.Naja.

Član
 • Broj odgovora

  2742
 • Priključio/la se

 • Poslednja poseta


Odgovori objavio/la .Naja.


 1. Drage moje, izvinite što tek sad javljam, skinite me sa spiska :wub:

  Moja curica lepotica Teodora je stigla na svet u nedelju, 11.11.2018. ujutru u 09.10h.

  3950 gr, duga 54 - velika mamina devojčica. 

  Porođaj je prošao ekspresno brzo, u 06.30 dobijem prve kontrakcije, na pola sata, i odmah su sledeće bile na 7 minuta :o i trkkkk u bolnicu. U Višegradsku smo stigli u 7.30 a u 09.10 je bebićka izašla (bez epidurala) iz 4. napona. :wub: zaista sve se brzo odigralo. I hvala Bogu sve je u redu. 

   

  Ljubim vas sve!!!

   

   


 2. Dr promenio datum termina, tako da više nije 09.11. već 08.11. ali to ne menja činjenicu da sam sada na 1. mestu :D joooooj :wub: 

  1. .Naja.   08.11.2018.
  2. Magarence   11.11.2018. 
  3. *Cvrky87* 27.01.2019
  4. Sanja19 27.01.2019.
  5. Analim 02.02.2019.
  6. Mozza 04.02.2019.
  7. Megi. 16.03.2019.
  8. Micili 25.03.2019.
  9. KruelaDeviL 27.03.2019.
  10. Ivana13 28.03.2019.
  11. MaMaki 07.04.2019.
  12. Earl Grey 26.04.2019.
  13. k a m 26.04.2019
  14. KikaC96 27.04.2019

 3. Drage trudnice, da li ima neko Be Eco pokrivač i jastučić i ako ima kako se pokazao? Pre neki dan gledali šta da uzmemo, ipak ide zima, i uzeli to, na akciji 20% popusta u Leto Shopu. 

   

  Kruela, počela kupovina joooj nema ništa lepše u trudnoći od gledanja i kupovine :D


 4. da li je sigurna ta osiba za kok virus? Posto, ga nije lako definisati, bez prave dijagnoze. 

  Pa određene analize na taj virus su pokazale da je pozitivna na to. Tako da je to to, sigurno. 


 5. Devojke, bila sam ovih dana u kontaktu, istoj prostoriji sa osobom koja je saznala danas da ima koksaki virus. Da li sam u opasnosti? Baš sam se uplašila.....


 6. Super. Pa dobro.....od cetvrtka ulazim u 4.mesec. Borim se sa hormonima j napadima besa na sve hahaha 

  Uh mene ta faza tek sada drma, i pitam se samo da li ja nisam normalna ili većina oko mene...

  Tako da te razumem.^_^


 7. Drage moje, kako funkcionoše uopšte to sa anesteziologom? Kako to da ga pronađem?

  Pošto ću se porađati u Višegradskoj, kome da se javim uopšte? Ovih dana idem do Višegradske, da najavim da će suprug prisustvovati porođaju, pa ću i njih pitati kako to funkcioniše. Ali eto ako neko zna, neka mi kaže? I zar epi nije besplatan?


 8. Se spremate,imate ime za devojku? :)

  Polako se spremamo, izgleda će devojka malo da požuri, spustila se već i skratio se grlić, tako da možemo očekivati svaki dan. Ime još nismo smislili, premišljamo se još uvek :lol: verovatno kad se rodi ćemo definitivno odlučiti. 

  Kako si ti?:wub:

  Margaritta voli ovo

 9. Vec ih grlim leni, iskreno osecam se odlicno pa ako su one za to zasluzne nije mi mrsko ni da se bockam. Samo vidim da jos nisam sasvim edukovana. To za srcani i mozdani udar, za tromboze isl to sam znala ali da se povezuje sa drugim bolestima i poremecajima nisam. Evo npr ceo zivot imam tu anemiju i pila ne pila suplemente meni je isto, nista mi nikad nije pomagalo ni od lekova, ni ishrana.. uvek to bude manje vise isto. Sad mi se popravila KS i prvi put sad cuh od ove dr gin kod koje sam isla na 4D da je anemija posledica trombofilije. Znaci da iako je anemija prosle godine bila krivac sto je posteljica bila slabokrvna i beba kasnila sa razvojem, nista nije ni moglo da bude bolje kad nisam bila pokrivena za trombofiliju. Dvoje dece sam pre toga rodila uprkos anemiji, ali posle 5 i 7 godina ocigledno se nesto sa mojim zdravljem izmenilo na gore. Pritom svi kazu d ase ove moje mutacije smatraju najblazim, kao vise se i ne svrstavaju u trombofilije.

  Ne primam, a zasto bi trebalo?

  Da li znas nesto o povisenim LAC antitelima?

  Sto se samog Fraksija tice, kukala sam sto se budem u stomak iz cistog zorta. Jer mi je stomak naglo iskocio i nekako se podigao i psiholoski mi je bilo tesko da se bodem blizu bebe. Sada kada sam videla kako boli u ruke i noge, dodje mi da se vratim na stomak. Do kada bi smelo?

  Kam, moj hematolog je profesor Ivo Elezović, i kada sam ga pitala do kojeg meseca sme u stomak on mi je rekao da u stomak dajem dok mogu da podignem kožu (ili salce, kao što bih ja rekla). I polako da pređem na bokove, i u tom delu sa strane dajem do kraja trudnoće i tako sam i uradila. Zašto tako? Zato što se najbolje resorbuje tu u tom delu, tamo gde nam i najviše i treba, oko stomaka. 

  k a m i Margaritta volite ovo

 10. Fraksiparin mora da se daje polako, nikako brzo i naglo, baš zbog čvorića. Ali i oni su sasvim normalni ako se pojave, pogodi se nekad i krvni sud. Ali morate polako da dajete.

  Ja imam pitanje, dok ne odem kod svog hematologa, kada se uglavnom prestaje sa fraksiparinom? Ulazim za nekoliko dana u 9.mesec pa ne mogu da se setim kada se prestaje, da li na dan porođaja ili malo pre?


 11. Ja danas opet prokrvarila. Ali sad crveno. Nije obimno, jednom samo na gacicama ,ali kao kad dobijem bolovi u stomaku i krstima. Onda sam se primirila i legla. Pomislih da idem kod dr, ali morala bih u klinicki centar. Ima da se vozim do tamo 7km i toliko isto u povratku, da me tamo ko zna ko pregleda, pa mi mozda bude i gore. Pokrivena sam vec terapijom, nemaju sta da mi vise daju. Tako da sam odustala. Pritom gosti stizu oko pola5,5.. Mada ja poslednja 2,3h nista ne pipam, odmaram. Sumnjam da je od trcanja juce, pre ce biti od nerviranja. Samo da sa bebom bude sve ok.

  Kam, da li primaš Pregnil? Ako ne, pitaj svog dr da ga primaš. On se prima do 10.nedelje, posle nema svrhe a čuva trudnoću. Mislim da je meni on dosta pomogao. 

  broccoli voli ovo

 12. Meni tek sledi razgovor sa dr o porodjaju. A čitam razna iskustva a baš se i ne razumem najbolje šta je najbolje za nas..


 13. Kam, drži se, draga! Nije lako, ali mislim da vredi, znam da to i znaš u dubini svoje duše.

  Htedoh da pitam, kakva je vrsta porodjaja najbolje ili kakva se vrsta porodjaja preporučuje ženama koje primaju fraxi? Carski ili prirodno? I da li to uopšte može da utiče da ne daj Bože krvarenje dodatno ili ne?