Maricia

Član
  • Broj odgovora

    635
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Reputacija

  1. Maricia se sviđa post u temi od malagarava u Spisak trudnica   
    A sto biste skidale zene sa spiska? Je l obavezno javljanje u odredjenim vremenskim intervalima, ko na birou-ako se ne javis gubis pravo??
  2. Maricia se sviđa post u temi od mama maza u Spisak trudnica   
    Ima se neki poseban osjecaj kad se trudnjace penju ka prijestolju i to znaju one aktivne clanice  ali opet je bezze zenu skidati mjesec i po prije termina.
  3. Maricia se sviđa post u temi od Tackicca u Basta za vile iliti Fairy Garden   

  4. Maricia se sviđa post u temi od Tackicca u Basta za vile iliti Fairy Garden   
    Ja sam se nesto opasno naostrila da zapocnem svoju prvu basticu,planiram celu terasu tako da uredim. Pa me interesuje ima li nekoga ko se bavio time vec da prenese neka svoja iskustva pozitivna i negativna. Sta mislite o tome i da li vam se dopada?
  5. Ilina se sviđa post u temi od Maricia u Spisak trudnica   
    Ucooooo  sad ti bas pristaje ovaj avatar  
    A Ilina u top 3, wow! Uz tebe smo!  ljubim....
    Cestitke svežim mamama i trudnjačama! 
  6. učiteljica se sviđa post u temi od Maricia u Spisak trudnica   
    Ucooooo  sad ti bas pristaje ovaj avatar  
    A Ilina u top 3, wow! Uz tebe smo!  ljubim....
    Cestitke svežim mamama i trudnjačama! 
  7. Maricia se sviđa post u temi od učiteljica u Spisak trudnica   
    Dodajte nas na spisak. Termin 18.06.2017.  
  8. Maricia se sviđa post u temi od Attina u Spisak trudnica   
    Iskrica123 28.08.2016.Mama maza 06.09.2016.Ivana13 07.09.2016.Kaficica 28.09.2016.Mala Višnja 29.09.2016.Mima 987 05.10.2016.Earl Grey 07.10.2016.Palcicica 12.10.2016.Nimedela 12.10.2016Kiki92 28.10.2016.Milen@ 05.11.2016.IIina 20.11.2016.Sandra95 29.11.2016.Kikiriki 12.12.2016. X2Malagarava 17.12.2016.Tamaricasestra 18.12.2016.Jaca 1988 21.12.2016.Cojecoje 29.12.2016.Attina 05.01.2017.MarijaMara 05.01.2017.zoxx 05.01.2017.Cintia 15.01.2017.Bepce 19.01.2017.Sakovac 28.01.2017.ma.za.m 07.02.2017.Zoe86 9.02.2017.Maajaa:) 20.02.2017.Nira 26.02.2017.jacaa0203 09.03.2017.
  9. Maricia se sviđa post u temi od Ana* u Kandida   
    Kandida (Candida albicans) je sve češći izazivač gljivičnog oboljenja kože, sluzokože, noktiju i unutrašnjih organa. Kod čoveka može da se pojavi u svakom životnom dobu, ali je najčešća kod odojčadi i staraca. Ova gljivica se nikada ne nalazi kao slobodna u prirodi. Normalni je stanovnik čovekovih organa za varenje. Kod zdravih može da se nađe u ustima ili vaginalnoj sluzokoži, ali samo u obliku spore.

    U stolici se normalno nalazi do 20 kolonija kandide.

    Katar, osipi, urtikarije, svrab, obložen jezik, svrab genitalija, upala sluznice u ustima, stalna upala grla, uporna upala vaginalne sluznice, loše varenje, žgaravica, nadimanje, podrigivanje, napadi vrućine, gasovi, umor, hladnoća, bolovi u želucu, prostatitis, iritabilno crevo, teško disanje, proliv, zatvor, razdražljivost, problemi sa sluzi, predmenstrualna napetost, bolovi u mišićima, hronični simptomi vrtoglavice, prehlade, bolovi i oticanje, alergija na hranu, peckanje u stopalima, loš imunitet, tačkice pred očima, zaboravnost, glavobolje, oči koje suze, depresija.

    Simptome kandidijaze svrstavaju se u pet kategorija:

    Opšti simptomi:
    umor i nedostatak snage, depresija, glavobolje, bolovi u mišićima i zglobovima, gubitak pamćenja, izrazita osetljivost prema hemikalijama, ponavljane mokraćne infekcije, osećaj ošamućenosti.

    Probavni simptomi:
    gasovi, nadutost, učestali zatvor ili prolivi, probavne smetnje, grčevi u crevima.

    Respiratorni simptomi: hronični sekret iz nosne šupljine koji se cedi po zadnjem delu ždrela, čest kašalj, grlobolja, prehlada, astma, alergije.

    Kožni simptomi: ekcem, peckanje, osip, infekcije drugim vrstama gljivica.

    Hormonalne smetnje: neredovna menstruacija, menstrualni grčevi, predmenstrualni sindrom, promene raspoloženja, poremećaj rada žlezda s unutrašnjim lučenjem, hipotireoza, hipoglikemija.

    Izvor: kandidalecenjeidetoksikacija.com


    Nedozvoljena hrana:
    Šećer-Treba izbaciti beli i smeđi šećer, med i džem.Takođe i namirnice koje ga sadrže. To su sve namirnice u čijoj deklaraciji piše : saharoza, fruktoza, maltoza, laktoza, glikogen, glukoza, sorbitol, galaktoza, monosaharidi , polisaharidi. Izbaciti keks, kolače, bombone, čokoladu, marmeladu, ali i kečap i neke gotove sosove.
    Voće-sveže, suvo, konzervirano, zamrznuto, voćni sokovi.
    Kvasci-hleb i peciva sa kvascem nisu dozvoljeni. Može da se koristi hleb i pecivo od integralnog brašna, bez kvasca ili sa praškom za pecivo.
    Sirće-salate sa sirćetom, majonez, kečap, senf, soja sos, konzervirane masline, kiseli krastavci, paprika i drugo ukiseljeno povrće.
    Pečurke takođe izbaciti.
    Kikiriki, puter od kikirikija i pistaći nisu dozvoljeni jer često sadrže plesni.
    Alkohol-izbacuju se sve vrste alkohola.
    Kafa i crni čaj nisu poželjni, izabrati biljne čajeve bez šećera, vodu, sveže sokov od povrća
    Sirevi zreli i plesnivi treba da se izbace iz jelovnika. Zrele sireve će te poznati po tome što su tvrdi, žuti i masni.
    Prerađevine od mesa nisu povoljne: salame, kobasice, viršle, konzervirana i sušena riba.
    Takođe i konzervirana, obrađena i rafinisana hrana nije poželjna.

    Hrana koja treba da se ograniči :
    Unos mlečnih proizvoda se smanjuje, pre svega slatko mleko, većina sireva i sladoled. Povoljan je nemasni probiotski jogurt.

    Hrana koja se preporučuje
    Na prvi pogled se stiče utisak da ništa nesme da se jede. Međutim ima hrane koja sme da se jede i poželjna je. Zeleno povrće (kiselo zelje, blitva, spanać) je posebno korisno jer ubrzava izbacivanje gljivica iz organizma. Koristiti žitarice sa celim zrnom: integralni pirinač, ječam, proso, ražani i kukurizni hleb, kokice, svežu ribu. Za uklanjanje gljivica posebno su korisni maslinovo ulje i beli luk, svež i kratko prokuvan. Izuzetno je korisno kiselo zelje, koje je prirodni izvor laktobacila (korisna bakterija, koja ograničava razmnočavanje kandide). Preporučije se da se svakodnevno koristi jogurt probiotski ili običan (nikako voćni) i kiselo zelje. Integralni pirinač, krompir i ražani hleb se koriste u umerenim količinama.
    Povrće - sve vrste povrća i to žto više sveže ili kuvano. Koristiti sve salate (naravno bez sirćeta), kiselo zelje, spanać, blitvu, krastavac, kupus, crni i beli luk, sokove od povrća bez dodatka šećera.
    Posebno je korisna hrana koja sadrži dosta dijetnih vlakana, koja mehanički uklanjaju gljivice: integralne žitarice, ražani hleb, zobene pahuljice, karfiol, brokoli, zeleni i crveni kupus, kiselo zelje i suplementi sa vlaknima.
    Voće - posebno je koristan limun (lemon).
    Meso - živina, divljač, riba, rakovi i bistre supe od mesa.

    Šta se osim lekova (antimikotika) koristi protiv kandide?
    Lactobacilus acidofilus �“ To je bakterija koja se normalno nalazi u crevima i vagini. Ova bakterija stvara mlečnu kiselinu i snižava pH vrednost, tako da sprečava rast gljivica. Prirodni izvor laktobacilusa je jogurt. U apotekama na slobodnoj prodaji postoje brojni suplementi sa acidobacilusom u obliku tableta i kapsula.
    Multivivitamini �“ korisni su vitamin C, B kompleks, cink i magnezijum.
    Od velike pomoći su ekstrakt limunovih semenki, beli luk (garlic, allium sativum), kaprilna kiselina i berberin (shaver), koji se mogu nabaviti u prodavnicama zdrave hrane. Ne resorbuju se u krv pa ih mogu koristiti i trudnice i dojilje.
    Izvor: porodični lekar
  10. fylyp se sviđa post u temi od Maricia u Produzetak porodiljskog   
    Produžiše mi bolovanje 2 meseca! Na moje ogromno iznenadjenje...uz komentar da je to definitivno, jer je dete zdravo, ali su mi produžili na osnovu uzrasta, jer ne bi imao ni 11 meseci kada ja treba da se vratim na posao. Hvala im do neba, ja sam prezadovoljna i sa 2 meseca! 
  11. Munche se sviđa post u temi od Maricia u Ćaskanje roditelja beba od 6 meseci do godinu dana   
    Dobro nam dosliii Munche! 
  12. Zelenooka ;-) se sviđa post u temi od Maricia u Ćaskanje roditelja beba od 6 meseci do godinu dana   
    Ja se bas super osecam, mada, trebalo mi je neko vreme da se vratim u normalu...
    Dobrodosla Hellen! E, to sto kazes, tako mi i treba kad se hvalim, da znas da svaki put kad sam rekla da je nesto ok, tipa lepo spava, ne bljucka vise i sl, on se odmah poremeti! 
  13. Maricia se sviđa post u temi od In-Greed u Novogodišnja euforija   
    Evo nase raspaljotkice.
    P.S. Trebalo je prije pola sata da budem u krevetu. Bolje da sam zaspala.

  14. Vuciguraj se sviđa post u temi od Maricia u Šta ćete pokloniti svom detetu za Novu Godinu   
    Aj malo da izmenim-u pravu si, Mardz.
    Zoxx, videla sam kucu uzivo i stvarno je predivna, ima svakakve funkcije. Skupa je, ali ja bih je kupila ako dete bas, bas zeli. Jos ti mama nudi pola...
  15. Maricia se sviđa post u temi od Margaritta u Šta ćete pokloniti svom detetu za Novu Godinu   
    Voljena, kupite mu neku sitnicu, neku zvečkicu, da bi V video da se i Deda Mraz i njega setio, da se navikava na činjenicu da će obojica dobijati poklone. 
  16. Maricia se sviđa post u temi od sanja24 u Novogodišnja euforija   

    Evo moja jelka
  17. Maricia se sviđa post u temi od Voljena u Novogodišnja euforija   
    Nisam mogla da odolim da se ne bacim na posao

  18. Maricia se sviđa post u temi od mama maza u Caskanje roditelja dece od 1-2 godine   
    727, ja bih pripazila malo sa kivijem, jos je on mali za citav kivi 
  19. Hellen se sviđa post u temi od Maricia u Ćaskanje roditelja beba od 6 meseci do godinu dana   
    Ja se bas super osecam, mada, trebalo mi je neko vreme da se vratim u normalu...
    Dobrodosla Hellen! E, to sto kazes, tako mi i treba kad se hvalim, da znas da svaki put kad sam rekla da je nesto ok, tipa lepo spava, ne bljucka vise i sl, on se odmah poremeti! 
  20. Jeca&Nani se sviđa post u temi od Maricia u Šta ćete pokloniti svom detetu za Novu Godinu   
    Ne bih volela da stalno visi na telefonu, kompjuteru, da igra igrice i slicno...a znam puno dece koja sve to rade, a jos ne idu u skolu...
  21. Maricia se sviđa post u temi od andisam u Kako ste objasnili?   
    Ja bih volela da ni muz ni ja ne radimo. Da zivimo od kamate u banci, npr.
  22. Maricia se sviđa post u temi od paper_moon u Kako ste objasnili?   
    Vidiš Kokice mislim da svaka majka koja radi prolazi kroz istu krizu koju si opisala u postu.Ja prva jesam,više puta.
    Sad ću biti potpuno od teme.I biću opširnija izvinjavam se.
    Od kad se S rodila,imala sam momente u glavi da pauziram sa poslom zadugo,baš zadugo dok ne krene u školu.Imala sam momente da mi je više dosta da mi se sve vrti oko šerpi,lonaca,pelena,i igračaka,da mi je sav posao sveden na kuću.Možda svemu tome što sam ja odrasla uz očevo da mi je jako bitno da sebe ceo život usavršavam na poslu,da imam svoj izvor prihoda,da razmišljam kao preduzetnik sutra i imam neki svoj mali biznis,možda je na mene sve to uticalo i da sama formiram svoj odnos prema poslu.
    Kažem imala sam razne krize posebno kad sam N bila najpotrebnija.Tada je posao bio bitan zbog novca prvenstveno  jer nismo mogli da mu obezbedimo sve tretmane a da oboje ne radimo.Bila sam bukvalno razapeta izmedju posla i deteta,i griža savesti je bila tolika da nisam mogla noćima da se saberem i normalno spavam.
    Isto tako moja majka nije imala finansijski potrebe da radi,jer je radila u prosveti i njena plata u odnosu na tatinu platu privatnika je bila krajnje zanemarljiva.Ali,ona je radila.Nije ona radila da bi nešto doprinjela novčano.Radila je zbog sebe,zbog svih onih godina koje je provela nad knjigom.Njena profesija je potcenjena,ali ona je opet ispunjena jer radi ono za šta je uložila vreme i energiju u školi.Imala je svoj svet u kojem se ostvarila.Dakle,i njen primjer je uticao da formiram svoj stav prema poslu.
    Poslije godina i truda provedenih na faksu,mislim da bih se osećala poražavajuće da ostanem samo domaćica.Pa i da nisam završila faks,težila bi ka tome da nešto naučim stvarati i raditi.U suprotnom osećala bih se nezadovljno,prazno,neispunjeno.
    Takođe bih voljela da moja kćerka kao i sin imaju pored porodičnog života i taj deo koji se odnosi na njihov rad u društvu,da stvore svet gde imaju nešto što je za njih jedinstveno.Ne vodim se filozofijom,moja deca su moj najveći uspjeh.Nisu moja deca nikakav uspjeh,to su djeca.Uspjeh se stiče na poslu npr,i mogu da se ponosim kad na tom planu nešto postignem.Ne želim da se stavljam iza roditeljstva kao iza jedinog smisla života,jer i u drigim stvarima nalazim inspiraciju i smisao.
    Deca rastu istina-propuštam razne momente.Kad samo pomislim da N prve korake nisam videla ja a krvnički sam se borila da on prohoda,nego vaspitačica u vrtiću plače mi se.A opet isto tako deca rastu i otići će svojim putem što je prirodno i vodiće svoje živote.Šta ostaje meni,kao majci,ženi,domaćici osim kućnih poslova (koje inače traljavo obavljam haha)?I da nemam posao u struci,radila bih nešto.Četiri sata,dva,držala časove.Bilo šta.
    Isto tako želim i svom detetu,i jednom i drugom.
     
  23. *TJ* se sviđa post u temi od Maricia u Novogodišnja euforija   
    TJ, prelepa jelka! 
  24. pricalica se sviđa post u temi od Maricia u Šta ćete pokloniti svom detetu za Novu Godinu   
    Ne bih volela da stalno visi na telefonu, kompjuteru, da igra igrice i slicno...a znam puno dece koja sve to rade, a jos ne idu u skolu...
  25. Maricia se sviđa post u temi od Voljena u Pranje kose nakon porodjaja.   
    Nema saveta, sačeka se nekoliko meseci da otpadne "višak" kose iz trudnoće i sve lepo samo prođe. I da, kod mene dojenje nikakve veze sa opadanjem kose nije imalo, tako da, pusti priče