Linea

Član
  • Broj odgovora

    13
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Odgovori objavio/la Linea


  1. Ima li neko iskustva sa ovim folikulima jer ja nista nerazumem, nekih pet meseci pokusavam da ostanem u drugom stanju. I pre neki dan sam otisla na pregled, dr me je pogledala na ultrazvuku i rekla ovaj mesec nema ovulacije folikul je 26m a do 24m se racuna kao zdrav folikul. Znaci nema ovulacije ovaj mesec, meni to nista nije jasno. Nikada nisam imala problem sa ovulacijom, imam redovne cikluse. Ali ona me je poslala na neku folikolumetriju mislim da se tako zove. Kako ovaj mesec nema ovulacije? Jel to samo ovaj mesec ili inace?

    To se dešava tokom svakog menstrualnog ciklusa. Taj folikul naraste do nekih 25 mm i prska pri čemu sa folikularnom tešnošću izlazi i zrela jajna ćelija. Taj događaj se zove ovulacija. Ovo se odigrava na površini jajnika žene koja je u reproduktivnom periodu i koja ima ovulacije.

    Ovo sam nasla na netu.Mada mislim da to sve zavisi od organizma,nekom puca i sa 20,mora puci i sa 26 jer se u suprotnom stvara cista.Ja da sam na tvom mestu otisla bih na uz i ako nema ciste znaci da je bila ovulacija.


  2. Sad više nije žut nego beo :lol: inače, na mene je ostavio dobar utisak, on važi za velikog stručnjaka tamo. A MTHFR, hoću naravno, s' tim se ne treba zezati. Nego, kaži mi, pošto znam da se u Institut za molekularnu biologiju, gde se rade te mutacije ne vadi krv, gde mogu da je izvadim i bezbedno odnesem tamo. Kad sam nosila za Leiden, u Transfuziji su već imali moju krv od analiza za Trombofiliju pa su mi je samo dali. A kako sad, kad nemam više krv u rezervi?

    zvala sam institut za molekularnu i ovako su mi rekli:Oni ne vade krv,ali moze bilo koja privatna laboratorija da izvadi s tim da im se kaze-Za geneticku analizu se koristi 5-10 ml venske krvi uzete sa 3.8% Na-citratom kao antikoagulansom u odnosu 9:1,(prilikom uzimanja krvi ne koristiti druge antikoagulanse),i tako odneses.Ovo imas i na cenovniku koji si dobila kad si odnela krv prosli put.Krv se predaje svakog radnog dana od 10-16 casova.A mozes i ti da nazoves i pitaj sve sto te zanima,divni su(011-397-66-58)


  3. I ti si bivša bockalica? 'oćeš i u sledećoj trudnoći morati da se bockaš? Verovatno, jel'? :o :o A dobro, pred spavanje, to je verovatno bilo u neko isto ili slično vreme, 30min +/- mada, to bi stvarno trebalo da bude u odredjeno vreme, na 24h. Meni su rekli da mogu 30 min maks. da kasnim sa injekcijom.

    Eto, obe smo nosilac Leidena, to je inače najjača mutacija, s'tim što smo heterozigot, nosioci smo mutacije na samo jednom aleju, što je kol'ko tol'ko dobro, da smo homozigoti, bilo bi još ozbiljnije. Što se tiče FIIG20210A to hvala Bogu nemam, (baš čudno, pošto mene sve hoće) :rolleyes: A što se tiče MTHFR Elezović mi je savetovao da odradim i to, ukoliko mi to bude pozitivno onda čim udjem u treće tromesečje pojačavam Folnu na 3 puta dnevno. "Žuti" doktor iz Transfuzije :lol: Da nije onaj visoki sa naočarima? Za ovo boldovano se potpuno slažem :rolleyes:

    A možda i u onom komadu "Prokletnici" :lol: ta bi mi uloga najbolje legla :rolleyes:

    Jeste taj cvikeras.MTHF obavezno uradi,za svaki slucaj zbog folne.


  4. Nešto sam čituckala ovde, i mislim da se meni menstruacija pomera jer mi prolaktin usporava ovulaciju. Tako nešto je skroz realno, zar ne? Jer ovulacija bude, unazad gledano četrnaest dana pre menstruacije, pa ako ne ovuliram 9-10-11 dan kao ranije, već 13-14-15 dan i meca se automatski pomera.

    npr. meni je mens. na 29 dana uvek,i kad mi je ovulacija 12 i kad je 16 dan,a nekad i 22 .To znam jer sam isla na folikulometriju.Jako me ziga jajnik pred pucanje folikula a i poklopilo se sa merenjima na uz.

    Poslednji put sam ostala u dr.stanju 24 dan i imala sam braonkast sekret u vreme menst.,koji je trajao 3 dana,tako da ja ne verujem u to 12-16 dana ili kako vec.


  5. Eh, tuga, naravno da je tuga, baš sam juče konstatovala da bih, da je sve bilo kako treba sad imala bebicu od nekoliko dana <_< Al' eto, ja moram uvek da budem akter neke zakukuljene priče. A za injekcije, nadam se da ćemo srediti uz pomoć moje dobre vile Ljubinke :) A kao poslednju opciju da, Beogradski program i ja kao gost u istom, možda postanem popularna :D Možda me ugleda neki poznati režiser i kaže "Ova mi treba za ulogu" Možda je zbog toga trebalo sve ovo da mi se desi :) da bih ja postala poznata glumica :D uh <_< OT sam i lupam :ph34r:

    Imaces i vise od jedne bebice,A vala i ja cu ti traziti te injekcije tako male a zezaju nas.

    Bilo bi lepo videti te na bioskopskom platnu da glumis u nekom filmu poput Maybe baby.


  6. Ja kao, što sažetije. Linea, koja je tvoja mutacija? Uh, moraćemo da otvorimo posebnu temu za nas sve, ja mislim da ima već, pa ćemo tamo da dikutujemo, da ne budemo OT ovde.


  7. A jesu li te uputili sta treba da radis cim saznas da si trudna i da li imas i pre trudnoce neku terapiju kao pripremu?

    cim mi zakasni veca,odmah na uz,ako je trudnoca 2-3 dana se ostaje u bolnici da odrede i prepisu tacnu terapiju.A terapija za sad je vit.E,folna,vit.C,I svaki 2-3 dan cardiopirin(moze i ne mora sve zavisi od mutacije),to je obavezno,ali ja s vremena na vreme popijem i B6 i B12 jer i to neki doktori prepisuju.


  8. Линеа и Сунцокрет нажалост има тромбофилију, надам се да ћете разменити искуства, она има проблем да нађе неке инекције колико сам разумела, јел ти немаш тај проблем.

    Inekcije cu poceti da primam tek kad ostanem trudna,a za trombofiliju smo saznali posle spontanih,tako da nije bilo potrebe da ih trazim. Nije valjda da cu morati i oko toga da se nerviram.


  9. :D :D

    Uh, koleginica po broju spontanih, i ja imam iza sebe tri <_< Inače, dobro nam došla i što kraće se zadržala. Šta je uzrok pobačajima i kad su se desili, u kojoj nedelji /mesecu?

    Hvala na dobrodoslici.

    Evo ovako:Prvi se desio 2003 u 11 nedelji-prestala srcana radnja:

    Drugi 2004 u 9 nedelji-nije ga bilo iako su u 7 registrovani otkucaji(kaze dr.istopio se;

    Treci 2010 u 7- nema srcane radnje(posle 7 dana vidi se u materici na uz krvarenje)

    u sve 3 trudnoce me nije zaboleo stomak niti sam prokrvarila,prosto se desi i na kiretazu.

    Naravno radili smo kojekakve analize i sve ok.Tek u oktobru 2011 dr.iz fronta nam da da uradimo neke mutacije gena i ispostavi se da imam neku vrstu trombofilije koja se aktivira u trudnoci i pravi trombove u sitnim krvnim sudovima materice pa posteljice koji dovode do zastoja u radu srca kod ploda.Prima se niskomolekularni heparin i trudnoca se iznese bez problema.

    a da jos vise poludim dr.vlajisavljevic mi je to dao da vadim 2009 god.ali je doktor u transfuziji bio toliko 'pametan' da je rekao da nema potrebe(a mi mu verovali,zna covek)(toliko o njihovom znanju).Da sam tad uradila te analize sada bih imala bebicu.

    Izvini na opsirnosti,sta je kod vas problem.


  10. Avis - 19.02.

    moonlight - 22.02.

    SANJA TM- 25.02

    Anchy07 - 26.02.

    Jacka - 26.02.

    Kikiriki - 28.02.

    IvanaV - 28.02.

    Ljubinka - 29.02.

    Mian - 02.03.

    Venera 12.03

    Simona1107 05.03.

    Simce 14.03.

    Linea 19.03


  11. dobro dosla Linea :D sto manje se zadrzala :) ja sam dobila danas :( uf kako je mrzim..prezirem...kad ce vise doci nasa druga bebica :(

    Hvala.

    I ja sam danas dobila,doci ce nadajmo se vrlo brzo.


  12. Da li mislite da ne mogu da zatrudnim jer vučem teške stvri i jer me Miša šutira u donji stomak? <_<:blink:

    Ja mislim da to nema nikakve veze,ali se ipak pripazi,nekim zenama smeta a nekim ne,a Misa je izgleda neki opasan tip.


  13. Evo i mene,pozdrav za sve cekalice i da sto pre postanu mamice.

    A sad da se predstavim,bicu kratka.

    Cekam vec dugo,pa rekoh kad vec cekam da ne cekam sama.

    Sa mojim dragim sam u braku 9 god.,iza sebe imam 3 spontana,konacno smo pronasli razlog tome,malo teze se ostaje u drugom stanju,i to je to.

    Sada cekamo,nadam se da cemo se lepo druziti :blink: