Waterlily

Član
  • Broj odgovora

    100
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Reputacija

  1. Waterlily se sviđa post u temi od Schveca u Dojenje u trudnoći   
    Boli nekako slično kao prvih dana dojenja, kad krene da sisa kao da mi se stom zgrči, pa popusti... kažem ne stalno, ali dešava se... i da, takav bol imam samo dok S sisa...

    Ja sam slaba, lenja i nesposobna da sama odviknem Saru od sike... a i znam da ne moram sama da prolazim kroz to, pa se previše i ne trudim. Tebi svaka čast, ali meni eto treba pomoć supruga, tako mi je lakše i to je to:D

    Pogledaću link

    Hvala puno na odgovoru
  2. Waterlily se sviđa post u temi od paper_moon u Dojenje u trudnoći   

    Nisi dosadna,naprotiv ja volim da pomognem koliko mogu.Nisam imala nikakve bolove kako ti opisuješ u stomaku kad S sisa,nemam ih ni sad.Jel imaš te bolove i kad ne sisa,možda je širenje materice?

    Bradavice su počele nedavno da me bole,kad ih je nažuljila zubićem koji raste,a bolele su me grudi kad bi obično trebalo da dobijem.Kao neki probadajući bol,al to sam imala i u prvoj trudnoći.

    Mleko mi mislim nije prestalo,al npr kad stisnem nema mleka,čitala sam da je to sad kolostrum koji ona brzo popapa.To je počelo tačno oko 20.te nedelje,koliko me sjećanje služi,znam da sam jedno jutro videla da ne curi.Od tada je i ona proredila sisanje,i to se svelo na baš retko.S tim što sam joj ja noću nudila vodu kad se probudi,možda je i to doprinjelo.Ona je kasnije i sama tražila vodu.
    Ja sam išla na to da smanjim svakako dojenje.Desi se neki period od par dana kada bi sisala češće,al to stvarno brzo prođe.

    Inače,najviše je sisala na početku moje trudnoće.

    A što se muža tiče,prstom makao nije,niti sam mogla na njega čekati za to noćno sisanje.Sama sam polagano ali sigurno uspjela da je naviknem da se uspava bez sike.Takođe,da se nauči da nema noćnih podoja,već joj daM da pije vodu.To sam najviše radila iz razloga što će tri dana i tri noći biti bez mene,pa da je pripremim da kad se probudi noću ne traži siku,jer mame nema.

    Nadam se da sam ti bila od neke pomoći,ako imaš još pitanja,slobodno.

    Ima jedan fenomenalan forum o dojenju u trudnoći tu ima dosta korisnih zanimljivih postova,pa kad nađeš vremena čitaj.Ja sam sve iščitala i dalo mi je odgovore na neka moja pitanja.

    http://forum.roda.hr...enje-u-trudnoci

    Imaju i neke članke,samo potraži.Al jedno je sigurno,sve čitaj,al sebe i dete najviše .
  3. Waterlily se sviđa post u temi od Phoenix u Pamučne pelene   
    Ne zove se tema Hvalospevi, ali nema potrebe dolaziti ovde i govoriti živele jednokratne pelene i podsmešljivo pisati o platnenim, kao što se ne očekuje da na temi o dojenju neko dolazi i govori živelo AD.

    Fascrinirana sam koliko niko ne obraća pažnju na momenat zaštite životne sredine i ne uzima to u obzir kao jedan od značajnih faktora razlike između ove dve vrste pelena. To je tako tužno.