MilicaNis

Član
 • Broj odgovora

  25
 • Priključio/la se

 • Poslednja poseta


Reputacija

 1. MakiJana se sviđa post u temi od MilicaNis u TORCH skrining   
  Hvala puno. Nadam se i ja . 
 2. Margaritta se sviđa post u temi od MilicaNis u Fraxiparin u trudnoći   

 3. ivannnica se sviđa post u temi od MilicaNis u Fraxiparin u trudnoći   

 4. leni se sviđa post u temi od MilicaNis u Fraxiparin u trudnoći   
  Drage devojke/zene,
  vec sam se javljala ali bih morala opet jer je doslo do promena. I treba mi pomoc.
  Pre tacno godinu dana, imala sam spontani u 7/8 nedelji trudnoce, prva trudnoca, 28godina, uzrok nepoznat. Nakon svih mogucih analiza ustanovi se urodjena trombofilija polumutiran alel MTHFR - heterozigot, lupusi u redu. Doktorka kaze da se zbog ove mutacije i ne prepisuje terapija da je veoma blaga i da sigurno nije dovela do pobacaja. U slucaju nove trudnoce za svaki slucaj ukljuciti fraksiparin 0.3. do tada samo folna i vitamin C.
  Posle tacno godinu dana, ja ostanem opet trudna, i sada sam u 8oj nedelji. Od trenutka kada sam saznala ukljcili smo fraksiparin o,3 jednom dnevno. Danas odem na kontrolu kod hematologa i doktorka kaze: zbog ove mutacije se prema novim istrazivanjima ne prepisuje fraksiparin, zbog fraksiparina je drzava jako ostecena jer ga prepisujemo i kome treba i kome ne treba. Zbog ove mutacije se vise nece prepisivati terapija, s obzirom da ste vi krenuli sa fraksiparinom nastavite dok ne prodje kritican period (do 12 nedelje) pa cemo videti za dalje, ali moracete da ga kupujete. Pri tom nemaju reagense za d drimer. I dobijem kardiopirin 75 jedan svakog drugog dana. 
  Zamolila bih Vas za misljenje, ukoliko je neka od vas bila u slicnoj situaciji, da li kardiopirin i fraksiparin mogu da stete bebi i meni? s obzirom da je mutacija blaga i po recima doktorke beznacajna. A i kako kaze doktorka mlada sam i imala sam samo jedan pobacaj, daleko bilo. Ja prirodno imam jako niske trombocite (90) i strah me je da kardiopirin i sve ovo ne utice lose na plod i mene.
  Unapred hvala <3