LajLa*

Član
  • Broj odgovora

    287
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Odgovori objavio/la LajLa*


  1. Trebalo bi da joj dajes espumisan kapi 5 puta dnevno po 25 kapi svaki dan. cajevi su malo problematicni. Mislim da ce ti i dr. reci da cekas 10 dana. Kako ti jedes? Vodis li racuna sta jedes? Pijes li ti probiotik? uzmi i ti espumisan da pijes.

    Trebalo bi da joj dajes espumisan kapi 5 puta dnevno po 25 kapi svaki dan. cajevi su malo problematicni. Mislim da ce ti i dr. reci da cekas 10 dana. Kako ti jedes? Vodis li racuna sta jedes? Pijes li ti probiotik? uzmi i ti espumisan da pijes.

    nisam znala da i ja treba da pijem espumusan... u sustini pazim sta jedem . . izbegavam neku hranu ali omakne mi ponekad neka casa gaziranog soka, ne znam koliko to moze ozbiljnije da utice na njene grcice... A pretpostavljam da su kod nje lenja crevca cim ne kaki tako dugo. Uskoro imamo prvu kontrolu kod dr pa cu se konsultovati sa njim. pozzz


  2. A da ipak odeš kod dr čisto da budeš mirnija? Moguće da su i grčići, ali ako joj od tih navedenih metoda ništa ne pomaže da lakše kaki ja bih ipak pitala lekara.

    ako istekne tih 7 dana koje je receno da je normalno da beba ne kaki dok doji, vodim je kod lekara. Stvarno mi je strasno da gledam rodjeno dete kako se muci i uvija od bolova. Valjda ce oni znati kako da joj pomognu kad ja ne znam. Hvala na savetu ... pozz


  3. cula sam za neki Milupa caj da je odlican za grcice i da pomaze da beba lakse kaki, al nigde ne mogu da ga nadjem po apotekama... Ne znam da li zna neko gde mogu da ga nadjem, nijedan drugi caj joj ne pomaze..??


  4. Da, osnovno sam zaboravila da napisem :)

    beba samo siki, ne dohranjujem je. Toliko siki,da ponekad ne mogu da je skinem sa sise. Strasna je, non stop bi da jede. Valjda se tada naguta i vazduha pa je posle muci stomacic... Danas je 6.dan da nije kakila, nenormalno se muci. Pitali smo u apoteci za cepice za bebe ali rekli su mi da je to zabranjeno za bebe koje su mladje od 3.meseca. Kao ne daje se pre toga, a moja ima 24 dana...

    A espusmisan joj dajem 4-5 puta na dan, po 25 kapi. prducka sacuvaj Boze, ko matora, ali da se iskaki nikako...


  5. Nadam se da ce neko videti da me posavetuje, jer se pocinjem gubiti....

    Imam bebu, devojcicu od 22.dana. Kaki na par dana, i to je uzasno muci. Kad pocne da place, da se napinje, stenje, dete se zacenjuje od plakanja i nista ne moze da je umiri... svasta sam nesto probala. i bibilibi caj , i kuvali kim, i dajemo espumisan (od njega jadna samo prducka ko luda, drugi oblik pomoci od tih kapi barem kod nas nema), kupili smo hippov caj pa i to. Probala sam cak i one starinske metode sapunic i toplomer, ma dzaba. Nocima ne spavamo zbog nje, jadna zaspi samo kad se premori, pa iznemogne.

    Grci se, tegli, skuplja, izvija, bori i nogama i rukama ma nista. E sad, zanima me, kako da razlikujem da li je to boli samo od nekakenja, ili ima mozda i grcice? I koji se to cepici daju malim bebamA? moracu podhitno da kupim neke.

    Pozdrav i hvala unapred


  6. Kristina i Tijanaki CESTITKE !!! Drago mi je sto je sve proslo super, uzivajte sada sa svojim devojcicama.

    Videcete, to su mala neverovatna bica. Pozdrav


  7. Vidim pricate o tome da jedete ljuto u trudnoci. Realno bebi ne moze da skodi, jedino vama ako imate problema sa neredovnom stolicom, hemoroidima. Hoce i da stvara i gorusicu i da nagriza zeludac. Nekome smeta a nekome ne. Sve je individualno.

    Ja sam realno prestala da jedem ljuto negde oko 7 meseca jer sam imala strasan problem sa zatvorom


  8. Bas tako maji bebac ! skroz si u pravu ! To je velika zabluda da sex ubrzava porodjaj, bas naprotiv. Dr mi to rekla pred kraj kada sam je pitala. Ali zato sto vise setnje i cucnjevi skracuju i otvaraju grlic materice. Znaci cucnite, ostanite u cucecem polozaju barem 10ak sek (ako vasa kolena to mogu da izdrze)... i onda tako ponovo i ponovo...

    Sex... hmmm. redovno do 7 msca, nakon toga malo redje, ali maltene do zadnjeg dana smo ga imali. Pred kraj smo prekinuli, jer meni nije bilo do toga, a i mm se uprpi, pa me nervira... Ali uvek je bio paljevina teska...

    Ali zato od kad je bebica dosla, ni on ni ja ne pomisljamo na sex . . . Potpuno neverovatno, ali niti imam vremena, niti volje niti zelje. Samo bih spavalaa... jao nikako da se naspavamo. videcete vec.. hhiihi

    Pozz i cekamo novosti od Cire :)


  9. Zdravo trudnice drage! Vidim da ste bas aktivne i super raspolozene . ako. samo tako!

    Ja nikako da stignem da se javim, mojoj mukici krenuli grcici pa su tu neprospavane noci i dani. Mozete misliti. Dusa me boli a ne mogu da joj pomognem.

    Pre svega, da cestitam mamama na bebicama, i rodjendan cookie. Sve najlepse :)

    a vama koje se pripremate i ocekujete porodjaj svakog trenutka samo da porucim PUMPICA JE SPAAAAAAAAASSSS. Verujte. Vredi svaki dinar ( moja preporuka avent, skupa ali najbolja). Naj***la sam sa grudima u porodilistu, uvucene bradavice, mleko nadoslo a ja 2 dana se nisam izmuzala, ( moje neznanje nije imalo granica, hehe pisacu vam vec) i pri tom moja beba nije znala da siki pa mi se cudo napravilo. Pumpica me spasla. Koristila sam i silikonske bradavice, ali pimpica mi je izvukla bradavice i sad je odlicno! ZNACI TO JE MOJ SAVET a vi kako mislite :)

    Nadam se da ce moja mrvica uskoro biti bolje pa da cu moci cesce da vam pisem i da se druzim sa vama.

    Maji bebac malecka je divna. mali andjeo. Bice ona dobro kao i Andrea. Bog ih cuva. A vi budite jake i hrabre jer cete im tako najbolje pomoci...

    Veliki pozdrav od mene i moje Nede :*


  10. Zene.HVALA PUNO SVIMA NA CESTITKAMA!!!

    Imala sam fin porodjaj ali zato sada muku mucim sa ranom od epiziotomije. Boli ko ludo. Evo celu noc ne spavam, samo placem placem placem. Jos 3 put bih se porodila samo da ne trpim ove bolove. Ne znam kako me je usila dr ali ubija me ovo... Jel imao jos neko slican problem??

    Inace B.mama CESTITAM BEBICU! !!!!!

    Majibebac DRZI SE. Verujem da ce sve biti u redu!


  11. Zene samo da se javim na brzinu. Skinite me sa spiska ;) Porodila sam se juce u 6:45h ujutru. Rodila mi se moja devojcica Neda, 3750 gr i 57 duga...

    Super smo prosle i sve je u redu. A ja cu ovih dana napisati malo opsirnije o porodjaju. Pozdravcicc


  12. zelim dobrodoslicu novim clanovima, cestitke na bebicama, mamama koje skorije ceka porodjaj zelim svu srecu, i da se zahvalim na savetima i odgovorima svih mama na moje pitanje od juce.

    Nisam stigla da pisem, imala sam bolove, ne tako strasne, ali dovoljno da me dezorijentisu i iritiraju. Danas isti slucaj, neki tupi bol u predelu jajnika, poneka kontrakcija, ali nista vise. Vise ne znam kad ce se ova moja bebana odluciti da krene, postala sam mnogo nervozna i nestrpljiva.

    Pozdrav svima


  13. Majibebac MOLIM BOGA DA SVE BUDE U REDU SA TVOJOM BEBICOM, da se oporavi i ona i ti od sveg loseg sto ste prezivele... U soku sam, i plakala sam dok sam citala , tek sad shvatam koliko su moje brige glupe i smesne (kilaza, strije, celulit, strah) ... Tek kad ovako nesto cujes, prozivis, shvatis sta su ozbiljne stvari.

    Skoro sam na youtube gledala neke snimke porodilja koje su imale slicno ili ne daj Boze jos gore iskustvo, plakala ko kisa i bila u neverici da zaista postoje takvi kvazi doktori i ostalo med.osoblje, ali sada kada vidim da se to stvarno i desava, imam takvu zelju da nekoga ubijem. Nosis 9.meseci zivu i zdravu bebu u svom stomaku da ti je neki tamo majmuni upropaste kad treba da bude najlepse, treba to sve u zatvor potrpati.

    Javljaj nam kako tece situacija i kako se oporavlja vasa beba, a vama zelim da budete hrabri i jaki jer cete tako najbolje pobediti ovu situaciju koja vas je snasla.

    Poljubci


  14. CIRO kod tebe je ipak dojenje bilo delotvorno ;) blago tebi. U ovih poslednjih nekoliko dana trudnoce apetit mi je kao u slona, samo bih jela i svasta nesto guram u usta. Nije ni cudo sto sam se otrovala ;)

    A klima, uf, moja pusta zelja, trebalo je da je ugradimo proslog meseca, ali doslo je do pomeranja planova, tako da sam ostala da se gusim i mucim na ovoj vrucini.


  15. A ja imam jedno pitanje za zene koje su vec radjale i imaju iskustvo sa time.

    Elem, prva mi je trudnoca i vec sam se ugojila oko 20 kg :( Previse za moj patuljast rast.

    Cula sam da kada pocnes da dojis bebu da ti kilogrami (kao) se gube, odlaze, mrsavis, sta li vec...

    Medjutim, opet, kasnije cujem, da dok dojis imas nenormalan apetit, stalno si gladan i da se samo jos vise natrontas i ugojis, da nema kud dalje :( :( :unsure:

    Bojim se da ne nabacim jos u kilazi, na velicini dupeta pozavideo bi mi i bivsi Sovjetski Savez, bez zajebancije.

    Kako ste skidale kilograme nakon porodjaja??? :rolleyes: