Mbebac

Član
  • Broj odgovora

    9
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Mbebac

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice Mbebac

  1. Mbebac je dodao/la post u temi Da li se bolovanje (zlo)upotrebljava   

    Jelena, ja sam iz Subotice.
    Tangerine, ne znam šta da ti kažem....možda nisu svuda tako rigorozni!
  2. Mbebac je dodao/la post u temi Da li se bolovanje (zlo)upotrebljava   

    Jelena, ja tek sad vidim da sam zaboravila da pozdravim četverac
    Svaka ti čast! Kako se ti osećaš? Šaljem vam poljupce :*
    Tangerine, evo dijagnoza koje prolaze:
    eclampsija (posle bolničkog lečenja do 30 dana); haemorrhagia in graviditate initiali (od 30 dana do kraja trudnoće); graviditas extrauterina (do 45 dana od dana operacije); complicationes venarum gravidae (posle bolničkog lečenja i/ili komplikacija do 30 dana); diabetes mellitus in graviditete (kod komplikacija ili bolničkog lečenja do 30 dana); placenta praevia cum haemorrhagia (do kraja trudnoće)
    E sad ti pogledaj šta ti je napisao dr. Ako nema jedne od ovih dijagnoza, ovde ne bi prošla!
    Ne interesuje njih ni opis radnog mesta, ni godine trudnice, ni da li je prirodno zatrudnela ili iz ko zna kog puta vantelesnom oplodnjom.
    I ja opet treba da idem 22-og i već mi je loše od toga. Znam ja da mogu biti 2 dana na poslu, pa opet otići na bolovanje, ali mislim da nije fer da se jedna trudnica na taj način nadmudruje sa državom, i da se sekira i maltretira.
  3. Mbebac je dodao/la post u temi Da li se bolovanje (zlo)upotrebljava   

    E, i ja se nadam
    Nikada do sada i nisam isla licno. A ovoga puta su insistirali na tome!
    Evo na sta sam naletela juce dok sam trazila informacije o nekoj pomoci za trudnice
    "Naime, od početka ove godine, u Subotici, lekarska komisija veliki broj trudnica, kojima je ginekolog prepisao bolovanje, vraća na posao ili ostaju bez novčane nadoknade. Lekarska komisija uvažava samo najteže slučajeve, ne obazirući se na to gde trudnice rade i koju vrstu posla obavljaju. Da li trudnice u takvom stanju možda treba da promene profesiju i posao, kad ionako znamo kakav stav poslodavci imaju prema budućim majkama! Žene, umesto u miru i blagostanju da čekaju svoj porod, suočavaju se sa nizom problema, što znatno utiče na njihovo zdravstveno stanje i zdravlje njihove bebe.

    Ovakve odluke, napominjemo, dovele su do toga da su najmanje dve Novosađanke izgubile bebe, nakon što je lekarska komisija, i pored potpisane preporuke ginekologa, i dijagnoze da im preti spontani pobačaj, rešila da ih vrati na posao. Zar je to scenario koji očekuje subotičke trudnice, ako se već i nije dogodio!? Ko će biti odgovoran ako se nešto desi!?"
    IYVOR
  4. Mbebac je dodao/la post u temi Prednosti i mane trudnoće posle 35 godina   

    Ja ću u Maju napuniti 36, a termin mi je 16.Jul. Ovo mi je prva trudnoća.
    Da sam mogla planirati, rodila bih još sa 18 i do sada bih imala petoro dece, o čemu sam oduvek maštala.
    Ipak, život se na da isplanirati. Sad, kako je, tako je. U međuvremenu sam stekla i ono zbog čega su neki odlagali bebu, pa će ista imati odlične uslove za odrastanje. Ipak, više bih volela da sam se sa njih 5 i pomučila, nego da razmišljam da li ću doživeti dvadesete godine svog deteta Tako su me zatekle, šokirale, obeshrabrile i uplašile smrti najdražih rođaka u svojim ranim pedesetim, da ne mogu da se opustim uopšte.
  5. Mbebac je dodao/la post u temi Da li se bolovanje (zlo)upotrebljava   

    Jelena, hvala na pitanju, sada sam dobro. Definitivno se ne osećam kao da sam trudna, ali čim to zaboravim i odem u šetnju dužu od sat vremena ili se uhvatim krpe, zažalim. Tako sam u četvrtak otišla do pošte i malo se zadržala jer je bilo odlično vreme i prijala mi je šetnja. To veče i sutra dan sam preležala, jer sam dobila bolove i kontrakcije. Dakle, dok mirujem sve je superiška. Nemam gorušicu, lepo spavam, nisam se puno ugojila. Krvna slika mi je ipak grozna, pa su mi uveli gvožđe, a možda mi pojačaju i dozu fraxiparina zbog ogromnog dimera.
    Sada sam 21-a nedelja. Ti?
  6. Mbebac je dodao/la post u temi Da li se bolovanje (zlo)upotrebljava   

    Ćao svima,
    izvinjavam se što se nisam javila onog dana. Bila sam baš umorna i stomak me je zaboleo od višesatnog sedenja i čekanja odluke. Nisu nas ni pozivali da uđemo, tako da ne razumem zašto su trudnice morale dolaziti lično i čekati satima u nekom zagušljivom hodniku, punom ljudi, i na neudobnim klupama. Sve me je bolelo posle tog čekanja! Ono što sam tamo videla je da sam ja lično najbolje prošla od svih trudnica. Dobila sam mesec dana produžetka bolovanja. Neke trudnice su odbili, a neke su dobile još po nedelju dana
    Sad ne znam šta da kažem... Što se mene tiče, zadovoljna sam odlikom drugostepene. Jedino ne pristajem više da odlazim tamo lično. Ako njima nije jasno da ja ne smem dugo da sedim, meni jeste. Tako da me više neće videti po cenu da odem na neplaćeno i odreknem se plate. Ipak mi je beba važnija od svega!
  7. Mbebac je dodao/la post u temi Da li se bolovanje (zlo)upotrebljava   

    Ćao ženskice,
    sutra u 13.30h idem na drugostepenu komisiju. Javiću vam šta je bilo.
    Pozz
  8. Mbebac je dodao/la post u temi Da li se bolovanje (zlo)upotrebljava   

    Hvala vam na odgovorima. Već sam zakazala susret sa drugostepenom za kraj meseca. Moj dr mi uvek napiše da je potrebno mirovanje i pošteda od posla. I nije tamo neki dr koji ne zna o čemu priča. Čovek je prof. specijalista, radi u bolnici-znači sve što traži komisija. Baš mi nisu jasni, ali neka. Videću šta će se desiti na drugostepenoj. A ako me odbiju, ja se neću žaliti dalje, nego ću ih sve tužiti, jer mi je dosta više nepravde! Samo pričaju o natalitetu, a rade sve što mogu da spreče ženu da se usudi da zatrudni!
  9. Mbebac je dodao/la post u temi Da li se bolovanje (zlo)upotrebljava   

    Evo i ja da kažem nešto o zloupotrebi trudničkog bolovanja.
    Imam 36 godina. Posle decenijskog lečenja steriliteta, uspela sam da zatrudnim van telesnom oplodnjom. Naravno, ne iz prvog puta. U početku trudnoće, dva puta nisam poslušala doktora što se tiče strogog mirovanja, već sam izašla u šetnju, i oba puta pokrvarila.
    Sada sam disciplinovana. Šetam samo po kući dok osećam da mogu i zaista se osećam dobro. Međutim, tako je bilo i ranije, pa ne bih da rizikujem i idem dalje od ovoga.
    Međutim, ovog meseca me prvostepena komisija odbije za bolovanje verovali ili ne. Dobili su neki nov šifrarnik i po njima ja sam sposobna za rad! A radim sa decom-znači satima na nogama i među raznoraznim virusima.
    Pa vi sad meni recite ko koga, tj. čiji život i budućnost zloupotrebljava?