Jelena82

Član
  • Broj odgovora

    8
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Sve od člana Jelena82

  1. Jelena82 je dodao/la post u temi Sve o vantelesnoj oplodnji   

    Koliko sam ja procitala i skontala, najvise hvale Jevremovu u BG i Spebo Medical u Leskovcu. Mi smo bili u Leskovcu, ali samo da zamrznemo spermu, tako da...
    Ali imas mnogo na netu o tome, o iskustvima i misljenjima. Citaj i donosite odluke, godine prolaze, a zena nije jednako plodna sa 20 i 40, samim tim i uspesnost vto se smanjuje. Mojoj prijateljici su u Jevremovoj rekli da je realno sa zenu iznad 40 g. da je uspesnost vto samo 10% i ona je odustala posle brojnih savetovanja, tako da ne znam sta da ti kazem...
  2. Jelena82 je dodao/la post u temi Sve o vantelesnoj oplodnji   

    Zvezdice, kao sto rece Cekalica, procitaj malo na forumu. Ja jos nisam radila vto. A sto se tice klinika, ja sam prosla o drzavnom trosku, tu mozes da biras Beograd, Novi Sad i Nis. Odabrala sam Nis i u programu sam za septembar. A privatnih opet imas dosta i treba ti 3-5000 evra. Ako vec ispunjavas uslove o trosku drzave, zasto ne biste iskoristili tu sansu!?
  3. Jelena82 je dodao/la post u temi Sve o vantelesnoj oplodnji   

    http://www.lat.rfzo.rs/download/Vantelesna-lat.pdf
    Pozdrav Zvezdice, kreces od ginekologa, a nalaze vadis bas kako ovde pise, pa ide sve po redu. Ja sam sve to prosla u martu i aprilu u Nisu, pa za tamo mogu davati savete gde i kako, ali mislim da je svuda slicno.
  4. Jelena82 je dodao/la post u temi Sve o vantelesnoj oplodnji   

    Zenske, ja sam sve analize uradila u drzavnim ustanovama sem AMH, njega sam jedino platila u privatnoj laboratoriji. E sad, gotovo za sve sam morala putovati 60km do Nisa. Korisna informacija je kad vadite hormone na nuklearnoj, da naglasite da je za VTO i mozete doci kad god vam odgovara, inace se zakazuje po 3 meseca unapred. Sve nalaze sam skupila za 15 dana, samo poranite na higijenski ili nuklearno i sve stignete, a rezultati se cekaju 7-10 dana. Tako je bar u Nisu!
  5. Jelena82 je dodao/la post u temi Sve o vantelesnoj oplodnji   

    Zenske, navijam za vas i velike bete!
  6. Jelena82 je dodao/la post u temi Sve o vantelesnoj oplodnji   

    Ja sam na prvoj komisiji U Nisu bila 3.5. kad smo prosli, na drugu su me zvali 22.5. bila sam, odabrala lekara od tri ponudjena u Nisu, ona me pregledala UZ i rekla da sam u procesu za septembar, od jula pijem pilule i kontaktiram ih kad budem na 19. tableti.
    Mislim da cekanje zavisi od doba godine, leti se i ne radi VTO. A zavisi ti i od guzve kod tvog odabranog ginekologa, tj. koji si redni broj.
  7. Jelena82 je dodao/la post u temi Sve o vantelesnoj oplodnji   

    Pozz, nova sam. Ja sam sad prolazila kroz komisije u Nisu i tamo ide prilicno jednostavno. Kad sakupite sve nalaze, ginekolog ti daje plavi uput za komisiju VTO i drugi plavi za UZ (naravno za ustanovu u koju ides na komisiji), a za muza njegov dr. plavi uput za spermogram. Prvo ides na komisiju u fond, da oni pregledaju sve nalaze i da ti overe ta 3 uputa, pa posle njih na GAK. Ja sam bila na 2 komisije u fondu i dve na GAK-u i sad cekam septembar za proces. Toliko, ako ti nesto pomaze, ne znam kako je u drugim gradovima!
  8. Jelena82 je dodao/la post u temi Sve o vantelesnoj oplodnji   

    Pozdrav cure, zene, mame! Sad sam se registrovala i samo zelim da vam mahnem. Ja cekam VTO u septembru, opredelila sam se za Nis. Ako nekom trebaju informacije kako tamo sve to ide, sveza sam. Zadnja komisija prosla pre par dana, cekam julsku mecu i da krenem da pijem Novynette.