jelenar

Član
  • Broj odgovora

    3
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Sve od člana jelenar

  1. jelenar je dodao/la post u temi Iskustvo sa babicama   

    Dva porodjaja i dve potpuno razlicite babice. Prvi put je bilo grozno, porodila sam se u Visegradskoj, a babica je stajala na vratima, vikala "guraj, guraj smena mi se zavrsava za pola sata" i PUSILA! Drugi put, u Dragise Misovica, babica je bila fenomenalna! Ulivala je poverenje, slusala sam sve sto mi govori i rodila veeeliku devojcicu bez i jednog sava! Posle toga je trazila da donesu led i stave mi na stomak da bi se materica brze vracala i stvarno je sve bilo divno!
  2. jelenar je dodao/la post u temi Carski rez – nužnost ili trend?   

    Definitivno sam protiv carskog reza sem i iskljucivo ako ga dr preporuci! Ne znam zasto bi iko zeleo "pod noz" ako ne mora. procitala sam u jednom odgovoru da je 'bolje rez gore nego dole jer lepse izgleda" i stvarno moram da se nasmejem! Pobogu, pa radjamo decu, zar je stvarno strasno ako imamo "rez dole"! Doduse i to se moze izbeci, sem u Srbiji, ako babica zna posao. Kod nas svaku prvorotku seku, za svaki slucaj. Ja sam rodila dvoje dece, oba puta sa epiduralom i to je ono sto od srca preporucujem svima - ako mozete da birate rodite bebu sa osmehom, pravo je uzivanje! Kada sam se porodila drugi put jednu zenicu nisu mogli sat vremena da probude posle carsko, stvarno je bilo jezivo! Rodila sam devojcicu od 4150g i nisam imala ni jednu kopcicu! Babica je bila fenomenalna, kao i dr i anesteziolog u Dragise Misovica, cak mislim da je tamo epidural i dalje besplatan samo se treba na vreme dogovoriti sa lekarem. pozdrav svim buducum mamama i uzivajte u svakom trenutku trudnoce i posle sa svojim bebama - sve prodje jako brzo i oni za cas porastu!
  3. jelenar je dodao/la post u temi Epiduralna anestezija   

    Dva puta sam se porodila sa epiduralom, prvi put u Visegradskoj, a sada u Dragise Misovica i zaista preporucujem svim buducim mamama. Posle prvog porodjaja sam bila zadovoljna, ali tek posle drugog sam shvatila kako to zaista treba da izgleda! Mislim da je najvaznije da je anesteziolog dobar, jer sve zavisi od njegove procene! Epidural se u D. Misovica ne naplacuje, ali se moze dogovoriti unapred i dezurni anesteziolog ce doci kada god treba! Verujte mi, predivno je kada rodite bebu sa osmehom!