Cintia

Član
  • Broj odgovora

    527
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Odgovori objavio/la Cintia


  1.  Mindjusa na uvetu. A 16 je oznaka za velicinu. Odnosno rupa od 16mm.

    16 mm rupa na uvetu? Pa to je 1cm i 6mm ako nisam luda? Uuuh bre ženo, pa i ne zatvorilo se. 

    Tackicca voli ovo

  2. Aj nemoj me zezati! Cek zasto moram da vadim sve? I ovo s jezika? Da nisi na carski isla pa zato, zbog anestezije pa da ne bude neka reakcija? Ovo prvi put cujem! Sad sam se iznervirala :( 

    Sto se tice strija definitivno je zato sto si prenela..dve nedelje nije malo a beba sve veca normalno da ces da se rascvetas XD 

    @Cintia jesi li u apoteci kupovala ulje il gde? 

    Ja ne živim u Srbiji, pa ne znam gde tu ima da se kupi. Ja sam kupila u jednoj parfimeriji gde prodaju ii sampone i ulja i raznorazna čuda. Ovde je i jeftino to ulje, nije organsko, a ako uzmeš organsko kapiram da još bolje.


  3. Dve trudnoće, prva +16, druga +13,14, nijedna strija. U prvoj kombinovala Šaljicev strijet i bademovo ulje i mazala se ujutro i uveče; u drugoj samo bademovo ulje i mazala se samo uveče. To je ulje od slatkog badema.

    miliccam voli ovo

  4. Imam prijateljicu čija ćerka se zove Nora. Muž joj je marokanac i to ime je dosta često u Maroku. Ne znam da li je arapsko, ali tamo ga baš ima reče mi ona. Kod nas u Andaluziji ga takodje ima, mada ne mnogo, ali "mi" smo i pomesani sa arapima (istorija). Znam i jednu stariju argentinku Noru. A ćerka španskih kraljeva se zove Eleonor.

    MatroNadja voli ovo

  5. @macka maza ma to ti je savrseno! Bravo! 

    Cak i da nabacis jos 10 (a verovatno neces) na kraju ce biti +15 a to je ok. 

    Moja drugarica je nabacila 15 vratila se iz porodilista sa +3. 

    Baš tako. Ja sam u prvoj nabacila 15-16 a vratila se iz porodilišta sa +5, a u drugoj 13-14 i vratila se sa +3. Posle se tih nekoliko kila brzo skine dojenjem, samo se ne treba baš prejedati kao prase.

    miliccam voli ovo

  6. Evo da se ubacim kod vas na temu da prenesem naše "probleme" oko imena dece. I ja živim u inostranstvu, muž mi je španac, ja naša, pa smo tražili neko internacionalno ime i za ćerku a i za sina, i da pritom može lepo da se izgovori na oba jezika. Inače, oboje su dobili imena nakon rodjenja, ćerka dva dana nakon a sin bogami i više od nedelju dana. Na kraju, ćerka nam se zove Martina, a sin Mateo :).

     

    shana, Cipelic, MalaNina i 1 ostali volite ovo

  7. Ana, sa kontrakcijama na 15-20 minuta verovatno nećeš biti otvorena ni jedan prst. Znam da je sve individualno, ali ja sam trpela nevidjeno bolne kontrakcije na 5,6,7,8 minuta, kako koja, i bila otvorena tek pola pa posle 1 prst. Nisam mogla da verujem. Ti si prvorotka, nema šanse da se porodis usput sa kontrakcijama na 5 minuta. Ako možeš da izdrzis, super. A ako ne, u bolnicu pa traži epidural. Vidim da ovde ima žena koje nisu skoro ni osetile otvaranje do poodmaklog stadijuma  (blago njima) a mene je užasno bolelo a zatvorena i dalje. 

    U svakom slučaju, želim ti brz i lak porođaj!

    Ana87 voli ovo

  8. da, ako ostane po doktorskkim predvidjanjima 14.04. Martin :) 

    mada, mozda bude i ranije CR.

    Divno ime Oddie! Moja ćerka od 4 godine se zove Martina, a pre dva meseca sam dobila sina i nismo mu dali ime Martin zbog seke :).

    Oddie voli ovo

  9. "ja mislim" i "nikad cula" i nije bas legitiman razlog da nesto proglasite za nepravilno. Pise lepo sve u Pravopisu.

    Ako na mene aludiraš, nisam ništa proglasila za nepravilno. Baš zato sam i rekla "ja mislim" jer nisam gledala u Pravopis, da jesam, "ja mislim" mi ne bi trebalo. A "nikad čula" upotrebih baš zato što to nikad nisam čula, kao kad bi npr sad neko rekao da se kaže "kufinja" a ne "kuhinja". Opet, naravno, ne znači da je nepravilno i nisam to ni rekla.

    Ova tema služi da onaj ko želi iznese svoje mišljenje o nekoj reči koja mu deluje zanimljivo ili čudno, da pita za neku nedoumicu neformalno, tako da niko ovde ništa ne proglašava. Nisu ovo beleške za sledeće izdanje Pravopisa.


  10. Ja nikad čula za fotrola, ceo život govorim futrola. A meni "derao", "derala" jako rogobatno zvuči, mislim da je ipak "drao", "drala" iako su oblici isti i od glagola "drati". Tako se bar uvek kod nas u Bg-u govorilo, nikad nisam čula drugi oblik. Kažem kod nas u Bg-u jer sam npr primetila ovde na forumu da novosadjanke kažu da ih beba "šuta", a mi govorimo "šutira". 


  11. Ja se psihofizicki pripremam za sutrasnji ctg :) Jedva se smirih od onog proslog i dovedoh pritisak u normalu, sad nesto razmisljam da ujutro ubijem jednu glavicu belog luka, za svaki slucaj :D 

    Ja te potpuno razumem, u prvoj trudnoći sam morala 3 puta nedeljno na ctg (beba mi nije rasla jer nije dobijala dovoljno hrane) i to je za mene toliko bilo stresno da mi veče pre toga nije bilo dobro a ujutro da ti ne govorim. Pritisak mi je bivao po 160/100, sreća pa je tamo bio jedan doktor koji je skapirao da imam strah od belog mantila i rekao mi da dok god su pritisci ok kod kuće nema frke. Eto, samo da podelim iskustvo sa tobom. Nisi jedina, ako je za neku utehu.

     

    Ragdoll85 voli ovo

  12. A ja se tako nadam proći će brzo posle porodjaja... Evo sad mi i desna noga toliko otekla, ne mogu ništa da obujem... Cak jedva obujem i papuče od dragog po stanu, naravno bez čarapa... Izgleda nema više napolje, jedino da kupujem nove čizme... :-) 

    I ja sam imala problem sa šakama, isto su trnule. Čini mi se da nije bilo baš tako strašno kao kod maze i tebe  (bar po tome što govorite); budila sam se sa utrnutim rukama, ali kako je odmicao dan bivalo je bolje. U svakom slučaju, kada sam se porodila to je prošlo. Ne istog momenta, ali je odmah bilo mnogo bolje,  prošlo skroz za nekih možda nedelju dana. Isto imala carski.

    Nira i ma.za.m volite ovo

  13. Zene, jel vas svrbi stomak? Mene vec par dana, ne ceo vec sa strana i ceskala sam i sad pod prstima se oseca kao neravnine, kao sitne bubuljicice, i blago se crveni. 

    Mene je sve živo svrbelo. Stomak i grudi najviše, a onda i sve ostalo: butine, ma cele noge, ledja, ruke, dlanovi, stopala. Zato sam i zahtevala da mi urade analizu da vidim da li imam holestazu. Sve je ispalo ok, nisam imala. Rekli su mi da je svrab normalan u trudnoći. Kod mene je baš bilo grozno. Kad sam se porodila svrbelo me jos jedan dan i posle kao rukom odneseno. Neverovatno šta hormoni rade.

    Maajaa:) i Ragdoll85 volite ovo

  14. E Merima, baš si djavolko, sad si otkrila termin a krila si ga ko zmija noge. Haha, drago mi je da je sve super prošlo, moj najbolji drug iz Bg-a je rodjen 8.februara :).

    merima voli ovo