Iva

Član
  • Broj odgovora

    28
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Iva

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice Iva

  1. Iva je dodao/la post u temi Kako da naviknem dete na nošu ukoliko radim puno radno vreme?   

    hej..i ja se pitam isto pitanje- kako da je naučim na nošu, kad ja nikad nisam tu!
    moram da radim, vidjam je uveče od pola 6 do 9 kad je kupanje i mlekoo..i to je to. Osim vikendom, tad se družimo po ceo dan, toliko je poželim da je non stop nosim na rukama, inače beki ima 17 meseci.
    Stavljam je na nošu, ali ona NEMA POJMA šta sve to znači...nekad piški u nošu, nekad ne, ali mislim da apsolutno ne razume šta hoću od nje..

    Inače, isto ide u vrtić, ali oni tamo ne koriste noše dok ne predje u stariju grupu- od 3-godine! tako da ni od toga nema vajde..

    Uopšte nemam ideju šta da radim i kako da pokušavam, osim da je prisiljavam da sedi svaki dan- i to uveče, kad se njoj igra, ili je nervozna..uh, baš je ovo teško!
  2. Iva je dodao/la post u temi Seks u trudnoći   


    hahhahaa, stvarno ludo! Ja sam imala sličan problem, nije mi bilo do sexa uopšte- katastrofa, plus sam radila, i mrtva umorna samo padnem u krevet... a pri tom sam se i osećala totalno ne-sexy sa tolikim stomakom- ko slonica..ma boze sačuvaj!
    a sada sa bebo, stalno sam opet umorna..tako da seksaćemo se mi..ali za 10 ak godina..hahhaa
  3. Iva je dodao/la post u temi Poreklo, značenje, simbolika imena   


    jaaaaaaao, kako je to divno!!! Predivna si imena izabrala, zaista! a druga mnogo bitnija stvar koju sam htela da ti kažem je- SVAKA ČAST za puno dečice! I ja bih jako želela da ih imam više- za sada samo jednu ćerkicu- NATAŠU!

    btw. zar ne trebao nick da ti bude MNAA? hihihi, divota jedna
  4. Iva je dodao/la post u temi Do kada ste dojili?   


    Lukice, ja sam imala sličan problem. Dojila sam bebu ukupno do 10-og meseca.ALI, već od trećeg, mleko je počelo da mi se smanjuje, pa sam dodavala dohranu, pa je bilo pola pola, naravno vremenom sve više veštačkog mleka(koje je bebana lepo prihvatila od 3meseca), Sve je tako išlo svojim tokom, ali kad je imala oko 5,5 meseci, ODJEDNOM, jednog petka(kao da je juče bilo, svega se sećam) dete je odbilo mleko! Kako god da napravim nije htela da ga pije(ni razblaženo ni sladje, ni gušće ni ređe!) ŠOK SVIH ŠOKOVA, obzirom da smo tad tek krenuli sa čvrstom hranom(aposlutno nije moglo da zameni mleko) a pri tom, mog mleka je bilo tek za jedan ceo obrok u 24 sata) Sve je trajalo skoro mesec dana, vodila sam je kod dr, probala svašta i na prevaru, jeli smo više kašice, sve dok nisam probala sa kravljim(izbegavala sam kravlje mleko,zbog alergija, kako kažu, ne bi trebalo pre godine da se daje)
    Isto sam davala 2/3, a od 9-og čisto kravlje(najobičniju kravicu dugotrajnu 3.2). Jako smo se namučili u tom nekom periodu, mislim da im je mleko (koje bilo) ipak nezamenljivo, i kad imaju preko godine!
    Jesi li probala da staviš malo šećera? Meni je dr rekla da u početku obavezno stavim pola kašičice na 100ml i naravno razblaženo s vodom, obzirom da je tako sličnije majčinom.
    I još jedna stvar, najčudniji način, kako sam ustvari uspela da joj uvalim mleko(tipa 70ml kravljeg- i bila presrećna). Dala sam joj malkice čokolina i humanine žitice, ali gušće napravljeno, bilo je jako slatko, pa je ona "utripovala" od mleka da je voda, i onda je pilaaaaaaaa...(da si videla sreću na mom licu za tih jadnih 70ml-obzirom da je pila i po 180 pre toga)
    ljubi bebicu i budi uporna, vole oni mleko, samo ne znaju :lol:
  5. Iva je dodao/la post u temi Epiduralna anestezija   

    [

    Sada, kako se ko odluči, to je njihovo..Svaka čast ženama koje odu na porođaj kao od šale i kažu da nije bilo strašno, volela bih da sam od tih ali više je nas koje hoće da im se olakša i HVALA DRAGOM BOGU što napokon i možemo to sebi da priuštimo!!!!!

  6. Iva je dodao/la post u temi Kako ste saznale da ste trudne   

    Drage,

    Ja sam se udala 1.6. i naravno ko i svi mladenci kad dodju kući umorni, kao nećemo mi ništa da radimo..medjuutiiim, svadba je bila divna, mi smo bili presrećni, što se čitava organizacija napokon završila- pa smo se i opustili.Trebala sam da dobijem 7.6.(tako je nekako padalo, pošto mi je m. tačna skoro u sat), kad ono ništa. Mislim da se zato kaže "izostanak menstruacije", jer imate sve simptome kao da ćete dobiti, ali "nje" nema i nema! Tako da se posle tačno devet meseci rodila moja devojkara, sve je to čudo prirode!
    Čim mi je dva dana kasnilo, uradila sam test i imala šta da vidim, a onda krv, ginekolog i tako redom.. pa na bračno putovanje u prvom mesecu hihihih, ludilo!
    pozdrav veeeliki trudnicama i svima koje to žele da budu!
  7. Iva je dodao/la post u temi Prednosti vežbanja u trudnoći   


    hahahha mladost-ludost i to što kažeš, slatko sam se nasmejala palici..i kriketu!!! svaka čast - svakako!

  8. Iva je dodao/la post u temi Epiduralna anestezija   


    Draga, očigledno nisi imala baš dobrog anesteziologa!Jesi li se dogovaral sa njim/njom pre porodjaja? Ja nisam imala nikave, ali BAŠ nikakve glavobolje..a da ne podižem ruke ili neka ošamućenost...NI GOVORA!
    Žao mi je zbog tvog lošeg iskustva, ali nema svako takve probleme, šta više, mislim da si jedna od redjih slučajeva. Pretpostavljam da si dobila prevelike doze anestezije- što naravno nije baš dobro? Milism, da ti daju epid. na 15 min?!? To zaista nisam još čula, a mnogo sam se raspitivala pre porodjaja...
    Nadam se da će ti drugi put(ako planiraš) biti mnooogoo bolje!
    pozdravčić!
  9. Iva je dodao/la post u temi Анегдоте са татама   

    moj drugar ulazi u apoteku(tata prvi put, 3 dan)
    "Jel imate čipkaste gaćice?"
    Apotekarka:
    drugar : "pa znate ono kad se žena porodi..one gaće..


    p.s. mrežaste gaćice- ludilo
  10. Iva je dodao/la post u temi Menstruacija posle porođaja   

    teta iz crvenke kod mene stigla pet meseci posle porodjaja.
    Bilo je jako obilno i sad je, tj. mnooogoo više nego pre trudnoće. Idem krajem marta na komplet pregled, da vidimo šta li je..ako to uopšte ima neke veze.

    Mislim da dobijanje prve menstr. zavisi od hormona i sve je različito od žene do žene.Neko kaže da ako dojite, kasnije ćete dobiti, ali to zaista nema pravila jer znam dva slučaja potpuno oprečna tome..tako da kad stigne stigla je! kontracepcija od prvog dana po meni,treba da se koristi!
  11. Iva je dodao/la post u temi Višak kilograma   

    e, ljudi, što kažete, da sam znala kako će biti posle- gola bih išla pre hahaha

    Ja sam se u trudnoći ugojila 13,5 kg, a PAZILA SAM, BOŽE KAKO SAM PAZILA, merila sam se bukvalno svaki dan! Išla kod nutricioniste, privatno i državno! Pisala dnevnik ishrane(što toplo preporučujem) šta jedem u periodu od 10 dana. Nije toliko teško, ako ste prvi put trudni.Sve mi je to teško palo-em ne pušim, em ne smem da jedem šta volim, ma stres, ali opet bolje je to, verujte nego "kasnije ću, kad se porodim"..

    Ja sam trudnoću startovala sa 63, najviše sam se ugojila u sedmom i osmom, beba je bila 3150gr. a ja kući došla sa 71,5- isto sam bila BAŠ razoračaran, misleći ma otići će više..
    Medjutim, posle mesec dana(prilično sam pazila šta jedem) spala sam na 67, znači 5 više u odnosu na start. Posle godinu dana, tj. sada imam 3 više, osciliram poprilično, ali tih par kg, NIKAKO i NIKAKO da skinem, osim dok sam išla na aerobik, krenula sam da izgledam MNOGO bolje i da se bolje osećam. Kako sam počela da radim i beba da se i dalje budi noću, preumorna sam za treninge, tako da se opet gojim... ma prppast jedna
    Ali vežbajte ljudi, to će vam dati motivaciju i da manje jedete. Nema jela posle treninga, samo mleko ili par keksića i ima da spada, STO POSTO! ko istraje, naravno
  12. Iva je dodao/la post u temi Vaše telo nakon porođaja   

    Znam da ove postove čitaju buduće mame i to one koje će se prvi put poradjati i znam da im je dragoceno svako iskustvo i svaka priča, da bi se manje plašile. I zaista ne treba da se plaše, jer svaki taj bol ne traje večno! Posle porodjaja, dan po dan i stići će oporavak!
    Ja sam takodje imala veliku ranu od epiziotomije i sve dok nisam otišla u dom zdravlja da skinem konce, JAKO sam se mučila, sve misleći(kako su mi u porodilištu i rekli) da će sami otpasti. Medjutim, savet svima koje su dosta ušivane, idite već 8-9 dan da vam skinu konce, biće vam mnogo lakše!
    Ja sam isto plakala dan i noć i kad me vide i kad ne vide, odmah sledeći dan po porodjaju, sam imala UŽASNE bolove od rane, ali samo od rane(da sam se bolje napinjala, bolje bih i prošla, ali nisam) posle 2 dana, pila sam i neke lekove ..dražeje, 3x2 za brže zarastanje rana i to mi je pomoglo. Zaboravila sam kako se zovu, ali treba poneti i brufen i druge lekove za svaki slučaj, jer u Zvezdari ih npr. nemaju, pa morate zvati svoje da vam donose i čekati posetu...i sve tako.
    Stavlja sam i jod i rivanol i kantarion i sve što može...ali NIŠTA nije pomoglo, kako "hladjenje" Lepo sam još u porodilištu hladila i ranu i grudi(bradavice koje su gorele zbog dojenja) i tako polugola išla po sobi(na šta su se sestre zgranjavale) što mene naravno nije tangiralo uopšte! Tako sam se hladila do 15 dana, a onda otišla u d.z. da skinu konce i progledala!

  13. Iva je dodao/la post u temi Porodilište ''Dr Dragiša Mišović'' - Beograd   

    Moja dobra drugarica se tamo porodila, kaze da je uglavnom ok, ali ona se poradjala 7.2. prošle godine, tj. samo par dana nakon što je porodilište zvanično počelo da radi, pa dr. ni sestre nisu bili uhodani, pretpostavljam da je sad dosta bolje. Znam da imaju divne roze bade-mantile i papučice, peškiriće, sve je novo i čisto! Narandzaste krevetiće za bebe u bebi frendli, sve je jako lepo =što se tiče estetike. Ona je bila prezadovoljna i sa sestrama, koje su NON-STOP bile uz nju i za vreme porodjaja i posle, pomagale, čak i previše, kaže ona(nije tip koji voli da priča previše ) Išla je regularno, prirodni porodjaj, bez veze.eto, to sam čula
    poz.
    ps. takodje moja sestra od tetke je htela tamo da se porodi i tamo vodila celu trudnoći, ali kad je došla na porodjaj, bukvalno pred kraj porodjaja(kod nje je baš brzo sve išlo) oni su je vratili i poslali u višegradsku, jer nije bilo mesta- što je zaista OGROMAN STRES kad ti krene porodjaj..

  14. Iva je dodao/la post u temi Tata na porođaju   

    i ja se slažem sa tim da prisustvovanje očeva jako zbližava! i sa mamom i sa bebom, mada još uvek ima puno puno tatica koji se plaše i misle da je bauk, pa onda i doktori, koji se uglavnom nerviraju kada su tu i budući očevi, mada ne razumem zašto. Ok, mozda nekom i pozli, ali mislim da je to redje slučaj nego da su tu kao podrška.
    Moj dragi je sve vreme gledao na ctg, jer sam ja imala epidural, pa nisam znala kad su tačno kontrakcije, nisam ni napone nešto osećala, pa sam mu rekla da gleda na ctg i priča doktorki..
    eh, kakva sreća i radost na njegovom licu, kad je beki došla na svet i kmeknula..hihihih, sad se naježim kad se setim- samo velika glava i malo nešto nogica ..hahahha A već sutradan je bila prava beba, a ne vanzemaljac!

  15. Iva je dodao/la post u temi Tata na porođaju   

    hehehe, tako i treba! podrška tatici tammy!