Elvira

Član
  • Broj odgovora

    2
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Sve od člana Elvira

  1. Elvira je dodao/la post u temi putovanja   



    Drago mi je da je tako. Kao što sam napisala, samo opušteno. Meni je stresnije bilo sa 1 detetom od godinu dana (što se letovanja tiče) nego sa njih troje, a bebac je imao 3 meseca. Zaboravi na odmore kakve si imala bez bebca (leškarenje, sunčanje...). To može da bude izvor stresa, ako očekivanja nisu u skladu sa mogućnostima. Ako bebi bude dobro, i vama će. Prvo njoj ugodite, a vi se zadovoljite "mrvicama" i maksimalno uživajte u niima! Ništa ne shavatajte kao obavezno. Naravno da ništa nije kao kod kuće, ali bože moj, zato ste i prevalili toliki put! Bebi neka bude najpribližnije kućnom redu i rasporedu, ali ako jelovnik nije kao kod kuće, pa nije smak sveta. Moji mrze supicu iz kesice, ali je na moru ona najbolja na svetu
  2. Elvira je dodao/la post u temi putovanja   

    E pošto se be smatram iskusnom mamom, krenimo redom.
    kada je Nadja imala 1 goginu puotavli u Tunis. kašice i tako to spakovala u kofer među odeću. Niakvih problema. Ona je prespavala ceo put (2h, doduše).
    Maša je imala 7 meseci kada so putavali na Rodos (2h). Isto švercaoavali kašice (20tak komada među odećom). Nikakvih problema. Na aerodromu je nahranila nekim frutolinom tako što sam frutolino spakovala u male plastičnu kutiju sa poklopcem, a posebno nosila prokuvane vode i samo tamo smućkala. Sve super prošlo pošto je bilo neko veče.
    Kad je imala 1.5 godina šibali na Tasos (10h) kolima, naravno. Tu je naravno prednost što ti kao kontrolišeš situaciju da staneš kad ti volja.
    Marko je imao nepuna tri meseca kad je išao za Crnu Goru i blaženog li vremena! Zimus smo išli za Italiju kolima i jooj! Danju. Ali preživeli smo. Kod moje dece pali malo grickanja (uvek ih lako podmiti s hranom - ne znam kako nisu debeli !
    Verovatno je kontrola na letovim za Ameriku rigoroznija, ali uvek nešto može da prođe. Moji poznanici koji žive u Dubajiu daju klicima malo one tablete za putovanje. To ih uspava. Nisam pristalica toga, ali ako drugačije ne ide...
    Kažu da je dobro kod poletanja i sletanja da sisa dudu ili pije sokić da bi se sprečilo stavranj "začepljenog uha" usled nagle promene pritiska. Kao to može da ih uplaši pa da jako plaču. Pa sad ne znam,ali nije nikad bilo zgore primeniti ono što ne šteti.
    Kažu da je dobro poneti nešto novo (efekat iznenađenja i nešto staro i drago (uteha u nepoznatom svetu).
    To mi sad pada na pamet. glavno je bez nervoze i sve će biti OK. sretan put