goga.ns

Član
  • Broj odgovora

    17
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici goga.ns

Informacije o profilu

  • Pol ženski
  • Lokacija Novi Sad

Aktivnosti člana/članice goga.ns

  1. goga.ns je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Ja sam upravo jutros posle mesec punih dana dobila rezultate amniocentezeeee!!!!
    Rezultati su uredu, sve je dobro sa bebom. Jeeee!!!!!
    Bice to jedna mala devojcica.
    Ko ume da oboji spisak, može da me boji u roze
  2. goga.ns je dodao/la post u temi Drugi trimestar   


    Bas lepo!!! To je divno cuti.
  3. goga.ns je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Ja moje rezultate amniocenteze jos cekam... Od 1. jula, pa eto sad ce mesec dana. Rekli su mi da ce najverovatnije biti - sledece nedelje.
    Hahahahah, to su mi rekli i za proslu.

    Inace, koliko se krace cekaju rezultati kad se privatno radi... Nedelju dana stvarno nije nista. To proleti.

    Cim budem saznala pol bebe javljam da bojimo tabelu. Naravno, na prvom mestu mi je da sve bude u redu sa bebom - odnosno, da rezultati budu dobri.
  4. goga.ns je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Ja sam negde na netu naisla na ovu racunicu i do sad sam prema tome gledala...

    1 mesec: 1-5 nedelja
    2 mesec: 6-9 nedelja
    3 mesec: 10-13 nedelja
    4 mesec: 14-17 nedelja
    5 mesec: 18-21 nedelja
    6 mesec: 22-26 nedelja
    7 mesec: 27-31 nedelja
    8 mesec: 32-36 nedelja
    9 mesec: 37-40 nedelja

    S tim da sam vec u 13. nedelji +1 dan ja smatrala da sam u 14. toj nedelji trudnoce, odnosno u 4. tom mesecu.

    Ako neko ima bolju informaciju neka postavi.
  5. goga.ns je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Ćao, Mirka90, dobrodošla

    Jao, tako sam i ja jedva čekala da prodju ta prva 3 meseca. A sad jedva čekam u III razred
  6. goga.ns je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    I ja i ja zelim na taj spisak. Termin mi je 14.12.2013. a pol jos ne znamo.

    Jutros sam zvala da pitam za rezultate amniocenteze (kao sto su mi i rekli) medjutim kazu da zovem ponovo u petak - datum moje amniocenteze se jos ne obradjuje. Stigli su na 4-5 dana pre mene.

    Nema veze, strpecemo se jos malo, kako je beba pocela svaki dan da se javlja lupkanjima sve sam vise ubedjena da ce sve biti ok i nekako sam spokojnija.

    Pozdrav za sve bebice, bas ste lepi tako poredjani na tom spisku
  7. goga.ns je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    mojabeba - veliki poljubac za vasu malu devojcicu. Divne vesti, a posebno sto ce vasa devojcica dobiti svoju seku. Predivno!

    Meni inace stvarno vise uopste nije muka. Cak primecujem da bih mnogo cesce nesto pojela nego ranije-pre trudnoce. Vec par puta govorim sebi da moram malo da povucem rucnu, jer sam sebi rekla da cu u trudnoci jesti isto kao i da nisam trudna (uz povecanu kolicinu voca i povrca)pa da vidimo da li moze kilaza da se ne poveca znacajno. Htela sam da probam da me trudnoca ne promeni puno...

    Videcemo, danas je nedelja, idem kod mame i tate na ceo dan, a vec su u najavi raznorazne djakonije... Za dorucak, rucak, kolaci... Ja tome ne mogu da odolim!!! A od sutra cu paziti
  8. goga.ns je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Ja jos cekam rezultate amniocenteze. 3 nedelje su prosle. Rekli mi da zovem ponovo u ponedeljak da proverim jel gotovo. No, sva sreca sto radim pa mi nedelje bukvalno lete - da sedim kod kuce odlepila bih.
    Hvata me trema... Samo da sve bude ok.
  9. goga.ns je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Marija_Mara ja nisam imala carski rez ali sam pre 2 godine imala operaciju mioma - sa klasicnim rezom kao kod carskog. Od kad sam trudna vise puta sam osetila tupe, probadajuce bolove ispod oziljka, a i inace taj deo me cesto bolucka.

    Nakon pregleda kod doktora nije mogao nista drugo da kaze nego da su ti bolovi zbog reza. Sve ostalo je uredu. Rekao mi je da se to materica rasteze i da oko svakog reza postoje neke priraslice koje se sad isto tako razvlace i prave te bolove.

    Po njegovim recima, u trudnoci ce materica narasti toliko da te priraslice nece moci da prate njen rast i razgrnuce se u stranu. Mozda ce onda i boluckanja biti manje...

    Naravno, najbolje je da pomenes to svom doktoru pa da on iskljuci ostale moguce razloge.
  10. goga.ns je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Ljudi, pa ovde je uvece zurka!!! Svi mnogo vise pisu u vecernjim satima nego pre podne.

    Neko je gore rekao a ja potvrdjujem - za zatvor su odlicne kajsije i kruske, ali ne jedna-dve. Ja pojedem od 5 do 10 komada. Pa kad su sitne Ali zato stomak radi kao sat!!! I ovsene mekinje su spas!

    Mene isto nervira pipkanje stomaka. Znam da ljudi to rade zato sto im je drago zbog mene, ali imam neki odbrambeni stav kad krenu da me pipkaju, a kome i dozvolim-jedva cekam da skloni ruku.

    A dooobro se secam kada je moja sestra bila trudna stalno sam je pipkala po stomacicu e pa sad... nisam znala da je mozda to nervira.
  11. goga.ns je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    I ja pijem Oligovit za trudnice!! Doktor mi je rekao da sto se tice vitamina slobodno izaberem sama koji mi odgovaraju, i da je manje-vise to sve slicno. Posto sam i ranije povremeno pila obican Oligovit sad sam izabrala taj za trudnice.

    Ne znam samo da li da ga pijem bas svaki dan ili mozda svaki drugi. Cula sam da kada se bas svaki dan piju vitamini da se dosta ugoji. Ali... ko zna ko je to i kako povezao sa vitaminima, a sad se prepricava
  12. goga.ns je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    eee, da!! Procitala sam da beba u ovom periodu pocinje da cuje i da mozemo da joj pricamo. Ja sam pokusala juce i malo sam se blesavo osecala... Ali bilo mi je simpaticno kad sam joj se obratila kao mama Isteralo mi je koju suzu a da nisam to ni ocekivala.

    Ovo mi je prva trudnoca pa sam mozda malo... preosetljiva. Da ovo ispricam nekome ko nije trudan gledao bi me kao da sam poblesavila... Ali, pocinjem da se vezujem za to malo bice i jako mi je stalo da sve bude ok do kraja...

    Hajde necu vise da vas davim
  13. goga.ns je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Hocemo u skolicuuu!! Kad se uopste krece? U 8. mesecu? Taman kad prodje leto... Sad smo na raspustu, a od septembra ili oktobra-skolaaaaa

    Ja ove nedelje uzivam na godisnjem odmoru. Morala sam uzeti koji slobodan dan zbog amniocinteze koju sam prekljuce radila, pa po citav dan visim na trudnickim temama. Moram da mirujem pa taman imam vremena da malo citam sto inace i ne stizem kad radim.

    Prva tri meseca trudnoce su mi dosta brzo prosla. Nisam se bas dobro osecala... Umor i stalno spavanje, mucnina, nije mi prijala nikakva hrana, a uz sve to organizovanje vencanja, i uporedo pregledi - prvi ekspertni, vadjenje rezultata, kontrole...

    Sad se tempo malo usporio i bice vise opustanja
  14. goga.ns je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  15. goga.ns je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Ja sam ovih dana, u 17. nedelji osetila prva "milovanja" iz stomaka. Joooj, kad bi vreme moglo malo da se premota kao traka, pa da sam od jednom vec u 37. nedelji... Mnogo sam nestrpljiva