Kolibri

Član
 • Broj odgovora

  545
 • Priključio/la se

 • Poslednja poseta


1 Pratioco članu/ici Kolibri

Informacije o profilu

 • Pol ženski

Ko je posetio ovaj profil?


pregleda profila

Aktivnosti člana/članice Kolibri

 1. Kolibri je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  I meni je bila odvratna , ali mi je pomagala pa sam je pila na silu, ujutru čaša na prazan stomak ako me baš muči zatvor, a kad ne onda pola, i to tako gaziranu dok ne izvetri, mene je spasilo. A nema šta nisam probala, veruj mi, i ništa nije pomoglo.
 2. Kolibri je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Za zatvor probajte ujutru na prazan stomak da popijete čašu Donat Mg vode, mene je to spašavalo.
 3. Kolibri je dodao/la post u temi Povremeno povraćanje   

  Vodim dnevnik, pratim sta je jela i nema nikakve povezanosti, simptomi su uvek isti, pocne malo da je boli glava, zeva, pobledi, glavobolja se pojaca, muka joj je, povrati i zaspi, pa prodje kao sa nista nije bilo. Jedino sto se to sve uvek desava popodne ili uvece, kad je vec umorna. Uvela sam joj pravila za odlazak u krevet, do 22h najkasnije, kad ide ujutru u skolu do 21h je u krevetu, vodim racuna sa pije dosta vode i da redovno i raznovrsno jede, ogranicila sam joj slatkise. Mg pije po preporuci neurologa 120mg dnevno tri meseca pa mesec pauze. Ako imate jos neki savet, dobro bi mi doslo.  E da, primetila sam da su pocele da joj rastu dlacice ispod pazuha i dole, tako da pretpostavljam da se sve ovo intenziviralo ulaskom u pubertet i hormonskim promenama.
 4. Kolibri je dodao/la post u temi Povremeno povraćanje   

  Razmišljala sam i o tome, znam da od želudca hoće da zaboli glava, ali nju uvek zaboli glava prvo malo, pa posle jače, i tek pred povracanje kaze da je malo boli stomak i da joj je muka. Neurolog kaze da su to kod nje klasicne migrenozne glavobolje i da ima sve simptome, jer nju prvo zaboli glava. Naravno, nisam ja to uzela zdravo za gotovo, icicemo na kontrole i praticemo, pa ako bude trebalo icicemo i kod gastro i gde god treba. A probala sam i kad mi se požali da joj dam malo s.bikarbone (mala mi je ona za lekove) i ne pomaže joj.
 5. Kolibri je dodao/la post u temi Povremeno povraćanje   

  Magnetna rezonanaca je pokazala da je sve ok, tako da moje dete od 9 godina ima migrenu.
 6. Kolibri je dodao/la post u temi Proširene vene na nogama   

  Delimično se slažem sa tobom, ali ako je genetika faktor nastanka proširenih vena onda je priča možda malo drugačija. Ovo zaključujem logički. Moj otac ima proširene vene, ja sam imala proširene vene i pre obe trudnoće, u trudnoćama su se samo pogoršale, nisu nastale zbog trudnoća. Ako sad operišem, genetika će opet uraditi svoje i popustiće vene koje tada budu opterećene. Imam jednu koleginicu koja je dva puta operisala vene, posle prve operacije su joj se pojavile nove proširene vene, a i sada posle druge opet ima nove proširene vene i kune se da je znala da će tako biti da ne bi tako žurila sa operacijama. Ispravite me ako grešim.
 7. Ne možete da vidite ovaj odgovor jer se nalazi u temi za koju je potrebno 100 posts da bi bila pikazana.
 8. Kolibri je dodao/la post u temi Proširene vene na nogama   

  Kao što sam i mislila, dr preporučuje operaciju, za sada još uvek mogu na lasersku, ali ako se stanje pogorša moraću na klasičnu. 
  Cena je "tričavih" 1000e po nozi.
  I tako, dok se ne odlučim na operaciju, dobila sam da pijem aspirin svaki dan, da mažem avarikon gel i da pijem phlebodiu, i naravno čarapa.
  Rešila sam da pokušam da odložim malo operaciju, pridržavaću se ovih saveta i lekova, pa ću videti, ako se stanje bude rapidno pogoršavalo moraću da odem,a ako ne odugovlačiću koliko god mogu.
  Ipak, činjenica je što kaže iraela, a što mi je i dr potvrdio, da posle operacije stradaju druge vene koje preuzimaju krvotok, a mene moje vene treba da služe još bar 40-50 godina.
 9. Kolibri je dodao/la tema Zdravlje, nega i fitnes   

  Proširene vene na nogama
  Da li je neka od vas išla na operaciju vena, bilo klasičnom metodom ili ovom novom laserskom metodom?
  Interesuju me iskustva vezano za operaciju, kao i bilo koji savet koji može malo odložiti operaciju.
  Pre trudnoće sam imala proširene vene u dosta lošem stanju, ali su mi dr rekli da mogu da prolongiram operaciju još par godina dok ne iznesem drugu trudnoću. Sad posle druge trudnoće, tačnije posle samog porođaja, stanje se katastrofalno pogoršalo, čak sam bila dobila i upalu vena na desnoj nozi. Sad se to malo smirilo, ali izgleda užasno, cela noga mi je u grozdovima, kapilari su popucali, i bolucka me i žari noga na ove toplote i promene vremena. 
  Danas idem kod dr i već znam šta će mi reći i jako me je strah zbog toga, ne ide mi se na operaciju jer ne znam o njoj ama baš ništa. 
  Takođe, pošto sam čitala da se operacije ne preporučuju leti, zanimaju me i iskustva sa elastičnim čarapama i kremama, gelovima i sl.
  • odgovora
  • pregleda
 10. Ne možete da vidite ovaj odgovor jer se nalazi u temi za koju je potrebno 100 posts da bi bila pikazana.
 11. Ne možete da vidite ovaj odgovor jer se nalazi u temi za koju je potrebno 100 posts da bi bila pikazana.
 12. Kolibri je dodao/la post u temi VTO - procesi   

  Ne mora da znači, ja kad sam imala prvi spontani isto je beta padala, a nisu mogli da lociraju plod, tada mi je dr rekao da je moguće i da je bila vanmaterična pa je plod prestao da se razvija i organizam će ga sam eliminisati, tako se i desilo, pratili su i beta se spustila na 0 bez ikakve intervencije.
 13. Kolibri je dodao/la post u temi VTO - procesi   

  I samo da dodam, dok ne dođe do kompikacija to se sve može rešiti laparaskopski, a ukoliko dođe do komplikacija velike su šanse za klasičnu operaciju posle koje je oporavak dosta teži i posle koje mora duže da se čeka za narednu trudnoću.
 14. Kolibri je dodao/la post u temi VTO - procesi   

  Dia, žao mi je što prolaziš kroz to, jer sam i sama imala vm, ali moram da prokomentarišem-kakvo crno posmatranje ako je plod lociran u jajovodu, to se odmah operiše da ne bi došlo do još većih problema ako jajovod pukne. Ja sam isto kao i Kikiriki doživela pucanje jajovoda i hitnu operaciju, život mi spašavali, samo zato što su čekali.
 15. Kolibri je dodao/la post u temi Povremeno povraćanje   

  Odradili smo eeg i vep.
  Eeg je ok, a vep je blago izmenjen na desnom oku što je i očekivano jer joj to oko beźi, ali zbog toga moramo na magnetnu rezonancu da se proveri.
  Dr mi je delovala smireno, kaže da kod 99% dece sa ovim nalazom vepa magnetna bude ok, ali da mora da se proveri.
  Eto, danas je došla iz škole sa glavoboljom, sad je povraćala, a poslednji put se to desilo pre skoro tri meseca.
  Magnetnu imamo zakazanu za kraj maja.
  Ova tema mi dođe kao neki dnevnik...