Deneris

Član
  • Broj odgovora

    6
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Reputacija

  1. Deneris se sviđa post u temi od Cipelic u Izbijanje prvih zubića   

    Nema pravila. Nama je ludilo pred prvi zubic trajalo vise od mesec i po. S tim sto je prvo dve nedelje bilo da iskocimo iz koze, onda da li smo se navikli ili sta vec ne znam, ali trajala je nervoza jos nekih mesec dana dok nije kasikica zvecnula. Isto pocelo malo posle puna cetiri meseca i tri dana pre punih 6 meseci izao je prvi zubic. Samo strpljenje!
  2. Anonymous se sviđa post u temi od Deneris u Sve o porođaju carskim rezom   
    Cim sam saznala da sam trudna, pocela sam da razmisljam o porodjaju, nikada mi carski rez nije padao na pamet, dilema je bila epidural ili ne.. da bi mi pred kraj trudnoce doktorka rekla da bi mozda bilo bolje da se porodim carskim rezom, jer je beba bila krupna na ultrazvuku, a ja sitna - iako uopste nisam. Zbog prica roditelja i mojih i njegovih, a i svog nekog straha, odlucila sam da cu ipak prirodno, a morala sam i da potpisem da necu carski i da sve ide na moju sopstvenu odgovornost (nisam se poradjala u Srbiji).
    Zbog problema sa krvnom slikom nisam mogla da dobijem epidural, mada nije bilo strasno kao sto sam mislila, otvorila sam se u roku od 4 sata i bila na stolu za poradjanje. Kako mi je babica objasnila, kad budem otvorena svih 10 prstiju, preci cu na sto, gurnucu jednom-dvaput i eto bebironca.. ali sam zaglavila makar nekih pola sata, sa uzasnim bolovima jer beba nije htela da izadje, pupcana vrpca oko vrata, srce usporava i hitan carski rez u spinalnoj.
    Ne mogu da opisem kako je divan osecaj bio kad sam dobila anesteziju i kad sam prestala da osecam kontrakcije bez preterivanja, bebu su izvadili u roku od 3 minuta. Osetila sam samo neko trmusanje, a posto sam odgledala i video na youtubu znala sam i kako ide procedura. Usivanje jos nekih 15tak minuta, u medjuvremenu sam videla moje malo cudo i povratila od anestezije....
    Kad su me smestili u sobu, secam se da sam se tresla jako i trazila sam da me dodatno pokriju. Kad je dejstvo anestezije prestalo, krenuli su i bolovi, ali slabiji nego kontrakcije npr. Mislila sam da nikad necu normalno funkcionisati i prvo ustajanje iz kreveta mi je bilo uzasno, ali vec posle 2 nedelje sam bila potpuno sposobna da radim sve sama.
    Jos je rano, ali mislim da cu i sa sledecim detetom otici na carski, jer oporavak nije bio toliko bolan, a imam drugarica koje su zbog cepanja preplakale i do 3 meseca posle porodjaja.
    Izvinjavam se na dugom i opsirnom postu, ali znam koliko je meni znacilo da cujem sto detaljnija iskustva!
  3. Mejja se sviđa post u temi od Deneris u Novi članovi Bebac foruma   
    Vec duuuugo citam sve vase postove, koji su mi mnogo pomogli tokom cele trudnoce posebno posto ne zivim u Srbiji. Sad se osecam vec kao iskusna mama koja ima sta da kaze i red je bio da postanem i ja clan!