Malahija

Član
  • Broj odgovora

    3
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Malahija

Ko je posetio ovaj profil?


pregleda profila

Aktivnosti člana/članice Malahija

  1. Malahija je dodao/la post u temi Beba i tata   

    Porodila sam se bas kad je njemu počeo godišnji, tako da smo bili stalno zajedno tri nedelje i da nije bilo njega ja mislim da bih izludela. Išao u sred noći u dežurnu apoteku da mi kupi pumpicu jer već sam bila na korak do upale, i on pumpao umesto mene :-D a sa bebom je divan, u početku mene je jako bio strah da je oblacim, pa je on to radio. Nosao je i nosao i tesio a ona kao bubica. Dolazio u kupatilo kad me dugo nema da vidi jesam li živa. Ona čim ga vidi to je neopisiva sreća, odmah skače i smeje se, prosto je zaljubljena u njega,a onda se i ja zaljubim u oboje. To je meni normalno ali znam koliko ima muškaraca koji to gledaju samo kao ženine obaveze i jako mi je zao tih žena jer znam kako bi meni bilo.  Ovako zajedno sve radimo, i kupamo i presvlacimo. 
     
  2. Malahija je dodao/la post u temi Prirodni porođaj   

    Evo jedno lepo iskustvo od mene. 
    Pošto sam bila otvorena nedeljama, ležala sam na ginekologiji u Somboru. Jedno prepodne malo sam zadremala kad osetim da me boli stomak i moram ići piskiti. Ustanem ja i odem u wc a ono pukao vodenjak, to je bilo oko jedan sat. Nisam imala nikakve bolove.. Smestili su me dole u porodiliste i rekli da ležim, da neće to skoro. Pošto mi je prvo dete oni su mislili da ću da se porodim možda tokom noći il ujutru. Oko dva sata su mi počeli bolovi ali pratila sam razmake i vidim već na pet minuta, pa nakon pola sata već na dve minute. Babica se šokirala :-D odem u radjaonu i jedva sam čekala da se porodim ali nisam bila još skroz otvorena. Sad koga zanima kakav je osećaj i da li boli.. Nažalost, boli poprilično, beba hoće napolje a ja ne smem da pustim, tj moram izdržati da ne stiskam napolje. To je jedini bolan deo ali srećom u tim trenucima vreme nekako brzo ide. Porodila sam se u 17:50 a sam porođaj uopšte ne boli, bar mene nije. Skakali su mi po stomaku i sekli i nista ja to nisam osetila. Kada je beba izašla to je ogromno olakšanje i odmah sam došla sebi, svanulo mi :-D a kad sam ustala prvi put taj osećaj nikad neću zaboraviti, sve je prazno, nešto pada, ma užas, toliko mi se spavaloooo. Ujutru mi se mantalo u glavi, slabost.. posle šivenja bio je problem oko sedenja ali nekako se izdrzalo a krvarila sam 6nedelja. Imala sam sreće što su bolovi kratko trajali.. Kad je sestra skakala po stomaku, kaze ona meni: "amo sad zajedno"  i ona se počela napinjati, mislim se ko se ovde poradja 
    :-D
  3. Malahija je dodao/la post u temi Porodilište - Sombor   

    Evo neko novije iskustvo. Porodila sam se vaginalno u julu i imam utisak da je u odnosu na vaša iskustva stanje malo bolje. 
    Prvo, osoblje. Zadovoljna sam, za divno čudo, svi su bili dobri i dolazili su svako malo da nas obidju. Babica Dragica je divna. 
    Higijena.. Čisti se ujutru i uveče, dezinfekcija natkasni i brisanje poda kao i wc šolje i komplet kupatilo. Jedina zamerka što je tuš odmah pored wc šolje pa se sve pokvasi, to je nezgodno kad se istuširas pa moraš ići po mokrom podu. 
    Meni je hrana bila super ali nisam nesto ni imala apetita. Meni jedina zamerka na ovo porodiliste jeste što neće da prihvate da nekome još nije nadoslo mleko pa je problem oko hranjenja. 
    Pošto vidim da spominjete ko je kakav doktor evo malo i o tome pošto sam ležala dve nedelje gore na ginekologiji. 
    Moj doktor je bio de Radakovic (ali nije bio na porođaju) i on je meni najbolji valjda zato što sam navikla na njega. Takođe i Panic mi je ostao u lepom sećanju, skroz bezbolan pregled. Barisic jako grubo pregleda.. Ali eto to sve zavisi, nikom nije isto, zavisi koliko smo i mi opuštene i sve. Samo mogu reci da je gore na ginekologiji atmosfera milion puta bolja nego dole u porodilistu.