marush

Član
  • Broj odgovora

    790
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici marush

  • Rođendan 01/18/78

Informacije o profilu

  • Pol ženski

Ko je posetio ovaj profil?


pregleda profila

Aktivnosti člana/članice marush

  1. marush je dodao/la post u temi Pravilnik o predskolskom obrazovanju   

    Meni je taj princip sasvim u redu kada bi se to sprovodilo sistemski i planski...ako je pravilnikom određeno da je neophodno zvanično ovlašćenje, onda se taj formular daje svim roditeljima u svim grupama...a u potrpunosti se slažem da to samo po sebi nije besmisleno...ono što jeste besmisleno i što mene zapravo ljuti je što se to sasvim nasumično primenjuje i što se odjednom neko slepo drži pravila i ne želi da dâ moje dete njenom deki, nego treba da se pravi cirkus i zove odgvorno lice u vrtiću....a prethodnih 6 godina dok je dolazio u vrtić po decu niko nikad nije tražio nikakvo uverenje....to insistiranje na pravilima za pojedinačne slučajeve, a sistemska primena me postoji...to me uvek mnogo ljuti...hvala svima na odgovorima!
  2. marush je dodao/la post u temi Pravilnik o predskolskom obrazovanju   

    Hvala MakiJana! Odnecu ja bez tih licnih podataka, pa cu videti da li je neophodno...nekako se kod nas svi ti podavi olako otkrivaju i navode, a to retko ko uzima u obzir...hvala jos jednom!
  3. marush je dodao/la post u temi Pravilnik o predskolskom obrazovanju   

    Ok, znaci ima zakonsku osnovu...ali da li mozda znas sta se to po zakonu trazi da se navede od podataka?
  4. marush je dodao/la post u temi Pravilnik o predskolskom obrazovanju   

    Ma i mom ocu niko nije to trazio sve ove godine...i sad odjednom ta nova vaspitacica.....posebno ako treba da se navede JMBG i slicni podaci za identifikaciju....po kom osnovu oni to traze i kako se ti podaci stite i cuvaju...zato me je intresovalo i iskustvo iz drugih gradova i vrtica...jer je potvrda bez tih podataka zapravo besmislena...i sto se onda trazi...proforme...zato me interesuje postoji ili neka zakonska odredba o tome
  5. marush je dodao/la post u temi Pravilnik o predskolskom obrazovanju   

    Ova tema je zastarela, ali se nadam da će neko možda da vidi...da li nekome u vrtiću traže potvrdu o tome ko može da uzima dete i na osnovu kog pravilnika ili zakona se to traži i šta ta potvrda zapravo treba da sadrži. Pitam se ako treba da sadrži lične podatke, na osnovu čega i u skladu sa čim neko treba da daje svoje lične podatke...interesuje me kako je u drugom vrtićima....moj otac od 2012. ide u isti vrtić po moju decu...i sada, posle 6 godina, vaspitačica koja je preuzela grupu moje mlađe ćerke pre 5 dana nije htela da mu da moju ćerku jer nema potvrdu...pa samo želim da znam koji su tu zakonski propisi i ograničenja...hvala
  6. marush je dodao/la post u temi Bicikli, tricikli, balance-bicikli, Sta nam deca voze?   

    Da, zato sam baš i pitala...i ja mislim da je bolje sa tim silikonskim točkovima...ipak lakše idu...ništa, moraću ipak da procunjam, pa da pogledam „uživo“...hvala vam na komentarima drugari!
  7. marush je dodao/la post u temi Bicikli, tricikli, balance-bicikli, Sta nam deca voze?   

    Planiram da kupim mlađoj ćerki trotinet, ima 4 godine i nije dosad pokazivala nikakvo interesovanje, pa ni nema iskustva...tek bi sad počela da vozi...ne bih davala previše novca, ali ne bih volela ni da uzmem neki totalno bezveze....da li neko ima preporuku ili iskustvo sa nekim....mislila sam da možda uzmem ovaj, ali vidim da nisu silikonski točkovi, pa se zbog toga premišljam http://planetbike.rs/pbshop/Roleri/Trotineti/ROCES-TROTINET-KETCHUP/19580/
  8. marush je dodao/la post u temi !!! S.O.S.   

    Pa meni se čini da je malo verovatno da se taj problem javi sad....veća je verovatnoća da se negde na putu nadole sad "zaglavi"....ali pošto je to baš baš mala kockica, mislim da su šanse za to minimalne....isprati ga još par dana oko stomačića i probave, ali mislim da ste bezbedni...to je čak i manja kockica nego što je D. progutala.
  9. marush je dodao/la post u temi !!! S.O.S.   

    Fox, to se nama desilo pre mesec i po dana....samo mi je rekla da je progutala i pokazala mi je kakvu. To je bila ona baš mala iz onih Lego setova za stariju decu, sa dva ona vrha...mislim da je 1 cm. Mi smo tog dana inače imale zakazanu kontrolu kod njenog ORL lekara i on je pogledao i rekao mi je da je gutanje malih plastičnih predmeta najbezazlenije jer ih najlakše izbace. Treba se zabrinuti kad dete nakon gutanja premeta ima poteškoće sa jelom, pićem i disanjem. Kada dete progutra metalni predmet, to bi trebalo da se prati kod lekara, ali da se za ovaj čeka da dete izbaci...i to se čeka do 5 dana. Ja tu kockicu nisam ni videla niti "pronašla" jer nisam imala stomak da "kopam", ako me razumeš....kod nas je eto tako prošlo.
  10. marush je dodao/la post u temi Edukativne i druge igračke za malo dete   

    Broc, starija ćerka je prošle godine dobila za rođendan...ona mnogo voli da crta, pa sam ja podržala tu kupovinu....dosta dugo se zanimala jer je bilo oko 20+ različitih sličica...malo je prošlo interesovanje sad, ali mlađa pokušava, nju počinje da nteresuje, ali nam se nešto pokvario jer im je ispadao pa svetlo treperi...generalno, kod nas se pokazao kao ok izbor.
  11. marush je dodao/la post u temi !!! S.O.S.   

    Fox, ja sam uzela bila komplet za ekcem apoteke Valerijana tu iz Beograda, naručivala sam bila od njih jer nisam u Bg-u. Kod nas nije mnogo strašno stanje, ali ga ima dosta često iz različitih razloga i nama je pomoglo....za kupanje stalno koristim sad ovu njihovu kupku. Melem i kremu od noćurka posebno preporučujem. To sam ja čula od Voljene žene ovde na forumu i kad sam došla do toga da ništa ne pomaže, kupila sam ovo. Treba samo bitri uporan i mazati redovno. Daju i savete ako ih kontaktiraš. Evo linka http://valerijana.rs/ekcemdermatitis/ i nadam se da ćete uskorio rešiti problem.
  12. marush je dodao/la post u temi krema za suncanje   

    Jao, ne znam, sve se nešto tripujem da mi neće biti dovoljno...mada nije da su one ne znam koliko velike....a ima i prodavnica i tamo  ...a Mardž, je l' si i ti koristila ovaj La Roche Posay?
  13. marush je dodao/la post u temi krema za suncanje   

    I ja sam o njoj razmišljala, nego mi je skupa za dve boce, onda 500o treba da dam...mada vidim da ima od 250 ml, pa ne znam da li će mi biti dovoljno
  14. marush je dodao/la post u temi krema za suncanje   

    Ovo je opet aktuelno...preporuke za kremu za sunčanje za decu, 7 i 3 godine...ja osedim svake godine dok odlučim, što zbog para, jer treba da uzmem 2 pakovanja, što zbog preporuka različitih...uglavnom sam sebamed uzimala i razmišljam da li da i ove godine uzmem...pritom imaju osetljivu kožu i lako im se iritita....pomoć?
  15. marush je dodao/la post u temi III krajnik   

    Broc, mislim da je idealan nalaz A, a ovi su već ukazuju na lošije stanje, posebno C....ali znam da se tu ne gleda samo ta oznaka, već i popunjenost nekih kvadratića (to bi trebalo da je na nalazu koji ste dobili) koji valjda pokazuju ispunjenost uva sekretom, ako se dobro sećam....pa se ta dva parametra gledaju zajedno i tumače....tako je bar bilo ovde kod nas i kod specijaliste kod kog smo mi vodili stalno mlađu ćerku jer je mučila muku sa upalama