mleko za telo u plavoj boci posle svakog tuširanja. 

    ivalok, Puslica, Alex91 i 3 ostalih volite ovo

  14. Veka nam se porodila!!! :baby: 

    1. Jully016 05.12.2015
    2. Judy 13.12.2015.
    3. Ninimimididi 19.12.2015
    4. jeja985 22.12.2015.
    5. Marta5390 24.12.2015.
    6. Veštica86 24.12.2015.
    7. lexy 30.12.2015.
    8. Isabella 07.01.2016.
    9. Tanja MT 09.01.2016.
    10. BgB 17.01.2016.
    11. cupka masa 26.01.2016.
    12. Ariela 26.01.2016. 
    13. Dica 27.01.2016.
    14. Alex91 01.02.2016.
    15. Alekseja 07.02.2016.
    16. Brijena 11.02.2016.
    17. Naxy 12.02.2016.
    18. Mala Zvončica 25.02.2016.
    19. *TJ* 26. 02. 2016. x2
    20. Ivalok 26.02.2016.
    21. Palčica 10.03.2016.
    22. naci1 07.04.2016.
    23. ivanaica 12.04.2016.
    24. iraela 02.05.2016.
    25. Magarence 19.05.2016.
    26. helenicious777 19.05.2016.
    27. Tangerine 25.05.2016.
    28. Anna83 06.06.2016.

     

     

    :baby:

    1. Judy 13.12.2015
    2. ninimimididi 19.12.2015
    3. jeja985 22.12.2015.
    4. Marta5390 24.12.2015.
    5. Veštica86 24.12.2015.
    6. lexy 30.12.2015.
    7. Isabella 07.01.2016.
    8. Tanja MT 09.01.2016.
    9. BgB 17.01.2016.
    10. cupka masa 26.01.2016.
    11. Ariela 26.01.2016. 
    12. Dica 27.01.2016.
    13. Alex91 01.02.2016.
    14. Alekseja 07.02.2016.
    15. Brijena 11.02.2016.
    16. Naxy 12.02.2016.
    17. Mala Zvončica 25.02.2016.
    18. *TJ* 26. 02. 2016. x2
    19. Ivalok 26.02.2016.
    20. Palčica 10.03.2016.
    21. naci1 07.04.2016.
    22. ivanaica 12.04.2016.
    23. iraela 02.05.2016.
    24. Magarence 19.05.2016.
    25. helenicious777 19.05.2016.
    26. Tangerine 25.05.2016.
    27. Anna83 06.06.2016.

     

    Ninimimididi, ako me i ti preduhitriš, ima da tražim pod hitno da me porode. Moj dečko uživa u stomaku kao da mu ne pada na pamet pre termina da izlazi..... 

    Al neće da može,  doktor rekao indukcija 14.dec ako se ne porodim dotle :)

    Ninimimididi voli ovo

  15. Ja ne znam pol, A imena da, Lazar ili Tara, mada mi sinoć sinulo iz cista mira, Klara. Ne znam zašto. Inače volim starija imena. Htela sam da se dečak zove Atanasije A mm ni da čuje. :)

    Inace, jA sam se sad iznervirao 3 puta. Prvo, odem da se istuširam, lepo, znači brijanje i sve po redu. Mm ostao da kuca neke tabele za posao, Bebac ostao sa dedom. Jedna sam ušla u kadu i sredila. Izadjem napolje u spavaću, kad tamo deda sa unukom. Ja pitaš šta radite vi, sa smeškom, A deda odgovor pišemo po laminatu i parketu. Molim?! Znači pukla sam. Bebac dobio po guzi, jer nije hteo da ostavi olovku. Sad mi zao jer on nije kriv ali... :-(  drugo, učimo na nošu, i nikako. Mm samo forsira i mene ne sluša. Sedne ma nosu pola sata ustane i posle 5 minuta piški pored. Nije spreman. Ma ne, on i svekrva mi popili mozak sa tom nosom. Više ne slušam nikog i skinucemo pelene kad budemo spremni. A treće, mm ne da da Bebac prespava jednu noć kod mojih, da možemo taj dan da okrečimo dnevnu na miru. Neće ni da čuje. Kao kad bude veći onda smo se tu prepirali. Pitala sam kako bi bilo njemu da njegov zet ne da sestrinoj deci da dodje kod njegovih, A on samo izvrće priču. Ja se prosto pitam, nekad, za koga sam se udala. Legli smo ćutke, ja u dnevnu on u spavaću.

    Ako dočekam termin, svaka mi cast.  

    Izvinite na dugom postu

     

     

    Žao mi je kada čujem da se neko meša u tuđ brak i život. Sva sreća te imam svoj stan i svoj mir. Mi smo zajedno već pet godina ali nismo venčani jer...hmmm... iskreno rečeno nije me ni pitao ali kada bi nekada nešto načeli tu temu ja bi onda rekla da je možda i bolje ovako. Bar ne moramo da se cimamo oko razvoda :) 

     

    nataša p. i Alekseja volite ovo

  16. Veko super. Ljubi šmizlu.

    Isi dobro smo. Uhodali se prilično. Danica baš brzo raste.

    Naco, menjaj stiker, nemoj da me plašiš :)

    Danas smo bili u bolnicu i obavili kontrolu. Sve je ok i naredna kontrola je sledećeg ponedeljka. Rekli nam da već nosimo sa sobom torbu za porođaj ....tek da budemo spremni.

    Ako ne krene sam, onda na punih 40 nedelja uključuju indukciju tako da znamo krajnji datum, ponedeljak 14.12.2015 :) 

    Puslica, ivalok i BgB volite ovo

  17. moguce.... Ja imam utisak da cu se na usta poroditi a ne dole... Kazu spusta se beba, moja se dize sve vise... I da, popustila mw leva ruka i skroz splasla desna cak i zglobove vidim, mada su mravi tu. Mora da mi pritisak bio malo visi a cini mi se da sam i spavala na toj strani.... 

    I moja se grotica sve podiže na gore jer sve manje mesta ima. Zamišljam kako mu je glava dole u karlici a kad sedim, što je često , sigurno nije baš udobno biti u stomaku :) :) :)  

    Štipačice ....hahahaha.... Ne bila u koži mamama koje padnu u te ruke :( 


  18. E zene treba da vadim krv i urin u petak pa bi malo pila nekog caja da iscistim urin. Jel sme brusnica? I koliko?

    Ne razumem zašto bi pila bilo šta da očistiš urin kada bi logično bilo da vidiš kakav ti je trenutni urin pa onda da piješ nešto !?! Isto važi za sve analize, bar ja mislim da je tako logično. 

    A što se tiče naše pametnice Veke, koja traži carski a otvorena veoma brzo čitavih 8 prsta i na korak od prirodnog porođaja pa još priđe puši u sobi gde očekuje da doji svoju bebu.... No comment! Ja nisam okusila alkohol od kada sam ostala trudna a cigarete sam odmah ostavila iako nisam bila neki pušač. Kafu pijem samo jednu dnevno i trudim se da bebi obezbedim sve moguće vitamine kroz hranu... Cela trudnoća mi je prošla kao školski primer i evo čekam malog frajera da krene. 

    Ninimimididi voli ovo

  19. Veko, neka ste žive i zdrave i ti ti i Azra !!!!

    Rešila si da se porodis pre mene pa to ti je. Al brzo ću i ja ovog batu da donesem na svet :babycrib:

     

    veka73 voli ovo

  20. A nesto drugo me brine...danas mi se malena sa konstantne desne strane prebacila na levu stranu,i grci mi se stomak na 15-30 min. Ne znam da li se mozda spustila glavicom u kanal pa je promenila polozaj zbog toga ali mi se ne svidja ovo cesto grcenje,nabudzi mi se pogotovo od pupka do ispod samih grudi...nekad me zaboli stomak nekad ne. I nemam pojma sta da radim,ne bih da panicim al mi nije svejedno posto nemam pojma da li su kontrakacije ili grcenje. Do juce sam to znala dok se nije pomerila. Mislim da cu veceras ipak da dopakujem torbu.

     

    Veko, meni se već nedelju dana budzi na obe strane. Podigne se i visoko pa pritiska ponekad tako da jedva mogu duboko udahnem. A od prekojuce mi nešto nisko i nalegne na bešiku. Valjda se spusta za izlazak :)

    To budženje i stezanje stomaka nisu kontrakcije, bar ne one prave. Sada se beba samo proteze zbog manjka prostora i veličine a kad naiđu kontrakcije, kao sto kazu ovde na forumu naše drage mame sa iskustvom, osetićemo ih i to dobro :)

    Ja sam spremila "torbe" jer ovde preporučuju 2 :huh:  Jedna je za Labour room - Salu za porođaj, gde budeš od kad krene porođaj pa do sat-dva posle porođaja ( najosnovnije stvari za mamu i bebu ) i to nosiš odmah sa sobom. Druga  je opet sa zajednickim stvarima za bebu i mamu u bolnickoj sobi sve do izlaska a to ti donosi partner jer nema toliko mesta da se unese. Inače bi bilo dobro da obe torbe budu u autu :) Rado bih  ubacila  spisak stvari ali ne mogu sa telefona nikako :(

    veka73 voli ovo

  21. Dobro nam došle Ivalok i *TJ* !

    Drago mi je da imamo i blizance u ovoj grupi :) :) 

    TJ, tvoje će mrvice biti manje od te kilaže  posto ih je dvoje pa možda iskalkulišeš koji ćeš broj i u kojem periodu ti treba pošto će biti hladno. Ako ih budeš izvodila vani trebaće nešto kao  skafander ali ako ste kući onda možda i ne treba nešto tako debelo.

    Ja imam od svih brojeva po nešto ali to sam dobila od zaove. Lično sam kupovala za 0-3 meseci. E sada sve zavisi od bebine kilaže jer ako se rodi sa 3.5 kg ili više onda nema šanse da nosi 56.

    Kilaža, 17 kg ali dosta u stomak što bi doktorka rekla :) Nadam se da ću uspeti da se vratim na pocetne kilograme. Bitno da jedem raznoliko i redovno tako da beba dobija dovoljno a posle ćemo da se korigujemo.

     

    Isabella, Naxy i ivalok volite ovo