Iva

Član
 • Broj odgovora

  28
 • Priključio/la se

 • Poslednja poseta


Reputacija

 1. iraela se sviđa post u temi od Iva u Анегдоте са татама   
  moj drugar ulazi u apoteku(tata prvi put, 3 dan)
  "Jel imate čipkaste gaćice?"
  Apotekarka:
  drugar : "pa znate ono kad se žena porodi..one gaće..


  p.s. mrežaste gaćice- ludilo
 2. bret se sviđa post u temi od Iva u Tata na porođaju   
  Prisustvo budućeg oca na porodjaju. Da ili ne?

  Moje lično iskustvo je predivno! To je najveća podrška koju sam imala, pored doktorke. A i tata koji je bio skeptičan, rekao je da će obavezno prisustvovati i na drugom..trećem.. kad ih bude!

 3. Ljubičica :) se sviđa post u temi od Iva u Epiduralna anestezija   

  Sanjice, samo da pojasnim kako "radi" epidural. Nijedan dr. anesteziolog neće ti dati epidural dok nisi bar 4 prsta otvorena i naravno prvo se daje probna- jako mala doza(koja je kod mene tako LEPO delovala, da su bolovi odmah prestali). Čim dr. vidi da nemaš nikakvu reakciju, sledi redovna doza(Ubod je samo jednom, kod prve -probne doze, kada provuku neko crevce, od ledja do vrata i onda tu daju druge doze, nema više mučenja). U zavisnosti od anesteziologa, i razgovora u toku samog porodjaja, dodaje ti se još anestezije u zavisnosti koliko te boli. Meni je dr. dala anesteziju dva puta, pokrilo je i ušivanje i još sat posle toga, tako da sam tek ujutru počela da osećam bolove(koje bi i inače osećala, od samog porodjaja, zaista nema veze sa anestezijom).
  Što se tiče "oduzimanja" nogu, nije to baš toliko da ne osećaš ništa, a naravno dr. ti stalno pipka prste na nogama da proveri temperaturu, tj. da li se nisu previše utoplili i važno je naravno da možeš da mrdaš prstima, a ne da ti trnu- meni bar nisu!
  U trenutku porodjaja, razmišljaćeš samo o tome da se sve lepo završi, i da beksi dodje na svet, sve ostalo te neće brinuti!
  pozdravčić i tri put ura za anesteziju od mene!
 4. Beki7 se sviđa post u temi od Iva u Kako ste saznale da ste trudne   
  Drage,

  Ja sam se udala 1.6. i naravno ko i svi mladenci kad dodju kući umorni, kao nećemo mi ništa da radimo..medjuutiiim, svadba je bila divna, mi smo bili presrećni, što se čitava organizacija napokon završila- pa smo se i opustili.Trebala sam da dobijem 7.6.(tako je nekako padalo, pošto mi je m. tačna skoro u sat), kad ono ništa. Mislim da se zato kaže "izostanak menstruacije", jer imate sve simptome kao da ćete dobiti, ali "nje" nema i nema! Tako da se posle tačno devet meseci rodila moja devojkara, sve je to čudo prirode!
  Čim mi je dva dana kasnilo, uradila sam test i imala šta da vidim, a onda krv, ginekolog i tako redom.. pa na bračno putovanje u prvom mesecu hihihih, ludilo!
  pozdrav veeeliki trudnicama i svima koje to žele da budu!
 5. Maja K. se sviđa post u temi od Iva u Odvikavanje od pelena   
  dada, hvala na podršci!

  I ja ne bih žurila zbog, mene već zbog nje i tih pelena, jer je ima jako osetljivu kožu i od rodjenja do puna tri meseca je imala ojed. Ojed joj je počeo sedmi dan po izlasku iz porodilišta, i tad smo prekinuli sa pameprsom i prali i peglali po ceo dan, zato ni sada ne korisitmo vlažne maramice, i zato jedva čekam da krene na nošu i nosi gaćice da ne brinem!
  Hvala još jednom i poz za dečicu!

 6. anicadobra se sviđa post u temi od Iva u Epiduralna anestezija   
  "ad sam se probudila imala sam nenormalne glavobolje i jake bolove u kicmi, nisam mogla da mrdnem desetak dana i mislila sam da nikad necu da se oporavim, ali to su moguce posledice epidurala. "

  Drage, ovo što je napisala drugarica pasuljce - mislim da je pogrešna procena, odnosno, da to nisu sve posledice epidurala! Naravno, pretpostavljam da je tu puno kriv i sam anesteziolog, ali oporavak od epiduralne anestezije, po mom iskustvu, moze trajati nekoliko sati, do jednog dana. Sve ostalo su bolovi od samog porodjaja, bar kod mene.
  Ja sam se porodila u Zvezdari, epiduralnom anestezijom, koju sam primila tek kad sam bila na pola puta, otprilike- znači 4-5 prstiju otvorena. Do primanja anestezije, imala sam užasne bolove, čiji se intenzitet povećavao, tako da čim sam ugledala lice anesteziologa- Vladanke, koja mi je i najviše pomogla u samom činu porodjaja, oduševila sam se. Sve posle toga, tj. od trenutka primanja anestezije- je jedna DIVNA DIVNA priča o rodjenju moje devojčice! EPIDURAL = BEZBOLNI PORODJAJ! Prema tome, uz dobro anesteziologa(po preporuci) svaka žena može uživati u porodjaju, a ne da se traumira i da ne želi više dece!
  Jedino što mi je bilo teško vezano za epidural, je sam čin davanja epidurala, kada morate biti POTPUNO MIRNI, u sedećem ili ležećem(ali jako nezgodnom) položaju, za trudnicu u 40-oj nedelji. Ja sam naravno izdržala da se ne mrdnem, ali uz TOLIKE bolove i kapljanja znoja sa lica, taj minut mi je trajao kao sat!
  U svakom slučaju, najtoplije preporučujem epid., žene, nemojte se mučiti ako ne morate (ili ne želite)!
  Pozdrav svima i puno puno sreće!