Makicaaa

Član
  • Broj odgovora

    346
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Makicaaa

Informacije o profilu

  • Pol ženski
  • Lokacija Beograd

Ko je posetio ovaj profil?


pregleda profila

Aktivnosti člana/članice Makicaaa

  1. Makicaaa je dodao/la post u temi Epilacija   

    Da li moze da se radi epilacija dok se doji? Da li je stetno za bebu? Hvalaa..
  2. Makicaaa je dodao/la post u temi Porodilište "Višegradska" - Beograd   

    Pozdrav svima! Snaja moja se porodila pre mesec dana u Visegradskoj i uzasno iskustvo je imala. Beba karlicno okrenuta a prirodno je poradjali. Jako se namucila, otvarala se deset sati, ni indukciju joj nisu dali a kamoli epidural. Nisu sva iskustva ista, ocigledno. Srecno svima!
  3. Makicaaa je dodao/la post u temi Porodiliste "Narodni Front" - Beograd   

    Hvala  sutra idem na pregled pa mozda ce me i ostaviti tamo jer sam pre 4 dana bila otvorena dva prsta a i ispao mi je sluzni cep. Samo se nadam da cu biti otvorena jer je to otvaranje jako bitno da porodjaj traje krace i da se manje muce i mama i beba. Nadam se pozitivnim utiscima, javljam  
  4. Makicaaa je dodao/la post u temi Porodiliste "Narodni Front" - Beograd   

    Hvala na textu  bas mi je drago sto si ok prosla. Takodje sam iznenadjena da su sredili gore wc i sobe, ja koliko se secam to je pre 4 god bio uzas, po osam zena u sobi, negde tri. Wc je bio mnogo zapusten. Tus nije imao rucku nego si se tusirao crevom, da te bog sacuva. Meni je uskoro termin i nadam se da ce biti jedno lepo i pozitivno iskustvo
  5. Makicaaa je dodao/la post u temi Porodilište "Gradska bolnica Zvezdara" - Beograd   

    Pozdrav svima, ako ima jos neko sveze iskustvo sa zvezdare, neka ga neko podeli sa nama  ja se dvoumim gde cu drugi put da se poradjam. Prvi je bio u frontu i ne bi imala mnogo lepog da ispricam o toj ustanovi :/ razmisljam o Zvezdari, cula sam dosta pozitivnih utisaka.
  6. Makicaaa je dodao/la post u temi Porodiliste "Narodni Front" - Beograd   

    Da li je moguce da niko na ovu temu nije pisao ovako dugo..ajde neko da bude ljubazan i podeli svoje iskustvo  Pozdrav svima!
  7. Makicaaa je dodao/la post u temi Porodilište "Višegradska" - Beograd   

    I mene isto zanima da li ima neko sveza iskustva iz visegradske. Prvi porodjaj u frontu pa nesto razmisljam da drugi bude u visegradskoj, nesto se nadam da je tamo bolje
     
    pozdrav svima i hvala unapred na pomoci..
  8. Makicaaa je dodao/la post u temi Letovanje u trudnoći   

    Nisam ni planirala da putujem tako da ne brinem nego sam bila iznenadjena onim sto mi je rekla komisija jer znam da kada sam bila prvi put trudna, toga nije bilo, bar mI komisija nije skretala paznju na to..
  9. Makicaaa je dodao/la post u temi Letovanje u trudnoći   

    koliko znam poslodavac daje otkaz ako si putovao za vreme bolovanja, bilo kog, ne samo trudnickog ali onog koje ti on placa a ne drzava ukoliko se nije nesto do sada promenilo. Nisam bas najbolje upucena, zato i pitam  Generalno, do sada nisam cula da drzava kaznjava trudnice zbog toga a ocigledno su poceli..
  10. Makicaaa je dodao/la post u temi Letovanje u trudnoći   

    Sve je to meni jasno i jako dobro znam da puno njih putuje u trudnoci, jer neke trudnice otvore bolovanje ne zbog rizicne trudnoce nego tipa posla koji obavljaju a firma ne moze da im da neki drugi bezbedniji za njih dok su trudne. Znam i da se preporucuje da se ide na more ko se oseca dobro. Zanima me kakve je to procedura oko provere ko putuje i samih kazni.
  11. Makicaaa je dodao/la post u temi Letovanje u trudnoći   

    Pozdrav svima,
    Imam neke nejasnoce vezano za putovanje u trudnoci a ticu se putovanja dok je otvoreno trudnicko bolovanje. Pre neki dan sam zvala lekararsku komisiju da pitam da li moze neko umesto mene da dodje da mi daju bolovanje a oni su mi rekli moze ali vama je zabranjeno putovanje u trudnoci jer je drzava pocela da kaznjava. Zanima me da li neko zna nesto vise o ovome, kako drzava proverava ko je putovao a ko ne, da li po sistemu ako te neko prijavi i kakve su kazne u pitanju? Pozdrav svima i zelim vam lepu trudnocu i jos lepsi porodjaj :)
  12. Makicaaa je dodao/la post u temi Najraniji simptomi trudnoće   

    Ja mislim da je plod bio mali i da nije video, slicno se desilo i meni a bilo je sve ok. U svakom slucaju sto pre na ultrazvuk da se proveri. Vanmatericna se vidi kad i matericna trudnoca, takodje treba da prodje neko vreme pa da plod naraste, ne vidi se to odmah. Opusti se i nemoj da se nerviras..javi sta je bilo :)
  13. Makicaaa je dodao/la post u temi Skrining hromozomopatija - double, tripl i ostali testovi   

    Ja sam radila danas verified premium, sad cekamo rezultate i molimo boga da sve bude kako treba :)
  14. Makicaaa je dodao/la post u temi Skrining hromozomopatija - double, tripl i ostali testovi   

    Pozdrav svima,
    Ja sam u 11. nedelji i sledece nedelje radim dabl test a nakon toga planiram i neki NIPT. Imam 35 godina i ovo mi je druga trudnoca, imam jedno lepo zdravo dete . Dvoumim se koji od testova da izaberem, svi mi se cine ok ali koji je zaista najbolji: Verified, Nifty ili Harmony? Molim vas za pomoc..
  15. Makicaaa je dodao/la post u temi Najraniji simptomi trudnoće   

    Trudnoca je svakako moguca ali dve nedelje pre menstruacije, retko se javljaju simptomi jer je rano. Ja sam npr imala prve simptome trudnoce dva dana pre nego sto sam trebala da dobijem, imala sam strasan umor, posle se pojavila temperatura 37C. Temperaturu sam imala dve nedelje i radila sam crp i leukocite i nije bila bolest u pitanju. Dr mi je rekla da je to od porasta hormona u organizmu zbog trudnoce. Cak mi se pojavilo i curenje nosa koje se javlja kod nekih zena u ranoj trudnoci, sa blagim krvarenjem nosa. To sto si imala sekret roze boje moze da znaci da se oplodjena jajna celija ugnjezdila i da je doslo do zaceca. Uradi test kad ti bude kasnilo bar dan i javi