Maja:)

Član
  • Broj odgovora

    107
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Reputacija

  1. Maja:) se sviđa post u temi od Djadja u Treći trimestar   
    Jeste poprilicno ovako izgleda nas krevetic
  2. Maja:) se sviđa post u temi od MasaPetar u Treći trimestar   
    Ljudi,pa pun mesec utice samo na princeze,zar niste znale? xD
    Proseravanja na nivou!
    SuperStar,Stasaaaaa da budeeee
    Aleksandar i Sofija,bas lepo
  3. Djadja se sviđa post u temi od Maja:) u Treći trimestar   
    Xaxax! Cuj-pun mesec! Zato sam ja tako razdrazljiva! Moje vreme:)
    Njoj je svejedno da li je pun ili nije,poradjala se ni manje ni vise vec pod hipnozom!
    A inace,nasa devojkara ce da bude SOFIJA! Osim ako UZ,4D i tri doktora nisu nesto pogresili oko pola:)
  4. SuperStar se sviđa post u temi od Maja:) u Treći trimestar   
    Xaxax! Cuj-pun mesec! Zato sam ja tako razdrazljiva! Moje vreme:)
    Njoj je svejedno da li je pun ili nije,poradjala se ni manje ni vise vec pod hipnozom!
    A inace,nasa devojkara ce da bude SOFIJA! Osim ako UZ,4D i tri doktora nisu nesto pogresili oko pola:)
  5. Maja:) se sviđa post u temi od VelNes u Treći trimestar   
    e od ovakvih vesti mi je muka , obratite paznju na boldovano

    Princ Vilijam i Kejt su oduševljeni jer svakog momenta mogu da postanu roditelji - rekao je za People izvor iz bolnice. Časopis Mirror navodi da je Kejt dobila turdove zbog uticaja punog Meseca.
    Pun mesec, svojom gravitacijom utiče na plodovu vodu kod trudnica na isti način kako utiče na mora i rijeka naše planete.


    aaaaaaaah kako na mene ne utice i kod nas je pun Mesec !!! ona se porodi a ja jos ne !!!!
  6. Maja:) se sviđa post u temi od Ivana1985 u Treći trimestar   
    Nas ce biti Andrej
  7. Maja:) se sviđa post u temi od Tangerine u Treći trimestar   
    VelNes, čitala sam negde da se BH kontrakcije razlikuju od pravih po tome što prestanu kad se šetaš, a prave ne prestaju.
  8. BgB se sviđa post u temi od Maja:) u Treći trimestar   
    Da,i ja imam problem sa tim disanjem,a posebno kad me panika uhvati.Hocu da se ugusim i to me najvise i brine. I sestra mi rekla bas da se napnem iz stomaka bukvalno a ne iz glave,jer kaze da znaju i kapilari da popucaju kad se jako napinjes,ali kad ide iz glave sve.Ostaje nam da ovo sa glavom sredimo pre porodjaja,a kad budemo na stolu( uf kako zvuci hororoski:)) da se koncentrisemo na stomak.
  9. Maja:) se sviđa post u temi od malagarava u Porodilište - Šabac   
    Inace sam rodom iz Macve ali hvala nebesima u Bg zivim i ovde cu se poradjati, da ne moram u Sapcu.
    Imamo mi porodicno vec dovoljno iskustva sa "strucnoscu" sabackih lekara. daleko im lepa kuca. Polovina njih su alkoholicari koji pijani rade, direktora savrseno boli Qu*** cim je tako vec godinama. Sujeta veca od same bolnice, ocekuju da im se duboko naklonis, poljubis noge pre obracanja. Muka mi je i od njih i od sestara koje im se uvlace. Pogresne diagnoze su svakodnevne.

    Iskreno, hvala Bogu, ja sve sto znam da su se poradjale u SA, vratile su se s bebicama zive i zdrave, ali valjda kad sve ide kako treba mozes i kuci da se poradjas.
  10. Maja:) se sviđa post u temi od Fox u Treći trimestar   
    Meni ce mozak uskoro da eksplodira sa svim informacijama
  11. Maja:) se sviđa post u temi od malagarava u Treći trimestar   
    Moj se plasi da ide sa mnom u salu, plasi se da ce mu pozliti...strasno , na zapadu pola porodice prisustvuje porodjaju vec 20 godina a kod kazu da je "moderno" da muz prisustvuje... to me opasno nervira. Ti tamo lezis i umires a on kupuje pice da cascava drugare i razmislja kako ce se lepo napiti.
    Ja bih iskreno volela da mi je tu, da pomogne, ali ako ce da gleda belo unezvereno i ne treba mi, Iskreno najvise bi mi znacila neka drugarica koja je smirena i od pomoci.

    Valjda su tako nasi balkanski mamini sinovi obuceni, nauceni da se ne mesaju u zenske stvari, menstruacije, porodjaje i slicno.
  12. Maja:) se sviđa post u temi od BgB u Treći trimestar   

    Majo, kada me je doktor pitao jel me boli epidural, ja sam rekla, da me sada nozem bodete ne bi me bolelo, samo mi dajte to sto pre Jer us oni krenuli sa nekim ispitivanjima, popunjavali neke papire, a ja se mislim zeno bozja zabodi mi tu iglu vise pa me posle pitaj sta hoces

    I da, jos jedna stvar i necu vise da vas davim Prisustvo mm na porodjaju mi je bilo od neprocenjive vrednosti, sam pocetak sa bolovima kada nisam mogla da hodam, pa sam se pridrzavala za njega, i on tamo pored porodjajnog stola... Ne znam kako bih mogla bez njega. Pre par meseci sam mu govorila da ga necu unuta, nema on sta tu da gleda, ali sada znam da bih duboko pogresila da sam ostala pri svome.
  13. Maja:) se sviđa post u temi od BgB u Treći trimestar   

    Meni su krenuli bez, ali sam rekla da me boli i onda su dodali (ne znam sta), posle porodjaja sam pila Motrin (ibuprofen) koji mi bas i ne pomaze iskreno.
    Usivanje je trajalo par minuta.
    Meni je bio osecaj dobar kad je uzela stapic da mi pukne vodenjak, osetis onu svu vodu kako se sliva a ne osetis nikakav bol... isto izlazak bebe, nekako olaksavajuci, a i izlazak placente isto ne osetis, samo sklizne onako sluzavo... i onda krene usivanje.
    E sad, ja sam razmisljala, posto sam i sama pukla i oni su me sekli, mislim da je kljuc u tom guranju, koje ja nisam znala. Verovatno jer nisam isla u tu skolu za trudnice, a nisam se mnogo informisala, citala sam i mislila da cu se skoncentrisati na to , ali ne znam zasto nisam uspela. Nije bilo panike niti bilo cega, ali ja jednostavno imam problem s tim da udahnem puno vazduha odjednom, to mi je tesko...
    Ja predlazem da malo proucite to kako da uradite, neko je ovde dao dobar sajt na kome pise http://rodjenje.blogspot.com/ Tekst: Naponi
    Procitajte to mozda pomogne, ima detaljno objasnjeno sta i kako.. Ja sam htela da idem po tome, ali ja sam jedna lenjivica koja sve radi u poslednjem trenutku i sebe krivim najvise za to pucanje. Treba gurati i skoncentrisati se na guranje dole, a ja sam isla od glave pa na dole, pa dok stigne... eto kakve su posledice.

    Dakle, u guranju je kljuc, bar ja tako mislim!
  14. MasaPetar se sviđa post u temi od Maja:) u Treći trimestar   
    Pametna ideja da mi ipak imamo injekcije sa nama sto je najsigurnije jer zdravstvo nam je cudo.Dobro je da bar krevet imamo.Ja bi epidural i sve sto postoji samo da ne boli,ali se bojim i njega.Mada,nisam toliko hrabra da ga ne uzmem i da podnesem sve junacki.Neko je pitao koliko se placa? Ja se poradjam u Loznici i tamo sam cula da je 200e,ali nisam pitala doktora.Cak je rekao da kad dodjem u bolnicu ja se dogovorim sa anesteziologom,a ja verujem nece mi biti do price,kamoli do lika u zelenom mantilu:) Sto se tice same anestezije imam neki trip kao da ce da mi se telo paralise i da necu znati kako da komandujem istim.To mi jedina frka i ne mogu da se oslobodim toga u glavi.
  15. anisoptera se sviđa post u temi od Maja:) u Treći trimestar   
    Pametna ideja da mi ipak imamo injekcije sa nama sto je najsigurnije jer zdravstvo nam je cudo.Dobro je da bar krevet imamo.Ja bi epidural i sve sto postoji samo da ne boli,ali se bojim i njega.Mada,nisam toliko hrabra da ga ne uzmem i da podnesem sve junacki.Neko je pitao koliko se placa? Ja se poradjam u Loznici i tamo sam cula da je 200e,ali nisam pitala doktora.Cak je rekao da kad dodjem u bolnicu ja se dogovorim sa anesteziologom,a ja verujem nece mi biti do price,kamoli do lika u zelenom mantilu:) Sto se tice same anestezije imam neki trip kao da ce da mi se telo paralise i da necu znati kako da komandujem istim.To mi jedina frka i ne mogu da se oslobodim toga u glavi.
  16. Maja:) se sviđa post u temi od zvezda u Treći trimestar   
    Meni su dali buskopan inekciju posle 2 dana kada me je jako bolela rana, ali mogu da ti kazem da ta inekcija bas boli, sav utrnes, a cvoric od te inekcije imam jos uvek posle 2 god a masirala sam ga. Posle porodjaja mene su u roku od pola sata usili, tj cim je izasla placenta. To ti zavisi od vise faktora, da li je guzva, kakav je sistem lekara, kada ce ti izaci placenta. A sto se tice seckanja mislim da postoje zene koje ne seku, ali je bolje da te secnu nego da sama popucas
  17. Maja:) se sviđa post u temi od Ivana1985 u Treći trimestar   

    I mene to zanima, ja bi najradije odmah bebu u ruke i kuci A jesi razmisljala o epiduralu, ja se jos tjesim da cu to uzeti ako bude bas ajooojjj i oduzi se ?
  18. Maja:) se sviđa post u temi od Voljena žena u Treći trimestar   
    Porođaj uživo, hahahahaha
  19. SuperStar se sviđa post u temi od Maja:) u Treći trimestar   
    I idem opet da pojedem jagode koje su ostale od danas:) A juce sam pojela lubenicu celu,mada u prekidima:) Dinja mi se vec ne jede,ali sutra cu opet lubenicu.Mada kazu da izaziva i ona nekad kontrakcije:) E pa sad...najbolje da nista ne jedemo:) Jaoj neko je spomenuo eurokrem? Moze sa jagodama! Moze! Imacu rumenu jagodicu kad se rodi:)Mi smo inace jos na cekanju,ali sam danas raspremila celu kucu,a nikako bebine stvari da spakujem u ormar.
  20. ljubi se sviđa post u temi od Maja:) u Treći trimestar   
    Jao svekrva ih ima cini mi se celo leto,pa ona ode,nabere i sa uzivanjem ih pojedem.Jedva stignem da ih operem:)Divne su,ni nalik onim kupovnim plasticnim...Mogu da ti posaljem po kuriru? )
    LJUBI,skroz si u pravu.Kakav odmor kad mozemo da se krecemo i da nesto uradimo.I ja cim legnem odmah pustim nesto da gledam ili citam o porodjajima ili svakakvim glupostima,a i nesto me sve grize zato sto lezim a mogu da nesto uradim jer kad se porodim..ko zna kako ce mi biti. Dobro je da smo aktivne i da mozemo,nezgodno bi bilo da ne mozemo i ne smemo.
  21. MasaPetar se sviđa post u temi od Maja:) u Treći trimestar   
    I idem opet da pojedem jagode koje su ostale od danas:) A juce sam pojela lubenicu celu,mada u prekidima:) Dinja mi se vec ne jede,ali sutra cu opet lubenicu.Mada kazu da izaziva i ona nekad kontrakcije:) E pa sad...najbolje da nista ne jedemo:) Jaoj neko je spomenuo eurokrem? Moze sa jagodama! Moze! Imacu rumenu jagodicu kad se rodi:)Mi smo inace jos na cekanju,ali sam danas raspremila celu kucu,a nikako bebine stvari da spakujem u ormar.
  22. Maja:) se sviđa post u temi od MasaPetar u Treći trimestar   
    I Masa i ja smo super,evo zurka je u toku,devojcica igra i uziva,a ja lezim i uzivam
    Ma kad krene porodjaj ti se seti da te 20.jula nije bio strah i to je to
    Svaka cast za 800g jagoda,ja sam ih pre tamanila,sad sam presla na lubenice
  23. Maja:) se sviđa post u temi od Ivana1985 u Treći trimestar   

    Ja sam danas navalila na nektarine , njammmm
  24. Maja:) se sviđa post u temi od SuperStar u Treći trimestar   
    Blago vama sa tim vocem,ja sam poludela za cokoladom i euro kremom...I kako da ne placem
  25. Maja:) se sviđa post u temi od anisoptera u Treći trimestar   
    Majo bre! sad moram da šaljem nekoga po jagode!!! :lol: :lol: