pipi duga čarapa

Član
  • Broj odgovora

    1284
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici pipi duga čarapa

Informacije o profilu

  • Pol ženski
  • Lokacija Vilekula

Ko je posetio ovaj profil?


pregleda profila

Aktivnosti člana/članice pipi duga čarapa

  1. Ne možete da vidite ovaj odgovor jer se nalazi u temi za koju je potrebno 100 posts da bi bila pikazana.
  2. pipi duga čarapa je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Ehi, Milice, cestitke i od mene
    Nije me bilo, ne stizem nikako da pisem. Kako li izdrzavaju zene sa troje i vise dece, kad ja i sa ovim jednim ne znam gde udaram
    Ljubim i sve moje drugarice sa ove teme.
  3. pipi duga čarapa je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    @merima i ostale zenice koje su se porodile, cestitam 
    Ja sam se porodila u nedelju, 5. februara, ali sam tek danas izasla, a preko telefona nisam mogla da se ulogujem na forum.
    Rodila se moja devojcica, 4100 i 54 cm
    Porodila sam se prirodnim putem, uz epidural koji u mom slucaju nije lepo delovao tako da sam osecala bolove i to poprilicno, ali sva sreca nije dugo trajalo. Dosla sam u nedelju na pregled, prebacila termin dva dana, bez kontrakcija ali grlic razmeksan i od samog pregleda otvorena 3 prsta, odmah u porodiliste, indukcija, epidural, sva sreca brzo sam se otvarala.
    Uslovi u Visegradskoj su grozniu, da gori ne mogu biti u svakom smislu, jedva sam cekala samo da dodjem kuci Jedina svetla tacka tamo je moja doktorka.
    Zadrzali su me duze jer su mi se nazalost aktivirale trombofilije posle porodjaja, pa primam antikoagulativnu terapiju.
  4. pipi duga čarapa je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Cek, cek, nema guranja preko reda  meni je sutra termin 
  5. pipi duga čarapa je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    @ma.za.m, cestitam draga, da ste zivi i zdravi sto godina  Pisi kad stignes kako ste.
    Ja bila danas na pregledu i ctgu, nema kontrakcija, grlic je mek, 1,5 cm. U subotu ponovo. Uh, mene ubi ovo iscekivanje
  6. pipi duga čarapa je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Ana, nema nikakve opasnosti od penicilina i pentreksila u trudnoci ima dosta naucnih studija na tu temu. Mislim da je bolje da popijes tu jednu kutiju dok je mali broj bakterija, jer je bolje da iskorenis streptokoku u zacetku, nego da ne popijes lek, a posle cajeve redovno radi preventive.
    U apoteci vrte glavom na sve lekove kad su trudnice u pitanju, sto je i normalno. Oni ne smeju ni brusnicu da ti preporuce u trudnoci.
  7. pipi duga čarapa je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Meni je 3. termin
    Jel tebi prvo rade ctg, pa onda ides kod doktora da ti ga ocita ili kako? Ja imam dr kod koje sam privatno vodila trudnocu, ona radi u Visegradskoj, tako da sam tek sad u 40. nedelji krenula tamo i na ctg i na pregled i guzva je bas velika. Cekas na sto mesta, ma ludnica.
  8. pipi duga čarapa je dodao/la post u temi Test za utvrđivanje trudnoće   

    Od sumnjivog odnosa barem deset dana, a najbolje dve nedelje. Mada postoje na trzistu viola testovi koji navodno bas rano pokazuju trudnocu.
  9. pipi duga čarapa je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    @Ana87, verovatno ce ti ukljuciti antibiotike da se ne bi sirila infekcija jer ona lako predje iz urina u briseve. 
    Nemoj nista da brines, ona je opasna samo ukoliko se ne otkrije pre porodjaja, a i tad rizik da se beba inficira nije veliki. Cak je na zapadu princip da se ona pred kraj trudnoce ne leci, nego se, sto je Vanjita spominjala, tokom porodjaja intravenozno daje antibiotik i bude sve ok.
  10. pipi duga čarapa je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    da, jesi li i ti tamo? imas li svog dra koji te vodi? cini mi se da je tebi i meni isti termin, tako da se mozda i sretnemo
     
  11. pipi duga čarapa je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    supozitorije bilje borca su meni mnogo pomogle (smeju u trudnoci, kontaktirala ih moja zlatna apotekarka) a mozes i faktu mast ona je najbolja, meni je ginekolog rekla da sme i ona.
  12. pipi duga čarapa je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    I ja sam jos 2 u 1. Bila danas u Visegradskoj, nacekala se vala. ctg ok, grlic mek, uloziv za jagodicu prsta, sledeci pregled u cetvrtak.
    Ti ces ipak pre mene
    Sto se epidurala tice, iako sam se pripremila i da ga necu dobiti, vala cu da ga trazim, pa bas da vidimo. Inace sam citala da nikakve veze nema otvorenost prstiju sa dobijanjem epidurala, nego to ovi nasi tako rade.
  13. pipi duga čarapa je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Devojke, evo i mene, morm i ja malo da vam se pozalim. 
    I mene trema ubija od juce. Sutra idem kod dr da vidimo kakva je situacija. Ja nemam osecaj da cu jos i fizicki bih mogla da guram jos mesecima, nikakvih tegoba nemam (ne racunajuci hemoroide), nemam kontrakcije niti bilo kakve bolove, ali zato psihicki vise nisam sva svoja. 
    Spavala sam ok do prekjuce, a od prekjuce nikako. Bukvalno malo odremam nocu i nesto malo nadoknadim tokom dana, to je sve. Da je bar neko vreme normalno, pa da mogu da izadjem da prosetam, ovako u kuci mi je jos gore.
     
  14. pipi duga čarapa je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    @sakovac, cestitam i zelim dobrodoslicu Katarini super za tako lagan porodjaj.
    Devojke, ja juce bila na kontroli, grlic razmeksan, skracen, uloziv za prst. U ponedeljak idem na kliniku, pa da vidimo. Od juce osecam kao menstrualne bolove povremeno, imam osecaj da cu uskoro, a inace vodim na spisku, ali  iz senke
  15. pipi duga čarapa je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Talestrida, ne brini, verovatnoca da se zarazis toksoplazmozom je stvarno minimalna, a mnogi su je vec imali tokom zivota, pa su stekli imunitet. Prosto u nekim zemljama se to rutinski radi, u nekima ne, tako da se ne opterecuj uopste.