Deneris

Član
  • Broj odgovora

    6
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Deneris

  • Rođendan 07/01/89

Informacije o profilu

  • Pol ženski
  • Lokacija Krakow, Poljska

Aktivnosti člana/članice Deneris

  1. Deneris je dodao/la post u temi Sve o porođaju carskim rezom   


    Pa bice da, kao i uvek, iskustvo prevagne.. ja sam, mogu da kazem iskusila skoro pa oba nacina poradjanja, prirodni uopste nije bauk, jedino ako ne dodje do velikog cepanja.. a oporavak posle carskog 2 nedelje i to je to..
  2. Deneris je dodao/la post u temi Izbijanje prvih zubića   


    Samo toliko.. nervoza se periodicno pojavljuje, mada cim stavim onaj gel ona se malo smiri pa posle jedno pola h opet sve ispocetka.... zao mi je nje sto je boli, pa sam vise zbog toga cini mi se nestrpljiva..
  3. Deneris je dodao/la post u temi Sve o porođaju carskim rezom   

    Cim sam saznala da sam trudna, pocela sam da razmisljam o porodjaju, nikada mi carski rez nije padao na pamet, dilema je bila epidural ili ne.. da bi mi pred kraj trudnoce doktorka rekla da bi mozda bilo bolje da se porodim carskim rezom, jer je beba bila krupna na ultrazvuku, a ja sitna - iako uopste nisam. Zbog prica roditelja i mojih i njegovih, a i svog nekog straha, odlucila sam da cu ipak prirodno, a morala sam i da potpisem da necu carski i da sve ide na moju sopstvenu odgovornost (nisam se poradjala u Srbiji).
    Zbog problema sa krvnom slikom nisam mogla da dobijem epidural, mada nije bilo strasno kao sto sam mislila, otvorila sam se u roku od 4 sata i bila na stolu za poradjanje. Kako mi je babica objasnila, kad budem otvorena svih 10 prstiju, preci cu na sto, gurnucu jednom-dvaput i eto bebironca.. ali sam zaglavila makar nekih pola sata, sa uzasnim bolovima jer beba nije htela da izadje, pupcana vrpca oko vrata, srce usporava i hitan carski rez u spinalnoj.
    Ne mogu da opisem kako je divan osecaj bio kad sam dobila anesteziju i kad sam prestala da osecam kontrakcije bez preterivanja, bebu su izvadili u roku od 3 minuta. Osetila sam samo neko trmusanje, a posto sam odgledala i video na youtubu znala sam i kako ide procedura. Usivanje jos nekih 15tak minuta, u medjuvremenu sam videla moje malo cudo i povratila od anestezije....
    Kad su me smestili u sobu, secam se da sam se tresla jako i trazila sam da me dodatno pokriju. Kad je dejstvo anestezije prestalo, krenuli su i bolovi, ali slabiji nego kontrakcije npr. Mislila sam da nikad necu normalno funkcionisati i prvo ustajanje iz kreveta mi je bilo uzasno, ali vec posle 2 nedelje sam bila potpuno sposobna da radim sve sama.
    Jos je rano, ali mislim da cu i sa sledecim detetom otici na carski, jer oporavak nije bio toliko bolan, a imam drugarica koje su zbog cepanja preplakale i do 3 meseca posle porodjaja.
    Izvinjavam se na dugom i opsirnom postu, ali znam koliko je meni znacilo da cujem sto detaljnija iskustva!
  4. Deneris je dodao/la post u temi Izbijanje prvih zubića   

    Imam cerkicu koja ima 4 meseca. Vec par dana je bas nervozna, jaaaako puno balavi, sve trpa u usta i glodje, jednom je mene bas snazno ugrizla, iznenadila sam se otkud joj tolika snaga.
    Dva dana smo imali temperaturu, nista preko 38.
    Pa me zanima, koliko traje sve to sa temperaturom pre izbijanja zubica? Da li temperatura znaci da ce zubici uskoro ili moze da se ponavlja narednih par meseci sve dok ne izbiju?
  5. Deneris je dodao/la post u temi Kutak za nesavršene mame   


    Evo citam tvoj post i kao da sam ja pisala, s tim sto ja moju jos nisam dala u jaslice.. zivim u Poljskoj, fakultet na "stendbaju", saljem CV kad god iskrsne nesto, s jedne strane znam da je posao neophodan upravo da bi se detetu priustilo ono sto treba, pa i nesto vise, a sa druge strane ne znam nijednu mamu koja je svoju bebu dala pre godinu-godinu i po dana.... teska vremena zahtevaju i teske odluke.. Zato se trudim da svaki dan sa njom provedem i iskoristim maksimalno, ali uvek se pitam da li sam mogla vise, da li nesto radim lose.. mada me mm uverava da sad nadmasila njegova ocekivanja, bojim se da ne pogresim.. Stalno mi je na pameti nesto sto sam procitala, tipa dete je kao plastelin u vasim rukama, pazljivo ga oblikujte..
  6. Deneris je dodao/la post u temi Novi članovi Bebac foruma   

    Vec duuuugo citam sve vase postove, koji su mi mnogo pomogli tokom cele trudnoce posebno posto ne zivim u Srbiji. Sad se osecam vec kao iskusna mama koja ima sta da kaze i red je bio da postanem i ja clan!