azdajana i ala mala

Član
  • Broj odgovora

    633
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Reputacija

  1. azdajana i ala mala se sviđa post u temi od bepce u Ćaskanje roditelja beba od 6 meseci do godinu dana   
    Uze mi rec iz usta! I ja htedoh reci kako deluje zrelije. @Venera preslatka je. 
    Ja bas juce gledam, okupili smo se svi iz grupe iz vrtica, deca, roditelji i vaspitacice, isli na sladoled. Neko od dece je dosao sa onim malim motoricima i biciklima bez pedala. Pa su se medjusobno tamo menjali, otimali....decaci samo placu i trce mamama u zagrljaj,a devojcice otimaju motorice,ako ne ide kod jednog, probaju kod drugog. 
    Zene i devojcice lavice! 
  2. azdajana i ala mala se sviđa post u temi od JednaHana u Ćaskanje roditelja beba do 6 meseci   
    Zdravo drugari.Mi smo juce pusteni kuci,u ponedeljak idemo da skidamo konce.Slepo crevo i zlezde koje su mu izvadjene su poslate na ispitivanje i cekamo nalaze.Valjda ce biti gotovi do ponedeljka.Inace,kada smo primljeni u bolnicu predala sam sve njegove nalaze koje su mu do tada radjeni u Pg.Sa 15 dana su mu snimali srce u PG i videli da ima prosirenje na zaliscima od 5mm,kasnije u novembru su ga opet snimali i to se smanjilo na 2.3mm i ima kontrolu u novembru ove godine.Na institutu mi je dr rekao da bi za to trebao da pije terapiju da ne bi zaostajao u razvoju i da bi trebalo da snimamo srce opet i proverimo protok krvi.Cim skinemo konce odmah ga vodim da zavrsimo to jer sam se svega tamo nagledala,bili smo na VIII spratu i tu su lezala i deca koja su operisali srce.Moje je bas napredan sto se fizickog izgleda tice,sestre su mislile da ima 1.5god,malo su preterale jer nit ima zube,nit hoda,nit prica ali ajde.Ima dobru kilazu,kada su nas primili imao je 9kg,dok se nije razboleo sigurno je imao 9.5-10kg.Doktor na otpustu kaze,nemojte ga hraniti sad cevapima neko vreme treba da jede laganu hranu a cevapi neka pricekaju koju nedelju.Kada sam mu rekla da ce za par dana 8m nije verovao,kaze izgleda kao za godinu dana.Ja od soka nisam znala gde sam i sta me je snaslo,pola stvari se ni ne secam sta sam pricala sa doktorima.Sreca u nesreci te se sve brzo odigralo i nisam imala vremena da razmisljam o operaciji
  3. azdajana i ala mala se sviđa post u temi od bepce u Ćaskanje roditelja beba do 6 meseci   
    Hana, nadam se da ste sad vec bolje. Zelim ti da se malisa sto pre oporavi.
    Sto se tice hrane...ja muku mucim, za sada je pojeo samo pirincane pahuljice i izmiksanu jabuku, a sargarepu , kromoir,kelerabu, karfiol i jis uvek vrtim u krug, jer on to samo lizne i nece vuse usta da otvori. Ne znam da li da racunam da sam to uvela vec ili ne. Bas je tezak sa hranom. Ali zato zvace koricu hleba najspretnijr, kao da jede vec mesecima. Nemam ideju ni sta da mu spremam. Cini mi se da je i pahuljice i jabuku prihvatio jer imaju bar malo ukusa. Pojma nemam, poludecu...
  4. azdajana i ala mala se sviđa post u temi od bepce u Ćaskanje roditelja beba do 6 meseci   
    5.5 je star. On hoce da jede i ima zelju, sve mlati rukama i hvata kad mu nesto prilazi ustima i lepo hranu pomulja po ustima,ali kad oseti ukus tacno krene kao da ce povratiti. Ne bih prekidala, znam da se savetuje iakljucivo dojenje do 6m, ali kad smo vec poceli nastavicemo, pa ce jednom da krene. 
    ovo danas mu se svidelo, verovatno zato sto je jako slicno mleku. 
  5. azdajana i ala mala se sviđa post u temi od neca79 u Ćaskanje roditelja beba do 6 meseci   
    mnogo znaci kada se secer izbaci i brasno. To dosta pomogne. Ima probiotik pio kult za kandidu i sa njim i ishranom moze da se regulise problem.
  6. azdajana i ala mala se sviđa post u temi od bepce u Ćaskanje roditelja beba do 6 meseci   
    Mi smo mesec dana bili u Srbiji, kod mojih. Sve vreme puna kuca,stalno se nesto desava. Stalno ga he neko nosao,sad ce biti ludilo kad dodjemo kuci. Mada bez obzira na sve ljude, bas je jako vezan za mene. Nagrabusila sam ga kad dodjemo kuci. Jos mm s vremena na vreme ode na put na par dana. A nas troje ostajemo sami. Bice ludo. Ali hajd prezivecemo. Sestrica juce napunila 2 godinice, prebrzo vreme prolazi. I mi ruckamo polako od prosle subote. Voli mrkvicu, krompir bas i ne...videcemo kako ce ici dalje. 
  7. azdajana i ala mala se sviđa post u temi od neca79 u Ćaskanje roditelja beba do 6 meseci   
    dr plant..tesko se nalazi a najjaci je. 
  8. azdajana i ala mala se sviđa post u temi od KruelaDeviL u Ćaskanje roditelja beba do 6 meseci   
    Zaboravih da napisem. Nama.je receno tj savetovano tako da dajemo zbog.alergijskih reakcija ne daj Boze. Zato se i vecera uvodi zadnja(ne racunajuci uzine) ako.se ne daj Boze desi alergija.(alergija inace sam mislila da moze da bude samo odmah a.mm. kaze da alergija moze da se pojavi i nakon 100konzumiranja neceg ili primanja lekiva,redje ali desava se stoga zato i verujem zasto savetujuveceru kao poslednju)
    Tri obroka sa 5meseci,mi i deluje mnogo jer tek uce da jedu i upoznaju namirnice a i nama nije tako receno. Sa 5 meseci tek pocinjes maltene da ih upoznajes sa ch. Ja sam ceo.mesec jedan uvodila samo namirnice a posle 6 meseca ubacivala dorucak pa veceru.  Doduse ja sam brzomiszgubila kompas.jer nijenteo da jede jer sam.dala KM i onda sam nudila bukvalno bilo.kad samo da jede...ubrzo nisam vise ni gledala sta jer toliko nije hteo da jede da sam brinula da li je gladan. Ali taj orvi mesec sam tako. 
  9. azdajana i ala mala se sviđa post u temi od Neon u Ćaskanje roditelja beba do 6 meseci   
    Mi ulazimo u 5 mesec i dr mi je rekla da krenemo sa uvodjenjem ch... sad u nedelju cu poceti... nek nam je bog u pomoci...  koliko cesto na pocerku treba da im dajem tj nudim kasicu...jednom dnevno ili vise puta?
  10. azdajana i ala mala se sviđa post u temi od Venera u Ćaskanje roditelja beba do 6 meseci   
    Da Hana, vec punih 5 , i mi cemo poceti sa ch polako..
    I ju  jednom u mesecu kaki , to stvarno treba mama i psihicki izdrzati. 
    Pisala sam jednom da ovde imaju cepici od kima i to se daje bebama a moze i deci kod gasova , ne znam da probas caj od kima praviti i davati joj, a mozes i tako kasicu joj umutiti u tu vodicu ..nista posebno 1kk zrna kima prelijes vrucom vodom 200ml i da malo odstoji ali ne dugo da ne bude jak, oko 10 min. 
  11. azdajana i ala mala se sviđa post u temi od Venera u Ćaskanje roditelja beba do 6 meseci   
    Keksici:) e ovako ja to za cas napravim, kako kad sta imam dodajem..moze i sa jajima i bez..moze se i umesiti pa ostaviti da odstoji u frizideru, moze i odmah se praviti..meni je lakse raditi kad malo odstoji.
    200 g puter u kockama, mekan100g secerso (prstohvat)150 g brasno200g ovsene pahuljice1,5 kk prasak za pecivo180 grad prethodno zagrejati10-20 min.peci / ne dugo jer je testo hrskavo i brzo se prepeceSve zajedno izmesati, gnjeciti i u kuglice formirati pa slepiti dlanovima Dodaci po zelji: banana zrelija, 2-4 kasike jogurta, rendana mrkva, jabuka, kruska,,suseno iseckano voce, kakao, topljenom cokoladom malo na kraju preliti ili marmeladom, orasasti plodovi 2-4 kasike, kokos..jaje..
  12. azdajana i ala mala se sviđa post u temi od zvezda u Ćaskanje roditelja beba do 6 meseci   
    Kazu da je mali, 5mm i da je od srede kad sam zavrsila u bolnici na pola cm od besike
  13. azdajana i ala mala se sviđa post u temi od Dacha76 u Ćaskanje roditelja beba do 6 meseci   
    Ja sam imala infekciju zato sto mi se kamen zaglavio u bubreznom kanalu.Tada su mi dali antibiotike,naravno nisam dojila bebu.A za izbacivanje su mi rekli da svako vece legnem u kadu punu vruce vode,da bude vruca koliko mogu da izdrzim,i da pijuckam mlako pivo i posle 2 dana sam izbacila kamencice.Mislim da malo piva i lezanje u kadi ne moze da smeta dojenju,ja sam pila po malo piva dok sam dojila cerkicu i sada blizancice.Mozda ce ti biti lakse da izbacis kamen nego da ga razbijas.Razbijanje moze da traje dugo.
    A da li su ti rekli koja je velicina kamena?
    Bas mi je zao sto ti se sve to desava i zelim ti da sto pre sve prodje i da bez bolova mozes da se posvetis svojoj bebici.
  14. zvezda se sviđa post u temi od azdajana i ala mala u Ćaskanje roditelja beba do 6 meseci   
    Zvezdo,drago mi je sto si opet kod kuce.
    Nema me par dan,pa citam unazad.Kod nas nista novo, osim nista osim sto sam nakon dva dana borbe sa groznicom i kasljem, juce citav dan odlezala sa 38,8 i jedva izdrzah lezanje. Danas zvucim neprepoznatljivo,tudj glas.Muz se slatko smejao jutros kad je proveravao dal dajem znakove zivota.Ludak izvadio mob i "Aj kazi nesto,nece mi verovati na poslu da si ti."
    Beb je divan. Dobrica,smejalica,gukalica.Peva kad joj pevamo(mada danas,ja ocigledno necu,da joj ne navucem traumu),hoce da hvata sve sto vidi ali jos nema pojma kako.Uglavnom pruza rukice i mlatara po predmetu,osim dude,nju ignorise.Odoh da budim veseli copor,bar necemu ce ovo rezanje da posluzi.Ljubac za sve
  15. Venera se sviđa post u temi od azdajana i ala mala u Ćaskanje roditelja beba do 6 meseci   
    Zvezdo,drago mi je sto si opet kod kuce.
    Nema me par dan,pa citam unazad.Kod nas nista novo, osim nista osim sto sam nakon dva dana borbe sa groznicom i kasljem, juce citav dan odlezala sa 38,8 i jedva izdrzah lezanje. Danas zvucim neprepoznatljivo,tudj glas.Muz se slatko smejao jutros kad je proveravao dal dajem znakove zivota.Ludak izvadio mob i "Aj kazi nesto,nece mi verovati na poslu da si ti."
    Beb je divan. Dobrica,smejalica,gukalica.Peva kad joj pevamo(mada danas,ja ocigledno necu,da joj ne navucem traumu),hoce da hvata sve sto vidi ali jos nema pojma kako.Uglavnom pruza rukice i mlatara po predmetu,osim dude,nju ignorise.Odoh da budim veseli copor,bar necemu ce ovo rezanje da posluzi.Ljubac za sve
  16. Dacha76 se sviđa post u temi od azdajana i ala mala u Ćaskanje roditelja beba do 6 meseci   
    Zvezdo,drago mi je sto si opet kod kuce.
    Nema me par dan,pa citam unazad.Kod nas nista novo, osim nista osim sto sam nakon dva dana borbe sa groznicom i kasljem, juce citav dan odlezala sa 38,8 i jedva izdrzah lezanje. Danas zvucim neprepoznatljivo,tudj glas.Muz se slatko smejao jutros kad je proveravao dal dajem znakove zivota.Ludak izvadio mob i "Aj kazi nesto,nece mi verovati na poslu da si ti."
    Beb je divan. Dobrica,smejalica,gukalica.Peva kad joj pevamo(mada danas,ja ocigledno necu,da joj ne navucem traumu),hoce da hvata sve sto vidi ali jos nema pojma kako.Uglavnom pruza rukice i mlatara po predmetu,osim dude,nju ignorise.Odoh da budim veseli copor,bar necemu ce ovo rezanje da posluzi.Ljubac za sve
  17. azdajana i ala mala se sviđa post u temi od bepce u Ćaskanje roditelja beba do 6 meseci   
    Mom malcu je nos pun onih suhih balcica, po noci negde oko 5 mu to zasmeta, ne moze da dise,pa sipnem malo fizioloskog i malko siki pa ga prodje. Cera mi je isto tako bila konstantno balava,tamo negde do godine. 
    A ja sam se danas ukljucila u neke vezbe za mame sa bebama. Bukvalno dodjea sa bebom i vezbas dok je beba mirna. Kad treba da siki ti das dq siki,ako trebas presvuci presvuces...bebac je bio divan, lezao na prostirci, igrao se sa svojom igrackom, gugutao,smejao se....a ja sam se fino izvezbala. Svaki misic na telu me boli. Ali prija mi i psihicki i fizicki. Zima tek pocela,a mene vec uhvatila neka smorenost i lenjost, pa reko da se malo aktiviram. 
  18. azdajana i ala mala se sviđa post u temi od Brunda u Ćaskanje roditelja beba do 6 meseci   
    Nocas smo spavali dva sata,na rukama mi je spavala,gusi se od kaslja.Jutros sam je opet vodila doktoru,kaze malo sisti,dao joj ospamoks i inhalaciju berodualom,bas se muci da iskaslje a ja nemam iskustva sa tako ranim prehladama
  19. azdajana i ala mala se sviđa post u temi od zvezda u Ćaskanje roditelja beba do 6 meseci   
    Da se javim da su me pustili iz bolnice kod moje decicesreci nikad kraja
    za 2ned ako ne izbacim kamen idem na razbijanje, nadam se da toga nece biti
  20. azdajana i ala mala se sviđa post u temi od neca79 u Ćaskanje roditelja beba do 6 meseci   
    e bas tako..udahne pa se sokira krene da trepce i ne zna kako da dise
  21. azdajana i ala mala se sviđa post u temi od Brunda u Ćaskanje roditelja beba do 6 meseci   
    Neco,nase rodjene u leto pa ni ne znaju sta je zima.Kad je skoro duvala kosava i ja izvela bebu,ona se pogubila,ne zna kako da dise i sta je snaslo
     
  22. Brunda se sviđa post u temi od azdajana i ala mala u Ćaskanje roditelja beba do 6 meseci   
    Stigla jedinica dole levo
  23. azdajana i ala mala se sviđa post u temi od neca79 u Ćaskanje roditelja beba do 6 meseci   
    cestitaaam..vi ste baaas brzi
  24. MaMa_723 se sviđa post u temi od azdajana i ala mala u Ćaskanje roditelja beba do 6 meseci   
    Stigla jedinica dole levo
  25. zvezda se sviđa post u temi od azdajana i ala mala u Ćaskanje roditelja beba do 6 meseci   
    Stigla jedinica dole levo