JelenaM

Član
  • Broj odgovora

    27
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici JelenaM

  • Rođendan 11/24/75

Načini kontaktiranja

  • Website URL http://
  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice JelenaM

  1. JelenaM je dodao/la post u temi Rodjendanske torte nasih andjelcica   

    Micilici SVAKA CAST, ti si pravi profesionalac. Treba imati dara i strpljenja da napravis takve torte i to pored dece. Mogla bi i svoju radnju da otvoris, pa da narucujemo torte kod tebe, proverene.
  2. JelenaM je dodao/la post u temi Bubuljice na licu bebe   

    To je tacno da bebama mogu da se pojave bubuljice koje nastaju od hormona iz majcinog organizma, koje su ostale u bebinom organizmu, pa se on cisti. Ja sam bila ocajna jer je Luka imao te bubuljice, koje su se pojavile u drugom messecu, i povukle su se nakon 2 nedelje. Kasnije se mogu pojaviti usled neke spoljne iritacije ili alergije na hranu. Svakako bi trebala da pratis da li postoji neki uzrok usled cega se ponovo pojave, ali mozda i da proveris sa DR ukoliko se ne povlace.
    Samo nemoj preterano da brines.
  3. JelenaM je dodao/la post u temi Krvna grupa   

    Moj muz je A+, ja sam O-. Nas sin je O+. Poznato mi je da se rezus faktor uglavnom nasledjuje sa muske strane. Meni je to bilo veoma bitno s obzirom da sam ja imam - rezus.
  4. JelenaM je dodao/la post u temi MMR vakcina   

    Pozdrav svima, proslo je tri pune nedelje od kad je Luka primio MMR i nije imao nikakvu reakciju, i ja sam presrecna. Svaki dan sam ga pipkala i zagledala, ali proslo je sve ok. Sad nam rastu donje cetvorke pa ne mozemo da spavamo, ali proci ce i to.

  5. JelenaM je dodao/la post u temi Koja letnja kolica kupiti   


    Lukice idi u Kalisu, tamo su dobili Bertoni kolica u utorak, imaju zelena i narandzasta, model SUN, sa dva polozaja i korpom. Videces imaju jos neka kolica, pa mozes da uporedis.
    Nadam se samo da nisu prodali. Mozes preko njihovog sajta da nadjes tel i proveris.
  6. JelenaM je dodao/la post u temi Pentaxim ili redovna vakcinacija?   

    Pentaxim definitivno, nema reakcija, jednom bodu dete. Mi smo primili 2 i sleduje 3, ali to tek sa 17-18 meseci. Jedina zamerka je sto mora da se izdvoji odredjena cifra, ali kad je za dete, nista nije skupo, a stim se izgleda vodi i nasa drzava.
  7. JelenaM je dodao/la post u temi Da li vam kasni naknada za porodiljsko/trudničko bolovanje   


    Svi od toga okrecu glavu. Ne znam da li bi vredelo da se obratimo BGcentru za ljudska prava ili tako nekoj instituciji koja bi mogla vise da utice po pitanju nasih problema?
  8. JelenaM je dodao/la post u temi Kravlje mleko   

    Slazem se sa vama, mislim da ne treba pocinjati sa kravljim melkom pre prve godine.
    Nama je pedijatar rekao da sada mozemo polako da uvodimo i kravlje mleko, ali nikako dugotrajno nego obicno, obavezno skuvano sa 2.8% masti. Bez razblazivanja i do 400ml dnevno. Rekla nam je da je bolje da uzima jogurt, kiselo mleko, mladi sir ako hoce, jer su ti proizvodi sada bolji za njegov uzrast.
  9. JelenaM je dodao/la post u temi Prehlade kod dece   

    Lena to je verovatno reakcija na ovo vreme, sve se raspupelo i procvetalo. Tako su i meni rekli.
  10. JelenaM je dodao/la post u temi Koja letnja kolica kupiti   

    Mi smo juce kupili kolica, posle nekoliko dana trazenja. U Imagu ih nismo nasli, bilo je samo blizanackih Bertoni kolica. Otisli smo u Kalisu u Zemunu. Imaju bas lep izbor laganih kolica od 2.800 do 4.000din. Izbor je pao na Peggy kolica, koja u odnosu na Bertoni imaju i skroz lezeci polozaj, dok Bertoni kolica imaju samo 2 polozaja.
    Bertoni su lepsa, ali su mi ova funckionalnija. Imaju korpu, dzep na tendici, stabilna su, lako se upravlja. A i Luki su se svidela na prvi pogled, sto je najbitnije.
  11. JelenaM je dodao/la post u temi 32 stvari koje se promene kada dobijete dete!   

    TO JE TO!!! To malo bice je nas zivot.
  12. JelenaM je dodao/la post u temi U kom gradu zivite?   

    BEOGRAD, od rodjenja, preko skolovanja, studiranja, zaljubljivanja, udaje i rodjenja nase srecice Luke.
  13. JelenaM je dodao/la post u temi Organizacija oko spavanja   

    Luka jos uvek spava 2 puta dnevno, mada je vreme da ga prebacim na jedno spavanje, ima 13 meseci. Ustaje rano izmedju 6-7 i do 10 vec ne zna za sebe. Onda odspava oko sat-sat i po. Drugi put zaspi oko pola 3-3 i odspava slicnu partiju. Uvece zaspi do 9 i to ga animiram ne bi li izdrzao sto duze.
    Predpostavljam da je razlog sto kratko spava nocu. Inace je bas tezek kad treba da zaspi preko dana, jedva gleda a nece da zaspi, takav je bio i kad je bio mali bebac. A strasno se unervozi kad je pospan.
    Problem je sto sam pocela da radim i sada ga cuva baba, ibas je tesko uspostaviti red.
  14. JelenaM je dodao/la post u temi Drage Savete   


    Tako je i najpametnije. Ali je najgore kada je neko uporan pa ti ne da mira, a to su uglavnom nase mame.
  15. JelenaM je dodao/la post u temi Koja letnja kolica kupiti   

    Bice guzve ovih dana u Imagu...