dr Bojana

Član
  • Broj odgovora

    6
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici dr Bojana

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Ko je posetio ovaj profil?


pregleda profila

Aktivnosti člana/članice dr Bojana

  1. dr Bojana je dodao/la post u temi Biohemijska trudnoća   

    Odgovor za Maybe - Draga moja ti si toliko proučila ovu temu da ja nemam šta da dodam! Jeste,sve tako piše i u medicinskim knjigama...ali tokom studiranja ja sam postala toliko kivna na neke gluposti koje smo učili, osoba se posmatra kao skup simptoma i tako se i leči...što je tako pogrešno! Svi smo mi različiti i hvala bogu da je tako...pa tako treba i da se lečimo...svako ima svoj lek.

    Ono što ja mogu da ti preporučim je naravno moje insistiranje na dovoljnom unosu vode...jer se telo potpuno očisti od toksina i svega ostalog što bi moglo da smeta. Ako imaš normalno razvijene polne organe i nemaš neke mutacije u svojim genima...znači zdrava si i prava, onda nemoj da očajavaš...naoružaj se pozitivnom energijom...nema misli tipa - joj,šta će biti,da li će se opet ponoviti...to zaboravi... Znam da očekujem od tebe tešku stvar,a to je da blokitraš negativne misli ali moraš... razmišljaj samo o svojoj bebici kao da je već tu...nećeš verovati kako telo odgovara na impulse psihe! Naravno sve ovo važi i za tvog dragog...

    Zdrava ishrana,voda,umerena fizička aktivnost svaki dan,bar šetnja pod ruku,da ne pominjem da nema alkohola,cigareta,energetskih napitaka i ostalih otrova!Očistite svoja tela od otrova običnom vodom česmovačom 3l svaki dan...i VERUJTE doćiće dan kada će vaše bebče biti sa vama!
    Lekovi i medicina nisu svemogući ali priroda jeste !!!
  2. dr Bojana je dodao/la post u temi Otarasite se muke i povraćanja   

    Odgovor za Leptir S - test za trudnoću u suštini može da pokaže pozitivan razultat tek posle 7-10 dana od oplodjenja,jer se zasniva na detekciji hormona u urinu koji počinje da luči posteljica.Ako se uradi pre,kada je vrlo nizak hormon-test će biti negativan. Srećno!

    Odgovor za Šećerka - tačno je da uzimamo so hranom,ali kada se poveća unos vode na 3l dnevno,sav višak soli se bukvalno spira iz tela,što je super,ali sada treba obezbediti i unos soli.
    Kažem to važi samo za one ljude koji imaju normalan krvni pritisak...sistolni do 120 dijastolni do 70. Inače nema potrebe povećavati unos soli ako je pritisak veći...ali postoji mogućnost pada pritiska...glavobolja,vrtoglavica,preznojavanje...onda treba povećati unos soli do 3g. A tih 3g unećete tako što ćete malo bolje posoliti salatu,malo više posoliti supicu i to je to..Ne morate da se strogo pridržavati...pa da merite i tako to...nego slušajte svoje telo,to je najbolje!

    I još nešto...podrazumeva se da se zdravo hranite,odnosno da nema proždiranja masnih i slanih grickalica. Ako vam se baš nešto gricka neka to budu štapići koji se inače ne prže u ulju i birajte one koji nemaju so na sebi...i naravno ono što je super za grickanje su koštunjavi plodovi i suvo voće...umereno...jedna šaka dnevno
  3. dr Bojana je dodao/la post u temi Otarasite se muke i povraćanja   

    Moraću još nešto važno da razjasnim!
    Ako samo budet pile vodu oko 3l dnevno,bez soli ( oko 3g - pola kafene kašičice),u telu će nastati neravnotaža,biće previše vode u ćelijama tkiva,a neće biti dovoljno tečnosti u krvnim sudovima.

    So zadržava vodu u krvotoku što je veoma važno za normalan pritisak! Bez soli krvni pritisak biće vam jako nizak,da je moguće da se jave vrtoglavice,nesvestice pa i kolaps...što nije dobro za bebu! Zato ne izbegavajte so ako imate normalan pritisak!
    Što se tiče visokog pritiska - Preeklampsije-ona i nastaje zbog dehidratacije...Koga zanima mogu o tome opširnije da pišem.

    Što se tiče soli...koristan je još jedan savet za devojke koje uvek imaju nizak pritisak.
    Prvo - pijte dovoljno vode svaki dan!
    Drugo - kad osetite glavobolju,malaksalost,preznojavanje...znate već kako je ko ima nizak pritisak-umočite prst u so i staviti na vrh jezika...tako par puta dok ne osetit da ste progledali Tako se mozak preko jezika obavesti da stisne previše raširene krvne sudove,vama ponovo počne normalan dotok krvi u mozak i osećate se kao ponovo rodjeni! Opet,pričam iz sopstvenog iskustva
  4. dr Bojana je dodao/la post u temi Otarasite se muke i povraćanja   

    Devojke,hvala na dobrododošlici
    Sve što vas zanima pitajte,sa zadovoljstvom ću odgovoriti na sve što znam
  5. dr Bojana je dodao/la post u temi Otarasite se muke i povraćanja   

    Medicinski fakultet u Beogradu sam završila prošle godine i od tada tražim posao,bezuspešno...tako da nemem nikakve šanse za nekom specijalizacijom jer nisam u radnom odnosu. Ono čime želim da se bavim je prevencija i zdravstveno prosvećivanje,što je u ovo zemlji čista utopija.

    U svakom slučaju...možda će nekome ove ideje biti previše jednostavne - ali istine i jesu jednostavne! Ko voli da se kljuka lekovima-otrovima samo nek navali...ova tema je posvećena nekoj novoj generaciji koja se vraća prirodi!
  6. dr Bojana je dodao/la tema Znaci trudnoće   

    Otarasite se muke i povraćanja
    Drage moje,
    želela bih sa vama da podelim ove korisne i jednostavne savete,jer mi je jako žao kada pročitam koliko se žene muče kada je u pitanju jedan od ranih znakova trudnoće - muka i povraćanje
    Imam novost za vas! Ne mora tako da bude! Nismo bespomoćne i prepuštene slučaju!

    Pokušaću da što jednostavnije objasnim žašto se javlja pre svega povraćanje.

    Ako krenete da tragate za logičnim odgovorom,teško da će te ga negde naći...U glavnom je to priča o hormonima, koje počinje da luči posteljica..bla,bla...Ali odmah se postavi pitanje zašto neke žene u opšte ne povraćaju? Pa valjda i one nose bebe koje imaju posteljicu,zar ne? Tako da ta priča o hormonima kod mene odmah pada u vodu, i ako ću se ovom izjavom sigurno zameriti starim ginekolozima,koji kada im se žena požali da ima nesnosna povraćanja,kažu - neka,samo ti povraćaj to je znak da je beba tu!?!

    Živote,da li je moguće??? A onda kada se žena obeznani,priključe joj infuziju i njoj bude bolje... A zašto joj bude bolje, žašto to niko ne zna ili neće da objasni? E,zato sam ja danas rešila da to ispravim i kao predstavnik nove škole doktora medicine...odaću vam tajnu koju mnogi ne znaju...i koja se ne uči u običnoj školi...

    Dakle,ovako počinje ta čudna priča...
    U danasnjem svetu brzog načina života, mi ljudi, zaboravili smo da pijemo vodu onoliko koliko nalaže priroda. Sad će mnogi da kažu,ma ja pijem vodu,sasvim dovoljno.Da li???
    Svakom čoveku,svaki dan portebno je da unese oko 2,5-3l vode! Znači-SVAKI DAN!

    Šta se dešava ako tako ne živimo? Pa, telo pokušava da se prilagodi suši,pokreću se odbrambeni mehanizmi zaštite tela od dehidratacije...luče se hormoni koji zadržavaju vodu u telu i tako nekeko preživljavamo,a da nismo ni svesni da naše telo jako pati i da će vremenom popustiti odbrambeni mehanizmi,odnosno razviće se bolesti (visok pritisak,dijabetes,alergije...)

    Naravno,trudnoća nije bolest, ali šta će zadesiti svaku trudnicu koja je HRONIČNO DEHIDRIRANA - pa,pogadjate - POVRAĆANJE! Kakve sad to ima veze,pitaće neko, e pa evo...
    Jadan od bitnih procesa u našem telu koji se odvija svakodnevno je varenje hrane koju pojedemo.Za organizam,taj proces postaje jako bitan onog trenutka kada hrana napuni želudac...Telo neće reći - e, čekaj... nema dovoljno vode i energije za varenje, ajde da to odložimo za sutra! Ne, telo će da iscrpi svaku ćeliju i poslednju kapljicu vode će iscediti iz njih da bi se proces varenja odigrao...jer bi u suprotnom hrana u želucu počela da truli !!! Ko troši vodu pri varenju? Prvo - pljuvačne žlezde u usnoj dupli, pa želudac kao hlorovodoničnu kiselinu, pa pankreas kao pankreasni sok koji će neutralisati kiselinu iz želuca i omogućiti normalu apsorpciju hranjivih materija u tankom crevu. Verujte u pitanju su litre vode ,koje se svakodnevno troše...

    I sad, telo se isušilo i presušilo,i na svu muku pojavljuje se još jedan lik u priči koji takodje obožava vodu - BEBA, naravno! Beba uzima sve šta joj treba,ne mareći za vas...a vama kako bude...pitanje opstanka čoveče! I onda kad hoćete nešto da pojedete snažan antiperistaltički talas se pokreće od creva prema želucu i izbacuje iz želuca sve .pa bila to i sama kiselina jer...hej, nema vode za varenje...to je sad luksuz za telo!

    Zato drage moje jedino što vam preostaje je da se bukvalno nalivate vodom!
    SVAKI DAN 2,5-3L + 3g SOLI (pola kafene kašičice, radi ravnoteže vode u ćeliji i oko ćelije) Jeste, trčaćete svaki čas u WC ali bićete zdrave,nećete povraćati,neće vam se kvariti zubi od povraćenog sadržaja i najvažnije beba će uživati u vašoj tibi

    Naravno,ništa se ne dešava preko noći za povratak ravnoteže vode u telu treba će vam oko 3 nedenje,možda i pre zavisi koliko ste svoje telo doveli do granica izržljivosti bez vode.

    Ono što mogu da kažem iz svog iskustva je to - da sam u 10 nedelji trudnoće i da u opšte nisam povraćala,ne morate ni vi...veruje! Ja imam ritual svako jutro-uzmem svoje plastične flaše,napunim ih vodom-česmovačom i pijem ceo dan tako da uveče ostanu prazne flaše.Samo tako možete biti sigurne koliko ste vode popili tokom dana!

    Pišite mi o svojim iskustvima,rado ću odgovoriti da sva pitanja na koja znam odgovor,jer sam na žalost besposlen lekar koji ovoj državi nije potreban...
    • odgovora
    • pregleda