siveluke

Član
  • Broj odgovora

    847
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Odgovori objavio/la siveluke


  1. Najvise me je pogodio post jedne clanice koja je ovde vrlo aktivna i meni je bila jako draga. Cak sam je i upoznala. Ali posle svega sto sam procitala oko njenog bombardovanja sa vakcinama, stvarno mislim da je vise necu videti. Od muke je doslo dotele da sam u bolnici pocela da povracam, od grize savesti i svega sto se tada desavalo koliko mi je bilo tesko. U svakom slucaju, mislim da ova agonija i tenzija oko takozvane teorije zavere sa vakcinama postigla svoj maksimum, ali ozbiljno. Da li zbog promene vlasti, ili neceg drugog ne znam, ali meni je naletelo stvarno u pogresnom trenutku.

    E ovo me je toliko iznerviralo da sam morala da nadjem vremena i da napisem sto mislim. Zaista ne mogu da verujem da zene, majke ili buduce majke, bez obzira na godina i iskustva, imaju toliko hrabrosti i BEZOBRAZLUKA u sebi da svojoj drugarici sa foruma, u tako specificnom trenutku kao sto je bolest deteta , nadju zashodno da salju privatne poruke u kojima nema reci podrske vec predavanja o njenoj (majcinoj) gresci, o nametanju svog misljenja o kojecemu kao da su popile svu pamet sveta, kao da su Bog na nebesima koji sve zna i sve moze i sve ume.. Zaista strasno, odvratno, beobrazno i bezobzirno. Gnusam se ponasanja svih tih osoba koje su ti slale PP i na taj nacin ucestvovale u pogorsavanju tvoje inace dovoljno velike agonije. Sramota, zaista sramota!!!


  2. Sinoc setali i Magi (nepune 2god) padne na stepenik od izloga,naravno odmah sam videla da je za usivanje.Na hirurgiji rezultat je bio 7 konca..inace leva obrva je u pitanju.

    Ne znam da li cete mi verovati ako vam kazem da je pustila ukupno 3-4 suzice i da se na usivanju nije cula,da su se dr i sestre cudili i nisu mogli da je nahvale.

    Posle smo to sve zalili toplom cokoladom i castili se picom.Sve je to zivot! :rolleyes:

    A Magi pa sta reci-ona je jedna i neponovljiva..dr je pitao pa kako je dete ovako hrabro..a ja mu rekoh eh doktore duga je to prica :lol::lol:

    Joj mis mali :wub::wub::wub:


  3. Da ne ispadne da me kafa sa Neuhvatljivom oterao sa foruma :lol::lol: samo da javim da ima neke pretumbacije u kuci, pa nemam kad ovde na caskanje..Javljam se kasnije..Svima veliki poljubac


  4. sad sam napravila malena peciva da "premostim" do rucka :D

    Receptic:

    225g brasna

    1 prasak za pecivo

    1/4kk soli

    malo secera ili 25g ako hocete slatke (ja sam pravila slane i samim tim malo vise soli)

    50g margarina

    125ml mleka

    1kk limunovog soka

    Prvo pomesati sve suve stvari pa dodati margarin/puter, mleko i limun sok, umestite, testo lepljivo, prebacite na pobrasnjenu radnu povrsinu, jos malo mesiti i napravite 15 loptica. U zagrejanu rernu na 200C i pecete od 10-15min, dok ne porumene. Obavezno stavite limun, ja nisam imala a zaboravila da kupim, i mislim da fali da ukus bude bogatiji.

    Dobiju se mala smesna i debeljuskasta peciva za dva-tri zalogaja. Odlicno za med, za male sendvice :)

    Prijatno!


  5. Da se i ja pridruzim ovde. Posle pakla koji smo prosli u Gradskom zavodu za kozne bolesti gde nam je nestrucna doktorka tvrdila da dete ima sugu !!?? Otisli smo do Klinike u Pasterovoj, dijagnoza: atopijski dermatitis (deciji ekcem). Dobila je Linola uljnu kupku , Sinoderm umesan u Emoliens (to je bazicna apotekarska krema) i cist Emuliens. Tretman je trajao nedelju dana, sirota kozza se smirila i sad je mngo bolje. Sinoderm vise ne koristimo samo uljnu kupku (dva puta nedeljno) , ostalih dana tusiranje mlakom vodom bez sapuna, kosa moze da se pere klasicnim decijim samponom, i Emulijens krema je zamenila sve ostale decije pomadice, pa cak i Pavovicku.


  6. Bravo devojcice :wub: , ovo je odlicno, treba samo malo strpljenja.. Sjajno!


  7. evo da vam referisem. Hvala Bogu dobro je :) . Mora strogo da miruje i da pije utrogestan. Nadam se da ce je ovo dozvati pameti.

    Hvala vam

    Uh, sinoc si me prepala, ali je pucao Forum pa nisam mogla ni da zucnem..Samo mi se neki Eror nabacivao :D

    shalu na stranu, Hvala Bogu sve je dobro. Malo mirovanja u skladu sa nejnom prirodom, jer sve sto radi protiv sebe ne donosi bas neki napredak. Ako je zivahna duhom nemoj sebe da sprecava da bude sto jeste, ali da bude umerenija i uskladjenija sa svojim novim stanjem i da misli na bebicu :wub:


  8. Je li ovo dole kokos? Kako si ovo uradila? Bojom? Kog je ukusa?

    Od čega se uopšte prave ove figurice? Fondana, marcipana...? Jel to ima negde da se kupi smesa ili bojiš sama?... :unsure:

    E, da! Srećan rođendan svima koji su skorije slavili! ;)

    Secerlemice, evo ovde sam stavila recept za masu za figurica http://www.bebac.com/forum/index.php?showt...mp;#entry340718

    A jeste, ovo je kokos :D, obojen onim hranljivim bojam (kupis tri osnoven i zavrsis posao,samo muckas i pravis boje i nijanse ) . Nismo ga jeli, ali figurice smo prozdrljecali :lol:


  9. I mene interesuje ovo sto Kikiriki pita.

    Da li moze da se dete upise u prvatan vrtic na 4 sata dnevno, na prime i kolika je onda cena. Da li neko zna?

    Cene su negde oko 200-300eura. A ovo sto pitas, imas gore kod skole Djordje Krstic, tacnije kod restorana Mavijan, igraonica i privatni vrtic ujedno, tu moja komsinica vodi klinca na par sati dnevno. I to ne svaki dan, nego kako joj odgovara. Nisam je pitala za placanje.


  10. Ne izdvaja se nesto posebno, na mahove ima najomiljenije igracke. Danima je "kuvala", sada sporeticu ne prilazi, ali zato su lutke u "bazenu" i uveliko sa njima razgovara a i one medjusobno.. Krenula je masta.. Bazen joj je inace jedna torbica, od stocica je napravila tobogan kojim se one spustaju..i tako..


  11. Jaaaaaaoj ove braon, prva i poslednja slika, zaljubila ssam seeeee, padam u nesvest, gotovo- OVAKO IZGLEDA MOJ OOOOMILJENI NAKIT, OBOZAVAM BRAON NAKIT I SVE STO JE U NIJANSAMA BRAON BOJE!!! UUU cekaj da se povratim :D E svaka ti cast!

    Onda, nemoj da si prisla mom ormanu u njemu je 90% braon :lol::lol: .

    Andjelcicu, nasla sam jos jedna blog "andjelcic" iz 2008-e, da li je tvoj prvi?


  12. Iako su ovde biseri male dečice ja bi mogla da pišem samo o mojoj Anastasiji ovde,koja ima 9 godina,elem,u petak je radila zadatke iz matematike na školskom takmučenju(3.razred),iako još nisu radili brojeve preko 1000,ipak su bila 2 zadatka,koje je ona uradila kaže super, ali im je ipak tamo podebljanim slovima napisala(pored zadatka) da ONI TO JOŠ NISU RADILI U ŠKOLI...kaže ona 'neka vide sudije kakvu su grešku naravile' :lol:

    Haha, bravo! Genijalac!

    Sou su,nikako da prestanem da se smejem.

    Moj Vule je juce u toku vecere rekao: Bas je lepo ovo..gde je to cuo,nemam pojma,ali nikad nisam cula lepsu pohvalu za ono sto sam ja pravila.

    :D tacno znam o cemu pricas, verovatno osmeh nisi skidala celu noc :wub:


  13. Da li pisete dnevnik o bebi?

    O da! Vec sam negde to pomenula, od rodjenja pa na ovamo trudim se da sto vise pisem o njoj, sta radi, kako provodi dan, sta prica - kad je pocela da prica..Ima jako puno fotografija, koje su takodje belezile svaku glupost i svaku sitnicu koja je meni , kao mami, delovala bajno. Imala sam i svesku u kojoj sam vodila podatke kad je i koliko jela, ali to je bila samo beleznica koja je pomagala u svakodnevnom zivotu. Dnevnik je nesto drugo..Pun je slicica, cvetica, olovaka u boji..Mala bajka za moju Janu :)


  14. Juce setale Jana i ja i ona meni : mama, kakav divan dan! Fantastican! Osecam se fenomenalno!

    :blink: ja u shoku, koje izrazavanje a tek tri godine :lol::lol::lol::lol:


  15. Evo nesto od danas...

    Polako ucim...

    Ficukaaa..ne mogu da verujem..razmisljala sam ovih dana da ti kazem da ubacis malo metalnih elemenata, jos nekih oblika..i ti..kao da si me cula..OVO JE BOZANSTVENO! Curo, svaka cast! Ponosna sam :wub:

    Mislim..da ok, boleciva sam na Ficka :)


  16. Naravno...usmeri je na pesmice...da ne bi muke imala sa pojmom prepricavanje u prvom razredu kad ti posle dva citanja ona od reci do reci isprica celu pricu a ustvari treba da je preprica :lol:;)

    Aha, o ovome nisam razmisljala... Mudro. Thnx


  17. Ej moram da vam nesto ispricam, ne znam da li bas za ovu temu al ajde....

    Jana ima neku knjigu basni koju bas obozava i citamo joj je sto puta dnevno pa ona sama prepricava....Uglavnom njoj je sad dovoljno da pocnes recenicu ona nastavlja NAPAMET da govori celu basnu do kraja :blink: .Nije bas ni kratka, ima je poprilicno. Meni je to bilo bezveze pa smo poceli malo vise da forsiramo riznicu. Kad vec ima volje da uci napamet neka to bar budu pesmice, nema smisla da zna napamet basne ili price.

    Sivke, Legendo, jelda da mi je pametna? :lol::lol::lol:

    Pametno, pametno..i moja ti cura zna Jovine pesme i jako smesno izgleda kad okrene stranu na kojoj je pesma koju deklamuje pa izgleda kao da cita.

    U sustini, neka uci napamet sta hoce, dobro je za njih..A i interesantno je da zna basnu a ne pesmu, originalno je (pa, zar ne?!)


  18. Devojčica sa šibicama je ostala meni u glavi dosta traumatična (uvek sam plakala posle nje) i sigurno ne nameravam i Emiliji da je čitam. Mi još uvek ne čitamo priče jer je ni najmanje ne interesuje (sedi sve ukupno 1-2min). Još uvek je u fazi gledanja životinjica i da sama priča neku priču.

    Da, kako detetu objasniti takav kraj price..U sustini izbegavam u pricama koje pricam ili citam pominjanje smrti i umiranja, prvo kako objasniti, a drugo bolno je.Mada deca imaju drugaciji stav o tome. Tacnije, nemaju ga, to je desavanje kao i svako drugo..Sto kaze Filipa sad su mi neke price mnogo teze nego kad sam bila mala, tada je bilo to- to, bez razmisljanja..Odoh OT..

    Knjige: Maja, Milica, J.J.Zmaj - Riznica, Priroda, i neke ilustrovane enciklopedije - sve ovo je njoj dugo interesantno. Sazreva i menja se nacin ophodjenja prema knjizi, prvo je bilo gledanje slika, zatim trazenja da se preprica svaka strana, a sad vec citanje ili njeno "citanje" i recitovanje. Prosto, jedne te iste knjige ne "stare" vec dobijaju drugaciju vrednost...


  19. Nje bas dugo nema!

    :(

    Da, bas dugo, danas sam joj gledala profil..pisala u julu prosle godine... :(

    Sta je sa Fleki?