Анђа

Član
  • Broj odgovora

    9
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Aktivnosti člana/članice Анђа

  1. Анђа je dodao/la post u temi Pamučne pelene   

    Мислим да се реално исплате за око 6 месеци.

    Иначе (још мало рекламе) користили смо заштитне гаћице Дајдај и оне су се показале одлично. Жена која их продаје је јако љубазна и мислим да је прва код нас кренула озбиљно у ту причу пп, била на ТВ и остало.
  2. Анђа je dodao/la post u temi Pamučne pelene   

    Да, па нисам баш неки форумаш. нисам ни знала да постоји овај сајт док нисам набасала на њега. А кад сам видела да постоји форум и тема п.пелена, реко да подржим тему, а и да помогнем пријатељу, не видим ништа лоше у томе.

    Што се тиче тог односа, ја тебе потпуно разумем, наравно да је најлакше нешто употребити и бацити, али погледај мој случај:
    Пелене: 150Е са заштитним гаћицама + 10Ех24месеца за трошкове прања. (нисам пратила али претпостављам даније више пошто нам рачуни нису били драстично различити ни за струју ни за воду). = 150+240=390Евра укупно за две године.
    А једнократне пелене: по цени од просечних 1500дин данас пута 2-3 паковања месечно , за 24 месеца = око 100.000дин, да кажемо око 900евра.

    Мени тих (пошто деца носе пелене често дуже од 2 године) најмање 600 евра значи, плус што ми је мирна савест да ми дете није изложено доказано токсичним материјама и знам да не загађујем околину.

    У томе је моја рачуница а то да су једнократне лакше за употребу, то је ваљда свима јасно.
  3. Анђа je dodao/la post u temi Pamučne pelene   

    Па жена пита колико коштају...ако је то продаја нек ти буде.

    Што се тиче логике, мислим да је рачуница на страни пп, то је један од предности.

    Е сад замазане па замазане, мени то није ништа страшно.
  4. Анђа je dodao/la post u temi Pamučne pelene   

    Па теби је још лакше! Са 18 комада (а можеш и мање да узмеш, рецимо 12 или 10) имаш увек у резерви чисте пелене, ове переш на свака 2 дана, тако смо ми радили, (и то одвојено од осталог веша).

    Само осушиш и готово! Нема пеглања, шта ће ти то?
    А што се тиче воде и струје - мање те кошта него једнократне пелене а прашка трошиш пола количине.
    Прљаве пелене држиш у канти у купатилу док не дође ред на прање и не осећају се толико за два дана. Ми смо каку бацали лопатицом у шољу тако да су на прање чекале само мало замазане.
    Е сад, некоме је и то бљак, шта да се ради!
  5. Анђа je dodao/la post u temi Pamučne pelene   

    Ја ти могу помоћи са пеленама преко овог мог пријатеља који их шије. Пакет од 18ком. је 125Е + 950дин заштитне гаћице од полупропустљивог материјала (да дише). Или 165Е за 24ком, ове су од 100% памука. Мени су се одлично показале.
  6. Анђа je dodao/la post u temi Pamučne pelene   

    Свака част за филм, мислим да баш приказује оно што треба. Међутим, из свог окружења видим да жене или хоће или неће да се ''бакћу'' са прањем пелена и сушењем. Лакше им је да купе пелене и заврше посао, а на жалост, тек када дете добије нпр. ешерихију као мој кумић или алергијски осип, знам и такав случај, онда се замисле, а неке ни онда... А проблем, рецимо са алергијама, је у томе што се алергени скупљају у организму до тренутка када се појави реакција на ово или оно, што не значи да је дете алергично само на то, већ значи да је његов имуни систем напуњен и да нема више где да складишти отрове па је ту реаговао. Тако да коришћењем једнократних пелена, ми своју децу пунимо отровима а да ли ће и када се појавити реакција и на шта, то нико не зна. Међутим, тада ће бити касно јер се алергије јако тешко лече и оне су поремећај имуног система. А то нигде не пише на једнократним пеленама, као ни њихов састав...Питам се зашто?!
  7. Анђа je dodao/la post u temi Pamučne pelene   

    Што се тиче флека, да, понекад остане флека, зависи шта је дете јело, али се у следећем прању опере. То не значи да је пелена прљава у смислу ''заражена'', већ да је остао пигмент-боја из хране на површини пелене. Као када обучеш опрану мајицу на којој је флека од чаја нпр. Мајица је чиста али флекава. Е сад ко би шта носио, то је друга ствар.
  8. Анђа je dodao/la post u temi Pamučne pelene   

    Дакле, иако је Маријачи већ одговорила, пелене, по свим светским произвођачима пп, се перу на 60с, зато што та температура убија све бактерије, поуздано. Иначе пп, које су код нас још увек ''светско чудо'', на западу су у употреби већ тридесетак година. Тако да је њихова употреба потпуно проверена.
    Осим тога, могу, као што сестра рече, да се перу и на 90 и више степени-ко хоће, али нема потребе.
  9. Анђа je dodao/la post u temi Pamučne pelene   

    Поздрав свима! Укључујем се први пут на ову тему. За све који размишљају о памучним пеленама, ево мог искуства: Почели смо са коришћењем око 1,5 године. До тада је дете било редовно оједено, некад и теже, упркос коришћењу крема. Са памучним пеленама (без бамбуса, само фланел) је свако црвенило нестало и без коришћења крема, о оједу да и не говорим. Мењали смо их на око свака 2-3 сата, као и једнократне, а дете никада није било мокро у њима јер памук има доста велику моћ упијања. Бар ове које смо ми користили. Коришћење једноставно. без пеглања, пере се на 60с, прогледали смо што се тиче уштеде новца и нема више одлазака у куповину и бриге има ли их довољно. Никад нису процуреле јер постоје полупропустљиве (да кожа душе) заштитне гаћице. За сваку похвалу.