Mihaela-Ela

Član
  • Broj odgovora

    88
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Reputacija

  1. Munche se sviđa post u temi od Mihaela-Ela u Treći trimestar   
    I Munche nam je sisla sa spiska sve najlepse od mene :*
  2. Mihaela-Ela se sviđa post u temi od My happiness u Treći trimestar   
    Devojke VelNes se porodila danas u 17:30,Ognjen je tezak 3450g a dugacak 54cm,kaze da je porodjaj prosao super Pa cekamo nju da nam preprica svoje iskustvo.Cestitam joj i ovde,i da nam je drugar ziv i zdrav 100godina
    P.S.Mi smo danas nasoj smizli slavili rodjendan pa tek sad stizem da javim lepe vesti od VelNes :wub:
  3. Mihaela-Ela se sviđa post u temi od svejedno u Treći trimestar   
    mihaela, uskoro ces plakati od srece.
    ne zaboravi, sreca prati hrabre!

    marijachi, nemam neke posebno izrazene tegobe.
    idem na vezbe za trudnice i setam.
    naticu mi stopala kada stojim duze u mestu, a to je uglavnom u kuhinji, kada setam otoka nema.
    kad podignem noge, otoci se brzo povuku.
    ponekad me boluckaju krsta, tacnije poslednjih nekoliko dana i noci, onako kao pred m, ne jako, ali nekako podmuklo.
  4. Mejja se sviđa post u temi od Mihaela-Ela u Koliko ste kilograma "nabacile" u trudnoći?   
    Jutros vaga kaze +8 kg. To bi trebalo da bude to! Nadam se da ce sve otici na porodjaju posto sam jedna od retkih trudnica koja ni po ovoj vrucini ne otice.
  5. Mihaela-Ela se sviđa post u temi od neca79 u Treći trimestar   
    e pa da cestitamo i nasoj Velnes..porodila se danas, rodio se mali Ogi :wub:
  6. Mihaela-Ela se sviđa post u temi od Djadja u Treći trimestar   
    Dragi stomacici brisite nas sa spiska,porodila sam se 30_tog kao sto je neca i prognozirala,u 14:30 rodila Strahinju 3800,56 dugackog.
  7. Mihaela-Ela se sviđa post u temi od SuperStar u Treći trimestar   
    Bila sam kod novog doktora i odusevljena sam!Ni uporediti ga za ovim u dispanzeru...Beba mi je teska 1600 g i 43cm duga i rugala se non-stop...Prvi put sam je gledala tako stvarnu PRELEPOOOOOOOO!Jos sam pod utiskom <3
  8. Mihaela-Ela se sviđa post u temi od minna0705 u Treći trimestar   

    Ja sam ovih dana iskupovala stvarcice za pocetak. Ovde ne stavljaju sirok povoj bebama,samo pampers,ali ja cu stavljati,pa su mi ostale jos svedske i tetra pelene da kupim u Srbiji,jer ovde nema svedske
  9. svejedno se sviđa post u temi od Mihaela-Ela u Treći trimestar   
    Ne javljaju se devojke sa pocetka spiska. Svejedno jesmo to ti i ja sledece ?
  10. Mihaela-Ela se sviđa post u temi od Kaca80 u Koliko ste kilograma "nabacile" u trudnoći?   
    I prva i druga trudnoća +7kg,a posle porođaja imala -8kg.
  11. zvezda se sviđa post u temi od Mihaela-Ela u Treći trimestar   
    Mi smo isto uzeli pegova kolica na akciji 30.000 Inace su 50.000 Planiram da radjam bar jos jedno dete tako da bih volela i za drugo da ih iskoristim. Dvoumila sm se izmedju pega i inglesine al obzirom da znam da je drugarica u pegovim othranila i navozala 3 dece i ostala su kao nova...nisam zalila pare.
  12. Tangerine se sviđa post u temi od Mihaela-Ela u Treći trimestar   
    Mi smo isto uzeli pegova kolica na akciji 30.000 Inace su 50.000 Planiram da radjam bar jos jedno dete tako da bih volela i za drugo da ih iskoristim. Dvoumila sm se izmedju pega i inglesine al obzirom da znam da je drugarica u pegovim othranila i navozala 3 dece i ostala su kao nova...nisam zalila pare.
  13. Mihaela-Ela se sviđa post u temi od Voljena žena u Koliko ste kilograma "nabacile" u trudnoći?   

    Potpuno se slažem sa Bgb.

    Ja sam se ugojila 17 kg, dan kad sam išla na porođaj izmerila 72 kg, a jutros, 7 dana nakon porođaja imam 60, odnosno 12 kg je otišlo. Skoro da mi je i stomak već ravan, neverovatno!
    Ja sam bila puna vode, noge, ruke, a sad vidim da je vode bilo po celom telu. Ne mogu vam opisati koliko čovek splasne nakon porođaja. Ja sam već na porođajnom stolu videla da su mi se noge ispuvale! Znam da zvuči neverovatno, ali i muž je bio sa mnom i kaže da se golim okom videlo kako mi i butke splašnjavaju....spooky
    Posle porođaja se piški i znoji u nenormalnim količinama, bar je kod mene tako (npr. prvih dana nakon porođaja mokrenje na svakih pola sata do sat vremena, ali bukvalno, i to ne malo).
    Ja sam htela da se nakon porođaja zadržim na 58 kg, ali sad se brinem da ću splasnuti ispod svoje početne, kako mali sisa imam osećaj da me cedi kao limun, a ja ne uspevam da pojedem koliko sam gladna!
  14. Mihaela-Ela se sviđa post u temi od Tangerine u Treći trimestar   
    Patronažna sestra koja je na yt postavila snimke pravilne tehnike dojenja (Mirjana Stupar) nam je rekla u školici da nema svrhe mazati bradavice preventivno lanolinom jer ragade nastaju kao mehaničke povrede usled nepravilnog dojenja. Rekla nam je da je ta priča o 'pripremanju bradavica' marketinški trik farmaceutskih kuća. A snimci su joj super i žene koje je posećivala kao patronažna sestra je jako hvale.
  15. Mihaela-Ela se sviđa post u temi od MasaPetar u Treći trimestar   
    E,mm je pre cutao pred njom i meni prenosio,al se sad okurazio pa joj sve cesce odgovara,pa sad ni ne sme da mu k.nja toliko. Pre nego sto sam zatrudnela pitala ga kad ce se razvesti od mene jer ne mogu da imsm dece (dileja!),a on joj rekao da cemo kupiti psa ako ne mozemo da imamo decu. Uglavnom je to bio preloman trenutak,a od tad me jos vise voli
    Sreca sto ne zivimo zajedno,a cak ni blizu-mislim oni su u selu 20km od Pa,pa je tek to sou-odvela sam sina iz sela i jos zivimo u stanu koji sam dobila u nasledstvo- rak rana!
    Lepo je ovo ogovaranje,hvala onomw ko je pokrenuo temu do neba,izbacih negativnu energiju,ali sad idem da kuvam rucak da bude topao kad 'ljubi ga majka' stigne s posla
  16. Mihaela-Ela se sviđa post u temi od Nena82 u Treći trimestar   
    Tangerine, potpuno se slazem sa tobom. U dz moja dr samo pise doznake za bolovanje, i vrlo nonsalantno obavlja preglede. Isla sam privatno zbog mnogih komplilacika koje sam imala i nisam zelela da rizikujem. Rekla sam sebi koliko kosta da kosta, moja beba je u pitanju. I ne zalim tih 5000 mesecno sto sam davala, jer sam barem uvek imala detaljan pregled od.strane pravog strucnjaka i doktora koga sam mogla u pola dana ili noci da zovem ako nesto zatreba. Sada vise ne idem u privatnu ordinaciju vec u porodilistu (u kom radi dr kod koje sam isla.privatno), idem na ctg i kontrole. Da mi je trudnoca bila ok od pocetka mozda bih i ja bila opustenija i isla samo u dz.

    Ja se ne secam koliko je beba imala ranije tezinu, ali sa poslednja dva uz je bilo 31+3=1650g, a sa 35+1=2730g. Ove nedelje na uz 36+1 dr nije radila mere vec samo ctg i proveravala kolicinu plodove vode.


  17. Mihaela-Ela se sviđa post u temi od Tangerine u Treći trimestar   
    Ali ja vodim trudnoću u drugom gradu, tj. imam karton u Beogradu gde sam ranije živela, a daleko mi je svaki čas da putujem iz Novog Sada. Čak mi izađe jeftinije da platim privatno šta treba (između ostalog i CTG) nego gorivo i da gubim vreme na autoputu/u DZ/bolnici.

    Ne bih se složila s tobom da je privatno vođenje trudnoće pitanje statusa ili trenda. Naime, u PA je možda drugačije, ali u Beogradu po domovima zdravlja većina lekara ne radi praktično ništa osim što popunjava doznake i upute. Baš smo pre neki dan pričale o tome. Ako hoćeš da se nešto uradi kako treba, moraš biti spremna da to platiš iz džepa, mimo svog zdravstvenog osiguranja. OK je voditi trudnoću pod opisanim državnim okolnostima ako ti je trudnoća niskog rizika ili si spremna da prihvatiš rizike traljave prenatalne dijagnostike i opšteg nemara dobrog dela državnih lekara u vođenju trudnoće (da naglasim da ne generalizujem nego ciljam na konkretnu lekarsku populaciju, ima i dobrih i posvećenih stručnjaka, naravno), kao i da zažmuriš na činjenicu da se lekari po domovima zdravlja uglavnom ne sreću sa komplikovanijim slučajevima, tj. ne bave se njima... Ali ja lično, posle svog morbidnog iskustva, radije plaćam privatno najbolju doktorku u Novom Sadu nego da opet dođem u situaciju da mi pričaju bajke kako je sve u redu, a ništa nije u redu, i da nemaju pojma kome da me pošalju i ko se bavi mojom porodičnom bolešću, a kad ja sama izbunarim nekog ko je voljan da mi pomogne, da mi ne daju j.b.ni uput. Uh, sad sam se jako iznervirala. Bolje da se ne sećam koliko me je koštalo (i finansijski i emotivno) vođenje prošle trudnoće državno.
  18. Nena82 se sviđa post u temi od Mihaela-Ela u Treći trimestar   
    E hvala Neno...ja sam juce dogovorila termin cr.....malo cu prekoreda otici sa spiska
  19. SuperStar se sviđa post u temi od Mihaela-Ela u Treći trimestar   
    SuperStar poslala sam ti pp
  20. SuperStar se sviđa post u temi od Mihaela-Ela u Treći trimestar   
    Ja bih mogla ceo dan prespavati al zato nocu gledam u plafon i vrtim se kao na raznju. Sve me nekako strah da uzmem benkice za porodiliste kratak rukav. Znam da je i bebama toplo al mozda ukljucuju klime u porodilistu pa mi se devojcurak prehladi. Dajte neki savet!
  21. Mihaela-Ela se sviđa post u temi od Nena82 u Treći trimestar   
    Mi smo pre dva dana u obilasku Betanije videli bebice u benkicama na duge rukave, u papmers peleni i preko prebačena tetra pelena-kao da su u suknjici, i kažu ovo vam je letnja varijanta
    Benkice ne kupuješ za porodilište, jer ih oblače u njihove i to plave i zelene na neke kockice (jedna boja je za cr a druga za prirodan porođaj)
  22. Mihaela-Ela se sviđa post u temi od Voljena žena u Treći trimestar   
    Ljudi, evo nas, Vule i ja stigosmo kući!
    Evo kako se zbilo sve što se zbilo....

    Elem, noć kad sam trebala da popijem tabletice za indukovanje porođaja, počeše da mi se dešavaju čudne stvari, neki slabi bolovi za koje ja nisam znala da li su kontrakcije ili ne....
    I tako ja počeh da merim i da obraćam pažnju, i negde oko 2-3 ujutru skontam da nisam osetila bepca da se mrda poslednja 2-3 sata.. Pojedem čokoladicu, legnem, popijem sok, sednem, prošetam, a on ni makac. Uhvatila me takva panika, da to sad rečima ne mogu da opišem, pravi panični napad, mislila sam da ću se udaviti... Em beba preneta, em mi najavljivali pupčanik oko vrata, prestravila sam se zamišljajući najgori scenario....
    I probudim muža onako usplahirena, zgrabimo torbu i trk u porodilište, kad sam legla na ctg i čula bebicio srce mislila sam da ću se onesvestiti od sreće.
    I dok sam ja tako slušala njegovo srce, jave mi se opet oni bolići, kaže babica "imate jake kontrakcije", a ja u fazonu: "ha, to je to? "
    I htedoh još da odem kući, da čekam da se učeste, ali mi nisu dali.
    Ostadoh da čekam jutro i dr da dođe, za to vreme i dalje sam osećala te kontrakcije, uglavnom na 20 minuta, ali sam prestala i da merim posle, zato što se ništa nije pojačavalo i učešćavalo.
    U pola 9 stiže dr, pregleda me, kaže da je grlić materice zbrisan, i da sam otvorena 2 prsta, kaže sestri da mi da mikro klizmu i da priključi oksitocin.
    Tu sam se još i banjala pod tušem nakon wc-a, i u pola 10 legoh na sto, tad sam bila 3 prsta otvorena. Rekoše mi da mogu da očekujem da ću se otvarati 1 prst za 1 sat, tako da sam bila spremna da odležim do 17h.
    Dali mi oksitocin, ja javila mužu da dođe, on stigao oko 10 i pravio mi društvo za vreme kontrakcija. Uz pravilno disanje, uopšte ih nije bilo strašno prebroditi. U pola 11 me pita babica hoću li lek proti bolova, ja joj rekoh da neću, čuvam ih za jače bolove. Kaže ona: "Hajde ipak da te pogledam koliko si se otvorila...", i kad je pogledala a ono ja kompletno otvorena, ona mi to reče, i kaže da će sad početi jači bolovi.... Valjda u istom momentu ja počinjem da osećam ono mešanje kontrakcija i napona, kad još ne sme da se gura, nego beba silazi u porođajni kanal....To sam jedva predisala, ali sam bila jako koncentrisana. Odahnula sam kad su mi rekli da mogu da guram. Mada mi je to guranje delovalo kao da se ništa ne dešava, ja guram, guram, a ne osećam da išta izlazi. Jako sam bila koncentrisana i babica me je nahvalila da retko ko tako dobro odradi napone...
    Elem, u 11h me recnuše i u tom momentu izlete moj Vule, dugačak 53 cm i težak 3680 grama!
    Nakon toga jedino loše je bilo što su morali da me uspavaju da bi uradili reviziju materice, pošto posteljica nije htela da izađe, tako da sam taj prvi dan bila ošamućenna kao zmaj....
    Nakon toga sve je krenulo svojim tokom, mleko mi malo sporije nadolazilo, ali zato sad pršti na sve strane, moj mali vučić sisa kao besan, i jako se volimo. Zaljubila sam se u njega do mere da mi se plače od sreće svaki put kad ga vidim taako malog divnog, pufnastog i mirišljavog.
    Danas stigosmo kući i sad kreće uživancija u troje.....

    PS. Najgore od svega mi je rana koja me još boli, a još gore od toga hemoroidi koji iskočiše od napinjanja, ali svaki bol je vredan kad pogledam u svog sinčića.
  23. Tangerine se sviđa post u temi od Mihaela-Ela u Treći trimestar   
    Cvrle ja ti mogu reci od 33-37 nedelje. Beba je porasla sa 2.600 na 3.500. Mada svuda pise da je rast bebe individualan a videces i kasnije kad se dete rodi. Kod neke dece se u odredjenom uzrastu brze razvija sitna motorika, kod drugih krupna, kod trecih verbalne sposobnosti. Sve u svemu tvoja beba sjajno napreduje...verujem da ces biti ponosna majka.
  24. MaliCrv se sviđa post u temi od Mihaela-Ela u Koliko ste kilograma "nabacile" u trudnoći?   
    Danas na kontroli u 37 nedelji vaga pokazala 7.5kg a beba veeeeliiika 3.450gr. Mama i vise nego zadovoljna.
  25. Nena82 se sviđa post u temi od Mihaela-Ela u Treći trimestar   
    http://samolepljive-dekoracije.com/prodavnica/index.php?route=product/product&path=63&product_id=78
    Ovako nasa aplikacija izgleda s tim sto smo uzeli srednji paket.