leni

Član
  • Broj odgovora

    3376
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Odgovori objavio/la leni


  1. Cao svima, nova sam ovde i nisam sigurna da sam na pravoj stranici, ali da pokusam... nemam nikakav problem da zatrudnim, ali jako brzo izgubim plod. Prosle godine u ovo vreme, u 9.nedelji sam prokrvarila i dobila dijagnozu “blighted ovum”. Ovog puta, nakon nedelju dana od zakasnelog ciklusa uradila sam betu hcg, bila je 1150, nakon cega sam naglo izgubila simptome trudnoce. Ponovo sam uradila betu nakon 2 dana, da proverim da li se duplira, nazalost ona je pala na 1050... da li neko ima ovakva iskustva?

    Ima, ja sam izmedju 2. i 3. deteta imala istu situaciju. U januaru blajted, u oktobru spontani sa kiretazom u lokalnoj. Ostavilo je traume, fizicke i psih. 
    Posle toga sam uradila sve analize i ispostavilo se da imam blagu insulinsku rezistenciju i blage trombofilije. Za pai i mrhfr heterozigot sada uglavnom ne daju terapiju ali 2015. su mi dali Fragmin od 2500 i bockala sam se svih 9 messci. Postoji tema o tome. Promenila sam pre toga nacin ishrane, primala B12 na svaka 3 meseca i pila andol od 75mg. Zatrudnela posle 3 meseca i rodila uz Fragmin zdravo dete.

    Moj dr tvrdi da trombofilije kod mene nisu izazvale spontane ali nisam htela da gatam.

    Prvo dvoje dece, u terminu, uredne trudnoce.


  2. cao Ninuska! Mnogo mi je drago da si uspela da se ostvaris kako mama. Ja nazalost prolazim kroz drugi spontani.. da li mogu da ti postavim par pitanja vezano za analize itd?

    Draga, ovaj post je iz 2011.

    Malo pogledaj teme, dosta smo ranijih godina pisale o analizama.

    Ako ti treba neki savet, pisi.


  3. Pozdrav drage zene :D

    Moj problem je sledeci....Dobila sam menstruaciju 31. Jula  i trajala je do 3. Avgusta. Posle toga 5. Avgusta smo imali odnose i 6. Avgusta mi se pojavi na gacicama braon iscedak. Mene interesuje da li je moguce da je to impalatacijsko krvarenje? s obzirom da je plodni dan 9. Avgusta?  

    Hvala unapred :P

    Zdravo, nije implantacijsko krvarenje, ono se desava 6-12 dana od odnosa, i nije nesto sto se desava kod svake trudnoce. Pokusaj da propratis svoje cikluse i videces kada su ti plodni dani.


  4. Ajoj bas ste mladi. I 4.meseca je bas malo. Ono sto bih ti preporucila je da sebi nekako spustis ocekivanja. Npr, sad kazes, ovog leta cu da uzivam u divnom vremenu, haljinama i suncu, vodicu ljubav kad zelim i koliko zelim a od oktobra cu opet da pratim cikluse. Ako se nista ne desi do NG krenucu sa analizama. 
    Jer taj pritisak oko ciklusa moze da smeta.


  5. Imam jedno pitanje. Muž i ja radimo na bebi. Prošlog meseca mi je menstruacija kasnila 4 dana i pošto je test bio negativan vadila sam krv i rezultat bete je bio 5.27 mUI/ml. Da li je to pozitivan rezultat? Sutradan sam dobila menstruaciju koja je bila obilna i sa ugrušcima a posebno samo jedan ugrušak je bio drugačiji od ostalih. Sumnjam na biohemijsku trudnoću. 

     

    Dakle, meni mnogo sumnje budi taj rezultat bete 5.27. Kažu da je sve preko 5 pozitivno. Ima li ko slično iskustvo? 

    Nemoj o tome da razmisljas, taj rezultat nista ne znaci. Mozda je bila biohemijska ali to je nebitni. Koliko dugo pokusavate i koliko godina imate?


  6. Pozdrav devojke, imam jedno pitanje. Malo sam zabrinuta pa bi mi znacilo da cujem misljenja. Bila sam jutros na ultrazvuku, poslednja menstruacija mi je bila 11.05., po tome ja sam 7.nedelja, zvanicno sam ostala u drugom stanju 1.6., to je 100% :) . E sad, doktor kaze da josuvek nema otkucaja srca i da se jasno vidi trudnoca koja odgovara za oko 5 nedelja. Uradio mi je betu (sutra rezultati) kako bi video po tome koja sam nedelja, i zakazao ponovo ultrazvuk za 7 dana. Bojim se sta ako se ni tada ne cuju otkucaji :(

    Zasto bi se brinula zbog neceg sto se jos nije desilo? Srcana radnja se uglavnom vidi oko 7. nedelje...polako i pozitivno!


  7. JednaHana, dobro bi bilo da za dorucak uzmes ovsene pahuljice, prokuvas, dodas jogurt, jagode, bademe i cimet. Posle 3,5 sata voce, posle jos 3,5 neko povrce i ribu ili meso, opet posle 3,5 neko voce, sir, kostunjavo, i posle 3,5 sata veceru-salatu sa mladim sirom, kuvano jaje. Da ukljucis slozene ugljene hidrate, integralni pirinac, hleb od celog zrna, jaja za dorucak. Tzv. izbalansiranu ishranu. Ne bi bilo padova i skokova secera, nema gojenja, cak se mrsa od ovakve ishrane. Musli kupovni nije dobar izbor. Ona Nada Piliskic ima super recepte

    Venera i Analim volite ovo

  8. Ocekujem. :D Termin mi je za 3 dana, nista se ne desava. Malo pocinje da me hvata strah da li cu prepoznati kada krene porodjaj, pogotovo sto sam sa periferije pa mi do porodilista treba nekih 40min. Prva mi je beba, vi ste iskusnije. Da li je moguce da krene porodjaj tj. kontrakcije a da se ne prepozna? Negde sam procitala da ako su ciklusi bolni budu i kontrakcije bolne, a moji ciklusi su skoro totalno bezbolni. Kakva su vasa iskustva, ima li to veze? :)

    Ne mozes da ne prepoznas :) I kod prvorotki jaaako retko porodjaj traje kratko. Sati prodju od prvih kontrakcija do porodjaja.

     


  9. Ima li koga na ovoj temi?Kako ste trudnice?Ja sam danas usla u 27ned (26punih).Juce sam imala kontrolu,sve je ok,lepo napreduje beba.Definitvno je decak,sad sam i ja videla :).Ugojila sam se do sada 10kg,mnogo je,ali sta je tu je.Pritisak mi je malo visi bio nego inace,holesterol i trigliceridi takodje su mi bili poviseni,secer ok (4.5)

    Posle prvog porodjaja,na desnom stopalu izmedju i ispod prstiju dobila sam kao zuljeve,bubuljice ne znam kako da ih nazovem,bas su me svrbele i pekle,radila sam bris 2 puta i bio je sterilan.Probala sam razne kreme koje mi je dermatolog prepisao i napravili u apoteci ali nista mi nije pomoglo,dok mi nije prepisala presing i Triderm krem i to je proslo.Taman kada sam se resila toga primetila sam promene na noktima da bi ih sinoc slikala i videla da su pozuteli.Znate li da li postoji neka krema,lak,ulje,bilo sta sto bi mogla da mazem na njih,nesto provereno.Nisam isla u apoteku,znam za olovku za nokte al ne znam koliko je delotvorna da ne bacam pare bzv inace oko 10-15e mislim.Sigurno su gljivice,to sam sinoc primetila inace bi pitala doktora na kontroli.Citala sam za ulje cajevca da pomaze,mislila sam sa kupim to da probam do porodjaja bar da sprecim dalje sirenje.Bas me je strah da mi se ne pogorsa do porodjaja a i bicee me sramota da nosim papuce sa otvorim prstima. :(

    Uzmi propolis i non stop nakapaj na nokte, mozes naizmenicno i ulje cajevca. Pa za mesec dana, ako ne pomogne, pokusaj sa kanestenom i kremicama.


  10. Drage dame, zene, kraljice, borci.

    Trenutno se nalazim u GAK visegradska na odeljenju humana reprodukcija i čekam carski rez predviđen za 3 dana.

    drugorotka sam, prvi porodjaj april 2017, isto CR isto visegradska. Da se razumemo, nakon prvog iskustva sa visegradskom rekla sam svima vracam se tamo samo i jedino samo “nogama napred”. Ali, viša sila, vreme je pandemije korona virusa, sva porodilista koja ista vrede su covid centri za lecenje zarazenih te mi ostaju gak visegradska i gak n. front (ne zna se sta je gore).

    Elem, 38 nedelja sam trudna, iscimala sam moju lekarku sa prvog porodjaja (molecivo i ponizno kukam da me prihvati za carski jer je beba karlicno postavljena a vanredna je situacija i ne zelim nekog mesara da me otvara ako krene hitno). Ona vajno pristaje, naravno uz nadoknadu. Sve ok, to mi i treba od ljubaznosti nemam nista. Dolazim da se vidimo na minut dva sve u svemu kaze mi da odradim analize (tad sam bila 36+3) za pripremu za porodjaj- briseve, kks, biohemija, da nadjem internistu, izvadim krvnu grupu rh faktor. Sve ok, odradim sta mi se kaze. Sad je vreme policijskog casa, imajte na umu da vikendi i popodneva su zatvorena za kretanje. Dodje dan da dodjem u porodiliste da me pripremi i da dan dva kasnije me operise kako bi sto pre izasla iz te klanice. Dr me posalje drugoj lekarki koja me primi na ovo odeljenje ali - niko mi ne priznaje moje analize jer nisu mladje od nedelju dana!! Uzimaju mi bris i krv dan kasnije i moj boravak se prolongira za 5 dana. U ovom momentu lezim 4 ti dan i necu izaci jos 7 dana minimum (pod uslovom da smo i ja beba ok i da budemo otpustene najranije ikada). Imajte na umu da kuci imam dete od 3 godine i muza koji ima terenski posao i od ponedeljka mora da radi, inace ce izgubiti posao, a mi nemamo luksuz baka deka tetki teča već smo sve sami na svome. Ja nemam ko meni dete da čuva dok ne dodjem kuci a ako on izgubi posao necemo imati od cega da zivimo. Ok, ispalo je tesko ali su njegovi poslodavci ispali ljudi dali su mu neplaceno 5 dana. Na ovom odeljenju ja nisam upoznala prva tri dana jednu sestru ili lekara koji je odgovorio na bilo koje pitanje sa trunkom razuma ili ne daj boze ljubaznosti, sta vise, na mene su se drali, suptilno prozivali, ignorisali u svakoj prilici i prebacivali na moj teren sve sto pitam, jer odakle mi pravo da ista pitam! Kada sam moju dr pitala da idem kuci da ne budem u bolnici 4,5 dana bez potrebe pa da dodjem na prijem dan pre porodjaja rekla mi je “ja se tako ne bi odnosila prema svemu jer sad radimo prijeme trudnica koje treba da donesu potvrdu za antitela pcr testa da su negativne na korona virus, a mozes da izgubis mesto u sali pa posle ne mogu da garantujem da mozemo mi da te porodimo vec te saljemo u drugu instituciju”. Tako da ja nemam izbora. Sedi i cekaj, slusaj vredjanja, ignorisanja, uzasnu hranu koja nije ni za stoku, gledaj kako sestre predrkane od zivota te zaobilaze u sirokom luku a na viziti NE DAJ BOZE DA NESTO PITAS, o pa to su pogledi mrstenja....

    Ruku na srce, sinoc je bila jedna sestra - Alma, koja je predivno ljudsko bice koja mi se obratila kao coveku i jedina za 4 dana pitala kako ste. Nista vise od toga nije potrebno, imam 0 standarda.

    Za par dana imam carki rez, iskreno za razliku od mnogih prvorotki, ja sam tacno znala sta da ocekujem kad sam usla u ovo odvratno mesto, tako da od tog odeljenja ocekujem torturu i 7 krug pakla, ali mi je beba najvaznija i samo se molim da ga Bog sacuva od svih njih. Sestre na intezivnoj nezi (iskustvo od 2017) su vestice u telu mladih nalickanih sestrica koje se maksimalno čepe nadležnom lekaru a sa druge strane se iživljavaju nad iskasapljenim porodiljama bez ikakve ali ikakve potrebe. Pričam ne samo o zapuštanju svojih radnih obaveza i neadekvatnom profesionalnom ponašanju već i o psihičkom bolu koji uživaju da nanose. Pored mene je tada ležala žena koja je porodjena nakon teskog prirodnog porodjaja hitnim carskim rezom i trazila je da vidi dete koje nije videla punih 24h a svaki put joj sestra kaze “ja ne bi smela nista da vam kazem, pricekajte na lekara on ce vam reci sta vam je sa bebom”. Ona je presvisla, plakala ridala zvala maltene Vučića lično da interveniše da bi lekar došao posle 10 godina života koje joj je isteklo iz tela i rekao u čemu je problem? Mali je super, u inkubatoru je na kiseoniku kad ustanete ici cete da ga vidite. A sestra se smejala iza, komentarisuci lude porodilje hormoni udarili...

    kad je ta ista zena ustajala, ne daj boze da joj neko pomogne, ona je ustala i onesvestila se jer su je forsirali, pala je i pokudala vensku infuziju i stala na kesu molrace iz katatera i sve prosula. Sestra je POLUDELA NA NJU, vikala je 5 min vidi sta si mi uradila ko ce ovo da cisti, vuci se u kupatilo da te ne gledam! I krenula da je vuce za lakat po svemu tome!

    Nemam telefon u tom trenutku jer bi sve snimila, horor nije ravan.

    ja odlazim iz tog pakla i pre vremena, naterala sam se samo da izadjem. Tamo krece druga prica. Higijena 0, miris uzasan, sestre dele terapiju bez gledanja, infuzije istekle po 4 sata stoje prazne. Dete bacaju kao krompire po krevetima, a na molbu da je otpoviju da je vidim nasmejale su mi se u lice sa komentarom ne pada mi na pamet, a ti samo probaj da je odvijes necu ti je vise donositi. Laktacijska sestra koja je dosla je ravna zapovedniku logora koja me je tako stisla da mi je krv krenula u ustima koliko sam se ugrizla da ne vrisnem, sa komentarom da da mleko ce sad mozes ti to sama, i vise se nikad nije vratila. Dete su mi dovodili potpuno sito i uspavano i dobila sam mastitis poslednji dan pred otpust (iako sam molila 5 puta da mi neko pomogne da se izmlazam).

    kada sam izasla odande, ja sam bila sretna kao da sam rat prezivela i sto mi je dete zivo i zdravo.

    nazalost, silom prilika ovde sam.

    cekam novu turu izivljavanja.

     

    ako se neko pita kako je trenutno u GAK visegradska.

    Izvini, mozda sam luda...ali ja to ne bih dozvolila. Sestre na odeljenju nisu bogovi...tu su novine, televizija, svetim Petrom bih pretila. Stala bih blizu nje da samo ona cuje...i rekla joj da cu joj zivot pretvoriti u pakao cim izadjem. Da znam ko je i gde da je nadjem. Ako ne moze ljubav, moze strah. 

    Nije ovde u Cg takva situacija, daleko bilo. 
     


  11. Jeste, djumbir razredjuje, znam da ga nisam smela u trudnoci, zbog injekcija.

    Eto mozes njega preventivno.


  12. Nisam cula Kam, ali nisam ni citala mnogo o virusu. U svakom slucaju na nama je da pomenemo doktoru u bilo kojoj prilici da smo koristile terapiju u trudnoci. Nisu nase mutacije nesto ppsebno. Procene su da u Sr 50% ljudi ima iste mutacije. Zato imamo veliki br mozdanih i srcanih. Ljudi ne znaju, ne vode racuna i ishrani, ne vezbaju i eto. 
    Ako se dobro secam, djumbir pomaze. 


  13. I samo da napomenem da se te 'grudve' protezu od korena leve dojke pa skoro do bradavice, i isto tako na desnoj. Ne znam kako bih vam objasnila. :(

    I osecam ih samo kada uhvatim sa dva prsta... samo se plasim mastitisa :( 

    Nemoj da diras ako nemas drugih simptoma. Da je mastitis vec bi se nesto desilo. A i nemas se zasto toliko plasiti mastitisa, dodje, prodje.


  14. Imala sam 2x mastitis ali to je davno bilo, pre 12 god. Nisu me slali ni na kakve pretrage, dali su mi Eritromicin i nastavila sam da dojim. Proslo je za par dana. Temperatura dok je ispod 38,5 sve je ok. Kod mene je isla preko 39 prva dva dana.


  15. Cao devojke ovako ja imam pitanje,nezasticen odnos sam imala 10.3.i12.3. Mens dobila 24.3.inace su mi na 26 dana i traju 4 dana,nije bilo ugrusaka cak ni krvarenja mozda jedan dan ostalo braon iscedak.Test sam uradila 7.4. I ovakav mi je? Sta vi mislite inace imam vec 10 dana temp 37,37.1,2,3 zavisi ali konstanto je takva cesto idem u wc i postala sam jako nervozna 31859yx

    Uradi jos jedan test, nejasan mi je taj koji si radila.


  16. Cao drage. Nova sam na sajtu, mada ga pratim redovno od kako smo poceli da radimo na bebici. Ovog meseca sam se bas ponadala, osecam konstantno pritisak u predelu jajnika jos od ovulacije, osecaj kao da treba da dobijem, koji jos uvek ne prolazi, i temperatura mi je ovih dana 37 (sa1, 2). Imam jos do (ne) dolazenja mece- 7,8 dana, ali sam vrlo nestrpljiva i nervozna. Da li mislite da se ovakvi simptomi mogu javiti ovako rano? I kada je najbolje da uradim test? 

    Za test treba da pricekas 10 dana. Mene uvek rastuzi kad se zene tako opterete(jer se to i meni desavalo) Jednostavno prihvati ovaj period kao igru, ljubav, bezbrizan seh. Ako se nista ne desava godinu dana, kreces u pretrage, hormone, nalaze i ostalo. Do tad, bacis kalendar i uzivas u sehu bez obaveza i opterecenja. Zene uglavnom i ne osete da su u deugom stanju, samo shvate da su prekjuce trebale da dobiju. A iscekivanje od ovulacije do menstruacije...samo donosi razocaranje. Msm, znam da nisi ovo zelela da cujes... vec malo nade, gorivo za narednih 10 dana, ali to ti ne treba. Trudne najlakse ostaju one kojima je glava prazna...

    Bralac i DariDani volite ovo

  17. Zdravo svima. Nova sam. 

     

    Muz i ja "radimo" na bebi.

     

    Zadnja M bila je 22.02, ciklus mi je 28.dana.

     

    Imam neke male simptomčiće koji podsjećaju na PMS, a koje prije nisam imala, pa želim da čujem Vaše misljenje.

     

    Bolne bradavice na dodir, tupi ali blagi bol u predjelu jajnika i malog stomaka, blagi bol u donjem dijelu ledja i kao neku tezinu na zeludcu sta god bi pojela. Sve je to u jako niskim granicama, ali postoji. 

     

    Pa me zanima sta Vi mislite i kad bih mogla uraditi test?

     

    Hvala Vam unaprijed. 

    Uradi test 22.marta

    miliccam voli ovo

  18. Radila sam dabl i i tri test losi su mi rezultati. Savetuju mi aminocentezu. Jeste da su dabl i tripl samo statisticki podaci, brinem se ovo mi je prva trudnoca

    Imas li novac za neki od ovih novih prenatalnih? Naravno, ovo ako se plasis amniocinteze i ne zelis da cekas 18.nedelju


  19. Cao opet ja :)

    uradila sam betu hcg 5 dana pre nego da dobijem i pisalo mi je 0,4 jutros sam uradila test i negativan je a treba da dobijem dva dana..ali se bas nekako cudno osecam juce me je na poslu bas zignuo levi jajnik,boli me zeludac i imam glavobolje i juce mi se desilo da mi je krenula krv iz nosa kao kad pukne kapilar.ili sam ja sve utripovala ili je mala trudnoca pa ne moze test da pokaze..sta vi mislite? :mellow:

    Uh, nemoj to sebi da radis. Zasto radis betu 5 dana pre menstruacije, mucis se razocaranjem i brigom. Pusti to. Kad mestruacija kasni, i test pokaze 2 crte, znaces da si trudna. Razumem zelju ali ovim sebe didatno mucis. Ako imas preko 35.godina Ili pokusavate vise od godinu kreni sa analizama. 
    Betu vadis 2 dana ranije samo ako imas dokazane trombofilije. I bila bi veca od 5.

    miliccam voli ovo

  20. Leni, radim, doduse na odredjeno tacnije do jula. Cerkice imaju 9 i 6, i ne znam sta vole al znam da ne vole folklor:lol: Pretpostavljam da vole balet, neki moderan ples ili sta vec. Meni bi odgovaralo nesto na Zabjelu, a ako ne tu, onda negdje blizu.

    Ne znam stvarno...mozda plesna skola Dream, oni rade moderan i show dance. U Staroj Varosi su. Beuty je vise disko dance, Diva je kod autobuske... Ne znam ima li ista na Zabjelu :( 

    snowhite voli ovo