okismoki

Član
  • Broj odgovora

    18
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Reputacija

  1. okismoki se sviđa post u temi od Zvezda Danica u Blizanačka trudnoća   
    Bebci su danas stigli. 
    Mrve imaju 1770 i 1880.
    U inkubatoru su ali samostalno dišu. 
    Dobili su 9ku i 10ku.
    Sad sledi borba da male mrve ojačaju i da idemo kući .
     
  2. okismoki se sviđa post u temi od Dacha76 u Blizanačka trudnoća   
    Samo da se javim i ovde.
    19.06.2018. Moji beberoni su rodjeni,bebac 2680 i 50cm,bebana 3210 i 51cm.Od pocetka sike.Rodjeni su u 38. nrdelji,37+2.
    Imala sam cr u spinalnoj anesteziji,nekih 8 sati posle cr sam vec setala,ok se osecam.Imam blage bolove zato sto su mi beberoni sve organe pomerili i fino sutirali,pa sada cekamo da se oporave.
    U Cetvrtak vec idemo kuci.
    Veliki pozdrav svima vama.
  3. mmaka se sviđa post u temi od okismoki u Porodilište ''Dr Dragiša Mišović'' - Beograd   
    Nikitovic je kul, vecina doktora je super tamo, na porodjaju i pregledima samo da se izbegavaju Djekic i Puricka, oni su jako grubi. Mene je Djekic porodio sa blizancima, prirodno, vise su me boleli njegovi pregledi i sirenje grlica no izlazak beba, jos uvek vucem traume. Strucan je, ljubazan je, al kad te dohvati... ne daj boze. Drugaricu je puricka poradjala, kaze da je jako jako gruba bila isto, i ne bi je preporucila nikom. NIkitovic, Radunovicka, Antici su me pregledali dok sam bila na patologiji i posle porodjaja, jako su nezni i za svaku preporuku.
    Pozdrtav!
  4. okismoki se sviđa post u temi od Bokaa u Porodilište ''Dr Dragiša Mišović'' - Beograd   
    Drage trudnice,
    Kakva su skorašnja iskustva iz "Dragiše Mišovića" ? 26. sam nedelja, čula sam dosta dobrih komentara o tom porodilištu i odlučila da se tamo porodim, te mi je lekar iz doma zdravlja dao uput. Imam za dva dana zakazano kod dr Nikitovića, pa me zanima i  kakva su iskustva sa njim?
    Puno pozdrava za sve
  5. okismoki se sviđa post u temi od milentisha u Dojenje blizanaca   
    Prvo hoću da kažem svima mamam koje su istrajale u dojenju blizanaca - svaka čast!




    A ono o skokovima što si pisala je tačno. Postoje skokovi u razvoju i meni se čini da je ovaj sa tri meseca najteži.

    Mame se obično tad malo opuste jer su se ukladile sa bebama i onda krene skok.

    Sledeći bi trebao da naiđe sa 6 meseci.

    Probaj slobodno da izbaciš dohranu potpuno kad vam već tako dobro ide. Oni su sad veći i ako su uveče nervozniji ne znači i da su gladni. Moguće je da im samo treba malo više vremena da se smire. Popdnevna nervoza je česta kod dece tog uzrasta.

    To koliko se izmuzeš uopšte nije pokazatelj koliko imaš mleka. Bebe mogu da izvuku više nego što ti sama možeš da izvučeš. Ako oni pak dobijaju dovoljno mleka, a ti se dodatno izmuzavaš time možeš da dovedeš sebe u situaciju da krene hiperprodukcija mleka koja može da dovede do nekog začepljenja, pa ne daj bože i do mastitisa.

    Ako su bebe zadovoljne, lepo raspoložene i fino napreduju onda nemaš razloga za brigu. Kad beba traži češće da sisa ona na taj način stimuliše mamino telo da proizvede više mleka. Sve je to priroda uderila. I nije uopšte čudno kad mama uspe da doji blizance jer je naše telo napravljeno tako da može da doji dve bebe.


    Bravo još jednom!
  6. okismoki se sviđa post u temi od Kikiriki u Blizanačka trudnoća   
    Pitaj šta god te zanima. Slobodno!
  7. Miki986 se sviđa post u temi od okismoki u Blizanačka trudnoća   
    Toga se najvise plasim, da nece moci da vuku...  Prvu bebu nisam ni ja dojila (kombinovali smo izmlazanje i AD neka 3m), sto zbog neiskustva, neznanja, straha, baba-Saveta itd...i jako mi je tesko palo... Pa ne bih volela da i sada bude tako... Al o tom potom..
    Hvala jos jednom na informacijama, tesko je naci mamu blizanaca u okolini, pa je ovo jedini nacin
  8. okismoki se sviđa post u temi od Kikiriki u Blizanačka trudnoća   
    Paaa nismo uspeli, zato što one nisu imale snage da vuku. Ja sam se izmuzavala i tamo su im davali moje mleko. Uspela sam da zadržim mleko do 3m.
  9. okismoki se sviđa post u temi od Kikiriki u Blizanačka trudnoća   
    Ako si 32 nedelja, onda se opusti i uživaj  već si prošla sve rizične momente i sad treba da dočekaš samo da doguraš do skroz zrelih beba sa 36 punih nedelja. A ako se porodiš i u međuvremenu, ništa strašno. Ja sam se porodila 33/34 nedelje i pu pu pu ženske su bile skroz ok. Malo su ih posmatrali i pustili kući.
  10. okismoki se sviđa post u temi od Kikiriki u Blizanačka trudnoća   
    To me brini. Kad su one bile na posmatranju, mene su pustili kući. Ako se porodiš posle 36 punih nedelja pustiće i njih sa tobom ako su im pluća ok, ako samostalno dišu i hoće da ručkaju - što je kod takve dece već najčešće pravilo. Ako se porodiš ranije neko nepisano pravilo je da bebe ostanu na  neonatologiji do vremena kad bi to bilo tih punih 36 nedelja. Ali to ti je otprilike, zato što nekoga koga vide da je stabilan i ima oko 2.5kg će da puste i koji dan ranije ili za koga nisu 100% sigurni puste koji dan kasnije. Po mom proračunu ja sam bila 34+0 kad sam se porodila, pošto sam sa 30 nedeljja primila kortikosteroid za sazrevanje bebinih pluća (kad sam drugi put krenula da se porađam) one su disale samostalno pa smo izašli podle 10tak dana.
  11. Miki986 se sviđa post u temi od okismoki u Blizanačka trudnoća   
    A znam. Nego sad je vec kasno za serklaz, 32.nedelja, a i grlic mi je zatvoren pa nije bilo potrebe srecom <phew> Sad samo da izguramo sto duze...
  12. Kikiriki se sviđa post u temi od okismoki u Blizanačka trudnoća   
    A znam. Nego sad je vec kasno za serklaz, 32.nedelja, a i grlic mi je zatvoren pa nije bilo potrebe srecom <phew> Sad samo da izguramo sto duze...
  13. Kikiriki se sviđa post u temi od okismoki u Blizanačka trudnoća   
    Meni ga niko nije ni pominjao do sada a imam kontrakcije od pocetka i na mirovanju sam, pa zato se zacudih. Al eto, better safe than sorry
  14. Miki986 se sviđa post u temi od okismoki u Blizanačka trudnoća   
    Ahaaam, pa dobro, oni znaju najbolje valjda... Samo gurajte, bice to ok
  15. okismoki se sviđa post u temi od Miki986 u Blizanačka trudnoća   
    Pa ovde ga rade u blizanackim trudnocama preventivno, pa cemo videti za 4 nedelje sta ce dr odluciti jer za sad nema nikakve potrebe, a dr ne bi ni rizikovala da idemo bez serklaza.
  16. okismoki se sviđa post u temi od Kikiriki u Blizanačka trudnoća   
    Meni u 24toj dr. nije mogla da vidi Natino lice i rekla da je trebalo ranije u 20toj optimalno.
  17. Miki986 se sviđa post u temi od okismoki u Blizanačka trudnoća   
    Izvini, nisam bas upucena u tvoj tok trudnoce, al sto ce da ti rade serkllaz ako je sve u redu? O.o
  18. okismoki se sviđa post u temi od Admin 2 u Blizanačka trudnoća   
    http://www.bebac.com/forum/index.php?/topic/4283-expertni-ultrazvuk/
  19. okismoki se sviđa post u temi od happiness u Odvikavanje od pelena   
    A sta ja da radim sa blizancima...da ih obojicu u isto vreme ucim ili prvo jednog pa drugog....
  20. okismoki se sviđa post u temi od bokicans u Blizanačka trudnoća   
    Evo mene ja ,vam se javim svake prestupne ali ipak su to sada obaveze sa troje dece.Sada cu vam malo više napisati o svemu.Bebe se zovu Relja i Ognjen,i super su ,rodjeni su sa 2980-50cm,i 2760-47cm.Rodjeni su samo 4 dana pre termina,prirodnim putem,trudnocu nisam odrzavala ,nisam pila nikakve lekove.Jedino što sam celu trudnocu povracala ,ali bas celu ,čak sam povracala i na samom porodjaju!U bolnicu sam primljena utorak radi pracenja i zavrsavanja trudnoce,a u petak sam se porodila prirodnim putem.I jedna i druga beba su prednjacile glavicom ,U pred-porodjajnu salu sam otisla,ujutru u osam bila sam 5 prstiju otvorena,sto nemam pojma kada sam se otvorila!!Ukljucili su mi indukciju u 8 ali nisam imala nikakve bolove do 11,kada su mi prokinuli vodenjak.tada su poceli jaci bolovi,Ali mogu da vam kazem da su bolovi bili slabiji nego sa prvim detetom kada sam se poradjala.U 13.46 rodio se Relja iz dva napona,zatim su mi prokinuli i drugi vodenjak i u 13.49 rodi se Ognjen za koga su rekli da ce biti devojcica,tako da sam se sokirala kada su mi rekli da je i drugo decak!Još mene pita dr kako ce se zvati druga beba ,ja kazem Dunja,a babica vice ne moze Dunja ,Dunja ima nesto izmedju nogu ,evo pogledajte! Sada su to vec momci od 2 meseca koji za sada samo sisaju,nadam se da ce tako ostati i nadalje.Ja sam zadovoljna i srecna ,ocekivala sam da ce mi biti još teze ali sve je stvar dobre organizacije,ali da mi se spava ,spava mi se!