Ilina

Član
  • Broj odgovora

    1574
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Odgovori objavio/la Ilina


  1. Javljam vam se sa porođajnog stola. Pre sat i po vremena se rodio Ivan! 3460g,  54cm. Indukovali su mi porođaj jer tonovi nisu bili dobri. Bio mu je pupcanik obmotan dva puta oko glave.

    Znate da mi je bio pozitivan nalaz na streptokoku b. Dobila sam ga neposredno pre nego što sam jutros otišla u porodilište. Primićemo antibiotike i beba i ja.

    Eto! :) ljubimo vas


  2. Kod mene stanje i dalje nepromenjeno - grlić jedva jedan prst otvoren, ali nezreo da bi se eventualno uvela indukcija. A i što bi? Osim što moj dr ide na put u petak. Plodova voda i dalje u manjoj količini, ali je ipak i dalje ima... Eto tako. :) Ići ću u malo duže šetnje. 

    bepce, Vuciguraj, MamaMima i 1 ostali volite ovo

  3. Samo da prijavim da mi je postalo mnogo naporno što me svi sada cimaju sa onim "je l ima nešto novo?" i kad god nekog zovem "šta je, je l si se porodila?" Kao da ne bi saznali. -_- Nije mi tako bilo sa prvim detetom. A nije ni da sam nešto prešla preko termina, mislim i ja da će to neki dan pre, ali opet.... 

    JovanaKA voli ovo

  4. Kako pomeraju? ja nisam neki fanatični vernik, al vidim da ima tu nešto. recimo, da su škorpije fatalne :D 

    stariji sin je strelac, i to je jedno fantastično biće, możda i mlađi bude strelac, ko zna.

    JovanaKA voli ovo

  5. I meni rade uz svaki put. Al valjda zbog one manje količine plodove vode. Mada mi je na poslednjem uz rekao da je ima više nego ranije. 


  6. Moj sin je rođen 15.decembra. Nismo ga izveli u skafanderu, ali smo ga kupili (br.62) i već posle dve nedelje smo ga obukli kada smo išli na uz glave. Nosio ga je sigurno 3 meseca, tako da po meni to nisu bačene pare. Prvih mesec dana nekoliko puta, ali posle svakodnevno. 

    JovanaKA i Vuciguraj volite ovo

  7. Kako si rekla da se zove takav bris i jesi li ga uradila?

    gbs. streptokoka b. Ako se ne porodim do ponedeljka, uradiću ga tada. Moram da objasnim babici kako da ga uzme, pošto ga ovde nikada nisu uzimali. Pa šaljemo u Bg. U Bgu znam da sigurno rade u Beolabu u Resavskoj i košta oko 750 din.


  8. Meni su stigli rezultati urinokulture, imam ešerihiju u koncentraciji većoj od 100000. A prethodno sam je isto imala, upola manje i pila panklav po antibiogramu. Sada je osetljiva samo na neka tri  ab, od kojih samo pipem smem sada, pa njega pijem. Čudi me kako mi je nalaz običnog urina (analiza koja se radi u našoj lab) ok - malo bakterija i 2-3 leukocita, a urinokultura (koja se radi u drugom gradu) pokazuje ovakav nalaz... Smor.


  9. Ako nekog zanima onaj bris koji sam pominjala, danas sam zvala laboratoriju, drugačije se uzima nego običan vaginalni ili cervikalni. Uzme se spolja, od vagine ka rektumu, i može da se desi da streptokoka bude na površini, a ne unutra, a beba svejedno prolazi tim putem.

    Nadam se da je Kikiriki ok, i da i ako je nešto ozbiljno, da je zbrinuta i da će sve biti kako treba.


  10.  

    Ilina, jesmo!!! :) Mislim da sam se ja pre tebe porodila, samo sam se duuugo zadržala u trećem trimestru da pratim i bodrim, tu mi super bilo! :D Ja sam se u avgustu 2014.porodila, a ti?

    Prvih par meseci je bilo teško, ali smo se posle super uhodale mi dev9jke :) Sad pojma nemam kako ćemo, Z je mala, a ja neću mnogo pomoći imati osim prvih danam.. Povući ću ih iz vrtića do februara, pa ćemo žurku stalno imati...

    Ja u decembru 2014. :) 

    Svaka čast, biće vam veselo. :wub:

     

    JovanaKA voli ovo

  11. Znači, devojke, vi mislite da je za tu streptokoku dovoljno što su mi cervikalni i vaginalni brisevi uredni? Da ne jurim ovaj specifičan? 

    Stavila sam sinoć jednu vaginaletu protiv gljivica, verovatno imam kandidu koja nije detektovana. Tako kaže dr. Meni nešto definitivno smeta... To je samo jedna vaginaleta. Danas me sve pecka.


  12. Pre sto godina sam ja čula da su u NF tražili taj bris (tačnije pre šest) jer je bila epidemija nečega, od tad nisam čula da to traže bilo gde osim katastra, poreske uprave, opštine, gradske uprave i sl. institucija naročito kada oni tebi treba nešto da ti daju, posebno neke pare.

    mislim da nema veze sa tom epidemijom. ovo je samo za streptokoku b, a ona je potencijalno opasna za mamu i bebu i prenosi se tokom porođaja. mojoj sestri su izolovali streptokoku b tim brisem i nakon porođaja su oboje morali da isprime ab 5 dana. zato sam se malo informisala i videla da je taj bris u drugim zemljama obavezan pre porođaja, zato što bakterija może da bude opasna naročito za bebu.

    kod nas u porodilištu traže vaginalni, cervikalni, grlo, nos, stolica i hepatitis. Meni sve ok, ali mislim da imam kandidu koju nisu izolovali. svrbucka, i nekad kada se obrišem bude belo-žućkasto-zeleno.