Jekalina

Član
  • Broj odgovora

    2977
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Reputacija

  1. Kikiriki se sviđa post u temi od Jekalina u Početak srčane radnje   
    samo da javim da smo srce culi sa 7,6 nedelja.. (mozda nekom bude znacilo ko trazi informacije o tome,kao sto sam ih ja trazila ovih nekoliko dana )
  2. Yoka79 se sviđa post u temi od Jekalina u Početak srčane radnje   

    pa znas kako,ja sam je zvala i rekla kad je bila poslednja meca i kada najranije mogu doci da mi uradi UZ i ona zakazala za 20 jul.Pozvacu je jos jednom sutra... Hvla B.mama
  3. Jekalina se sviđa post u temi od Nice u Autosedista za bebe i decu   
    Ne treba jastuce, ta sedista su takva
  4. Jekalina se sviđa post u temi od My happiness u Autosedista za bebe i decu   
    Jekalina a koje sediste je u pitanju?Mozes da postavis sliku.Za tako malu bebu se uglavnom koristi to od 0 do 13kg i to je tzv.jaje
  5. Jekalina se sviđa post u temi od Hellen u Autosedista za bebe i decu   
    Jekalina, to ti je to, jaje..izgleda dosta duboko, i meni je bilo cudno kako cu novorodjence da stavim tu, ali to je ta fetus - poza koja njima najvise odgovara..

    Sara jos koristi jaje, nije joj malo..ali racunam za par meseci cemo uzimati vece..uh bice to muke koje odabrati..
  6. Jekalina se sviđa post u temi od sneska 73 u Nošenje pojasa u trudnoći   
    Ja sam nosila pojas od 18 nedelje jer je dr na ultrazvuku videla bebu skroz nisko ustvari bio je toliko nisko da nije mogla da izmeri precnik glave i naredila mi strogo mirovanje bez stajanja i sedenja. Pojas sam odmah kupila u apoteci kostao je 1450 dinara . Na moju zalost nije mi bas mnogo pomogao a i dr je trebala da me ginekoloski pregleda i posalje na serklaz to su mi rekli u bolnici . Ipak sve se dobro zavrsilo moj decko je juce napunio 3 meseca ljubi ga majka. Moj savet svim trudnicama pojas samo ako dr kaze drugacije NE tako su mi rekli u bolnici . I jos nesto ako nosite bebu bas bas jako nisko trazite da vas pregledaju ginekoloski spasicete se opasnih muka i mnogo problema i suza kazem vam zbog mog iskustva. Svima vam zelim puno srece i zdravih beba.
  7. lunna se sviđa post u temi od Jekalina u Kućni ljubimci u trudnoći   

    moj covek
    mi imamo psa koji spava sa nama u krevetu i ljubimo je,mazimo,to je nase prvo dete ,a odrasla sam sa macorom...uvek hranim sve zivotinje u kraju kad god mogu,a dosta njih sam i spasila..Nikada u zivotu se nisam razbolela od neke zivotinje,a svasta sam unosila u kucu,posebno kada sam bila klinka
  8. Jekalina se sviđa post u temi od Marina cura fina u Prednosti vežbanja u trudnoći   
    Zdravo buduće mame,
    Ako neko iz Beograda stanuje blizu Južnog bulevara, toplo preporučujem jogu za trudnice. Pogotovo ako vas bole ledja, kao mene.
    http://www.shivashakti.rs/yoga_za_trudnice.html
  9. Jekalina se sviđa post u temi od Dachy u Ležanje na leđima   
    dobila sam na poklon jastuk za trudnicu, napravljen od ovcije vune i mnoooooggggooooo je dobar. kada spavan na strani jedan deo ide izmedju kolena pa se podvlaci ispod stomaka, preko leve ili desne ruke i na kraju glava na njega. mmmmmmm spavam kao beba ( iskreno... nemam ja jos dovoljno meseci pa da me ubija nedostatak sna).

    hocu da podelim sa vama sta mi je gis rekao:
    1. trudnica mora da ima ritam tj disciplinu (ustajanje u npr 7 sati ma sta da se desava...)
    2. za spavanje na ledjima - veliki jastuk staviti ispod butina i malo podvuci pod guzu a nogice malo podignuti.
    3. ako vas muci nesanica pokusajte sa cajem od domace lipe - jako je dobra za opustanje (pila sam u pocetku trudnoe 2 l dnevno da me opusta - rizicna trudnoca) plus sadrzi selen (koji je jako dobar za trudnice. selen se moze jos naci u belom luku kao i u prirodno gaziranoj vodi karadjordjje)

    caj od lipe:

    prokuvajte 1,5-2 l vode. kada voda prokuva sklonite sa ringle i brzo ubacite 3-4 prstohvata (NE STEDI) lipe i odmah poklopite jer ta prva isparenja su jako bitna. ostavit caj da stoji 10-12 sati. posle toga mozete dodati malo meda ili limuna iiiii uzivajjte....
  10. Jekalina se sviđa post u temi od Dachy u Mirovanje u trudnoći   
    hello,

    lezim od 6 ili 7 nedelje, ne pamtim vise hihiihiih. sta mi se sve nije izdesavalo dok nisu ustanovili da imam odlazeceg blizanca (beba br 2 koja nije uspela da se formira). ha, cak i ovom dobrom bebcu se bila posteljica odvojila i jos svasta nesto...kada sam cula da ima velike sanse da izgubim bebu, zakucala sam se za krevet ne bolje reci BETONIRALA se!!!!
    e sada ovo jedno pile je uspelo da se odrzi i napredno je pijemo partosistem. u pocetku sa verapamilom ali sada smanjujem ga.

    lezim i dalje a sada sam u 17 nedelji, otkrila sam bebac forum i dopisujem se sa dragim zenama koje mi zaista pomazu kroz sve ovo.

    ako doktor kaze da se miruje ima razloga! poslusacu sve i iznecu ovo do kraja!

    ljubimo vas bebac ija
  11. Jekalina se sviđa post u temi od gema u Sve o prevremenom porođaju   
    Drage mamaice, evo da vam se pohvalim da je kontrola prošla u najboljem redu, valjda 1. put od početka trudnoće. Švrća lepo napreduje, ima već 1.5kg, a ja sam pod ovom terapijom za sada stabilna. Valjda ste mi vi talične

    Suncokret, žao mi je da čujem da se još neko isto tako pati kao i ja, ni moji protoci i danas nisu bili sjajni, ja takođe često merim pritisak i za sada je ok, ali danas me je dr malo utešio time što se prokrvljenost poboljšala ovom terapijom koju primam. Ali isto tako me je upozorio i da se ne smem opuštati, tako da sutra ujutru moram ponovo do bolnice da urade još neke analize.

    Samo da sve do kraja bude OK, a biće, MORA DA BUDE!!!!
    Pozzz.... i ljubim vas puno!
  12. Jekalina se sviđa post u temi od Yora u Sve o prevremenom porođaju   
    Упорност. упорност. Упорност. То вам је кад имате проблем у трудноћи најбитније. У трудноћи сам имала високи притисак и шећер на граници. Мерила сам притисак на свака 4 сата, и кад сам поред прописане дозе лека имала висок притисак повећавала сам сама дозу. Сваких месец дана лежала сам у болници по 5 дана на претрагама. Самном је лежала девојка која је дошла у 25 недеље због контракција. А пре тога је изгубила бебу у петом месецу. Жена је имала материцу са преградом и то је стварало проблем. Она од 25 недеље како је дошла у болницу до 38 недеље кад се породила, није устала осим до тоалета да обави физиолошке потребе, косу није прала. Девојка није села у кревет да једе, већ је јела у скоро лежећем положају. Придигне се само толико да се не би удавила док једе. Она је мени идол. Само својом упорношћу, и добром лекарском бригом, она је издржала до краја. Само она зна како је било на 40 степени, породилиште се у то време реновирао, лежала је на првом спрату поред породилишта. 3 недеље нико није смео да јој дође у посету. Али она је имала циљ да издржи до краја иу томе је успела. Видела сам још примера који су се океј завршили јер су трудницед слушале лекаре и биле мирне ко бубице. Напрсне им водењак у 32 недељи а оне издрже до 37-38 недеље и буде све океј. Исто тако се сећам једне жене која је морала мирно да лежи да бар изџи до 36 недеље а она јок. Она је обишла целу болницу, пушила. И наравно да није издржала до 36 недеље већ се породила у 34 недељи. Све зависи од нас самих. Јер кад затрудниш ти си одговоран за то мало биће у себи, не само док је у твом стомаку већ док год си жива.
    Значи само упорност
  13. Jekalina se sviđa post u temi od BettyBoop u Sve o prevremenom porođaju   
    Ja sam se porodila u 26toj nedelji (750gr) i sve je ok i ja i beba smo super, ne ocajavajte drage moje odmarajte se sto vise ne dozvolite da vas bilo ko uznemirava ili nervira sve to utice na bebe, opustite se i radujte se svakom danu s bebom u stomaku i svakom njenom pokretu, a ako dodje do toga da se morate poroditi pre 37. nedelje nije smak sveta, danas je medicina tako napredna da i mala deca kao sto je bio moj sin porastu bez nekih vecih problema i kako god da okrenete kad god da se beba rodi u svakom slucaju je to najlepsa stvar sto se desi u zivotu...
  14. Jekalina se sviđa post u temi od Tamiii u Drugi trimestar   
  15. Jekalina se sviđa post u temi od Gogule u Skrining hromozomopatija - double, tripl i ostali testovi   

    Verovatno su ti rezultati bili dobri pa negodujes da nesto lose i pored toga moze da se desi. Amnio se obicno radi oko 20 nedelje. Medutim, rezultat tada moze da bude odlican, ali ako se posle toga zakaci neki virus poput toxo, citom., rubeole, herpes itd..moze da nastane haos i da se beba razboli. tako da , sve je to relativno. Ni jedan test ne garantuje da ce beba zdrava da se rodi.
    Mozda zvucim malo negativno ali ja sam prosla kroz sve to pa iz iskustva znam sta sve moze da se desi.
  16. Jekalina se sviđa post u temi od Anonymous u Skrining hromozomopatija - double, tripl i ostali testovi   

    to su stvari koje moras da resis u glavi pre nego sto uopste pristanes da odes na testove kao sto su amniocinteza i onaj drugi isto rizicar zaboravih mu ime.

    zene, teska je to tema. okanite se iste.
  17. Jekalina se sviđa post u temi od Dzo u Drugi trimestar   
    Inace drage, ja se vencavam u sledecu nedelju, mogle biste da mi drzite palceve da uspem da se uvucem u vencanicu! :D
  18. Jekalina se sviđa post u temi od Cvrky u Drugi trimestar   
    sanjala sam moju bebicu kako je drzim u rukama i lepsi osmeh nisam videla :wub:
  19. Jekalina se sviđa post u temi od Anonymous u Drugi trimestar   


    eto
  20. Dzo se sviđa post u temi od Jekalina u Drugi trimestar   
    Posla sam da vas iscitam,ali nemam vremena,idem d ajedem,pa mm i ja odosmo na izlet Ljubim vas sve ,kucakmo se!
  21. Mackica se sviđa post u temi od Jekalina u Čekamo plusiće   

    pa znas ona plasticna drska sa plasticnom mrezicom sto svaka baba ima u selu i sa tim lovi muve? Mislim da kosta 70 dinara na pijaci.Jurim muve sa tim,pa rasturam
  22. Dachy se sviđa post u temi od Jekalina u Svekrva-noćna mora ili ne?   

    mm i ja smo nasli kolica za bebu koja kostaju 270 evra,a ona je na to izbuljila oci i rekla da je to previse i da smo mi besni...A da,besni smo i zato sto zelimo jednog dana da napravimo decju sobu(jer zivimo u malom stanu),kao to je bacanje para!Treba svi da se naguzimo zajedno sa njom i zivimo u jednoj sobi,to bi bilo najbolje,da moze da nas kontorlise Imam ja svasta da pisem na ovu temu,ali bolje da je zaobidjem da se ne bi bzv nervirala...Ionako cemo zdravlje Boze uskoro da je smestimo u garsonjeru... Zivela sloboda!!!
  23. LunaMi se sviđa post u temi od Jekalina u Čekamo plusiće   

    Obavezno ja te cekam...
  24. ljubi se sviđa post u temi od Jekalina u Čekamo plusiće   

    zato i ima toliko muva
  25. Jekalina se sviđa post u temi od Tamiii u Seks u trudnoći   
    Ako ti nije napomenula da ne smes onda verovatno nije opasno.Ja pitala doktorku sta da radim ako budem osecala da jednostavno nesto nije u redu i da ne smem,ona rece-mozes uvek sem ako imas bolove u stomaku i ako prokrvaris.Tad nikako. Nadam se da sam ti pomogla