teacherka

Član
  • Broj odgovora

    1
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Aktivnosti člana/članice teacherka

  1. teacherka je dodao/la post u temi Trudničko bolovanje   

    Imam jedno pitanje vezano za pravo da trudnicko bolovanje. Imam tri godine staza sa prekidima a od septembra 2010. do jula 2012. bez prekida imam staz u drzavnoj skoli (dakle, plata oko 40000, prijavljena na pun iznos). Posto se koleginica koju sam menjala vratila na posao na kraju skolske godine, do 1. septembra sigurno necu imati posao.

    Moje pitanje je sledece: Sta mi je najpametnije da uradim povodom tih mesec i po dana prekida staza kako bi mi iznos trudnickog bio veci?

    - nista
    - prijavim se za naknadu na birou
    - radim negde gde cu biti prijavljena na minimalac

    Napomena: Jos uvek nisam trudna, nego me zanima sta ce se desiti ako ostanem u drugom stanju nakon ovog prekida staza npr. u septembru ili oktobru? Ako u skoli imam ugovor na odredjeno vreme, po isteku tog ugovora dobijam otkaz i nemam vise pravo na bolovanje? je l' tako? Da li je bolja varijanta da trudnicko i porodiljsko odsustvo idu preko novog poslodavca kod koga sam prijavljena na minimalac, u nadi da ce mi staz u skoli podici prosek zarade? Koliko meseci unazad se gleda kad se racuna prosek?

    Nadam se da post nije previse konfuzan. Poenta je da sam i pre nego sto sam diplomirala pocela da radim, i stalno sam radila, i bila bi nepravda da sad izvisim za to bolovanje zato sto se nisam dobro obavestila... Dakle, ako neko zna kako se obracunava iznos, i kakva su umanjenja za prekide u stazu itd, please help. Hvala.