neca79

Član
  • Broj odgovora

    5510
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Odgovori objavio/la neca79


  1. Gde ti se nalazi vena? Ja imam vaginalne vene bas uzrazene. Ovo mi je prva trudnoca da se sa tim suocavam i strasno mi je. Danas su bile grozne ali posle sam sam isla u toalet, tvrdja stolica me namucila tako da sam skontala da mi to pogorsava stanje sa njima. Toliko sam pre trudnoce kukala na hemoroide, a sad ih nemam. A bilo bi mi cini mi se lakse da imam njih nego ove vene. Bas su gadne. :(

    ja sam sad u trudnoci imala uzasne vaginalne vene sa obe strane. U dz me naplasila da moram cr i kao kako ti nisu rekli. A u bolnici kad sam pred kraj isla ono cesce na preglede niko nista ne spominje. Samo mi je dala D dimer da uradim

    k a m voli ovo

  2. Ja pijem vec 3 meseca magnezijum direkt i ne pomaze ni za wc,ni za grceve,svako jutro ustajem sa jakim bolovima u listovima,nocu me grcevi bude

    uzmi kalijumovu so. I nastavi magmezijum. Mene je to spasilo a rekao mi apotekar da uzmem. Pila sam i pola kesice kalijum hlorid dnevnk


  3. Vazi Neco.

    Zone, moze li preporuka gde da gledam tkane marame? Da li one mogu od pocetka?

    mogu i one vidjala sam zene da nose..mislim da bi morala da porucis van srbije jer koliko sam ja istrazivala nema kod nas. Izguglaj malo ima bas svasta na temu tkanih marama. Mene je tu zbunjivalo svasta nesto. Mnogo velicina nekih..nesto se citajuci nisam nasla u njima pa sam uzela elasticnu sto ne znaci da ne valjaju. Cak sam se prvo bas primila na tkane ali sam se bojala da se necu snaci sa tim. 

    a uz to je ova mnogo jeftinija pa je i to presudilo jer zamisli platim maramu preko 100e a beba nece da se nosi tako


  4. Ajde da pitam ovde u temi. Zainteresovana sam za maramu. Nisam je do sad koristila i zanima me koju biste preporucili. Citam negde da je hugbug bolja za manju bebu, kikebu kasnije..  Ima li koga da bi prodavao polovnu maramu ali da je dobro ocuvana?

    kad se poradjas bese?


  5. Zone, hvala na odgovoru. Nemam fb. Od svega imam samo zelju da se nosamo, iskustva nikakvog pa su mi sve informacije dobrodosle. Dakle, tvoj savet je tkana marama umesto elasticne. Gde mogu da pogledam po netu te marame, a da nije fb? 

    ja imam hag bug maramu. Sad ce 5 meseci i obozava je. I nije mi tesko da je nosim u njoj. E sad do kad mi nece biti tesko videcemo. Kupila sam je preko sajta dvemame..vidi na netu tacan sajt

     

    sto se tkanih tice bolje uzmi polovnu vec izlomljenu kako oni to kazu. Ja svakako necu N nositi u marami kad bude starija.. Sad mi znaci jer moje dete ne voli kolica. Mislim da cu do godinu dana a posle kolica i prohodavanje. 


  6. zdravo, ja sam nova clanica, sa nazalost slicnim iskustvom.. Moje iskustvo ni po cemu nije posebno, ali je meni mnogo tesko palo.. Zato sam se i prijavila ovde da olaksam sebi... ciklus je kasnio, uradila sam test beta 890, mi srecni,UZ potvrdio trudnocu, posle 7 dana opet odem, ona vidi i neke hematome, da mi utrogestan 2x1,i folnu..plod kasni malo ali kao to je normalno.. da dodjem opet za 7 dana... hematomi se malo smanjili, ali jos ih ima terapija ista..plod malo porastao, ali i dalje kasni 2 nedelje...tada sam bila 8+4,a plod je odgovarao 6+3.. kaze dr nema veze to zavisi od trenutka zaceca... da dodjem ponovo za 2 nedelje... odem u cetvrtak,i sok...odmah je rekla "nije dobro".. ja pogledam u nju ona kaze da nema srcane radnje vise.... svet mi se srusio... odmah me je ostavila u bolnici, kiretaza uradjena sledeci dan u totalnoj anesteziji...pijem ciprocinal i metilergometrin kapi..ne krvarim,a stomak me je boluckao do sinoc pomalo, danas nista.. ali dusa me boli... juce odem na kontrolu,sve je ocisceno,pitam sta dalje, ona kaze jedino da radimo test na trombofiliju...javi se posle ciklusa.. i to je sve..izasla sam sa parcetom papira i milion pitanja u glavi.. imam krize,kada nekontrolisano placem, onda posle 3h kazem sebi sve ce biti ok, ne spavam, budim se,sanjam decije cipele,lutke... imam devojcicu od 4 godine, ta trudnoca je prosla kako treba.. kako dalje..svi kazu desava se cesto,procice, ja ne znam kako da izdrzim 3-4 meseca pre novog pokusaja... Planiram sledece nedelje da uradim test na trombofiliju,a nakon ciklusa briseve sve.. prvo mi je rekla 4 meseca da cekam na otpustu,a onda 6 meseci.. :(

    zao mi je sto ti se to desilo. Ja sam posle prekida trudnoce odmah pravila cim je krenuo ciklus. Nema razloga za pauzu. To me je spasilo psihicki iskreno. 


  7. Hvala ti na savetima, k a m! Uvrsticu kokosovo ulje. A za caj sam se nedavno raspitala u apoteci. Rekli su mi da postoji pancicev za urinarne infekcije za trudnice I decu, ne bas za kkandidu. Ali sam kupila svakakako, pa pijem, ne moze da skodi. Sa kandifitom ne bih eksperimentisala sada, ali cu ga imati na umu za kasnije.

    u trudnoci je meni dr dala cansen 3 i rrkla da stavljam te 3 vaginalete i da za 7 dana opet stavim jos 3 iako se ne vrate simptomi. Uz to koriguj ishranu i bice bolje. Mozes se spolja ispirati sodom bikarbinom 

    Analim voli ovo

  8. Zene, treba mi savet. Imam bas veliki problem sa vaginalnom kandidom. Vec peti put mi se vraca u trudnoci. Ginekolog mi uvek prepise neke vaginalete, I ja ih iskoristim, budem zasticena 10-ak dana, pa se kandida opet vrati. Znam da nije opasno po bebu, ali meni veoma smeta. Da li se nekoj od vas javlja toliko cesto I kako ste se resile te napasti? :angry:

    na netu nadji antikandida dijeta..tacnije nije to stroga dijeta vec nacin ishrane

    Analim voli ovo

  9. Bacila sam se na cveklu i ostalo... ne znam koliko je potrebno da se krvna slika popravi..nadam se da imam vremena... cekam da zovem da vidim rezultate od danas... hvala na podrsci Cvrky :babymommy:

    super...ali ako ti treba dosta da se popravi a cini mi se da treba i nema puno vremena ne oslanjaj se samo na ishranu. Pored nje uzmi suplemente

    KruelaDeviL i Neon volite ovo

  10. Evo mene, radili su mi ctg dva puta, sve je super, bebe super, bas su velike, decko oko 3kg devojcica 3200, rezultat trombocita od prosli put je 90, ref vrednost je 150-350, sad su mi vadili krv opet, rezultat ce biti gotov popodne. Rekli mi da moram da dodjem dan pre carskog da opet izvadim krv.

    pijes li nesto...tothemu?

    Neon voli ovo

  11. Ma moze da se zaglavi cim krene pa da tako izgleda, Bog zna sta je ina videla na tom uz

    aha..nisam znala da se moze zaglaviti..onda da...


  12. Fora je sto ide na privatno i placa naravno.kod ovog dr sto ja idem(drzavno)ona je bila i nije zadovoljna. Ja jesam za sad,ali tacnk znam reakciju akk samo pomenem da.ode i kod ovih ili bilo gde nece hteti jer veruje ovoj doktorki.

    meni je cudno da se uopste vidi na jajniku. Da je u jajovodu pa da se odmah sumnja na vanmatericnu. Nisam imala srecom slucaj sa ovakvim i nije mi jssno. Svakako je raidla betu i zmace vec sutra ali nekako mi sve smrdi ne znam zasto. Nije mi jasno. Nije mi jasno jer je njoj rekla da nema nikakvih zdravstvenih problema i da nema cisti. Zato me zanima da li moze toliko da kasni a da se ne vidi.

     

    osecam da je videla da je pukao folikul i da je bilo ovulacije ali ne zna da se izrazi dr


  13. Ma u jajniku nista ne moze biti..osim neke promene..jc se oplodi kad iz jajnika krene kroz jajovod..e sad moze biti trudnoca kad je neki hormonski pa kasnila dosta ovacija..beta ce pokazati. A kakav je to uz kad vidi nesto na jajniku a ne vidi sta je? :mellow::huh:


  14. Cao svima jel moze mala pomoc? U trecem trimestru sam i od jutros imam zutu stolicu vec dva puta.. jel se neko susreo sa tim? Hvala unapred :)

    pisi u drugom trimestru..tamo su sve devojke


  15. Neco, nisam nikad. Ne znam ni dal sme da se pije u trudnoci. Ali znam da uz njega ne smeju da se piju nikakvi drugi lekovi. Moram u ponedeljak kod dr da odem i da alarmiram, da trazim da mi da da proverim stolicu na sve zivo, da uzmem da gastrologa uput.. grdno se pokajah sto nisam juce otisla, radila je prepodne, u ponedeljak radi popodne. A ova gastro kod koje bih radi ponedeljkom prepodne pa se onda nikako ne uklapam. Skontah da mi izgleda zug nije ok, jer sam jutros jela kajganu i odmah je krenulo. Pre neki dan posle przenica, a pre neko vece posle nekih masnih kifli. Ne znam koliko je hitno ako je zuc. A mozda je i neka infekcja, neka bakterija, pojma nemam..

    odlican je..ja malom dajem kad ga muci stimak i bukvalno jedna kapsula resi problem. Bas pitaj. Jesi radila koprokulturu?


  16. Da, nekad dijareja,  a nekad poluformirana stolica sa dosta zelene ili zute sluzi. Cesce grcevi, kuvanja po stomaku. Kad jedem nekad me odmah posle toga potera, nekad ne idem ni po par dana ali kad odem ispraznim creva do kraja. Nista mi nije jasno, potpuno neuobicajeno. Ja jesam u aprilu  imala kandidu i lecila je ali dok sam je imala sve vreme sam imala tvrdu stolicu i nadutost, ne ovako nesto. Sad se samo mislim da mi ne smeta lek koji primam, ili da mi je nesto sa jetrom, zuci.. svasta mi pada na pamet.

    a jesi pila aktivni ugalj?


  17. Kam jesi bila vec kod lekara? Sigurno si pisala,ali ne mogu da ispratim....

    me e je ujeo ulicni pas. Ali nije bas ujeo nego samo kao nozem kad se posecem. Isla je krv. Ali ja sam kriva... sve u svemu ginekolig je rekao da ne treba da primim tetanus. Tako da nisam primila pa kako bude. Ja imam osecaj da ce biti sve u redu a sad ako me vara,nagrabusila sam.

    samo se kljukaj tonom vitamina C..


  18. Pa da neco, od ponedeljka od kada sam pocela sa tothemom je pocelo. A obicno gvozdje izaziva opstipaciju, a ne dijareju. Ali moj stomak je kilav i inace i bez ovoga. Imala sam prvo jutros odmah po ustajanju, a posle leka ponovo mucninu i onda jos jednom. Ne znam sta cu. Mislila sam da pauziram par dana, za to  vreme probiotik i pirinac isl a onda da pokusam ponovo. Ako nista moram reci hematologu kad odem da ja nisam redovno pila, jer ne mogu..

    meni su rekli da moze i opstipacija i dijareja zavisi kako ko odreaguje. I ja dijareju dobijem..jedino sto ne izaziva a kao tothema ima brzi efekat je globifer forte. Mama mi je kupila po necijoj preporuci. Probaj


  19. I ja sma sitna, imam 47kg. Ali racunam da i bebi treba da dobije dovoljno. Ti si vec na nekoj dijeti koliko sam razumela.

    Mene boli stomak, od jutros sam 2x imala dijareju. Ja sam ocajna, ne znam ni kome da se javim sada. Jedino da idem kod opste prakse. Ni hematolog ni ginekolog mi ne rade.

    moras da smanjis to gvozdje zato imas dijareju..