ma-ma-rina

Član
  • Broj odgovora

    9
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici ma-ma-rina

Ko je posetio ovaj profil?


pregleda profila

Aktivnosti člana/članice ma-ma-rina

  1. ma-ma-rina je dodao/la post u temi Hematom u trudnoći   

    Evo me opet posle skoro dva meseca.
    U februaru smo imali kontrolu, tj UZ kad nas je Dr obradovao da su se hematomi povukli. Juce smo opet bili na kontroli  bice curaaaa  sve u redu, beba super napreduje. Ja i dalje pijem Duphaston, nadam se da ce mi dr i to ukinuti sledeci put.
    Pooozdrav mame
  2. ma-ma-rina je dodao/la post u temi Hematom u trudnoći   

    Drage mame, 
    evo i ja cu podeliti svoje iskustvo sa hematomima. Do 13 nedelje sam imala 2 UZ na kojima se nije video nikakav hematom, poslednji 05.12., i za dve nedelje od tad zakazan Dabl test. Ja sam se udala u Banjaluku, a inace sam iz Cacka, kako moji 09.12. slave, pitala sam doktorku da li bih smela da putujem, na sta je ona rekla da je trudnoca u redu tako da smem ali uz odmaranje na svaka 2-3 sata i da ne putujem toliko daleko ako idem na 2-3 dana vec da ostanem duze. Pa sam je i poslusala...stignemo mi na slavu, kroz kucu je proslo najmanje 40ak ljudi, neko je sigurno "poneo" virus sa sobom...pa tako i mene dva dana posle uhvati prehlada, srecom nisam imala temperaturu, ali sam jedva cekala da se vratim u BL.
    Drugog dana od mog povratka, na sv. Nikolu, ja zaglavim u bolnicu jer sam na obrisu primetila krv...dok smo stigli u bolnicu i cekali dezurnog doktora, osecala sam kako je krvarenje obilnije. Na UZ-u doktor kaze da je preteci pobacaj, beba je tu, srce kuca, sto je meni bilo najbitnije! Odmah ostanem u bolnici gde su mi dali injekciju progesterona, ali dok je to pocelo da deluje ja sam umirala od straha, jer sam osecala da izlazi velika kolicina krvi, inace nisam imala nikakve bolove. Naravno, dok se ne smiri strogo lezanje na ledjima sa ispruzenim nogama...sestra me tesila da ce to polako poceti da deluje i da ce se smanjiti krvarenje...sutradan mi ponove UZ (zbog Dabl testa, jer sam taj dan imala zakazano kod moje dr), i tada su se videla dva hematoma, ispod bebe, bebac super napreduje za 13tu nedelju. Koliko sam citala to je bolja varijanta od hematoma koji su iznad bebe, ali ni to ne mora da znaci. Tokom sedmodnevnog boravka u bolnici cuje se dosta iskustava, izmedju ostalog majka zdravog decaka me tesila kako je u toj prvoj trudnoci imala veliki hematom iznad i da se on povukao. Ja sam kasnije nastavila da pijem Duphaston...i od tad se borim sa cervikalnom Eserihijom (al to je druga tema)... Iz bolnice sam izasla sludjena, jer je kao i svuda drzavna institucija, sistem haotican niko nema vremena...u subotu mi dali jednu terapiju...u ponedeljak na otpusnoj listi sasvim druga, doktori se vec razbezali, glavna sestra me jedva saslusala. Pa ja sacekam da pitam moju sestricu koja je divna i sve mi lepo objasni...za kontrolu (isli smo privatno kod istog doktora koji me vodio u bolnici) spremila spisak pitanja, resena da ne izadjem dok mi sve lepo ne objasne. Jer sam i dalje imala krvarenje, braonkasto. Koliko sam se raspitivala u ovom slucaju je u redu sve dok nije sveza krv i dok nemam bolove. Jos uvek svako jutro na obrisu ima, sve manje i manje, ali to je bleda razredjena krv. Tako da je to individualno, neko pregura hematome bez krvarenja a neko kao ja....oduzi se! 
    Od kad se to desilo imala sam kontrolu, i dr je video na UZ da je ostao jos jedan hematom, do sledece se nadam da ce se i on povuci. Do te prve kontrole sam samo mirovala, tj lezala u krevetu...do wc-a...a sedela sam samo dok sam rucala, cesto smo rucali i u krevetu  Posle kontrole doktor je rekao da smem malo i da setam, ali ne previse i ne cesto jer smo mi na 4tom spratu bez lifta, saginjanje, cucanje, dizanje najmanjeg tereta NIKAKO... Uglavnom stomak raste...i ocekujem da se bebac oglasi, tj da ga osetim, ali koliko sam citala u prvoj trudnoci to obicno bude kasnije...Srecom nisam se mnogo ugojila, sutra imamo punih 18 nedelja i samo 2kg vise
    Malo je opsirnije al eto to je moje iskustvo....za sada, nadamo se da cemo izgurati do kraja kako treba  tako da mame....slusajte savete lekara, insistirajte da vam sve objasne sto zelite znati, nemojte se stideti da napravite spisak pitanja, meni je tako lakse posto sam zaboravna i desavalo se da kad stignem kuci ja sam htela jos nesto da pitam...a zaboravila 
    Pooooozdrav