Snežana

Član
  • Broj odgovora

    25
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Snežana

  • Rođendan 12/18/77

Informacije o profilu

  • Pol ženski
  • Lokacija Zemun

Aktivnosti člana/članice Snežana

  1. Snežana je dodao/la post u temi Trudničko bolovanje   

    Samo da obavestim one koje zanima da sam dobila 1.8. 35% od grada za mart. Nadam se da će uskoro stići i ostalo kao i zaostale uplate od 65% za maj i jun.
  2. Snežana je dodao/la post u temi Trudničko bolovanje   

    Ana, trenutno ne mogu da nađem broj koji su mi poslali, ali zvala sam Gradsku upravu. I pisala sam ,na ovaj mejl (beograd@rfzo.rs). Od njih sam dobila broj, ali nisam sigurna da li je isti kao i ovaj iz zaglavlja mejla (011/264-6022 lok:2002). Možeš da probaš mejlom i proveriš, a možeš i telefonom, kako hoćeš.
  3. Snežana je dodao/la post u temi Da li vam kasni naknada za porodiljsko/trudničko bolovanje   

    Ni ja nisam dobila za maj, ali pošto sam tek pre 10 dana dobila 65% za april, ni ne nadam se maju uskoro. 35% od grada nisam uopšte dobijala, a trebalo bi počev od marta.
  4. Snežana je dodao/la post u temi Trudničko bolovanje   

    Neno82,smatraj se vrlo srećnom, jer neki od nas čekaju po 4 meseca za svoje crkavice od 65%.Ja sam dobila 65% za april 17.7. i to je sve. Što se tiče dela od grada, zvala sam ih pre oko 7 dana i pisala im mejl. Rekli su mi da sam na spisku za mart i april, ali da nema para do daljnjeg.Doduše, ovo sve važi za BEOGRAD.
  5. Snežana je dodao/la post u temi Trudničko bolovanje   

    I, naravno, važno je da su papiri predati u RFZO, ali ni to nije nikakva garancija. Tamo su svi na godišnjem odmoru, radi mali broj ljudi i zatrpani su, tako da se sve prolongira do daljnjeg.
  6. Snežana je dodao/la post u temi Trudničko bolovanje   

    Bilo kako bilo, Sanja, načekaćeš se kao i svi mi za novac, jer isplate kasne strašno. Nemoj da računaš na neki datum ili slično, koliko god da si ranije redovno dobijala platu.Ja sam otvorila porodiljsko, a još mi nisu isplatili 3 meseca trudničkog + od grada još nisam dobila ništa!
  7. Snežana je dodao/la post u temi Trudničko bolovanje   

    Malagarava, ja sam otvorila bolovanje 1.2.2013. i nisam dobila ništa od grada (35%), tako da se smatraj srećnom što su ti isplatili makar za mart.Zvala sam pre nekoliko dana Upravu grada i rekli su mi da nemaju para i ne znaju kada će ih biti, pa sam prestala i da se nadam.
  8. Snežana je dodao/la post u temi Torba za porodilište   

    Pitanje za bilo koga ko ima tačnu informaciju:
    Pripremam se za porođaj u Narodnom frontu i pakujem torbu.Jasno mi je šta treba da ponesem od stvari za sebe, ali ne znam šta da ponesem za bebu. Kad sam se prvi put porodila u zemunskoj bolnici,nisam bila u BF, pa nisam ništa ni nosila za bebu, osim na otpustu. Osim toga, zanima me potrebna dokumentacija: uput, krvna grupa, brisevi, nalaz od krvne slike i urina.Da li neko zna da li je potrebna i koprokultura, test na žuticu...?
  9. Snežana je dodao/la post u temi Trudničko bolovanje   

    Inama, i ja sam u državnoj službi (škola). Aprilska uplata je bila pre nekoliko dana, ako su ti predali papire na vreme za trudničko, ako nisi dobila , onda nisu predali u Republički fond na vreme, pa ćeš dobiti verovatno sledećeg meseca. Moji nisu predali maj i jun i ja šizim jer sam na bolovnju od 1.2.2013, a tek sam primila mart i april, naravno samo po 65%. Onih 35% od grada nisam još videla, niti ćemo skoro, zvala sam i pitala.
  10. Snežana je dodao/la post u temi Trudničko bolovanje   

    Ja sam jednom došla u petak umesto u ponedeljak, tj.3 dana ranije jer sam u ponedeljak imala amniocentezu, pa su me grdili i bili baš neljubazni. Mislim da je razlog tome bila nesnosna gužva, ali ne bi trebalo da bude problema ako kasnite malo iz opravdanih razloga.
  11. Snežana je dodao/la post u temi Da li vam kasni naknada za porodiljsko/trudničko bolovanje   

    Comsi comsa, a zašto bi me zezali na poslu? Ja radim u školi i ne vidim kakvu vajdu od tog rastezanja žvake imaju oni u školi. Pritom, žena koja radi u računovodstvu je žena sa dosta iskustva i sa njom sam ok. Naravno, to ne znači da me ne bi zavrnula, ali nisam sigurna da ona ima nešto od toga. Šta misliš, da je nagazim malo?! Čekam odgovor od RFZO, pa ako mi potvrde da nisu primili papire za maj i jun, nagrabusila je!
  12. Snežana je dodao/la post u temi Da li vam kasni naknada za porodiljsko/trudničko bolovanje   

    Upravo sam zvala grad, službu koja je zadužena za trudničko bolovanje i rekli su mi da još nema novca i ne znaju kada će ga biti.Znači od gradskih 35% - ništa!
  13. Snežana je dodao/la post u temi Da li vam kasni naknada za porodiljsko/trudničko bolovanje   

    Drage moje, upravo mi je legla uplata aprilske naknade za trudničko bolovanje, samo 65%. Šta li grad čeka i kad će oni da isplaćuju, nemam pojma, ali nameravam danas da saznam, zvaću telefonom.Imam sumnje da firma uopšte nije ni predala papire za maj, jun,jer su mi u RFZO rekli da su oni svoje , zasad, izmirili. U računovodstvu kažu da ovi u RFZO neće da prime papire za maj i jun.Šta mislite: ko koga tu zeza???
  14. Snežana je dodao/la post u temi Trudničko bolovanje   

    Šveco, što se tiče porodiljskog, čula sam za to da prvo mora da ti uplati poslodavac, pa se njemu posle refundira, ali sam čula i da poslodavac nema, pa ne uplaćuje na vreme...ili kasni iz drugih razloga. Meni sada nije jasno šta znači ono što mi je danas računovođa rekla za koleginicu koja se porodila pre 7 dana, a na porodiljskom je od juna. Navodno su je u Socijalnom prekrižili na spisku. Po nekoj logici, trebalo bi da joj je firma već uplatila za jun, a da je sad firma prežvrljana u Socijalnom i da mora da čeka refundaciju...Ništa ne razumem. Ko koga tu...
  15. Snežana je dodao/la post u temi Trudničko bolovanje   

    Ma i ja bih ga ukinula, ali ostaću bez dinara, a ni to mi sada ne treba. Jedino ću ovog puta tražiti manji iznos ( u visini jedne plate).
    Što se tiče tih dupliranih uplata, više ne verujem u njih, toliko su me ovim kašnjenjem ubili u pojam, da više ne verujem ni u šta dok ne vidim svojim očima. Sve što je ikad bilo više ne važi. Sad važe nova pravila, a osnovno je da NEMA PRAVILA!!!Kako je to deprimirajuće! I posle neki imaju pretporođajnu depresiju...Nemam kad da mislim ni o sebi ni o bebi od kalkulacija o preživljavanju. Hvala ti što me tešiš, nije ni to beznačajno,ali ova država...toliko je sve nepredvidivo da...