Mala Mo

Član
  • Broj odgovora

    12
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Reputacija

  1. MilMarbeb se sviđa post u temi od Mala Mo u Анегдоте са татама   
    Kada sam radila drugo dijtete, došao suprug po nas na otpust, ulazimo u prostorju za otpust, sestra, beba i ja. Moj suprug stoji nervozan na sred prostorije i pritrčava bebi. Nigdje stvari oko njega, pitam gdje mi je odjeća a on onako unezvjeren pogleda me i kaže, evo je tu, otvori vrata i iz hodnika donese kesu a u kesi sve ono što sam skinula kada sam došla na porod i gaće od tog dana. Uredno je doneo sve za bebu a ja sam otišla kući u šlampavoj trudničkoj haljini :D. Sestra se kidala od smijeha.
     
  2. MilMarbeb se sviđa post u temi od Mala Mo u Анегдоте са татама   
    Moj je pitao komšiju koliko njegova baca mil mlijeka , kaže moja preko 200 ml
  3. majat se sviđa post u temi od Mala Mo u psihomotorni razvoj   
    Drage mame, želim da ulijem nadu svima koji pretražuju ovu temu.Ukratko ću vam ispričati našu priču.
    Imala sam težak porod, ne znam da li je to uzrok našeg problema ali ja i delje nemam mira i istražujem.

    Treći dan nakon poroda rekli su mi da moja beba ima povišen tonus mišića i povišen CRP. Zamolila sam sestru da mi odmota bebu da vidim taj tonus, kada mi srce nije puklo....beba je bila skupljena skoro u fetalni pložaj. Radili su UZV glave koji je bio uredan Uputili su nas na fizikalnu terapiju, krenuli smo od njenog 10-og dana života. Beba je bila toliko kruta da sam jedva pelenu uvlačila između nogu. Radili smo po Bobath konceptu, svaki dan sam radila sa bebicom, ja sam to ozbiljno shvatila i njeno budno stanje je bilo u vježbi.
    Nakon 6 mjeseci smo otpušteni iz dnevne bolnice.Sada idemo samo na kontrole, beba ima 9 mjeseci. Prije par dana smo bili na kontroli, ona puže, kleči, ustaje...da nedužim ostalo joj je da prohoda. Što se tiče psihičkog razvoja..ona je po onoj skali psihologa naprednija od vršnjaka. dr. kaže da smo je motoričkim vježbama ubrzali i u psihičkom razvoju. Očekuje nas još pregled kod neuropedijatra i nadamo se da je to...to. Ona se vidno oporavljala.

    Ako nekoga interesuju detalji, rado bi podjelila svoje iskustvo i pomogla .