anicadobra

Član
  • Broj odgovora

    0
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Reputacija

  1. anicadobra se sviđa post u temi od Munjina mama u Epiduralna anestezija   
    Ja sam odusevljena epiduralnom anestezijom. Poradjala sam se u zemunskoj bolnici pre dve godine, tamo je trend kod ginekologa da forsiraju prirodni porodjaj (budalastina). Ja sam insistirala na epiduralu jos od momenta kad sam ostala u drugom stanju.
    Anesteziolog koji radi u zemunskoj je zena zmaj! Sve vreme je bila uz mene, topla, mila, draga osoba, koja je pratila porodjaj i dodavala anesteziju po potrebi.
    Ma ne bih se poradjala bez anestezije, nikad.
    Ne razumem primitivizam nasih zena, a boga mi ni ginekologa, koji ni ne treba da se mesaju u oblast koja pri tom i nije njihova. O epiduralu se treba konsultovati iskljucivo sa anesteziologom.

  2. anicadobra se sviđa post u temi od Antonina u Epiduralna anestezija   

    Kakve su posledice i kroz šta si prošla ?

    Jako čudna priča, jer su bilo kakve nus pojave VEOMA retka pojava, a o posledicama i nepokretnosti da ne govorimo.
    U porodilištima rade vrhunski anesteziolozi kojima se takve greške ne dogadjaju.

    Ja sam se porodila uz epidural koji mi je doktor (prijatelj) preporučio. Nije spominjao eventualne posledice.
  3. anicadobra se sviđa post u temi od natasat u Epiduralna anestezija   
    Porodila se sa epiduralnom anestezijom i sa prvim i sa drugim detetom. Sve naj o njoj, mada moram priznati da i dalje osecam bolove u ledjima (drugo dete rodila 22. dec. 2009). Kazu nema veze to sa epiduralom, ma i da ima isplati se u svakom slucaju. Bolovi su nezamislivi, barem meni dok ga nisam dobila, tada je vec sve potpuno druga prica. Pa zene, ovo je 21. vek, smucile su mi se price "treba sve prirodno, kako su nase majke, bake itd". Da je to tada postojalo nemam utisak da bi imale bilo koju dilemu, trpeti ili uzivati.
  4. anicadobra se sviđa post u temi od Iva u Epiduralna anestezija   
    "ad sam se probudila imala sam nenormalne glavobolje i jake bolove u kicmi, nisam mogla da mrdnem desetak dana i mislila sam da nikad necu da se oporavim, ali to su moguce posledice epidurala. "

    Drage, ovo što je napisala drugarica pasuljce - mislim da je pogrešna procena, odnosno, da to nisu sve posledice epidurala! Naravno, pretpostavljam da je tu puno kriv i sam anesteziolog, ali oporavak od epiduralne anestezije, po mom iskustvu, moze trajati nekoliko sati, do jednog dana. Sve ostalo su bolovi od samog porodjaja, bar kod mene.
    Ja sam se porodila u Zvezdari, epiduralnom anestezijom, koju sam primila tek kad sam bila na pola puta, otprilike- znači 4-5 prstiju otvorena. Do primanja anestezije, imala sam užasne bolove, čiji se intenzitet povećavao, tako da čim sam ugledala lice anesteziologa- Vladanke, koja mi je i najviše pomogla u samom činu porodjaja, oduševila sam se. Sve posle toga, tj. od trenutka primanja anestezije- je jedna DIVNA DIVNA priča o rodjenju moje devojčice! EPIDURAL = BEZBOLNI PORODJAJ! Prema tome, uz dobro anesteziologa(po preporuci) svaka žena može uživati u porodjaju, a ne da se traumira i da ne želi više dece!
    Jedino što mi je bilo teško vezano za epidural, je sam čin davanja epidurala, kada morate biti POTPUNO MIRNI, u sedećem ili ležećem(ali jako nezgodnom) položaju, za trudnicu u 40-oj nedelji. Ja sam naravno izdržala da se ne mrdnem, ali uz TOLIKE bolove i kapljanja znoja sa lica, taj minut mi je trajao kao sat!
    U svakom slučaju, najtoplije preporučujem epid., žene, nemojte se mučiti ako ne morate (ili ne želite)!
    Pozdrav svima i puno puno sreće!