Trudan misic

Član
  • Broj odgovora

    3
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Reputacija

  1. Trudan misic se sviđa post u temi od jelena26 u Prirodni porođaj   
    Drage trudnice,
    Posto sam i sama pred porodjaj provodila sate citajuci tudja iskustva o prirodnom porodjaju pokusavajuci da naslutim sta me ceka, sada cu vam reci svoje,realno kako je bilo, mozda vas malo i ohrabrim.
    Ujutro sam dosla na kontrolu posto mi je proslo 2 dana od termina porodjaja, doktorica me pregleda i kaze vi ste za radjaonu jer ste otvoreni 3,5 prsta. Meni sve smjesno, kako cu u radjaonu kad me nista ne boli. Ipak nije mi svejedno,srce mi u grlo doslo. Pocinje priprema oko papira, pa klistiranje i presvlacenje, a ja i dalje kao da nisam svjesna sta se desava, inace prva mi je trudnoca.
    Ulazim u radjaonu, smjestaju me samu u sobu i kazu cekacemo da pocnu bolovi. Lezim tako, razgledam po sobi, mislim " Boze sta ce biti samnom! ", a bolova i dalje nema. Poslije 4 sata lezanja dolazi moja doktorica i probusi mi vodenjak, kaze da bi sad trebalo da pocnu bolovi. Nakon 10 min pocinu bolovi odmah na svaka 4,5min, nalik onim mentrualnim (inace sam imala bolne mentruacije,tako da sam navikla na tu vrstu bola). Ponekad mi ulazi sestra da mjeri bebine otkucaje srca. Nakon 2 sata pod tim bolovima, ukljucuju mi indukciju i tada pocinju vec jaci bolovi na svaka 2,3 min. Daju mi neku inekciju koja me uspavljuje,tako da u pauzi od 2 min padam u san iz kojeg me ponovo bude bolovi. Svaki bol uspijevam da predisem ne pustajuci glasa,jer tako mi ostaje vise snage. Ti bolovi isto su trajali 2 sata, kada pocinjem da krajem kontrakcije osjecam jaki nagon za napinjanjem, pokusavam da se ne napinjem od straha da nisam dovoljno otvorena, da ne bih popucala. Tada zovem babicu da dodje do mene. Kaze mi da se napnem, a ja se bojim da li smijem, cini mi se da jos nije vrijeme, da ce mi tek krenuti jos jace kontrakcije o kojima sam citala, kad osjecas da ti se kosti razdvajaju i kosa cupa. Medjutim,takve kontrakcije nisam docekala. Babica mi rece da se napnem da se vidi bebina kosica. Dolazi i doktorica, napinjala sam se 4, 5 puta (osjecaj je kao kod tvrdje stolice) i tada se rodio moj andjeo. Nisam sjecena, imala sam 3,4 sava jer sam pukla iznutra dok je glavica prolazila. Odmah sam se salila sa doktoricom govoreci kako mi je smijesan stomak onako izduvan .
    Odmah sam pomislila, jos dok sam lezala na stolu, da jeste bolilo, ali da nije nista neizdrzivo sto ne bih mogla ponoviti jos nekoliko puta. Sada kada moj andjeo ima 4o dana i kada mi se poceo osmjehivati, shvatam koliko je to sve zanemarljivo i da bih za njega prosla ponovo sve ispocetka.
  2. Trudan misic se sviđa post u temi od SanjaRuška u Prirodni porođaj   
    E, evo ukratko mog iskustva...

    Vodenjak mi je pukao u subotu oko 23:30, u 37+5 nedelji. Oko 2h sam došla u porodilište, primili me, pripremili i u 5:30 uključili na indukciju, a od bolova ni traga ni glasa. I tako sam ja na onom krevetu čekala, čekala, čekala, da bi se prvi lagani bolovi pojavili negde oko 15h, a jaki su počeli oko 17h. Otvarala sam se jako sporo, od 05.30 ujutro do 17h sam se otvorila tek pola prsta (primljena otvorena 2 prsta). E dakle u 17h kreće ludilo. Odjednom oni najjači bolovi koji nema šanse da se predišu, otvaram se 7 cm do 19:15, u 20h me prebacuju u salu, a Tisa se rodila u 20.03. Dakle, ispala je bukvalno za minut i po Pitam babicu koliko me je sekla, kaže - pa ništa, super ste sarađivali

    I tako odležah ja sa svojim piletom još dva sata u sali, spustili nas u sobu, i ja sam se bukvalno osećala kao da ništa nije bilo

    Sad se kod kuće bakćemo sa švrćom, a tu sam baba i deda, pa smo uspeli na kafu da izađemo

    Dakle - porođaj za poželeti
  3. Trudan misic se sviđa post u temi od Jacka u Prirodni porođaj   
    Mala mazo, svaka cast kako si izdrzala, bas ruzno iskustvo i bas mi je zao sto ste se toliko namucili... Glavno da ste ti i bebac dobro sad, odmarajte se,, sad ste kuci, a svi buduci lepi trenuci ce vam nadoknaditi to sto ste prosli.
  4. Trudan misic se sviđa post u temi od Lokichica u Prirodni porođaj   
    Drage moje mame evo da i ja podelim svoje iskustvo sa vama....sve je pocelo u noci izmedju 6-7.novembra 2011. u 03:15hProbudili su me bolovi u stomaku,znala sam da je to to,pocinje...Vecina devojaka(zena) uglavnom se plasi,ja zaista nisam...sa uzivanjem sam iscekivala da dodje taj dan i docekala...Bolove sam trpela sve do popodneva,polako se pripremala i oko 15:30 tek otisla u bolnicu,vec sam pola dlana bila otvorena.Porodjaj je krenuo,uvek sam slusala druge kako su to strasni bolovi,od velikog iscekivanja verujte mi,ja bas i nisam osetila "tolike" bolove!S' obzirom da nisam znala kog pola mi je beba jos vise sam zelela da se sto pre to zavrsi...3 puta sam imala napon i gotovo,beba je bila tu...rodila sam devojcicu tesku 3 150kg dugu 55cm... kada su mi pokazali bebu,i ono malo sto me je bolelo ja sam zaboravila,tako da za mene je porodjaj jedno lepo iskustvo!! i drage mame,ja glasam za prirodan porodjaj,sve se da izdrzati... Toliko od mene.
  5. Trudan misic se sviđa post u temi od miladinka u Prirodni porođaj   
    Evo i mene sa prvim djetetom termin10.3 ja čuvala trudnoću i otišla na kontrolu9.3 kaze mi doktorica DRAGANOVIĆ gdje ziviš kazem ja banja luka , .Pošto si otvorena 5 cm a blizu ziviš hajde kući pa se vidimo za 2-3 dana ako nebude bolova . Otišla ja kući imala radnike spremali sebi sprat penjala se uz stepenice 2 dana i ništa se nedešava.12.3 mene čitav dan boli stomak ali ja nikome ne govorim dok mi mm nedoze sa posla .Naveče se istuširam i krenemo u bolnicu samo mali bolovi stomaka dočekala me moja doktorica pregled otvorena 8 cm uključe mi drip i do probiju vodenjak u 11:45. rodio se moj sin iz 3 stiskanja uz veliku pomoć babice kada mi je stisla stomak izleti kao metak nema veće sreće nego kad ti stave tvoj mali smotuljak na grudi