milim

Član
  • Broj odgovora

    153
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Sve od člana milim

  1. milim je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Hvala svima na cestitkama! V.pozdrav
  2. milim je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Drage moje evo konacno da se i ja javim da sam u prosli utorak, 18.09. dobila moju Mariju, tesku 3730gr. i 54cm dugacku:-) Ma ne mogu da je se nagledam, posebno kad pravin grimase dok spava, jos samo da se naviknem i ja na nespavanje i da rana od epiziotomije zamladi, ma ima samon da se mazimo i uzivamo:-)

    Svima ostalim svjezim mamicama koje su se takodje porodile ovih dana cestitam od srca! Ljubim vas sve puno!

    Kuckamo se na caskanju!
  3. milim je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Milim srecno sutra,da sve bude ok,da se brzo oporavis i da uzivas sa svojom bebom.Cekamo te mi na temi Caskanje ja sam imala indukciju,nemoj nista da se plasis,samo misli pozitivno,misli na bebu...i sve ce brzo biti gotovo.Jel uzimas epidural?
    Nazalost kod nas u Bijeljini jos uvijek ne praktikuju upotrebu epiduralne:-(A vidim pises da si i ti primala indukciju pa jesu li i tebi izazivali indukcijom otvaranje i napone ili su te indukovali tek pred kraj kada je malo falilo da se otvoris? Meni ce morati sutra probusiti i vodenjak a kazu da tek tada pocinje haos...ma najvise se bojim da ce to sve predugo trajati i da na kraju necu uspjeti da se otvorim dovoljno pa ce morati CR...bas me hvata panika sto vise razmisljam...
  4. milim je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Zene sad sam dosla sa CTG-a i dogovorila se sa doktorom da mi sutra ukljuci indukciju (posto ova mala mrvica nece da krene sama), treba da sam tamo u 8.ujutru tako da POZELITE MI SRECU SUTRA samo da moja curica bude ok i da se ja ne patim dugo.
    A inace se bas booojim,nema mi nocas spavanja od treme a ni sutra uvece od bolova:-) Drzite mi fige!

    p.s. javljam, tj. javljamo se cim stignem kuci! Pozdrav svima!
  5. milim je dodao/la post u temi Treći trimestar   


    Kako mi samo ovo zvuci poznato, ja se sjecam da sam prije par nedelja bukvalno nakon sto sam htjela da se srusim rekla sama sebi, e odsad ima da ukljucim alarm nakon 1 sata kupovine:-)
  6. milim je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Draga respect evo vidis jos sam 2u1:-) Samo Boze pomozi bojim se te indukcije:-( A u pravu si, dosta smo i bile u III trimestru, treba nam nova postava trudnica, samo da se radjaju bebice... Moram ti reci da ti se divim, vidim koliko rano si vec na forumu, pretpostavljam da ustajes rano zbog djece, ti si po meni zaista jaka zena, a mi preplasene a cekamo tek prvo...
  7. milim je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Dica a zasto ti moras na carski? Izgleda da sam to propustila kad si pisala...
  8. milim je dodao/la post u temi Treći trimestar   


    Draga Pettra naravno da ces uci u 9. i ako Bog da stici i do termina, evo ja sam zivi primjer:-) Samo se cuvaj i eto tebe u 9.!
  9. milim je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Zene moje evo i ja da se javim posle sto godina...kao prvo i najvaznije nisam se jos porodila(a molili Boga da samo udjem u 9.kad ono sad beba nece vani, ono u fazonu "dosta sam ja vas cekala da sredite ovo pa ono, e sad vi malo cekajte mene", ma vec je lopovcic i u stomaku). Inace nije mi radio internet kuci a i bila sam par dana u bolnici jer me dr. pregledao da vidi koliko sam sada otvorena (citaj u prevodu radio mi dilataciju i posto sam taj dan dobila bolove zadrzao me u bolnici kao bice to do ujutru gotovo, i svi su cekali radosne vijesti, medjutim posto mi je dao inekciju bensedina i buskopana a ja nisam htjela indukciju bolovi su se smirili i eto dzaba sam se tamo traumirala slusajuci vristanje i jaukanje na porodjajima, bukvalno je traumaticno. I eto posto mi je termin u pon.dogovorila sam se sa mojim novim dr.da mi u utorak ukljuci tu indukciju da bi ubrzao porodjaj jer je on dezurni jos tada i tek u sl.mjesecu ali se zene moje jaaaaaako bojim nakon sto sam cula ono vristanje, cak mi je i on rekao da je istina da su bolovi malo jaci kod indukovanih porodjaja ali sta da radim, nemam sta vise cekati, samo Boze pomozi...
    Uf, ja se raspisala (to ja da nadoknadim ove dane nejavljanja:-))

    p.s. SVIM MAMA KOJE SU U MEDJUVREMENU DONIJELE NA SVIJET SVOJE ANDJELE CESTITAM OD SRCA!
  10. milim je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Jeste, dosta im je bilo unutra,a izgleda da im je tako lijepo da nece van:-) Vidjecemo sta ce i tebi sutra reci na kontroli, zamisli ti odes kad ono kazu ma nece on jos sigurno jednu nedelju, ali neka to znaci da uziva unutra:-)
  11. milim je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Zene evo me opet se vratila kuci, i dalje sam otvorena samo jedan prst, a ja mislila ma sad ce reci otvorena nekih 3-4 prsta...tacno me beba zeza, ja mislila necu stici ni da udjem u 9. a ona sad nece napolje:-)
  12. milim je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Evo da se i ja javim malo, nisam pisala ovih dana na forumu ali na brzinu kad stignem citam vase postove obavezno...
    Vidim spisak se skracuje, masala, samo sto neke od nas blizu vrha hvata vec panika od porodjaja:-)
    Ja sam inace juce opet bila na kontroli kod novog doktora (posto ako se sjecate pisala sam da je onaj moj "opusteni doktor" na odmoru) i ovaj novi koji je inace bio na porodjaju kad sam se i ja rodila, me odusevio, i rekao mi je da bih trebala zbog mirovanja u bolnicu(jer su mi noge oteeeeekle) ali posto sam ja nemirne prirode i kontam nije bas dotle doslo, obecala sam da cu lezati kuci i eto opet idem sutra. Ja jos juce i ovih dana non-stop na nogama, i rekoh da se lakse otvorim ja hodam li hodam, kad ono covjek mi predlozi mirovanje...a ironije kontrakcije koje sam imala cijelu trudnocu sad skoro da nemam i sekret isto, covjece ne mogu da vjerujem molila sam Boga da samo udjem u 9.a sad izgleda beba jos nece napolje:-) Ako se ne javim sutra znaci ostala sam u bolnici da se porodim:-)
    Uf al' sam se raspisala....POZDRAV SVIMA!
  13. milim je dodao/la post u temi Treći trimestar   


    Anka je k'o medic slatka, taj nosic i usnice, pa i kosicu ima, ma kao med slatka!
  14. milim je dodao/la post u temi Treći trimestar   


    I meni je mama jednom na pocetku trudnoce rekla pazi samo da ne nagazis psa ili macku bice ti dijete dlakavo, a ja sam joj samo odgovorila e moja mama, onda ce vec zasigurno po tome biti dlakava, ja sam juce nagazila macka Tosu dok je spavao(sto je bilo jako smijesno ja se bojim macaka pa sam vrisnula a on jadan je skocio uplasio se mene), a bas me briga za te price...Kad smo vec kod toga - planirate li vi bebicama stavljati crveni koncic oko ruke? Pitam zato sto me sveki i mama izludise tim glupostima kao pa moras, hoces da ti neko urekne dijete pa da ne spava po cijelu noc, i bijeli luk obavezno ispod duseka da stavis.....ha...ha...ha...
  15. milim je dodao/la post u temi Treći trimestar   


    Draga atlagic izguraces ti sigurno, samo se maksimalno pazi i naravno da ces izgurati do kraja uz ginipral ali kao sto sam vec jednom pisala ovdje rijeci jednog zaista dobrog ljekara (nazalost meni on nije vodio trudnocu ali mojoj rodici jeste) da nema tako djelotvornog lijeka kao sto je mirovanje. Pricam ti ovo iz iskustva, meni su kontrakcije krenule negdje u 16.nedelji prije amniocenteze i evo citavu trudnocu sam pila hormonske tablete i cak sam na kraju sestog mjeseca prestala raditi jer sam osjecala to neko zatezanje dole, a kontrakcije su mi bile svakodnevne (traju i sad), i tada mi je moj dok.rekao da mi prijeti prevremeni ali da slobodno nastavim raditi. Ludak! Ja da sam ostala sjediti i dalje u kancelariji po 8 sati i da nisam isla po sopstvenom osjecaju ja bih se davno porodila a evo me u 38.nedelji hvala Bogu, taj moj opusteni gin.mi neki dan rece pa dobro si ti izgurala kako je izgledalo. Zato misli pozitivno, i broj dan po dan, nedelju po nedelju i vidjeces eto i tebe ubrzo u devetom. Srecno!
  16. milim je dodao/la post u temi Treći trimestar   


    Hvala Ivancice!
  17. Ne možete da vidite ovaj odgovor jer se nalazi u temi za koju je potrebno 100 posts da bi bila pikazana.
  18. milim je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Moze li mi neko reci je li citao gdje o maloj Uni i Andrei, bas me zanima kako li su te dvije male dusice?
  19. milim je dodao/la post u temi Treći trimestar   


    Hvala ti draga Pettra! Pozdrav!
  20. milim je dodao/la post u temi Treći trimestar   


    I meni je jedan oftalmolog kod koga sam isla po misljenje da li moram na cr zbog dioptrije rekao da preporucuje nosenje naocara i dok budem dojila bebu jer se tada manje luci suza u oku pa zbog toga, sem naravno ako meni ne budu smetala onda mogu i dalje da ih nosim.
  21. milim je dodao/la post u temi Treći trimestar   


    I meni je tata umro od raka prije par godina, i posle takvih stvari covjek misli da je ojacao ali kad onako nesto cuje ne moze se biti cvrst... Samo Boze pomozi!
  22. milim je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Jao zene moje izgleda da sam dobila neku koznu infekciju, sta me sve nece naci, inace sam prije par dana izgubila i desno socivo dok sam ga prala otislo u slivnik, a naocari koje sam narucila za nocno ustajanje oko bebe mi nikako ne odg., kuca mi jos puna majstora, evo smijem se od muke... Ne znam da li je neko od vas imao takav sitan osip na noznim prstima, a pocinje mi evo i na rukama izmedju prstiju i svrrrrbi, znaci danas moram i kod dermatologa. Nesto se bojim svih tih tableta i masti, negdje sam procitala da se lijekovi na bazi gentamicina i jos nekih bas ne preporucuju jer izazivaju gluvocu kod bebe, pa se sad bas nesto bojim...
  23. milim je dodao/la post u temi Treći trimestar   


    Ni meni ne ide u glavu kako to da takav lijek smije a drugi koji su manjeg dejstva ne smiju, sjetih se jednom kada mi je doktor prepisao vag.Polygynax i rekao da se to trudnicama ne preporucuje ali je veca steta ako se ne koristi nego da se koristi, tako da pretpostavljam da isto vazi i za bensedin. Trudnice koje su radile amniocentezu pored bensedina dobijaju jos i brufen i eritromicin koji je antibiotik(meni je to bilo prepisano od str.jednog dr.u bg-u) :-|
  24. milim je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Umrla mu je pacijentkinja dok je bio na dezurstvu...
  25. milim je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Drage moje kako ovaj zivot zna biti g.... Sinoc sam isla na CTG na odeljenje nase gradske bolnice posto mi je tada doktor bio dezurni i nije bio dobar nalaz kaze doktor vidi se tahikardija, da odem kuci, popijem Bensedin i da se vratim za dva sata da ponovimo. Vratim se ja posle ta dva sata i dezurna sestra mi ponovi ctg i sad cekaj dok., kad tamo izlazi neka zena jadna dosla hitno ima rak pa na neku terapiju, na doktora se deru kao gdje ce preko reda i tako ja i muz cekamo a nervoza raste. Kad posle dodje doktor i pogleda nalaz kaze u redu je sad, beba se sad malo uspavala od bensedina i da bi trebala naletiti da ga opet uradimo za par dana. I tako krecemo mi kuci, kad cujem neka njegova poznanica ga upita onako kako si a on ce na to, nisam dobro, sad mi umrije zena 76.godiste, mislim strasno je da neko umre mlad ali sad mi muz rece da je ona bila trudna... Ej COVJECE PA ONA JE BILA TRUDNA I UMRLA JE OD SRCANOG UDARA, J...M TI OVAJ ZIVOT PA ZASTO TAJ MALI ANDJEO NIJE STIGAO DA SE RODI I TA MLADA ZENA DA UGLEDA SVOJU BEBU??? Ne mogu to nikako da izbacim iz glave...............