amorfati

Član
  • Broj odgovora

    2396
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Reputacija

  1. amorfati se sviđa post u temi od Attina u Caskanje roditelja dece od 1-2 godine   
    Slazem se sa Kiki da farmaceutske kompanije imaju najvise dobiti od sirenja panike a i gomila onih koji su prvobitno odbili vakcinaciju a nisu bili sigurni u to sada verovatno u panici trci i vakcinise decu. Ako prvo nisu upalile one silne pretnje o tuzbama i visokim novcanim kaznama, pretnje da nevakcinisana deca nece moci u vrtic i ostala trabunjanja,  ovo im je donekle upalilo. 
    Kao sto vec rekoh nisam protiv vakcinacije ali cu to uraditi kad ja mislim da je najbolje, mrzim kad mi ispiraju mozak glupostima. 
  2. amorfati se sviđa post u temi od Ragdoll85 u Ćaskanje roditelja beba od 6 meseci do godinu dana   
    Pokusavam da otvorim novu temu, ali nesto nece.
    Pozivam @Bebac da se prikljuci borbi za prava zaposlenih majki. Pozivam i sve zene sa foruma koju su imale slicna ili jos losija iskustva da se pridruze. Hajde da napravimo buku! Hajde da se borimo za nasa prava. Da uputumo neki javni apel drzavi da reaguje u ovakvim situacijama. Juce sam zvala i inspekciju rada i sektor za rad i pola ministarstva i niko ne moze da mi pomogne. Niko nas ne stiti. Osudjene smo da trpimo torturu. Svi krecemo od toga da ne mozemo da se izborimo sa sistemom, ali cinjenica je da nas vecina odustaje pre nego sto smo pocele i tu gubimo. Samo treba da nas bude dovoljan broj da bismo se cule. Sve imamo decu i ne mozemo bas da protestvujemo ispred vlade, ali zato su tu forumi, fb, twiter... Hajde da ih iskoristimo. Imamo ovde i zene koje pisu blogove. Pozivam ih da se prikljuce. Mozda sada mnoge od vas nisu ubtoj situaciji, ali vrlo lako mogu biti. Hajde da to sprecimo. 
  3. amorfati se sviđa post u temi od KruelaDeviL u Čekamo plusiće   
    Ummu divna crta.
    Leni i ja navijam za cetvrto. :) i svakako se skazem da su 40-te nove 30-te.
    Venera ti planiras trece,cetvrto? Nisam u toku.
  4. amorfati se sviđa post u temi od bikica85 u Žene gde je....?   
    Tu sam!!!Sa telefona ne mogu nista,a evo maznuh svekrvi komp pa da se javim.Nas kompjuter Sergej dokrajcio,cim kupim novi bice me cesce.Inace novo je da cekamo 4.bebu!!!   Krenuh stopama Mna mame.Termin 6.decembar-rodjendan mog drugog sina  Puno vas pozdravljam.Jel se javljala kome Teusa?
  5. amorfati se sviđa post u temi od leni u Caskanje roditelja dece uzrasta od 3-4 godina   
    Joj ja sam bez auta kao bez ruku  Dok sam zivela u NS nije mi trebao, mozda samo za izlaske  , gradski prevoz je odlican. Ali Podgorica...oj Podgorica  Nema sanse da mogu da se oslonim na autobuse. Pokusala ja, pa odustala. Kupismo onda meni nekog prastarog golfa 2 u koji sam u stiklama ulazila kroz gepek. I izlazila  Onda, malo po malo, dodjoh do finog auta, al' mm dade otkaz u firmi i vratismo se na pocetak  Sad, hvala Bogu, vozim dobar i siguran auto, vazno je to kad svakodnevno taksiras troje dece. 
    Apropo golfa  Bez lazne skromnosti, svojevremeno sam bila jedna od vidjenijih devojaka u svom gradu, a i moj dugogodisnji bivsi. E sad, moja Cg ljubav se desila naglo, brzo smo se i verili i sve je to bilo vau pa su se ispredale razne price, na temu zasto i kako sam se ja na to odlucila. I odemo mm i ja na Zabljak prve zime posle vencanja i golf 2 nam se naravno zaglavi u snegu  Zaustavlja se neki fensi dzip i izlaze momci u kompletnoj opremi, kazu "cao L., je li ti treba pomoc?" I onako odmere njega i golf  Eh, drugovi bivseg  Te oni pogurase, a sta su njemu pricali ne znam  Ostadose u crnom dimu iz auspuha, bas kao i moje uspomene  
  6. amorfati se sviđa post u temi od Šećerlema u Dečiji biseri   
    Kaže moje dete meni (koje ima pet i po godina).."Mama, hvala ti što si me rodila!"
    ..... iz čista mira...za ručkom...
  7. amorfati se sviđa post u temi od Oddie u Čekamo plusiće   
    Drage dame, 
    mali covek ima 1.3 milimetra i 5 nedelja i 5 dana. Doca kaze da je sve super i zadovoljan je pregledom, UZ i dopler, sledeci pregled za 3 nedelje i 2 dana i krv i bris u 16. nedelji. Nasao je da devojka ima miom ali ga to ne brine jer je skroz sa strane, dalje od bebca. Sve u svemu, lepo je proslo, sad ovo cekanje, cekanje i cekanje, kako sam se prevario kad sam pomislio da ce posle pregleda da bude lakse. 
    Ne znam sta pametno da napisem, sav sam uleptirisan.
     
  8. amorfati se sviđa post u temi od Margaritta u Trojke   
    Vidim da se Đ mama nije javljala - porodila se pre mesec dana, dva divna dečaka i jedna prelepa devojčica, svi zdravi, pravi, napredni i me de ni. Ona je hrabrica, lavica, sve ih isključivo doji i razbija koliko je dobra i jaka mama. 
  9. amorfati se sviđa post u temi od Ehinacea u Caskanje roditelja dece uzrasta od 3-4 godina   
    Jao zene mnogo ste mi nedostajale. Taman kada je forum proradio ja sam otisla na more, ostali smo 20 dana i juce stigli. Niste puno pisale, sve sam procitala, drago mi je da ste svi dobro, zdravi, da se skidaju pelene, da su neki bili na moru... Ju vidi rade i smajlici.
    Kod mene ima dosta novosti. Krajem juna sam doktorirala. Cini mi se da je to sve bilo pre 100 godina, sad kad pisem sa zakasnjenjem. Sve je super proslo, jako sam zadovoljna i odbranom i proslavom i sto ce da me izaberu u profesora kad se vratim sa odmora. Osecaj je zaista super.
    A mnogo bitnija vest jeste da sam opet trudna. Sad moram da vam pricam kako je sve bilo. Mm i ja se dogovorili da se malo opustimo u fazonu ako bude bude, ako ne nista i imali smo nezasticen odnos mog 8og dana ciklusa. Sanse su zaista bile male. Zapravo ja nisam ni mislila da cemo jel da zabebimo posle toga. I tako spremam ja odbranu, a muka mi je. Mm mi kaze da tripujem, da mi je muka od treme. I tako prodje odbrana, a mucnine sve vece. Uradim test i naravno da sam bila u pravu. Bila sam na uz prerano, pocetkom 6. nedelje, videla je dr da je sve lepo ususkano, ali je bilo rano da se cuje srculence. Rekla mi je da mogu da putujem, da se pazim i tako. I evo ja se vratila, sad sam 10. nedelja. Sada je moja dr na odmoru, moram da cekam dve nedelje za iducu kontrolu, a bas sam nestrpljiva. Inace stomak mi je porastao kao da sam 5. mesec, odmah je iskocio, valjda treca trudnoca pa se sve odmah vidi. I tako... Mnogo sam srecna, samo jos da odem na uz. Mozda cu privatno.
  10. amorfati se sviđa post u temi od Oddie u Čekamo plusiće   
    Evo nastavka sage  cekalo se malo duze jer nisam zeleo da vrsim pritisak, strpljen spasen, drugarica joj dala svoj test (visak, jer je svoju trudnocu potvrdila) i eto, samo se poklopilo da uradimo test.
    izvinjavam se, ali beze mi reci iz glave, a sav sam ko leptiric. Znam da ovo nije nista konacno i da provere tek predstoje, pogotovu sto prema devojcinom racunu ona tek za koji dan ulazi u kasnjenje, grudi joj gore, napeta je kao puska i ima jak osecaj svih ostalih simptoma dobijanja. Ali, ono sto Babyrapid jutros kaze je na slici  . Sad polako, prvo da zakasni sve sto treba da zakasni i da testovi pokazu svoje.
     
    iznad je onaj famozni od prosle sedmice, a ispod jutrosnji. 
    Nadam se da je to to, mislio sam da ce druga crta sve da razveje, kad ono....  
     

  11. amorfati se sviđa post u temi od sasa82 u VTO - procesi   
    Drage moje, redovno sam citala forum, pisala po neki put, saosecala se sa svima vama...bila srecna kada nekom uspe vantelesna,tuzna kada je obratno....Imam cerkicu od 8 godina,zelja za drugim detetom nije prestajala.to sam zelela odmah nakon porodjaja sa prvim detetom....pravili smo pauyu od par godina, i onda kada smo hteli drugo, nije nam se dalo.pokusavali smo i pokusavali, i nista.onda sam krenula po lekarima, ispitivanja....eserihiju sam lecila skoro dve godine, da bih mogla da uradim hsg...i to sam konacno uradila...sve ok, hormoni,sve...suprugovi rezultati su bili losi, i sve losiji, da ne kazem jako losi.rekli su nam da bez vestacke necemo uspeti...nastavila sam sa neophodnim pregledima radi vantelesne....ustanove mi da sam zarazena nekim parazitom koji prenosi macka i strogo mi je bila zabranjena vantelesna, dok to ne predje u hronicno...tj dok ne dobijem zeleno svetlo da mogu da radim vantel....i tako ja odustanem od vantelesne.kazem sebi ,,sad ces na odmor, pa kad prodje leto kreces ponovo sa dokumentacijom i na vestacku....doslo leto, ja se spremam za more, radujem se sto mi poslednje menstruacije sve ranije dolaze...mislim, taman ce me proci do mora...dodje taj mesec , mece nema,kasni.ja se smorila.rekoh sad cu taman da dobijem na moru.kasni pet, sest,sedam,dana.to je kod mene bilo sasvim normalno.kasni i osmi i dveti dan.ja kupim kucni test i desetog dana uradim...i drage moje,, CRTICE DVE, KO IZ TOPA...SUZE KRECU,JA NE VERUJEM,,TRUDNA SAM...POSLE TOLIKO TRUDA, UPORNOSTI, KOLIKO BEZUSPESNIH TESTOVA URADJENO...NISTA...I KADA SAM ODUSTALA OD BEBE NA KRATKO, DESILO SE...ZAISTA NISAM MOGLA DA VERUJEM U TO, JER SAM BILA UBEDJENA DA NECEMO MOCI BEZ VESTACKE,TAKO SU NAM LEKARI REKLI....
    SAMO HOCU SVE JOS JEDNOM DA VAS POZDRAVIM, PODRZAVAM VAS, I NEMOJTE GUBITI NADU..DESI SE KADA SE NAJMANJE NADATE...INACE, SADA DAM JEDANAESTA NEDELJA...
  12. amorfati se sviđa post u temi od mama maza u Dečiji biseri   
    Kupam I.danas i igramo se da ona zazmiri, ja dirnem dio njenog tijela i ona kaze kako se taj dio zove. Kad smo vecinu presli pitam je ja kako joj se zove koji prst. To nismo nikad do sada radile tako da nije ni znala.
    Palac, ok.
    Ja:"Kaziprst.", i pokazujem joj koji je to prst.
    I.:"Prst."
    Ja:"Kaziprst."
    I.:"Prst."
    Ja:"Ne, kaziprst."
    I.:"Sta "NE"?!, pa rekla sam PRST!" 
  13. amorfati se sviđa post u temi od milena026 u Caskanje roditelja dece uzrasta od 3-4 godina   
    U Idei sam uzela, deciji fructusov caj sa ukusom ananasa ali u stvari je to biljni caj, ima komoraca, maticnjaka, kamilici i jos nekih biljcica. Stvarno je ukusan. 
  14. amorfati se sviđa post u temi od Voljena žena u Nosiljke za bebe   
    I ja sam malenog nosila u mei tai-u, on u skafanderu, a ja s otkopčanom jaknom, on me je grejao, bitno je da imaš šal, da ti se ne smrzne vrat.
    Meni je bio problem šta na nožice da mu obujem, uvek su mu bile hladne. Sad sam poručila čizmice koje ne propuštaju vodu i vetar. Ove:
     
     

  15. pricalica se sviđa post u temi od amorfati u Kako ste objasnili?   
    Mislila sam da ce biti tesko ali ispalo je skroz ok. Porodila mi se jetrva pa su opet aktuelna pitanja o bebama. Posto smo vec pricali o tome kako beba izlazi iz stomaka, na red je došlo, logicno, i pitanje kako beba uopste nastane u stomaku. Rekla sam joj da beba nastane od jajne celije koja je oplodjena (tu sam se u sebi molila da ne pita kako se jc oplodi i srecom nije ), da je ta celija kao seme a da je materica kao zemlja i da kad jajna celija dodje do materice, tu se usadi i pocinje da raste. 
    Da li sam pogresila sto nisam pominjala tatu? Nisam znala gde da ga umetnem  a da ne moram eksplicitno da objasnjavam sam cin oplodjenja . 
     
  16. amorfati se sviđa post u temi od Kate Kapetanica u ! SOS   
    Tu ti je beba najbolji lek, nek sisa što više, nutkaj i kad ne traži. 
    Eksperimentiši sa položajima, ne bi li neki od njih isforsirao taj kanal koji ti je napravio problem.
  17. amorfati se sviđa post u temi od Smey u Caskanje roditelja dece uzrasta od 3-4 godina   
    Žene moje, ja zabezeknuta i mnogo ponosna na ovo dete!
    Imamo neku verziju Riznice u kojoj je odabir od možda 30, a možda čak i 40 pesmica, nisam sigurna, lepe su i ilustracije i A. mnogo voli tu knjigu. I ja joj čitala, čitala, ona mudro ćutala. Danas traži od mm da joj čita, a ovaj nešto sve kao namerno greši, tek preuze A. da mu odrecituje kako treba, stade na sred sobe i odrecitova od korice do korice, sve redom sa sve naslovima!! 
    Ja sam stajala sa strane i plakala. A mm sve pogleduje u knjigu i ne veruje. 
    Evo i dalje plačem.
    Ali smo se od srca nasmejali kad je bio deo "skoči zeka iz jendeka, pa po snegu lako trti" (prti)  prevrnuli smo se
  18. amorfati se sviđa post u temi od llolle u Da li ste zadovoljni patronažnom sestrom?   
    Naša patronažna je bila divna, predivna. Žena blaga, puna strpljenja, voli svoj posao, puna saveta... U bilo koje doba dana sam mogla da je pozovem..Rasporedila je svoje dolaske na duži period kako bi videla kako bebica napreduje..Niti je sedela i jela, pila (mada sam je uvek nudila)...Predivna žena. Da sam birala, bolju ne bih izabrala. I da, i sad, posle tri meseca kad imam nedoumicu, problem, pozovem je i pitam za savet. Besplatno sve. Naša patronažna S.je za primer
  19. anisoptera se sviđa post u temi od amorfati u Dečiji biseri   
    Jao sad kad procitah ovo za meso... Danas u mesari tražim pileca ledja za supu a L me pita "mama, jel i meso ima ledja ili samo ljudi".
    Da li je moguce da ona mukica jos uvek ne zna odakle dolazi "meso". Ja ne znam kako da joj kazem . Imala je i pre izjave tipa "ovo mi liči na nogicu" za batak ali sam mislila da je do sad vec ukapirala. Joj, stvarno cu morati da joj objasnim...
    Ovo i nije neki biser ali me Iraela podseti pa sam morala da podelim sa vama...
  20. amorfati se sviđa post u temi od Ilina u Aktivnosti pre prvih koraka   
    E ja opet dete stavila u dubak da vidim da li je prebrodio strah, i - jeste. Ali je krenuo unazad i posle 3 minuta hteo da izađe.   uhvati ga neizdrž u dupku, i mnogo je smešan, nekako nije to on, kad je u tome.
  21. *andjelcic* se sviđa post u temi od amorfati u Sve o porođaju carskim rezom   
    Nemoj da se ljutis, samo sam iznela svoje misljenje jer mi je stvarno tesko da razumem i tebe i tvog dr. Ali kapiras, totalno je nebitno, nema sta ja da razumem ili ne, ne tice me se, zato i imam potrebu da se pravdam sto sam uopste i pisala o tome ali bilo je jace od mene. Sorry... ljubi bebicu, najvaznije je na kraju da ste vas dve dobro. Pozdravcic :*
  22. *andjelcic* se sviđa post u temi od amorfati u Sve o porođaju carskim rezom   
    Veko, postujem tvoj izbor ali meni lično je suludo 15 minuta pre porodjaja raditi carski. Pa koliko god da boli, a boli, 15 minuta se moze izdrzati. Ej, 15 minuta! To je kao da skuvas kafu ili trknes do prodavnice.  Ako si imala neke druge razloge zbog kojih si ipak zelela carski ( bezbednost bebe, da izbegnes epiziotimiju) to mogu da razumem ali ako je u pitanju samo bol, to stvarno ne mogu, mada, kao sto vec rekoh, postujem, svako ima pravo da bira i treba da odlučuje za sebe. 
  23. amorfati se sviđa post u temi od Moja pesmica u Povećanje količine mleka   
    Da, normalno je. Tako zadovoljava refleks sisanja, te je u oralnoj fazi, moze biti i skok, zedan je, muce ga zubici. Ma sto stvari, a jedna najvaznija, beba je, treba mu mama. 
  24. amorfati se sviđa post u temi od mama maza u Povećanje količine mleka   
     
    Ja evo da pobijem i ovo sto si do sada citala kao i to sto ti je pedijatar rekao. Prije koju sedmicu sam skoro pa prestala dojiti malenu koja za koji dan puni 14 mjeseci. Dojila je na 24h tako da je mlijeko skoro pa stalo, grudi se skroz ispuhale i desi se prosle srijede da smo svi kuci dobili stomacni virus, povracanje i dijareja. Malena se samo na siki tjesila. Sad evo malena doji i do 3x na dan, i mlijeko mi procuri na majicu barem jednom na dan.
    Znaci hoces da dojis-stavljaj dijete sto cesce i duze i pij puno tecnosti.
  25. amorfati se sviđa post u temi od Moja pesmica u Povećanje količine mleka   
    Odakle da pocnem  
    D, tako maloj bebi potrebno je vise tvog mleka. Vidim da si donekle informisana o dojenju pa tako verovatno znas da je majcino mleko osnovna hrana bebama do godinu dana. To sto si joj uvela cvrstu hranu, bebi je to dohrana, zanimacija za zubi  sto bi se reklo. Koliko ima mokrih pelena u toku 24h? Iskljucivo dojene bebe treba da imaju od 6 pa navise mokrih pelena u toku 2h. 
    Ono sto ti mozes da uradis jeste da joj nudis dojku vise puta u toku dana. To sto pises da se beba buni, verovatno je u skoku, ili malo strajkuje. Nemoj odustajati. Tebi se mleko smanjilo zato sto ti jako malo sisa. Pokusaj da je dojis u mirnoj atmosferi. Izoluj se u sobu, pusti neku laganu muziku i podoj bebu. Ono sto je vazno za stimulaciju mleka jeste i kontakt koza na kozu. Razgolitite se obe i neka ti tako spava na grudima. Kada je mama odmorna, bice i vise mleka, beba ce osetiti da je sve u redu i lepo ce sisati. Posto vidim da hoces da nastavis sa dojenjem, treba da budes uporna, ali ce se trud isplatiti. Da, takodje bitna stavka, nakon svakog podoja, izmlazaj se po nekoliko minuta, tako ces stimulisati organizam za vecu proizvodnju. 
    Jedan od bitnih podoja je i podoj u ranim jutarnjim satima, kada je nivo prolaktina najvisi, i tada se savetuje da se beba budi radi podoja. 
    Pedijatar (kao i svaki drugi) nije u pravu. Na kolicinu melka utice i mama i beba. Nastavi sa unosom tecnosti (oko 2l dnevno), raznovrsno se hrani, bebu cesce na dojku i bice sve ok. Ako treba jos nesto, samo pisi. Imas i podforum Dojenje gde imas dosta korisnih saveta o svemu sta te muci.